![]() |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Yer Fıstıklı ve Acılı Tavuk MALZEMELER 1 tavugun kemiksiz but ve gögüs etleri 3 dolmalik biber 1 yumurta 2 sogan 1 havuç 2 taze sogan 2 çuska biber 2 dis sarimsak 4 çay kasigi nisasta 1-2 çorba kasigi soyasosu 1 çay bardagi su 2 çay kasigi tuz 2 çay kasigi tozseker Yarim tavuk bulyon 1 çay kasigi sirke YAPILIŞ TARİFİ Tavuk etlerini küçük kusbasi dograyin. Taze soganlari temizleyip ince ince kiyin. Havuçlari halka halka dograyin. Dolmalik biberleri dörde kesip ince dograyin. Sogani soyup iri iri dograyin. Fistiklari soyup ikiye ayirin. Sarimsaklari soyup halka halka kiyin. Tavuk etlerini 1 çay bardagi su ve yumurta aki ile karistirin. Sonra yumurta sarisi ekleyip harmanlayin. Tuz, ufalanmis bulyon, nisasta ilave edip karistirin. Tencerede 2-3 çorba kasigi yagi kizdirin. Tavuklari ilave edip hafif pembelesinceye kadar kizartin. Kevgirle bir tabaga alin. Taze ve kuru sogan, sarimsak ve biberi tavada kalan yagda biraz kavurup etlerle ekleyin. Havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez daha tavada 2-3 dakika kavurun. Tavayi atesten alip kavrulmus etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve tozseker serpin. Fistiklari ekleyip karistirin ve servis yapin. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Acili Tavuk Ve PirinÇ MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı domates sosu HAZIRLANIŞI Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
KÖyceĞİz UsulÜ Tavuk Dolmasi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 tavuk 1.5 su b.pirinç 1 su b.nohut 100 gr.tavuk ciğeri 1 çorba k.dolmalık fıstık 1 çorba k.kuş üzümü 1 tutam maydonoz tuz,karabiber sosu için: 2 diş sarımsak 1 çorba k.salça 1 tatlı k.un HAZIRLANIŞI: Tencereye sıvıyağı alın. Önce soğan ve fıstıkları kavurun. Daha sonra üzerine tavuk ciğerini ekleyin. ardından pirinci ekleyip kavurun.Daha sonra kuşüzümünü de ekleyin.En son doğranmış maydanozları ve tuz,baharat ekleyip bu karışımı tavuğun içine doldurun. Tavuğun açık kalan kısmını iplik ve iğne ile dikerek kapatın. Tavuğu tencereye alın ve su ile haşlanmaya bırakın. Pişen tavuğu sudan çıkartıp fırın kabına alıp nar gibi kızarana kadar pişirin. Bu arada sosu için tencerede sıvıyağda sarımsak ve salçayı çevirin.İçine önce unu daha sonra haşlanmış nohutları ekleyin. Tavuğun suyundan ilave ederek kıvamını ayarlayın. Fırından çıkan tavuğun dikişlerini aldıktan sonra üzerine nohutlu sosu dökerek sıcak servis yapın. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Tavuklu Karnabahar http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 karnabahar Sosu için: 1 çorba k. un 2 su b. süt muskat tuz, karabibar sıvıyağ Üzeri için: 1 tavuk göğsü 1 soğan 1 diş sarımsak 1 kase mantar tuz, karabiber zeytinyağı kaşar p. rendesi HAZIRLANIŞI: Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim. fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim. diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki beşamel sosu gezdirelim. başka bir tavada sıvıyağda soğan ve sarımsağı soteleyelim. üzerine önce tavuk etlerini minik doğrayarak alalım. o da sotelendikten sonra doğranmış mantarları ekleyelim. mantarlar da piştikten sonra beşamel sosun üzerine boşaltalım. en son kaşar peyniri rendesi serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. lokum gibi pişen karnıbaharlar parmakları bile yedirebilecek lezzette.. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Tahinli Pastirmali Tavuk Sarma http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 tavuk göğsü 10 dilim pastırma 1 çay b. tahin 3 diş sarmısak 3 çorba k. galeta unu 1 limon yarım çay b. zeytinyağı kimyon ,tuz karabiber kırmızı biber yarım çay b. ceviz içi HAZIRLANIŞI: Tavuk gögüs etlerini ince ince kesip fileto haline getirin. rondonun içine sarımsakları, tahini,limon ve zeytinyağını,cevizi,baharatları alıp çekin. üzerine galeta unu koyarak kıvamını ayarlayın. tavuk etlerinin üzerine bu karışımı paylaştırın. üzerine yaydıktan sonra birer dilim pastırma da koyun. daha sonra rulo yapıp kürdanla tutturun. susama bulayıp yağda kızartın çok iştah açıcı nefis bir tavuk yemeği... |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Tavuklu Lahana Bohçası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg * 1 tavuk göğsü * 1.5 su b.pirinç * 1 soğan * 1 tutam maydonoz * 1 domates * 1 tatlı k.biber salçası * 1 tatlı k.domates salçası * 2 çorba k.fesleğen * tuz,karabiber * sıvıyağ * su Sosu için: * 1 çorba k.salça * 2 diş sarımsak * tuz * sıvıyağ * su Hazırlanışı : İlk olarak tavuk göğsü