![]() |
Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )
Erik Yahnisi Tarifi ( Mardin )
MALZEMELER: 1 kg kuzu kuşbaşı yarım kg yeşil erik (ya da çağla) 1 kg taze soğan 125 gram margarin 2 demet maydanoz tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI: Margarin eritilir. Et, erimiş yağ ile birlikte haşlanır. Tuzu ve baharatı eklenir. Pişmek üzereyken soğan ve maydanoz da, büyük parçalar halinde doğranarak, eklenir; biraz daha kaynatılır. Bu kaynama sırasında tencere ile kapağı arasına bir süzgeç yerleştirilir ve yıkanmış erikler süzgeçte, yemeğin buharıyla pişer. Pişen eriklerin bir kısmı yemeğe eklenirken bir kısmı da rendelenerek suyu yemeğe akıtılır. NOT: Alluciyenin bir mevsimi var; taze erik zamanı, yani mayıs ve haziran ayları... Ama kış için erikler salamura edilerek saklanabiliyor. Elbette, kokusu ve rengi taze erikli alluciye kadar yoğun olmuyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.