![]() |
Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi
Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi
500 gr kuzu fileto 2 diş sarımsak 200 ml. tavuk suyu veya bulyon 400 gr arpa şehriye 100 ml. krema 40 gr tereyağı 15 ml. zeytinyağı 350 gr. yoğurt 150 gr. kaşar peyniri Taze kişniş Kimyon Kekik Taze biberiye Karabiber Tuz 1 diş sarımsağı soyup ezin. Taze kişnişleri incecik kıyın. Filetoları krema, kimyon, kekik, karabiber, sarımsak ve kişnişe bulayın. Etleri fırın ızgarasında pişirip sıcak fırında muhafaza edin. Kalan sarımsağı da soyup incecik dilimleyin. Arpa şehriyeleri taze biberiye ile birilkte diri kalacak şeklide haşlayıp süzün. Peyniri rendeleyin. Tavuk suyunu tencereye koyup kaynatın ve kısık ateşte bırakın. Tavaya 10 gr. tereyağı koyun. Sarımsakları ekieyip çevirin. Arpa şehriyeyi ilave edin. Kaynayan tavuk suyundan kaşık kaşık ekleyin. Kalan soğuk tereyağını küp küp ilave edin. Peynir rendeyi de ekleyip karıştırın. Tuzlayın, biberleyin. Arpa şehriyeleri servis tabağına alın. Üstüne etleri yerleştirin. Çırpılmış yoğurtla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.