ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kıymalı Semizotu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001523)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:14 AM

Kıymalı Semizotu Tarifi
 
KıymaLı Semizotu Tarifi

Malzemeler:
1 kg semiz otu,
200 gr kıyma,
2 baş soğan,
50 gr tereyağı,
1 tatlı kaşığı pul biber,
2 yemek kaşığı salça,
2.5 su bardağı su,
yeterince tuz.

Yapılışı:
Bitkiler temizlenip, bol su ile yıkanır. Ispanak gibi doğranır. İnce soğanlar yağda sararıncaya kadar kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilir. Kıyma pişene kadar ateşte tutulur. Salça ilave edilerek 2-3 dakika karıştırılır. Daha sonra biber, su ve tuz ilave edilerek 20-25 dakika yemeğin pişmesi beklenir, pişen yemek servis yapılır. Yemek bu şekilde yenebileceği gibi üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:15 AM

Kıymalı Semizotu Tarifi
 
Kıymalı Semizotu Tarifi

MALZEMESİ
1,5 kg. semizotu
2 çorba kaşığı yağ
2 tane soğan
150 gr. kıyma
2 bardak su
yarım kahve fincanı salça
yarım fincan pirinç
yeterince tuz

YAPILIŞI
Bir tencereye yağı, ince ince doğranmış soğanı koyarak 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı ilâve ederek suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırmak suretiyle pişiriniz, sulandırılmış salça ilâve ediniz. 2-3 kez daha çevriniz. Daha önce ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış semizotlarını tencereye koyunuz, suyu katınız. Ayıklanmış pirinçleri yıkayarak ilâve ediniz. Pirinçler yumuşak bir duruma gelene kadar orta hararetli ateşte 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.