ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Etli Aşır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001243)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:01 AM

Etli Aşır Tarifi
 
Etli Aşır Tarifi

MALZEMELER:
Yarım kilo kemiksiz incik
2 su bardağı dövülmüş buğday
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı pul biber
1 tutam tuz
150 gram tereyağı
150 gram ceviz içi

HAZIRLANIŞI:
Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin. Etle birlikte nohut ve buğdayı düdüklü tencerede bir saat pişirin, iyice pişmiş olan bu karışımı ezilene kadar dövün. Tuz, pul biber ve kimyon ekleyin. Aşiri, servis yapılacak tabağa alın. Bir tavada tereyağı eritip iri ceviz tanelerini ekleyerek biraz soteleyin. Cevizleri servis tabağmdaki aşirin üzerine dökün. (Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir.)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.