![]() |
Patlıcanlı Güveç Tarifi
Patlıcanlı Güveç Tarifi
1 kg patlıcan 750 gr kuzu incik 2 adet soğan 2 diş sarımsak 3 adet sivri biber 3 adet domates 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Et yağlanmış taoprak güvecin en altına konur. İri doğranmış patlıcan, domates. biber, ince kıyılmış sarımsak, soğan karıştırılır. Etin üzerine bırakılır. Tuz ve karabiber serpilir. Yağ gezdirilir. Önce hızlı ateşte 15 dakika sonra kısık ateşte 1 saat pişirilir. |
Patlıcanlı Güveç Tarifi
Patlıcanlı Güveç Tarifi
MALZEMESİ 1,5 kilo parça et 5 adet patlıcan 1 büyük baş soğan baharat tuz YAPILIŞI Koyunun sırt veya göğüs tarafından bir buçuk kiloluk bir parçayı yumurta büyüklüğünde doğraymız, haşlayınız, köpüğünü alıp süzünüz. Beş patlıcanı dörde bölüp yuvarlak yuvarlak kesiniz. Sade yağında Hafifce kızartıp bırakınız, kendi kendine süzülsün. Bir büyük soğanı yuvarlak şeklinde doğraymız, tereyağında sarartınız, bunları düzenle güvece istif ediniz. Tuz, birkaç türlü baharat ekiniz, etin süzülen suyundan yarısına kadar doldurunuz, fırında pişiriniz, suyunu çekince indiriniz. Bozmadan tabaklara alıp sıcak servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.