ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Breze Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001557)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:09 AM

Breze Tarifi
 
Breze tarifi

Breze, sığırın filesinden ya da dana etinden yapılır, Fransız işi çok iyi bir kızartmadır. Pişirme şekline gelince breziyerin içini tereyağ ile yağlayınız. Üzerine brez yaparak istediğiniz etin kırıntılarından serpiniz. Sonra yuvarlak doğranmış soğanla havuç, bir Büke Garni, tuz ve biber, rendelenmiş hindistancevizi ilâve ediniz. Sonra bu tabağın üstüne eti koyup üzerini birkaç küçük parça tereyağı ile örtünüz. Sonra iyice kapayıp eti arada çevirerek hafif ateşte pişiriniz. İyice pişince tabağa koyup bir garnitür ya da süzülen kendi salçasıyla servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.