ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Püf Noktalar , Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=960999)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Tereyağını kızartırken

Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Pasta keserken

Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Patates haşlarken

Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Soğan soyarken

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Bayat ekmekler için

Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Şişe temizliği

Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için

Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Etin yumuşak olmasını istiyorsanız

Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek.


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Kalamarın lezzetini arttırmak için

Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırınKalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Evde yoğurt yaparken

Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Donmuş çikolata ve tereyağı

Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz

--->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler frmacil sayfa 2iki --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler




Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Çayı enfazla 10 dk demleyin
Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça
içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını
çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile
çaydanlıkta kaynatınTermosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur.
Ancak bununda kolayı vardır.
Bunun için eller bir iki dakika kadar
sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur
Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır.

Ayrıca çay ve kahve lekelerini de
karbonatla silerek çıkartabiliriz.






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya
biraz amonyak karıştırın ve lekenin üzerine sürün

Zeytinyağı lekesi için bir lokma ekmek içi
yuvarlanıp lekenin üstünde gezdirilmelidir

Yumurta lekesini ise önce soğuk suda sonra
ılık sabunlu suda yıkayarak çıkarabilirsiniz






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Kırmızı şarap yada beyaz şarap farketmez.
Her ikisinin lekeside oldukca zorludur.
Bunların lekesini çıkarmak için de oksijenli
suyla tampon yapmalısınız.Ya da lekelerin üzerini
örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin,
daha sonrada lekeli kısmı yıkayın..






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:44 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak
istiyorsanız,bu öneri tam size göre..
Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi
hazırlayacaksınız.Ancak bu sefer içine farklı bir
tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz.
Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:44 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Makarnadaki gibi bir öneride omlet için
Farklı bir omlet lezzeti için
yumurtayı kırıp iyice çırpın.Daha sonra
içine herzaman eklediğiniz diğer malzemeleri
ilave edin.Bunlarla birlikte yarım bardak da
şarap koyun.Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir.






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:44 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Çok faydalı bir bilgide böbrek
pişirmesiyle ilgili.Daha doğrusu böbreğin
kendine has kokusu ile ilgili.
Eğer bu kokudan rahatsız oluyorsanız,
böbreği pişirmeden önce bir kaç saat
tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine
özgü kokusu böylece gider..






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:44 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa
bunu çok basit bir yöntemle elde
edebilirsiniz.Bunun için temiz iki kağıt arasına
toz şekeri koyun.Isıttığınız ütüyü bu
kağıdın üzerinde şeker un haline gelene
kadar gezdirin.Kolayca elde ettiğiniz
pudra şekerini kullanabilirsiniz artık....






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:44 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

oyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun
Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz
suyu ilave edin.2 tatlı kaşığı toz
şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık
bir yerde bir süre bekletin.Sirkeniz olunca
süzerek kullanın.Bu sirke midenize
zarar vermez..





--->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler sayfa üç frmacil 3 --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler



Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:44 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan
kokular yaratabilirlerBunu önlemek için, buzdolabınızın
içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız,
hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize
zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:45 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken
elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için
önce şöyle bir karışım hazırlayınız.Bir
limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su
ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız.
Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız..






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:45 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Vişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta
yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok
daha iyi sonuç verecektirBöyle zamanlarda bu iş için
sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye
bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:45 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun
çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor.Bunun için
soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz.
Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız.Dik tuttuğunuz
zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir..






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:45 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için
kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin.Ayrıca 2-3 tane
kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz.
Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden
önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz..






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:45 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından
dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın
beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu
yapabilirsinizSarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk
suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:45 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Kek, krema yapımında kullanacağımız yumurtanın da
çırptığımız zaman istediğimiz kıvamda olması için yumurtanın
oda sıcaklığında olmasına dikkat edelimAyrıca yumurtayı çırparken
bir tutam tuz,pudra şekeri,süt veya birkaç damla limon suyu koyabiliriz






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:46 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz.
Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz,
kokusunun artmasını sağlarsınız.Şayet kahveniz bayatsa,
kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun,
hem rutubeti gider hemde tazelenir...






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:46 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın.
Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.Ya da mutfak
veya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz.
Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar..






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:46 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Önemli problemlerden biride kullanacağınız
şekerinizin rutubetlenmesidir.Bu durumdan kurtulmak istiyorsanız,
kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın,
sonrada üzerine şekeri koyun.Böylelikle şekeriniz asla rutubetlenmeyecektir..






--->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:46 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyin.İnanın yumurta
kabuğu da birkaç işe yarayabilir.Mesela kolonya ve parfüm
boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuz.Hemen temiz bir yumurta
kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz.






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:46 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde
acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın.
Bununda bir kolayı var.Hıyarların acısının gitmesi için tuzlu suda
5-10 dk bekletin.Daha sonra da dilimleyin ve şekerli suda 2-3 dk bekletin.






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:46 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Camdan yapılmış bir kaba sıcak sıvı dökerseniz
özellikle de kış aylarında, çatlamaları muhtemeldir.Bunun
için alınacak birkaç önlem vardır. Bardağa yada cam kaba
küçük bir kaşık koyun.Ya da kabı ıslak bir bezin üstüne koyun,
sonra sıcak sıvıyı doldurun.






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:47 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Yemek kokularından kurtulmak istiyorsunuz.
Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu
gideremiyorsunuz. Bunun için bir cezveye bir çay fincanı su
ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın.
Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz...






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:47 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız,
keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin
Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup
keki kalıptan çıkarabilirsinizAyrıca kek hamurunu boşaltmadan
önce, kalıba un serpebilirsiniz






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:47 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Yemek yapmak konusunda acemi olanlar bilir,
sürekli tencerenin dibi tutar Eğer sizin de tencerenizin
dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp
hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini
örtün,birkaç dakika bekletin Kolayca temizlenecektir






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:47 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Hafifce sertleşen daha doğrusu yumuşaklığını
kaybeden pasta ve kekler pek sevilmez Bunların üzerine
sepiştirerek dökeceğiniz bir miktar şekerli ve limonlu
su ya da meyveli gazoz hafifce ıslanmalarını sağlayacak
vee zevkle yanilebilecektir






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:47 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için
bol bol şalgam suyu için. Ayrıca kolestrolü önleyici etkiyede
sahiptir. A1, B1 vitaminleri, fosfor, kalsiyum ve potasyumca zengindir.
Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları
içinde şalgam suyu önemlidir.






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:47 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Sütlü tatlılarda veya puding, muhallebi gibi tatlılarda
unun pişerken topaklanmaması için önce şekeri, unu, varsa kakaoyu
tencerede karıştırın, kullandığınız malzeme un yerine nişasta veya
pirinç unu ise bunları şekerle karıştırın Sonra sütü ilave edin
topaklaşmadığını göreceksiniz







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.