![]() |
Çekme Kebabı Tarifi
Çekme Kebabı Tarifi
MALZEMELER: 1 kg kemiksiz dana eti 5-6 adet biber (1 tanesi kırmızı biber) 3-4 adet orta boy domates 2 çorba kaşığı domates salçası 10-12 adet arpacık soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Etleri kuşbaşından biraz iri doğrayın. Arpacık soğan, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış biber, iri doğranmış domates, tuz, karabiber ve salçayı ekleyip elle karıştırın. Karışımı toprak bir kap içine yerleştirin. 1 su bardağı su ekleyip ağzını deri zarla, yağlı kâğıt ya da alüminyum folyo ile kapattıktan sonra bağlayın. Küllü közde; maltız ya da mangalda azar azar köze kömür ekleyerek ya da kısık ateşte 4-5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.