![]() |
Kıymalı Semizotu Tarifi
KıymaLı Semizotu Tarifi
Malzemeler: 1 kg semiz otu, 200 gr kıyma, 2 baş soğan, 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı salça, 2.5 su bardağı su, yeterince tuz. Yapılışı: Bitkiler temizlenip, bol su ile yıkanır. Ispanak gibi doğranır. İnce soğanlar yağda sararıncaya kadar kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilir. Kıyma pişene kadar ateşte tutulur. Salça ilave edilerek 2-3 dakika karıştırılır. Daha sonra biber, su ve tuz ilave edilerek 20-25 dakika yemeğin pişmesi beklenir, pişen yemek servis yapılır. Yemek bu şekilde yenebileceği gibi üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir. |
Kıymalı Semizotu Tarifi
Kıymalı Semizotu Tarifi
MALZEMESİ 1,5 kg. semizotu 2 çorba kaşığı yağ 2 tane soğan 150 gr. kıyma 2 bardak su yarım kahve fincanı salça yarım fincan pirinç yeterince tuz YAPILIŞI Bir tencereye yağı, ince ince doğranmış soğanı koyarak 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı ilâve ederek suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırmak suretiyle pişiriniz, sulandırılmış salça ilâve ediniz. 2-3 kez daha çevriniz. Daha önce ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış semizotlarını tencereye koyunuz, suyu katınız. Ayıklanmış pirinçleri yıkayarak ilâve ediniz. Pirinçler yumuşak bir duruma gelene kadar orta hararetli ateşte 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.