satır kıyması şeklinde ya da doğrayıcıdan geçirilerek tavuk kıyması elde edilir. Kıyma karıştırma kabına alınır. Üzerine yıkanıp süzdürülmüş pirinç, soğan, mayadanoz, kuru fesleğen ve sıvıyağ eklenerek karıştırılır. İç harcın iyi pişmesi için biraz da su eklenir. Daha sonra önceden tuzlu suda haşlanıp soğutulmuş lahanaların içine iç harçten konularak bohça şeklinde kapatılır. Daha sonra lahana bohçalr fırın kabına dizilir Dİğer tarfatan sosu hazırlanır. Bunun için; sarımsak doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine salça alınır ve bir süre sotelendikten sonra biraz su ilave edilerek bir süre pişirilir. Sos hazırlanınca lahanaların üzerine gezdirilir. Her bir bohçanın üzerine bir domates dilimi konulur. En son üzerine ıslatılmış yağlı kağıt konularak pişirlir. isteğe göre yoğurt ile servis yapılır. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifi Malzemeler 1 adet tavuk (2 kg.lık, temizlenmiş) 225 gr. (1 su bardağı) pirinç (ayıklanmış) 250 gr. kuşbaşı dana eti Taze çekilmiş karabiber 1 çay k. kırmızı pulbiber 90 ml. (6 çorba k.) riviera zeytinyağı 1 bağ tere 3 lt. (12 su bardağı) su. Yapılışı 1. Tavuğu yıkayıp, iyice kurulayın. Pirinçleri, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp süzün. 2. Eti bir tencereye koyun. 2 bardak suyla bir taşım kaynatıp, ateşi kısın ve etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 3. Etlerin üzerine zeytinyağının 1 kaşığını ve pirinci ekleyip, 10-15 dakika birlikte kavurun. Tuzu ve biberleri serpip, karıştırarak ateşten alın. 4. Hazırladığınız pirinçli eti bastırarak tavuğun karnına doldurun. Temiz bir iğne iplik ile tavuğun karnını boydan boya sıkıca dikin. 5. Tavuğu alabilecek büyüklükte bir tencerede yağı kızdırın. Tavuğu tencereye yerleştirip, her yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kalan suyu katıp, tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu süre sonunda çatal batırarak, tavuğu birkaç yerinden delin ve 35-40 dakika daha pişmeye bırakın. 6. Pişen tavuğu ateşten alarak kesin, suyunu da yanında kâselere koyarak birlikte servis yapın. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Bıldırcınlı Patlıcan Musakkası Malzeme: 4 adet kemiksiz bıldırcın 2 adet patlıcan 1 adet doğranmış soğan 8 adet domates 2 su bardağı ayçiçek yağı 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı kekik 1 su bardağı zeytinyağı acı sos Yapilisi: Bırdırcını tuzlayıp buzdolabında bekletin, daha sonra suda yıkayıp, ayçiçek yağında ağır ateşte 3 saat pişirin. 6 domatesin kabuğunu soyup, doğrayın, doğranmış soğanı zeytinyağında 2 dakika kadar kavurup domatessleri, sarımsağı, kekik ve defne yaprağını ilave edin, piştikten sonra acı sos ilave ederek bekletin. Patlıcanları uzunlamasına kesip zeytinyağında kızartın. Bir kalıba önce zeytinyağların yarısını dizin, üzerine bıldırcını yerleştirin, bir dilim domates, bir kaşık domates sosunu sırasıyla yerleştirdikten sonra, en üste kalan patlıcanları döşeyin, 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Tabağa alın ve etrafını domates sosu ile süsleyin. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Bildircin Izgara MALZEMELER 5 adet bıldırcın Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Bildircin KaĞitta MALZEMELER 8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı tereyağı tuz bir tutam karabiber 250 gr taze mantar 1 bağ kıyılmış maydanoz ½ su bardağı et suyu 1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş HAZIRLANIŞI Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Bildircin ŞiŞ MALZEMELER 5 adet bıldırcın asma yaprağı Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Bıldırcınların tüylerini temizleyin. Bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra bol suda yıkayın. Gerisinden, karın boşluğuna kadar bıçakla kesin ve içini temizleyin. İyice yıkadıktan sonra, tuzlayın. Bıldırcınları enine ikiye kesip, asma yaprağına sarın ve kapatıp, bağlayın. Hazırladığınız bıldırcanları şişe geçirip ızgarada pişirin ve sıcak olarak servis yapın. --->: Tavuk Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Tavuk Yemekleri |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
