ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=932020)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:36 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Dondurmalı Pasta

http://bp3.blogger.com/_bN9Jq9mjhiI/...4%B1+pasta.jpg

Malzemeler:

3 katlı kakaolu pastaban
1 poşet sade krem şanti
80gr bitter çikolata rendesi
1 tatlı kaşığı nescafe
yarım su bardağı süt
600gr kaymaklı dondurma
1 paket creme ole (veya şoko mousse)
8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
yaprak badem

Hazırlanması:
Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın.
Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.
En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin.
Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.)
Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:36 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Çikolata Soslu Muzlu Pasta

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki
1 paket muzlu puding
2 adet muz
çikolata sosu
hindistan cevizi

Hazırlanması:

Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın. Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olur.) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün.
Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın. Bu halde bir gece buzdolabında bekletin.
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı ters çevirin. Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:37 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

MUZLU RULO PASTA



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
Pandispanyası için :
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 3.5 kahve fincanı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
Kreması için :
  • 750 ml süt
  • 100 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz
Üzerine :
  • 1 poşet krem şanti
  • Dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı :[*]Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında köpük köpük oluncaya kadar 4-5 dk. çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Pişirme kağıdı serdiğiniz büyük boy tepsiye karışımı döküp kaşıkla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarınca pişirme kağıdıyla birlikte sıkıca sarıp, üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın.[*]Kreması için, tencereye yumurta ve unu ekleyip kısık ateşte karıştırın. Margarini ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın.[*]Soğuyan pandispanyayı dikkatlice pişirme kağıdından ayırıp kremayı her tarafına sürün. Ortasına muzu koyup rulo olarak sarın. Üzerine krem şantiyi sürüp dövülmüş fıstıkla süsleyip buzdolabında 6-7 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.[*]Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:37 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

KAHVE KREMALI ÇİLEKLİ PASTA



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
Pandispanyası için :
  • 3 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Kahve kreması için :
  • 3 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı nescafe
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 poşet krem şanti
  • 500 gr. çilek
Pandispanyayı ıslatmak için :
  • 1 su bardağı süt
Üzerine :
  • 1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı :[*]Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar 5-6 dk. çırpın. Ayrı kapta elediğiniz un, kabartma tozu, vanilin ve nişastayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpıp yağlanmış küçük boy kalıpta önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın.[*]Kreması için, orta boy tencerede, süt, şeker, un, nişasta, nescafe ve kakaoyu iyice karıştırarak kısık ateşte arada karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın. Krem şantiyi ayrı kapta sütle çırpıp soğuyan kremaya ekleyip çırpın ve üzerini kapatarak buzdolabında dinlenmeye bırakın.[*]Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkarıp enlemesine 2 ya da 3'e kestikten sonra sütle ıslatın. Pandispanyanın alt katını servis tabağına yerleştirin, üzerine bir miktar krema koyup küçük doğranmış çilekleri serpiştirin. Üzerine tekrar kremadan koyup, diğer kek parçasını üzerine kapatarak hafifçe bastırın. Üzerine kremadan sürün, doğranmış çilekleri koyup tekrar krema koyup kekin son parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayla kekin yanlarını ve üzerini kaplayın. En üst kısma dövülmüş antep fıstığı serpiştirip, 6-7 saat buzdolabında bekletin.[*]Afiyet bal şeker olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:37 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

