![]() |
Kıymalı Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi
Kıymalı Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi
Malzemeler: ? Yarım kg yeşil mercimek. ? Kıyma göz karari. ? Sogan 2 orta boy. ? 1 çorba kaşığı domates salçası. ? 1 çorba kaşığı biber salçası. ? Nane ? Teze çekilmiş karabiber. ? Kırmızı biber (tatli) ? Pul biber. ? Tarhun (varsa ) ? Erişte. ? Tuz. ? Sıvı yağ Yapılışı: Mercimeklerimizi ayıklıyalım, yıkayalım tencereye koyalım.Üzerini örtecek kadar su koyalım ve haslamaya bırakalım. Arada bir karıştıralım ki mecimeklerimizin hepsi aynı zamanda pişsin. Başka bir tencereye soganlarımızı minik minik yemeklik dogruyalım,sıvı yağ koyalım . Soğanlar kavrulmaya başladığında kıymamızı ilave edelim, güzelce karıştırarak soğan ve kıymayı kavuralım. Biber ve domates salçamızı da ekleyelim biraz daha kavuralım. Haşlanmış mercimeklerimizin suyunu süzelim. Diğer tenceredeki kıyma karışımına ekleyelim, baharatlarımızı ve tuzumuzu da ekliyelim. Göz kararı sıcak su ilave edelim, 5 dakika kadar pişirelim. Eriştelerimizi elimizle kıralım yani küçültelim. Tenceremize ilave edelim Ben buzdolabımda bulunan haşlanmış kuru fasulyeyide ilave ettim. Erişteler pişince tencereyi ocakdan alalım. Bu arada su ilavesi yapabiliriz çünkü erişteler su çekeceği için yemeğimizin suyu azalabilir. Bu yemek çorba olarak servis edilecekse çorba kıvamında olmalı yani daha sulu. Yemek olarak servis edilecekse yemek kıvamında olmalı, sıcak servis edilmeli. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.