ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Limon Ve Fesleğen Soslu İzgara Piliç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001633)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:56 AM

Limon Ve Fesleğen Soslu İzgara Piliç Tarifi
 
Limon Ve Fesleğen Soslu Izgara Piliç Tarifi

MALZEMELER
4 parça piliç göğüs eti (400 gr.)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

SOSU İÇİN
Bir demet fesleğen
2 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz

Piliçleri sıvı yağa bulayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Izgarayı önceden kızdırın. Ters düz ederek pişirin. Sosu hazırlamak için fesleğen, krema, süzme yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu (blender'a atabilirsiniz) püre haline getirin. Piliç ızgaraların üzerine fesleğenli sos sürerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.