FRAMBUAZLI PASTA

Malzemeler :
Pandispanyası (keki) için :
  • 4 adet yumurta
  • 11 çorba kaşığı şeker
  • 11 çorba kaşığı un
  • 1 poşet Dr. Oetker yağı azaltılmış kakao (25gr)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet premium şekerli vanilin
Ara kreması için :
  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 poşet krem şanti
Çikolatalı krem glazür için :
  • 240 gr çikolata
  • 1 su bardağı süt kreması (200gr)
Ayrıca :
  • 1 paket dondurulmuş frambuaz
Yapılışı :[*]Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk. çırpın. Ayrı kapta iki defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış 26cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip, kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın. [*]Ara kreması için, sütü tencereye koyun, unun topaklanmaması için azar azar ekleyin. Şekeri ilave edip, orta hararetli ısıda arada karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın. Soğuyan kremaya, ayrı kapta 1 su bardağı süt ile çırptığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıp buzdolabına kaldırın.[*]Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımı ile 3'e kesin. Kelepçeli kalıbın alt kısmını takmadan kekin bir parçasını geniş bir tabağa koyun. (Yani sadece kelepçeli kalıbın kenarları olacak.). Kekin üst kısmını fırça yardımıyla sütle ıslatın. Kremadan bir miktar koyup frambuazları dizin, üzerine tekrar krema koyup, kekin diğer kısmını üzerine kapatarak biraz bastırın. Fırça yardımıyla sütle ıslatın. Kremadan bir miktar koyup, frambuazları üzerine dizin, tekrar krema sürüp, kekin son parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın. Bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirin. [*]Pastanın kenarlarındaki kelepçeyi dikkatlice çıkarıp, kalan kremayı yanlarına ve üzerine sürüp buzdolabına kaldırın.[*]Çikolatalı krem glazür için, kremayı küçük boş tencereye koyup, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Küçük küçük kırdığınız çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.[*]Izgara telinin üzerine pastayı oturtun, ızgaranın altına geniş bir tepsi koyun. çikolatalı krem glazürü pastanın üzerine döküp yanlarının tamamen çikolatayla kaplanmasını sağlayın. Pastayı dikkatlice servis tabağına alın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.[*]Üzerini krem şanti ve frambuazla süsleyip servis yapın. [*]Afiyet bal şeker olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:37 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

PORTAKALLI VE DAMLA ÇİKOLATALI KÖSTEBEK PASTA

Malzemeler :
Keki için :
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincan şeker
  • 4 kahve fincan un
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Dolgu kreması :
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 poşet creme ole
  • 500 ml. süt
  • 2 adet portakal
  • 1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
YAPILIŞI[*]Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dk. çırpın. Suyu ve ayrı bir kapta elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu ekleyin. Mikserin düşük ayarında çırpın.[*]Yağlanmış büyük boy yuvarlak borcamda önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolü ile keki pişirin.[*]Diğer tarafta, krem şanti ve creme oleyi 500 ml. süt ile çırpın. Damla çikolatayı ve küp küp doğradığınız portakalı ekleyip dolaba kaldırın.[*]Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin. Kekin bir parçasını derin bir kasenin içine fazlalıklarını keserek yerleştirin. Dolaba kaldırdığınız kremayı kasede bulunan kekin üzerine doldurun. Kekin diğer kısmını üzerine gelecek biçimde kenarlardan fazlalıkları keserek üzerine koyun. Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çıkarınca servis tabağına ters çevirin. [*]Üzerini 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şanti ile kaplayıp, rondodan geçirdiğiniz kekin kalan parçalarını üzerine serpiştirin.[*]Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.[*]Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:37 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

PORTAKALLI PASTA



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
Keki için :
  • 4 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 adet portakal (kabukları rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
Kreması için :
  • 2 poşet krem şanti
Ayrıca :
  • Portakal dilimleri
  • Damla çikolata
Yapılışı :[*]Yumurtanın beyazlarını krema kıvamı olana kadar mikserin yüksek hızında çırpın, içerisine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip 5 dk. daha çırpın, portakal suyunu ve kabuğunu ekleyin. Ayrı bir kapta elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. [*]Yağlanmış, kelepçeli kalıpta kürdan kontrolü ile pişirin. Kalıptan çıkarmadan tamamen soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp enine ip yardımı ile veya uzun bir bıçakla 3'e kesin. [*]Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, kekin alt kısmına sürün, ikinci parçayı üzerine kapatıp hafifçe bastırın. İkinci parçanın üzerine kremadan sürüp, portakal dilimleri koyup, üçüncü parçayı üzerine koyup hafifçe bastırın. Kekin üzerine ve yanlarına kremadan sürüp, üzerini portakal dilimleri ile kenarlarını damla çikolata ile süsleyip, buzdolabında 8-10 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. [*]Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:37 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

