ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001258)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:59 AM

Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi
 
Tereyağlı Balık Buğlama Tarifi

MALZEMESİ
1 kg. balık (uskumru tekir, hamsi, sardalya)
2 kaşık tereyağı ya da margarin
tuz
karabiber
1 çay bardağı su
5-6 diş sarmısak
maydanoz

YAPILIŞI
Balıkları temizleyiniz. Altı geniş bir tencereye diziniz. Üzerlerine suyu, tuzu, sarımsakları koyup tencerenin ağzını kapatıp orta hararetli ateşte 15-20 dakika pişiriniz. Balıklar pişince tencereyi ateşten alıp on dakika bekleyiniz. Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştiriniz. Tencerede su varsa onu da servis tabağına dökünüz. Tereyağı ya da margarini eritip balıkların üzerine dökünüz. Kıyılmış ya da dal halindeki maydanoz ve limonla süsleyip servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.