ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu İç Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=100049)

Şengül Şirin 12-31-2009 08:28 PM

Tavuklu İç Pilav
 
1 Eklenti(ler)
Tavuklu İç Pilav

Malzemeler:

Tavuk için:
1 adet fırın torbası
1 adet orta boy soğan
Tuz

Pilav için:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et tablet bulyon
2 küçük paket kuşüzümü
2 küçük paket dolmalık fıstık

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262280492
Pilav Yapılışı:
1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın.
2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin.
3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, önce dolmalık fıstığı içine atın biraz kavurun, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun.
4-3 su bardağı sıcak suyu, kuşüzümünü ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın.
5-İçine biraz tarçın ve karabiber atın.
6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın.
Tavukla birlikte servis yapın.

Tavuk Yapılışı:
Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın. Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın. 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın.
İç pilavın yanında servis edin.:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.