DOĞUM GÜNÜ PASTASI



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
Pandispanyası (keki) için :
  • 4 adet yumurta
  • 11 çorba kaşığı şeker
  • 11 çorba kaşığı un
  • 1 paket Dr.Oetker yağı azaltılmış kakao (25 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket premium şekerli vanilin
Ara kreması için :
  • 1 paket Dr. Oetker vanilinli pasta kreması
  • 2 adet muz
Üzerine :
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 2 paket çikolata (160 gr)
  • Hindistan cevizi, kakao, renkli şekerler
Pastanın yanlarına:
  • Yuvarlak çikolata
Yapılışı :[*]Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın. Ayrı kapta 2 defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 26 cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip kalıptan çıkarmadan iyice soğuması için (buzdolabında değil) bekletin.[*]Ara kreması için, pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakın.[*]Üzeri için, çikolatayı benmari usulü ( orta boy tencerenin yarısına kadar kaynar su koyup, üzerine alttaki tencereden biraz küçük boy tencere yerleştirip, içerisine çikolatayı küçük küçük kırıp arada karıştırarak) eritin. çikolata eriyip soğuduğu zaman, aynı işlemi tekrar uygulayın. Çikolatayı soğumaya bırakın. Krem şantiyi erimiş çikolataya ekleyip 1 çay bardağı süt ekleyip çırpın.[*]Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımıyla enine 3'e kesin. Alt kısmına buzdolabına soğumaya bırakılan pasta kremasından sürün ve dilimlenmiş muzları üzerine dizin. İkinci kek parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın. Üzerine kremadan sürüp tekrar muzları dizin ve son parçayı üzerine kapatıp biraz bastırın. En üste ve yanlara, benmari usulü eritip soğuttuğumuz ve krem şanti ve sütle çırptığımız kremadan sürün. Yanlarına yuvarlak çikolatayı yapıştırın. Üzerini hindistan cevizi ve renkli şekerlerle süsleyin. Pastanın kenarlarındaki çikolatanın üzerine kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın. 1 gün boyunca üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.[*]Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

MUZLU KEDİ DİLİ PASTASI



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :Kreması için :
  • 500 ml süt (yarım kilo)
  • 1 kahve fincanı un
  • 1.5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
Üzeri için :
  • 1 poşet çilekli krem şanti
Yapılışı :[*]Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.[*]1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedi dili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın. ( Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinde 1 saniye kadar batırın, fazla batırırsanız aksi takdirde bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir)[*]Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yanyana aralıksız dizin.[*]Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın.[*]Kelepçeli kalıbın tabanına bisküvi+ krema+ dilimlenmiş muz koyarak tüm malzemeler bitinceye kadar devam edin.[*]En üst kısmına çilekli krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin.[*]Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin.[*]Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın.[*]Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun.[*]Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

BÖĞÜRTLENLİ PASTA



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
Pandispanyası için :
  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak için:
  • 1 su bardağı soğuk süt
Kreması için :
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 poşet Dr. Oetker vanilinli creme ole
  • 1 su bardağı böğürtlen
Üzeri için :
  • Rendelenmiş çikolata
Yapılışı :[*]Kreması için, krem şanti ve creme oleyi toz halinde bir kaba alıp 3 su bardağı soğuk sütle 3 dk çırpıp buzdolabına kaldırın.[*]Pandispanya için, yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 4 dk iyice çırpın.[*]Unu eleyerek ilave edin ve biraz daha çırpın.[*]Kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük seviyesinde çırpıp, yağlanmış kelepçeli kalıba döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. (Benim fırınımda 12 dakikada pişti.)[*]Pandispanya pişince ızgara üzerinde soğutup, ikiye keserek sütle ıslatın.[*]Arasına kremadan sürüp böğürtlenleri dizip, kekin diğer kısmını üzerine kapatarak üzerine ve yanlarına kremadan sürün.[*]Çikolatayı rendeleyip kekin üzerine ve yanlarına serpiştirin.[*]Kremadan 3-4 yemek kaşığı ayırıp, 1 yemek kaşığı böğürtlenin suyunu ekleyip karıştırın ve üzerini süsleyin.[*]Buzdolabında 6-7 saat bekletip servis yapın.[*]Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

ÇİKOLATA KAPLI ŞEFTALİLİ PASTA

Malzemeler :
Keki İçin
  • 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 100 gr bitter çikolata
  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için :
  • 1 paket Dr. Oetker beyaz çikolatalı sos
  • Hindistan cevizi
  • Şeftali dilimleri
Yapılışı :[*]Öncelikle üzeri için, beyaz çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğumaya bırakın. Arada karıştırarak üzerinin kabuk tutmamasını sağlayın.[*]Keki için, margarini benmari usulü erittikten sonra çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edin ve erimesini sağlayın.[*]Karışımı bir kaba koyun ve yumurtanın sarılarını ve şekeri ekleyip mikserle çırpın. Elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.[*]Diğer tarafta yumurtanın beyazını 2 dk kadar mikserle çırpıp, çikolatalı karışıma ekleyip, kabartma tozunu koyup mikserin düşük ayarında çırpın.[*]Margarinle hafif yağlanmış orta boy borcamda pişirin.[*]Kek soğuyunca çikolatalı sosu üzerine yayın ve hindistan cevizi serpiştirip şeftali dilimleri ile süsleyin.[*]Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.[*]Afiyet bal şeker olsun.

