ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fırında Tavuk Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001500)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:17 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Fırında Tavuk Tarifi

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
4 adet orta boy patates
biraz salça
tuz
yarım bardak su

HAZIRLANIŞI

Jelatinin içine temizlenmiş tavuğunuzu , soyulmuş ikiye kesilmiş patetesleri dizin. İsteğe göre tavuğa ve patateslere önceden istenilen baharatlar veya salça sürülebilir. Malzemeleri tuzlayın ve en son jelatinin içine yarım bardak su koyarak ağzını kapatın. 180 derecede 1,5 saat kızarana kadar pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:17 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Fırında Tavuk Tarifi

MALZEMELER

1 bütün tavuk
4 adet patates
1 adet soğan

HAZIRLANIŞI

Bir bütün tavuk iyice temizlenir, derisi tütsülenir ve içine bir adet soyulmuş soğan doldurulur. Patatesler halka halka kesilir. Tavuk ve halka halka kesilmiş patatesler yanmaz bir fırın poşetinin içine konulur ve ağzı kapatılır. Torba bir kaç yerinden delinir ve 200 derecedeki fırında bir buçuk saat kadar pişirilir. Daha sonra tavuk poşetten çıkarılır ve 10 dakika daha fırında poşetten çıkmış olarak kızartılır. Arzuya göre üzerine yeteri kadar tuz serpilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:17 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Fırında Tavuk Tarifi

MALZEMELER

8 parça tavuk eti
1 adet soğan
üç-dört diş sarmısak
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
kekik
3 adet defne yaprağı
kırmızı pul biber
ketçap
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:17 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Fırında Tavuk Tarifi

yarim kilo haslanip didiklenmis tavuk eti,
maydanoz
dereotu
kirmizi biber
ince piyaz edilmis 1 sogan,
10 karabiber tanesi,
3 defne yapragi
100 gram rende kasar
3 yumurta.

Malzeme karistirilarak yaglanmis firin kabina konur 40 dakika 170 derece firinda pisirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:17 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Fırında Tavuk Tarifi

1 adet tavuk
2 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
1 kaşık katıyağ

YAPILIŞI:
Tavuğu temizleyip, dağılmaması için bağlayınız. Ayaklarını, gerisindeki deriden geçiriniz. Üzerini örtecek kadar su koyup, tuz atıp dağıtmayacak şekilde pişiriniz. Pişen tavuğu sudan çıkarıp, süzünüz. Üzerine aşağıdaki açıklayacağımız salçayı sürüp, fırın tepsisine yerleştirip, her tarafını nar gibi kızartınız. Yanına istediğiniz garnitürü koyup, süsleyerek ikram ediniz.

SALÇANIN HAZIRLANIŞI:
Bir kapta sulandırılmış bir kaşık salçayı, iki kaşık yoğurtla karıştırınız. Hafif erimiş yağ ilave ederek bütünleşiriniz. Hazırladığınız bu salçayla fırında veya kömür ateşinde, elektrik ızgarasında yapacağınız, her türlü kızartmalarda başarılı olursunuz. Haşlanmış etin üzerine sürüp kızarttığınız parça etler, iç pilav yanında her zaman misafirleriniz önünde yüzünüzü ağartır. Piliç, tavuk gibi yumuşak etler haşlanmadan da bu salça sürülüp kızartılabilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:18 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Fırında Tavuk Tarifi

Malzemeler
1 adet bütün piliç
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım bardak suYeterince tuz
Bir fiske un
1 adet yanmaz poşet

Hazırlanışı
Bütün tavuğun içini temizleyin, isteğe göre derisini çıkarın ve yıkayın. Tavuğun içini ve dışını biraz tuzlaym, bir kenara koyun. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın ve biraz su ekleyin. Buna yağ, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. İyice karıştırın. Karışımı tavuğun her tarafına, içine iyice sürün. Yanmaz poşetin içini unlayın fazlalığı akıtın. Tavuğu poşetin içine yerleştirin ve ağzını bağlayın. Poşetin üst tarafında iğneyle delikler açın. Tavuğu tepsiye yerleştirip 200 derecede ayarlanmış firma koyun. Tavuk nar gibi kızarınca fırından alın. Poşeti yırtarak tavuğu çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:18 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
fırında tawuk yaparken eğer tawuğu tüm atıcaksanız fırına göğüs yanlarından küçük bir delik açın we içine bir iki diş sarımsak iliştirin inanılmaz bir lezzet katıyor pişmeye yakın üzerine bol salça sürün mükemmel kızarıyor hale ustadan pratik öneriler :)) Emeğine sağlık tatlım konu için

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:18 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Fırında Tavuk Tarifi

2 bütün tavuk
4 adet domates
4 adet biber
4 adet soğan
Yarım bardak un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

Tavukları iri iri kemikli parçalayın. Soğanı, domatesleri, biberleri de iri iri doğrayın ve tuzunu da katıp az da yağ ekleyin. Tavuklarla beraber karıştırın ve tepsiye koyarak fırına verin. Arada sırada karıştırarak pişirin. Ayrı bir tencerede yağla unu kavurun ve bir bardak soğuk su ilave edin. (Soğuk su koymaysanız un topaklanır iyi olmaz.) Soğuk suyla unu karıştırın. Fırındaki yemeğin suyunu una karıştırın ve bir taşım kaynatıp tekrar tavukların üstüne dökün. Sıcak servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:18 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
Alıntı:

edalı00 Nickli Üyeden Alıntı

fırında tawuk yaparken eğer tawuğu tüm atıcaksanız fırına göğüs yanlarından küçük bir delik açın we içine bir iki diş sarımsak iliştirin inanılmaz bir lezzet katıyor pişmeye yakın üzerine bol salça sürün mükemmel kızarıyor hale ustadan pratik öneriler :)) Emeğine sağlık tatlım konu için

waaay cnm züppeRsin biLioshun sn bu isLeri:D

öneRiLer icn TsqLer cnm bnm:D

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:18 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
FIRINDA TAVUK

Malzemesi (4 KİŞİLİK)
8 ADET TAVUK SARMA
1 KAŞIK TAMEK BİBER SALÇASI
10 ADET SARIMSAK
3 ADET SOĞAN
5 ADET DOMATES

TAVUK SARMALAR, BİBER SALÇASI İLE İYİCE KARIŞTIRILIR.TEPSİYE DİZİLİR.ÜZEİNE SARIMSAKLAR BÜYÜKÇE DOĞRANIR.SOĞANLAR HALKA HALKA DOĞRANIR.KALIN OLARAK DOĞRANAN PATATESLAR, ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR.EN ÜSTÜNE DOMATESLER HALKA HALKA DOĞRANIR.AZ MİKTARDA SIVI YAĞ TEPSİNİN ÜZERİNDE GEZDİRİLİR.ISITILAN FIRINDA, 240 DERECEDE PİŞİRİLİR. (TAHMİNEN 1 SAAT)PİLAV İLE SERVİS YAPILIR.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:18 AM

Fırında Tavuk Tarifi
 
1 adet derisi yüzülmüş tavuk

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı soya sosu

2 adet arpacık soğan

1 adet defne yaprağı

1 çorba kaşığı un

Kekik

Kimyon

Kırmızıbiber

Karabiber

Tuz

Tavuğu geniş bir kaba koyun. Zeytinyağı, salça, soya sosu, baharatlar ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine sürün. Tavuğun içine soğan ve defne yaprağını koyun. Pişirme torbasını unlayın. Tavuğu torbanın içine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.