ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Piliç Türlü Güveç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001176)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:12 AM

Piliç Türlü Güveç Tarifi
 
Piliç Türlü Güveç Tarifi

2 küçük piliç

250 gram bamya

250 gram kabak

250 gram ayşekadın fasülyesi

250 gram çalı fasülyesi

2 adet patlıcan

birkaç küçük soğan

250 gram domates

3 adet dolmalık biber

6 çorba kaşığı tereyağı

1 bardak su

tuz

Piliçler temizlenir, her biri 4 parçaya bölünür. Yağda hafif kavrulur. Güveçte veya tencerede, sıra ile çalı fasülyesi, dilim dilim kesilmiş biber, ayşekadın fasülyesi, piliçler, parça halinde kabak ve patlıcan, küçük soğanlar ve en üste bamyalar dizilir. Sebze aralarına domates dilimleri konur, piliçlerden kalma yağda iyice pişirilmiş 2 domatesin suyu, 1 bardak su, tuz serpilir, örtülür, hafif ateşte pişirilir. Sofraya getirmeden evvel de fırında, türlünün üstü hafif kızartılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.