GÜveÇte Bildircin MALZEMELER orta boy güveç için 8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın 125 gr tereyağı 1 adet küçük soğan 2 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 1 dal biberiye 4 diş sarımsak bir fincan elma sirkesi tuz karabiber HAZIRLANIŞI Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Bıldırcın Kebap MALZEMELER 4 Adet Bildircin 2 Adet Bostan Patlican 60 gr Tereyagi 1 Yemek Kasigi Un 1 Yemek Kasigi Krema 2 Yemek Kasigi Salça 1 Tutam Tuz YAPILIŞ TARİFİ Patlicani tepesinden keserek içerisini oyun.Bildircinlari temizleyin patlicanlarin içerisine koyarak tepsiye alin. Tencerede tereyagini eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun. içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir tasim kaynatin. Içerisinde bildircin olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatip firina koyun. 200 derece firinda pisirin. Bildircinlar pisene kadar firinda kalsin. Servis tabagina alarak sicak olarak servise sunun |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Bildircin Dolmasi Malzemesi: (6 kişilik) 6 orta boy bıldırcın 1+1/2 çorba kaşığı kuşüzümü 6 çorba kaşığı tereyağ 1+1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 büyük soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak pirinç 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı tarçın 3+1/2 bardak su Hazırlanışı: Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, bıldırcınları ütü-leyip yıkayın. Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğam yemeklik doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp, üstünü örtecek kadar ılık suya koyun. Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, alt-üst ederek, her iki yanlarını da 2'şer dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın. Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci, aynı şekilde süzeceğiniz kuşüzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarçını ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika kavurun. Tencereye 1 1/2 bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın. Dolma içini, 15-20 dakika dinlendikten sonra, çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun. Doldurulmuş bıldırcınları Bor cam a yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına sürün. 25-30 dakika sonra kabı fırından alın. Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Bildircin Tencere Kizartmasi Malzeme: 5 Bıldırcın 2 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı sade yağ 3 Defne yaprağı 1 Su bardağı et suyu Yapilisi: Bıldırcınları ütüleyiniz, iki saat asılı bırakınız, sonra içini çıkarınız, soğuk suya atınız. Başlarını, boyunlarını havana koyunuz. Sudakileri de iyice yıkayıp içine atınız. Hamur oluncaya kadar dövüp biraz etsuyu ile ıslatarak süzünüz. Bıldırcınları biraz tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz. Pembeleşmeye başlayınca un serpiniz, defne yaprağı koyunuz. Biraz geçince etsuyuyla sulandırılıp süzülmüş salçayı ekleyiniz. Pişince bıldırcınları tabağa alınız. Defne yapraklarını çıkarınız, salçanın üzerinden yağını alınız. Tekrar ateşe koyunuz, rengi siyahlaşıncaya kadar çevirdikten sonra indiriniz, bıldırcınların altına döküp sıcak sıcak servis yapınız. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Hindili Patlıcan MALZEMELER 1 kg patlican 800 gr hindi but kusbasi 3 adet dolmalik biber 3 adet domates 1 yemek kasigi un 2 adet kuru sogan 1 yemek kasigi salça 2 yemek kasigi tereyagi Tuz, Karabiber 8 dilim burger dilim peynir 1 su bardagi sivi yag YAPILIŞ TARİFİ Hindi but kusbasi etleri üzerine 2 su bardagi sicak su ekleyip pisirin. Suyunu kenara ayirin. Patlicanlari alaca soyup uzunlamasina dilimleyin. Tuzlayarak bekletin. Sogani ince kiyin. Tereyagda pembe kavurun. Haslanmis et ve unu ilave edip biraz et suyu ekleyip tuz ve karabiber katin. Patlicanlari sivi yagda kizartin. 3 uzun dilim patlicani çapraz sekilde yayin. Ortasina etli harçtan yeteri kadar koyup kenarlarini toplayip kapatin. Üzerine bir dilim peynir, domates ve biber halkasi koyup firin kabina yerlestirin. Kalan et suyunda salçayi ezip tepsiye ilave edin. Tepsinin üzerine folyo kapatip 220 °C firinda 15 dakika pisirip servis yapin. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı MALZEMELER 60 gr margarin 1 adet orta boy kuru sogan 2 parça piliç but veya gögüs (kemiksiz,deriiz, yassi kesim) 1 adet kabugu soyulmus domates (ince kiyilmis) 1 yemek kasigi un 1 bardak su 4 adet düz patlican (karniyarik patlicani gibi soyulmus ve tuzlanmis) 1 kahve fincani kiyilmis mantar (taze veya konserve) 2 su bardagi sivi yag (patlicanlari kizartmak için) 80 gr rendelenmis kasar peyniri 1 kahve kasigi salça Yeterince tuz YAPILIŞ TARİFİ Dört adet patlicani karniyarik patlicani gibi soyarak tuzlayin. 