![]() |
Zeytinli Tavuk Tarifi
Zeytinli Tavuk
MALZEMELER 2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.) 1 bütün tavuk (1 kg. 100 gr. agirliginda) 3 büyük kuru sogan (yarim halka seklinde kesilmis) 1 çorba kasigi toz zencefil 4 dis sarmisak 1 çay kasigi toz kirmizibiber 1 çorba kasigi domates salçasi 1 su bardagi tavuk suyu (250 ml.) 1 tutam safran (1 çorba kasigi sicak suda islatin) 5 taze sogan 15-20 adet siyah ve yesil zeytin 1/2 limonun suyu YAPILIŞ TARİFİ Büyük bir tencere veya tavada zeytinyagini kizdirin ve tavugu, iki tarafi da hafifçe kizarincaya kadar kizartin. Kuru sogan, zencefil, toz kirmizibiber, salça, tuz ve karabiber ekleyip, orta ateste kizartmaya devam edin. 1 çorba kasigi suda islatilmis safran, domates salçasi ve tavuk suyunu tenceredeki tavuga ilave edin. Orta ateste 30 dk. kadar üstü kapali olarak pisirin. Kiyilmis taze soganlari ekleyin, tavuk iyice pisene ve sos suyunu (1/2 su bardagi kalacak sekilde) çekinceye kadar (15 dk.) pisirin. Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dk. daha pisirin. Tavugu tencereden alin, servis tabagina yerlestirin ve zeytinli sosu üzerine dökerek servis yapin. |
Zeytinli Tavuk Tarifi
Zeytinli Tavuk
Malzemeler - 1 adet tavuk - 1/4 su bardağı zeytinyağı - 2 orta boy soğan - 2 diş dövülmüş sarmısak - 1 doğranmış kırmızı dolmalık biber - 400 gr konserve enginar göbeği - 2 su bardağı tavuk suyu - 1 çay kaşığı karabiber - 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber - 1 çay kaşığı safran - 16 adet biberli zeytin - 2 çorba kaşığı tereyağı Süre:60 dk - 4 Kişilik Yapılışı Önce, fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtınız Büyük ve derin bir tavada, zeytinyağını orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca tavuk parçalarını koyup, arasıra maşayla çevirerek 7-8 dakika, her yanları iyice kahverengileşene kadar pişiriniz Tavuk parçalarını maşayla, ateşe dayanıklı bir cam kaba çıkarıp, bir kenara bırakınız Enginar göbeklerini ekleyip, 2 dakika daha pişirinizSoğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi tavaya koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Kaynayınca tavayı ateşten alıp, sosu cam kaptaki tavuk parçalarının üstüne dökünüz Tavuk suyunu katıp, tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve su ile karıştırılmış safranı ekleyiniz Sosu arasıra karıştırarak kaynatınız Kabı fırına sürüp 45-50 dakika, tavuklar yumuşayana kadar pişiriniz Kabı fırından alıp tavukları maşayla, ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak sıcak kalmalarını sağlayınız Kaptaki sosu arasıra karıştırarak kaynatınızZeytinleri cam kaba koyup, orta ateşe oturtunuz Tereyağını azar azar ekleyip, sosa iyice karışana kadar sürekli karıştırınız Sosu sürekli karıştırarak 2 dakika daha, koyulaşıncaya kadar pişiriniz Kabı ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk parçalarının üstüne dökerek, servis ediniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.