ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavada Şiş Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001270)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:57 AM

Tavada Şiş Kebabı Tarifi
 
Tavada Şiş Kebabı Tarifi

500 gram koyun eti (kuşbaşı)

1 çay kaşığı biber

tuz

1 çorba kaşığı yağ (tereyağı)

Etleri tuzlayıp, biberleyin. 5 - 6 saat sonra şişlere geçirip kor ateşte bir iki defa çeviriniz. Bir saat böyle bırakınız. Sonra yağı kızdırıp etleri içine atınız. Nar gibi olunca servis yapınız.

Not: Kömür ateşi üzerinde şiş kebabında et aynı şekilde hazırlanır. Şişe geçirirken 2-3 parça et arasına domates ve defne yaprağı konur. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzü çevrilir ve pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.