![]() |
Evde Tantuni Tarifi
2 adet lavaş ekmeği
2 adet soğan 2 adet domates Yarım demet maydonoz 1 çorba kaşığı sumak 250 gr sotelik doğaranmış kuşbaşı et 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 tutam kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağ 1 su bardağı su Tencerede tereyağını kızdırıyoruz, içine etleri koyup etler suyunu bırakıp çekince 1 su bardağı su ekliyoruz, kısık ateşte etler suyu çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı piyazlık doğrayıp tuzlu suda ovup suyunu sıkıyoruz, içine küçük küçük doğradıgımız domatesleri tuzu maydonozu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Lavaş ekmeğini ikiye bölüp bir kenarına yaptığımız etleri ve üzerine de soğanlı karışımdn koyuyoruz. Rulo olarak sarıyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.