ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çekme Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001245)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:01 AM

Çekme Kebabı Tarifi
 
Çekme Kebabı Tarifi

MALZEMELER:
1 kg kemiksiz dana eti
5-6 adet biber (1 tanesi kırmızı biber)
3-4 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı domates salçası
10-12 adet arpacık soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Etleri kuşbaşından biraz iri doğrayın. Arpacık soğan, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış biber, iri doğranmış domates, tuz, karabiber ve salçayı ekleyip elle karıştırın. Karışımı toprak bir kap içine yerleştirin. 1 su bardağı su ekleyip ağzını deri zarla, yağlı kâğıt ya da alüminyum folyo ile kapattıktan sonra bağlayın. Küllü közde; maltız ya da mangalda azar azar köze kömür ekleyerek ya da kısık ateşte 4-5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.