ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İlik Yahnisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001298)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:52 AM

İlik Yahnisi Tarifi
 
Ilik yahnisi tarifi

Tencerede Ak Meyane yapınız, bunu 1,5 kepçe et suyu ile ıslatınız. İçine çentilmiş 1 havuçla çok ufaklarından soyulmuş soğan, kıyılmış 1 diş sarımsak, 1 kaşık sirke, tuz, biber, bir tutam Bahar koyunuz. Hafif ateşte pişiriniz. Sonra haşlayıp soğutunuz. Dana ya da Sığır iliğini beşer santim boyunda doğrayınız, tencereye dökünüz. Dört beş dakika pişiriniz, üzerine ince doğranmış maydanoz serpiniz, bir iki kez çevirip indiriniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.