![]() |
Biberli Bonfile Tarifi
BİBERLİ BONFİLE
1 kişilik 1 adet 180 gr'lık bonfile 1 dilim kepek ekmeği 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı bal 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı soya sosu Tuz Karabiber Yarım havuç 3 dilik kabak Yarım dolmalık yeşil biber Yarım dolmalık kırmızı biber 3 adet kayın mantarı 2 çorba kaşığı tereyağı Bir kapta 1 tatlı kaşığı balı, 1 tatlı kaşığı soya sosunu, dövülmüş sarımsağı, sıvı yağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Bifteği bu karışımın içinde 1 saat bekletin. Sonra ızgarada pişirin. Bu arada küçük kesilmiş sebzeleri 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Kepek ekmeğini kızartın. Ekmeğin üzerine sotelediğiniz sebzeleri koyun. Sebzelerin üzerine bonfileyi yerleştirin. Taze nane yaprağı ile birlikte servis yapın. |
Biberli Bonfile Tarifi
100 gr. mantarı ince kıyın. 60 gr. tel şehriyeyi haşlayın. 200 gr. bonfileyi dilimleyip yağda kızartın. 250 gr. yeşil ve kırmızı biberi şerit kesin ve mantarla tavaya ekleyin. 30 ml. soya sosu ve pul biber ekleyip tel şehriye ile servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.