![]() |
Domatesli Dana Kızartma Tarifi
Domatesli dana kızartma tarifi
Kemikli ya da kemiksiz 1 kilo dana etini yumurta büyüklüğünde doğrayınız, yıkayınız, iyice süzünüz, bir kaba koyunuz, üzerine 2 - 3 soğan rendeleyip karıştırınız, tuzunu, biberini koyduktan sonra bir kez daha karıştırarak kuvvetli ateşte tahta kaşıkla karıştırınız. Etin rengi pembeleşince, 1 kaşık un serpiniz, çevire çevire kızartınız. Sonra 250 gram suda 1 kaşık domates peltesini eziniz, kızartmanın üstüne dökünüz. Suyu pek az kalıncaya kadar orta ateşte kaynatınız. |
Domatesli Dana Kızartma Tarifi
Domatesli Dana Kızartması Tarifi
500 gram taze dana eti 1,5 çorba kaşığı (tereyağı) 1 çorba kaşığı un 1 büyük domates 3 tane soğan 1 çay kaşığı biber tuz Etleri yıkayıp tencereye koyunuz Üzerine soğanları rendeleyiniz. Tuzunu, biberini koyarak karıştırıp bir gece böylece bırakınız. Tencereye yağı koyunuz, harlı ateşte çevire çevire et pembeleşinceye kadar pişiriniz. Sonra unu serpiniz. Tekrar çeviriniz. Domatesi rendeliyerek üzerine dökünüz. Orta sıcaklıkta pişiriniz. Servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.