15 dakika kadar bekletip aci suyunu alin. Bol suda birkaç kez yikayip süzün. Bir çukur kizartma kabina sivi yagi koyup kizdirin. Hiç suyu kalmamis patlicanlari kizgin yagda her tarafini esit bir sekilde nar gibi kizartin ve bir süzgece alarak kalan yaglarin süzülmesini saglayin. Patlicanlari pisireceginiz tepsiye dizip ortasini açabildiginiz büyüklükte oval açip bekletin. Not: Patlicanlarin sudan tamamen arinmis olmasina ve kesinlikle ilik veya soguk yaga atilmamasina dikkat edilmelidir. Aksi takdirde soguk yag patlicanlarin içine süngere girer gibi girip çok agir bir yemek olmasina sebep olur. Bir tencereye margarini koyup kizdirin. Kiyilmis sogani ilave edip pembe bir renk alasiya dek kavurup kiyilmis mantari ilave edin. 2 dakika mantarla birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin. 3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin. 1 dakika karistirip kiyilmis domatesi ve salçayi ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktan alip daha evvel kizarttiginiz patlicanlarin içine piliç etini müsavi bir sekilde doldurun. Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlicanlarin içine konan piliçleri kapatacak bir sekilde rende kasari serpip 10 dakika kadar kasarin nar gibi kizarmasini bekledikten sonra firindan çikarin ve hemen servise sunun. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Tavuklu Patlıcan... Mazeme: 3 parça tavuk göğsü 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 kahve fincanı süt 3 parça dil peyniri 2 yemek kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı tarçın yarım limon 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı süt 3 yumurta sarısı Yapilii: saplı olarak patlıcanları ikiye bölelim, içini oyalım, çıkan içleri limonlu tuzlu suya atalım. Diğer taraftan hazırlanan patlıcanları yumuşayana kadar haşlıyalım. Bir tavaya az miktar zeytinyağı koyalım, çıkan içleri küçük küçük doğrayıp bu yağda pişirelim. Başka bir kapta küçük doğranmış tavukları kavuralım, üzerine sarımsak ve tarçın ekliyelim, iyice piştikten sonra, patlıcan içlerini de tavuğun üzerine ekleyelim. Haşlanmış patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurtasüt, tereyağı karışımından bolca gezdirelim, içine hazırladığımız tavuklu malzemeyi dolduralım. Fırına verelim 15 dakika kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerine çubuk şeklinde dil peyniri koyalım, bir süre daha fırına verelim. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Yufkalı Tavuk MALZEMELER 1 adet orta boy hindi (ya da tavuk) 200 gr margarin 200 gr tereyağ 750 gr pirinç 5 adet yufka HAZIRLANIŞI Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin. Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika beklettikten sonra, sıcak tavuk suyu ile haşlayın. Tavuk suyu böreğin üzerini biraz aşmalıdır. Tepsinin ağzını kapatıp, suyu iyice çekilene dek bekletin. Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle koyup, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın. Haşlanmış tavuk parçalarını, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın. |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Susamlı Tavuk Pane MALZEMELER 1/2 kg tavuk biftek 1 çay bardağı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı susam tuz Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Tavuklar ince uzun şeritler haline kesilir Unun içine köri, tuz, karabiber karıştırılır Biftekler önce una sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonrada susama bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır |
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
KAPALI KIYMALI PİDE Malzemeler 3 su bardağı un 400 gr kıyma 2 domates 1 soğan 1/2 demet maydanoz 100 gr sivribiber 1 çırpılmış yumurta 3 çay bardağı su 1 yemek kaşığı şeker 50 gr tereyağı 1/2 yemek kaşığı yaş maya 2 çay kaşığı tuz, karabiber KIYMALI PİDE TARİFİ Un, su, tuz, maya ve şekeri bir kapta yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat bekletin. Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Un yardımıyla hamuru yuvarlak bir şekilde açın. Hamuru elinize alıp iki kenarından yana doğru çekerek elips şekilde uzatın. Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince kesin. Biber, soğan ve temizlenmiş maydanozu ince kıyın. Domates, soğan, maydanoz, biber ve kıymayı bir kapta kavurun ve soğumaya bırakın. Elips şekilde hazırladığınız hamurun yarısına malzemeden ilave edip hamurun bir ucundan tutup, öbür ucuyla birleştirerek yapıştırın. Üzerine bir fırçayla çırpılmış yumurta sürün. Fırın tepsisini yağlayın ve pideyi kızgın fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız pideye tereyağı sürerek, sıcak servis yapın. Cevap: Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri sayfa üç frmacil 3 Cevap: Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.