ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sığır Yumurta Haşlama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001512)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:16 AM

Sığır Yumurta Haşlama Tarifi
 
Sığır yumurta haşlama tarifi

Sığır budundan yumurta denilen parçayı alıp, düzgün 3 - 4 parça yapıp tencereye koyunuz. Üstünü örtünceye kadar su doldurduktan sonra kuvvetli ateşe sürünüz. Kaynayınca üzerinden köpüğünü alıp tencereyi orta ateşe çekiniz. İçine düzgünce doğranmış 1 şalgam, 1 havuç (kereviz, maydanoz, pırasa beyazını) bir demet yapıp koyunuz. 2 karanfil, mıhlı bir soğan, bir küçük miktar şeker ve tuz ilâve edip, 7 - 8 saat kaynamağa bırakınız. Etler ilik gibi olunca çıkarıp yemek tabağına alınız. Sonra suyunu ince astardan süzüp üzerinden yağını alıp etin üstüne dökünüz. Havuçlarla şalgamları bozmayarak ilâve edip sıcak sıcak servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.