![]() |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Tereyağını kızartırken Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Pasta keserken Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Patates haşlarken Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Soğan soyarken Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Bayat ekmekler için Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Şişe temizliği Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Etin yumuşak olmasını istiyorsanız Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Kalamarın lezzetini arttırmak için Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırınKalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Evde yoğurt yaparken Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Donmuş çikolata ve tereyağı Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler frmacil sayfa 2iki --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Çayı enfazla 10 dk demleyin Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile çaydanlıkta kaynatınTermosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur. Ancak bununda kolayı vardır. Bunun için eller bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır. Ayrıca çay ve kahve lekelerini de karbonatla silerek çıkartabiliriz. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya biraz amonyak karıştırın ve lekenin üzerine sürün Zeytinyağı lekesi için bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üstünde gezdirilmelidir Yumurta lekesini ise önce soğuk suda sonra ılık sabunlu suda yıkayarak çıkarabilirsiniz |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Kırmızı şarap yada beyaz şarap farketmez. Her ikisinin lekeside oldukca zorludur. Bunların lekesini çıkarmak için de oksijenli suyla tampon yapmalısınız.Ya da lekelerin üzerini örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin, daha sonrada lekeli kısmı yıkayın.. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak istiyorsanız,bu öneri tam size göre.. Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi hazırlayacaksınız.Ancak bu sefer içine farklı bir tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz. Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Makarnadaki gibi bir öneride omlet için Farklı bir omlet lezzeti için yumurtayı kırıp iyice çırpın.Daha sonra içine herzaman eklediğiniz diğer malzemeleri ilave edin.Bunlarla birlikte yarım bardak da şarap koyun.Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Çok faydalı bir bilgide böbrek pişirmesiyle ilgili.Daha doğrusu böbreğin kendine has kokusu ile ilgili. Eğer bu kokudan rahatsız oluyorsanız, böbreği pişirmeden önce bir kaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine özgü kokusu böylece gider.. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz.Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri koyun.Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şeker un haline gelene kadar gezdirin.Kolayca elde ettiğiniz pudra şekerini kullanabilirsiniz artık.... |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
oyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin.2 tatlı kaşığı toz şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin.Sirkeniz olunca süzerek kullanın.Bu sirke midenize zarar vermez.. --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler sayfa üç frmacil 3 --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirlerBunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için önce şöyle bir karışım hazırlayınız.Bir limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız. Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız.. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Vişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok daha iyi sonuç verecektirBöyle zamanlarda bu iş için sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor.Bunun için soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz. Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız.Dik tuttuğunuz zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir.. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin.Ayrıca 2-3 tane kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz. Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz.. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu yapabilirsinizSarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Kek, krema yapımında kullanacağımız yumurtanın da çırptığımız zaman istediğimiz kıvamda olması için yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edelimAyrıca yumurtayı çırparken bir tutam tuz,pudra şekeri,süt veya birkaç damla limon suyu koyabiliriz |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz. Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz, kokusunun artmasını sağlarsınız.Şayet kahveniz bayatsa, kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider hemde tazelenir... |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın. Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.Ya da mutfak veya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz. Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar.. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Önemli problemlerden biride kullanacağınız şekerinizin rutubetlenmesidir.Bu durumdan kurtulmak istiyorsanız, kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın, sonrada üzerine şekeri koyun.Böylelikle şekeriniz asla rutubetlenmeyecektir.. --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyin.İnanın yumurta kabuğu da birkaç işe yarayabilir.Mesela kolonya ve parfüm boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuz.Hemen temiz bir yumurta kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın. Bununda bir kolayı var.Hıyarların acısının gitmesi için tuzlu suda 5-10 dk bekletin.Daha sonra da dilimleyin ve şekerli suda 2-3 dk bekletin. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Camdan yapılmış bir kaba sıcak sıvı dökerseniz özellikle de kış aylarında, çatlamaları muhtemeldir.Bunun için alınacak birkaç önlem vardır. Bardağa yada cam kaba küçük bir kaşık koyun.Ya da kabı ıslak bir bezin üstüne koyun, sonra sıcak sıvıyı doldurun. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Yemek kokularından kurtulmak istiyorsunuz. Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu gideremiyorsunuz. Bunun için bir cezveye bir çay fincanı su ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın. Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz... |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız, keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsinizAyrıca kek hamurunu boşaltmadan önce, kalıba un serpebilirsiniz |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Yemek yapmak konusunda acemi olanlar bilir, sürekli tencerenin dibi tutar Eğer sizin de tencerenizin dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini örtün,birkaç dakika bekletin Kolayca temizlenecektir |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Hafifce sertleşen daha doğrusu yumuşaklığını kaybeden pasta ve kekler pek sevilmez Bunların üzerine sepiştirerek dökeceğiniz bir miktar şekerli ve limonlu su ya da meyveli gazoz hafifce ıslanmalarını sağlayacak vee zevkle yanilebilecektir |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için bol bol şalgam suyu için. Ayrıca kolestrolü önleyici etkiyede sahiptir. A1, B1 vitaminleri, fosfor, kalsiyum ve potasyumca zengindir. Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları içinde şalgam suyu önemlidir. |
Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
Sütlü tatlılarda veya puding, muhallebi gibi tatlılarda unun pişerken topaklanmaması için önce şekeri, unu, varsa kakaoyu tencerede karıştırın, kullandığınız malzeme un yerine nişasta veya pirinç unu ise bunları şekerle karıştırın Sonra sütü ilave edin topaklaşmadığını göreceksiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.