![]() |
Tavuklu İç Pilav
1 Eklenti(ler)
Tavuklu İç Pilav
Malzemeler: Tavuk için: 1 adet fırın torbası 1 adet orta boy soğan Tuz Pilav için: 2 su bardağı pilavlık pirinç 3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu 4 yemek kaşığı tereyağı 1 adet et tablet bulyon 2 küçük paket kuşüzümü 2 küçük paket dolmalık fıstık http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262280492 Pilav Yapılışı: 1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın. 2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin. 3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, önce dolmalık fıstığı içine atın biraz kavurun, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun. 4-3 su bardağı sıcak suyu, kuşüzümünü ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın. 5-İçine biraz tarçın ve karabiber atın. 6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın. Tavukla birlikte servis yapın. Tavuk Yapılışı: Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın. Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın. 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın. İç pilavın yanında servis edin.:orjinal: |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.