![]() |
Tavada Şiş Kebabı Tarifi
Tavada Şiş Kebabı Tarifi
500 gram koyun eti (kuşbaşı) 1 çay kaşığı biber tuz 1 çorba kaşığı yağ (tereyağı) Etleri tuzlayıp, biberleyin. 5 - 6 saat sonra şişlere geçirip kor ateşte bir iki defa çeviriniz. Bir saat böyle bırakınız. Sonra yağı kızdırıp etleri içine atınız. Nar gibi olunca servis yapınız. Not: Kömür ateşi üzerinde şiş kebabında et aynı şekilde hazırlanır. Şişe geçirirken 2-3 parça et arasına domates ve defne yaprağı konur. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzü çevrilir ve pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.