ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Dana Kol Sarması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001284)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:54 AM

Dana Kol Sarması Tarifi
 
dana kol sarması tarifi

Dana kolunun kemiğini çıkarınız, tuzlayınız, bükünüz, sıkıca bağlayınız. Bir parça tereyağı ile kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sonra bir kepçe etsuyu ile ıslatınız. Buna 30 tane doğranmış havuç ve küçük soğan, 3 karanfil, bir tutam biber ilâve ediniz. Kapağı kapalı bir tencerede ve hafif ateşte (arada eti çevirerek) 2,5 saat pişiriniz. Yuvarlak yuvarlak kesiniz, büyük bir tabağa sıralayınız, etrafına havuç ve soğanları koyunuz, suyunu süzgeçten geçirip üstüne dökünüz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.