--->: Pasta Tarifleri frmacil sayfa 2iki --->: Pasta Tarifleri




Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

ÇİLEKLİ PASTA



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
Keki için:
  • 5 adet yumurta
  • 6 kahve fincanı şeker
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 çay bardağı çilek püresi (temizlenmiş çileği rondodan geçirin)
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için :
  • 2 paket çilekli krem şanti
  • 1,5 su bardağı çilekli süt (krem şanti için)
  • Çilek
  • Hindistan cevizi
Yapılışı :[*]Keki için, şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Çilek püresini ilave edip 1 dk çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük seviyesinde çırpın. [*]Yağlanmış büyük boy tepsiye karışımı döküp pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye kesip, arasına krem şantiyi çilekli sütle hazırlayıp sürün ve dilimlenmiş çilekleri aralıksız dizin. Kekin üst kısmına kremadan sürüp dilimlenmiş çilekleri dizin, üzerine hindistan cevizi serpiştirip nane yapraklarıyla süsleyin.[*]Afiyet bal şeker olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

KAKAOLU MUZLU PASTA



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
Keki için :
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için :
  • 1 paket Dr.Oetker vanilinli pasta kreması
  • 2 adet dilimlenmiş muz
Yapılışı :[*]Keki için, yumurta ve şekeri katılaşana kadar mikserle çırpın.[*]Sıvı yağ, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpın.[*]Yağlanmış orta boy tepside veya borcamda önceden ısıtılmış fırında pişirin.[*]Keki tamamen soğuttuktan sonra ikiye kesin. [*]Kenarlarından biraz kesin. (Üzeri için)[*]Kremayı üzerindeki yazdığı gibi hazırlayarak kekin alt katına sürün ve muzları dizin.[*]Diğer keki üzerine koyup kremadan sürün ve kekin kenarlarındaki kırpıkları rondodan geçirip üzerine serpiştirin. Muz ve kiviyle süsleyin.[*]Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.[*]Afiyet bal şeker olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

ISPANAKLI PASTA



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
Keki İçin :
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak
Kreması İçin :
  • 1 paket krem şanti
Yapılışı :
Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.

Yağ ilave edilip, un elenerek katılır, vanilya ve kabartma tozu konulup iyice çırpılır.

Yarım su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak konulup, akışkan bir hamur elde edinceye kadar çırpılır. (Eğer karışım fazla cıvık ise biraz daha un katabilirsiniz.)

Tercihe göre yağlanmış, folyo ile kaplanmış veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba konulur.

Önceden ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Diğer taraftan tercihe göre ister krem şanti, ister pasta kreması tarife göre hazırlanıp, kek pişinceye kadar buzdolabında soğutulur.

Kek soğuduktan sonra, ikiye kesilip arasına ve üzerine kremadan sürülür, kekin kenarlarından kesilen kek kırpıkları robotta çekildikten sonra kekin üzerine dökülür ve damla çikolata ile süslenir.
[*]Buzdolabında yaklaşık 4-5 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır. [*]Afiyet bal şeker olsun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kek Malzemeleri:
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı hazır kahve
  • 8 yumurta
  • 8 kahve fincanı tozşeker
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı vanilya
Sos Malzemeleri:
  • 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 1 su bardağı frambuaz reçeli
  • Kahveli krema için:
  • 2.5 su bardağı taze krema
  • 310 gram beyaz çikolata
  • 3.5 çorba kaşığı hazır kahve
Hazırlanması[*]Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. [*]Kahveli kremayı hazırlamak için; taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin. [*]Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. [*]Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin. [*]Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Mandalinalı Pasta

