![]() |
Hamsi Köftesi Tarifi ( Rize )
Hamsi Köftesi Tarifi ( Rize )
Rize Valiliği Malzemeler: 1 kilo tuzlu hamsi 4 dilim bayat ekmek 3 yumurta Yarım su bardağı mısır unu Karabiber Maydanoz Tuz Yağ. Yapılışı: Tuzlu hamsi akşamdan suya konarak tuzu alınır. Kılçığı temizlenek ince ince doğranır. Bayat ekmek hamsilerin üzerine ovulur. Karabiber, yumurta tuz konarak maydanozla birlikte iyice karıştırılıp yoğrulur. Ceviz büyüklüğüne getirilerek tavada kızartılır. Not: Tarifi Çamlıhemşin'den alınmıştır. |
Hamsi Köftesi Tarifi ( Rize )
Hamsi Köftesi Tarifi ( Trabzon )
Malzeme (4 Kişilik) ½ kg hamsi 2 kahve fincanı un 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kekik 1 adet kuru soğan 2 adet yumurta Sıvı yağ (yeterince) tuz karabiber sumak Yapılışı Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Bilahare çok küçük parçalara doğrayınız. Maydanozları ince kıyınız. Soğanları rendeleyiniz. İçine diğer malzemelerle birlikte doğranmış hamsileri koyup iyice harmanlayınız. Yumurtaları çırpıp ilave ediniz ve tekrar karıştırınız (Mutfak robotunuz varsa karıştırma işlemini orada yapabilirsiniz). Harmanlanmış malzemeyi küçük toplar halinde yoğurunuz. Kızgın yağda çevirerek kızartınız. Sıcak servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.