ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Rosto Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001347)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:44 AM

Rosto Tarifi
 
Malzeme:

Yarım koyun budu,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık salça,
1 çay kaşığı kekik,
tuz,

Tarif:

But etini alabilecek büyüklükte bir tencerede yağ eritilir. Etin iki tarafı iyice tuzlanarak ovulur ve yağda kızartılır. Yarım fincan su ile sulandırılmış salça ile kekik ilave edilip alt üst edilerek biraz pişirilir. Ardından 3-4 bardak sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte iki saat kadar pişirilir. Et piştikten sonra servis tabağına alınarak dilimlenir ve tencerenin dibinde kalan salçalı yağı üzerine gezdirilerek dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:44 AM

Rosto Tarifi
 
Rosto Tarifi ( Hatay )

MALZEMELER
1 kg. köftelik et
75 gr. tereyağı
8 adet yumurta
4 bardak su
1 adet yumurta beyazı
1 orta boy soğan
10 adet kuru kake (galeta unu)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI
Köftelik ete, rendelenmiş soğan, dövülmüş kuru kakeler (galeta unu), karabiber, tuz ve bir yumurta ilave edilerek çok iyi yoğurulur. Yoğurulan et dört parçaya ayrılarak her parça 1 cm. kalınlığında oval bir şekil verilerek elle açılır. Diğer tarafta haşlanmış katı yumurtalar uzunlamasına ikiye bölünür. Her açılan et parçasının ortasına dört yarım yumurta yerleştirilip rulo yapılır. Bir yumurtanın beyazı, hazırlanan ruloların yüzlerine sürülür. Kenarlı düz bir kaba salça, su ve yağ konularak kaynatılır. Kaynama başladıktan sonra rastolar bu suyun içine bırakılarak kabın üstü kapatılır. Arada bir rasto parçaları ters yüz edilerek bu işleme suyun çekilmesine kadar devam edilir. Suyu çekilince ateşten alınır ve dilimler halinde kesilerek servis edilir. Garnitür olarak patates püresi kullanabilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:44 AM

Rosto Tarifi
 
2 soğan

2 defneyaprağı

1 dana nuar

1 havuç

Yarım demet maydanoz sapı

1 çorba kaşığı salça

2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Su

Tuz

Öncelikler, dana nugarı bir tencereye alalım, üzerine iri doğranmış soğan ve havuçları ilave edelim. Sonra sırası ile maydanoz saplarını, defn yaprağını ve su ilave edelim dana nuarı pişmeye bırakalım.

Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bunu için tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince doğradığımız sarımsağı alalım sote yapalım. Bir kaşık salçayı ilave edelim bir iki karıştıralım, tuz ve karabiberini ayarlayalım, su ilave edelim kıvama gelince oçaktan alalım. Pişirdiğimiz nuarı çıkaralım, dilimleyelim servis tabağına alalım, üzerine sosu dökelim servise sunalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.