![]() |
Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi
Taze Otlu Piliç Dolması Tarifi
MALZEMELER 1 adet bütün piliç 1 çorba kaşığı sıvı yağ HARÇ İÇİN 6 dilim ekmek içi Yarım su bardağı portakal suyu 6 adet taze soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet taze dal kekik Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Ekmek içini ufalayın. Taze soğan, maydanoz ve taze kekiği ince doğrayın. Derin bir kabın içine ekmek içini, doğradığınız yeşillikleri ve portakal suyunu ilave ederek karıştırın.Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Hazırladığınız harcı, önceden temizleyerek yıkadığınız pilicin içine doldurun. Pişme esnasında dışarıya taşmaması için piliçlerin ayaklarını bağlayarak doldurduğunuz bölgeye destek yapın. Fırını 170°C ısıtın. Pilici bir fırça yardımı ile yağlayıp fırınlayın. Yaklaşık 45 dakika piliç altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.