![]() |
Kolay Kuzu Kol Sarma Tarifi
Kolay Kuzu Kol Sarma Tarifi
Malzemeler Kuzu kol 1 adet Biber salçası 1 çorba kaşığı Çekilmiş ekmek içi 1 çay bardağı Maydonoz yarım bağ Sarmısak 3 diş Kekik yarım çorba kaşığı Sıvıyağ 3 çorba kaşığı Biber Tuz http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı Maydonoz iyice temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Sarmısak dövülerek ezilir. Ekmek içi, maydonoz, sarmısak ve kekik karıştırılır. Kuzu kolunun fazla yağları temizlendikten sonra kemileri çıkarılır. Kolun iç kısmına tuz, biber atılır ve biber salçası sürülür. Üzerine aromatik malzemenin hepsi serpilir. Kol silindir şeklinde sarılır ve mutfak ya da kasap ipi ile iyice sarılarak bağlanır. Kol sarma az sıvıyağ ile yağlandıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Tepsi fırının içine yerleştirilir. Pişmesine 15 dakika kalatepsiye 1 su bardağı su konur. Bu su tepsinin yanmasına engel olur ve sıvı sos olarak yemeğin üzerine dökülebilir. Dilimler servis tabağına alınıp yanında garnetür olarak patates kızartmesı, sote edilmiş sebze, pilav veya makarna verilebilir. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.