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kek Malzemeleri:
  • 3 mandalina
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı portakal suyu
  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • 1 paket (~1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Krema Malzemeleri:
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 540gr dilimlenmiş ananas (suyuyla birlikte)
  • 1/2 veya 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 poşet vanilyalı creme ole (ya da pişmeden hazırlanan vanilyalı puding)
  • süslemek için mandalina dilimleri
Hazırlanması:[*]3 mandalinayı soyup dış zarlarını tamamen çıkartın. Yumurtaları toz şekerle çırpın. Yağı ve portakal suyunu ekleyin. Mandalina parçalarını ekleyip çırpmaya devam edin. [*]Unu ve kabartma tozunu eleyin. (Normal kek kıvamından daha akışkan bir karışım olsun) Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 40 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin. [*]Ananas dilimlerinden bir kısmını pastayı süslemek için ayırın. Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin. [*]Krem şantiyi sütle çırpın. Creme ole'yi, hindistan cevizini, minik ananas parçalarını ekleyip çırpmaya başlayın. Çırpmaya devam ederken diğer yandan ananasın suyunu karışım krema kıvamına gelene kadar ekleyin. [*]Kek pişip soğuduktan sonra ikiye bölün, arasına ve üzerlerine kremayı yayıp ayırdığınız ananas ve mandalinalar ile süsleyin.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Kırmızı Başlıklı Kız Pastası



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Pandispanya İçin:
  • 100gr tereyağı ya da eşit miktarda sıvıyağ
  • 150gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 150gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı komposto vişne (suyu süzülmüş)
Krema için:
  • 1,5 lt süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket krema
  • 2 paket krema sertleştirici
  • 2 bardak vişne kompostosu suyu (veya vişne suyu)
  • 2/3 paket vanilyalı puding
  • 8 vişne tanesi
Hazırlanması:[*]Pastayı servis yapacağınız günden 3 gün önce 1,5lt sütü temiz bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı limon ilave edin. Kabın üzerini streçle kapatıp oda sıcaklığında 2 gün bekletin. [*]2 gün sonra sütü bir tencereye alıp orta hararetli ateşte yarım saat -süt tamamen kesilene kadar- ısıtın. Süt kesilince ılınmasını bekleyin. Bir kevgiri geniş bir kaseye oturtun, kevgire birkaç kat kağıt havlu serin ve süt kesiğini kevgire alın. Üzerini tekrar streçleyip buzdolabında bir gece bekletin. [*]Pandispanyayı hazırlamak için vişne ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Karışımın yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan yarısına kakao karıştırın ve sade hamurun üzerine dökün. En üste vişneleri serpip 175C fırında keki pişirin. [*]Bu arada kremayı krema sertleştirici ile çırpın. Yoğurt kıvamına gelen süt kesiğini şekerlerle karıştırıp yavaş yavaş kremaya ilave edin. Kremanın bir kısmını süsleme için ayırın. (ayırdığınız kremayı dolaba kaldırın) [*]Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kek kalıbınızın halkasını tekrar geçirip kremayı kekin üzerine yayın. Bu halde 4-6 saat buzdolabında soğutun. [*]Servisten 1 saat önce pudingi vişne suyu ile pişirin. İyice soğutup kremanın üzerine yayın. Ayırdığınız krema ve vişnelerle üzerini süsleyin.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Hindistan cevizli pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 1 paket kekun (ya da 2 adet iki katlı pastaban)
  • 1 büyük paket hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı lor+süt karışımı
  • 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Hazırlanması:[*]Kekun'u paketteki tarife göre hazırlayıp pişirin. Soğuduktan sonra dörde kesin. [*]Yaklaşık 300gr lor peynirini rondoya koyun, koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar azar azar süt ilave edip karıştırın. [*]Şeker ve hindistan cevizini kremaya ilave edip mikserle karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıp kalanına limon kabuğu rendesi ilave edin. Kremaları buzdolabında soğutun. [*]Limon kabuğu ilave ettiğiniz kremayı katların arasına sürün. [*]Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp ayırdığınız 1 su bardağı krema ile karıştırın. Bu karışımı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Kenarlarına limon kabuğu ile karıştırılmış hindistan cevizi yapıştırın. [*]Pastayı hava geçirmez bir kabın içine koyup (veya streç film ile iyice kaplayıp) buzdolabında 3 gün bekletin. Artan kremayı da kapaklı bir kabın içinde dolaba kaldırın. Servisten önce pastanın üzerini krema ve limon kabukları ile süsleyin.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Çikolatalı & kabaklı pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125gr tereyağı/margarin (sıvıyağ da olur muhtemelen)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • yarım su bardağı süt + 1 yemek kaşığı limon suyu karışımı (buttermilk)*
  • 2 su bardağı rendelenmiş kabak
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • yarım su bardağı ceviz içi
* bu karışımı tarife başlamadan yarım saat önce hazırlayın, beklesin.
Hazırlanması:[*]Fırını 175C'ye getirin. Orta boy dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp, unlayın. [*]Un, kakao, karbonat ve tuzu orta boy bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde şeker, katı yağ ve sıvı yağı çırpın. [*]Yumurtaları teker teker ekleyin. (her eklemeden sonra iyice karıştırın) Vanilyayı ekleyin. Unlu karışım ile limonlu sütü 3 seferde ekleyin. (un-süt-un-süt-un) Kabak rendesini ilave edip karıştırın. [*]Karışımı kalıba dökün. Üzerine damla çikolata ve ceviz içi serpin. 50 dakika pişirip kalıbın içinde soğumasını sağlayın


