ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tekir Tavası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001420)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:32 AM

Tekir Tavası Tarifi
 
Tekir Tavası Tarifi

1 kg. Tekirbalığı
1 su bardağı kızartma yağı
1 avuç un
Tuz
Limon
Maydanoz

Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz. Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz. Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız. Kâğıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için). Servis tabağına, zevkinize göre yerleştiriniz Limon, maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.