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Krokantlı pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 1 adet hazır pandispanya
  • 2 paket kakaolu creme ole
  • 1 su bardağı nescafeli süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanması:[*]2 paket creme ole'yi pakete göre (ama bir parmak eksik süt ile) hazırlayıp soğutun. [*]1 su bardağı toz şekeri teflon tavada karamelleştirip fındık ile karıştırın (ben fındıkları irice kırdım). Sıcakken yağlı kağıda dökün. Soğuyunca küçük parçalara kırın.
Keklerin içlerini nescafeli süt ile ıslatın. Birinci kata kata kremayı sürüp üzerine
krokantın yarısını serpiştirin. İkinci katı üzerine kapatın. Kremanın kalanı ile kekin her yanını kaplayın. Kalan krokantı da üzerine serpiştirin.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Bisküvili, labneli ve çilekli pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 250gr pötibör bisküvi
  • 100ml süt
  • 1kg çilek
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 250gr labne peyniri
  • 284ml çiğ krema, hafif çırpılmış
* 4 yemek kaşığı ile tatlı çok hafif oluyor, siz daha tatlı seviyorsanız şekeri arttırabilirsiniz.
** labne bulamıyorsanız mascarpone peyniri de olur.
*** çiğ krema marketlerin süt reyonlarında küçük kutularda satılıyor.
Hazırlanması:[*]Bisküvileri bir torbaya koyup hafif iri kalacak şekilde ezin. Ezdiğiniz bisküvileri bir kaseye alın. Üzerlerine sütü dökün ve bir kez karıştırın. [*]Çileklerden bir avuç kadarını ayırıp -üzerini süslemek için- kalan kısmı ayrı bir kaseye koyun. Üzerlerine şekeri serpip çatalla hafifçe ezin. (tamamen püre olmasın) [*]Labne peynirini bir kasede çırpıp kremaya ilave edin. İkisini iyice çırpın. Eğer karışım çok koyu ise sütle inceltin. [*]Bisküvilerin yarısını 1 litrelik borcama yayın. Üzerine çileklerin yarısını yayın. (çileklerin sularını da bisküvilerin üzerine dökün.) Çileklerin üzerine de krema+labne karışımının yarısını yayın. Tekrar bisküvi, çilek, krema sırasını takip edin. Üzerini ayırdığınız çilekler ile süsleyin. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapmadan 5 dakika önce dolaptan çıkartın.

--->: Pasta Tarifleri sayfa üç frmacil 3 --->: Pasta Tarifleri



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

kümbet pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için:
  • 1 lt. Süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr.margarin
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı sos için:
  • 200 gr.bitter çikolata
  • 1 paket çiğ krema
krema ile eritilen çikolata pürüzsüz bir sos elde edilmesini sağlıyor.
Muhallebinin Hazırlanması:[*]Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor. [*]Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. [*]Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin. [*]Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın. [*]Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.
muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor.
Kekin Hazırlanması: [*]Kek için önce 26 cm. kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın. (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim.) [*]Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin. [*]Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın. [*]Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.
Pastanın Hazırlanması:

Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün. Üst kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin. Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur.

Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın. ( katılaşması veya üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil)
Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin.( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse kadar arttı)
Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin.
Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum)
Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin.
Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır.
Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.
Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Alman pastası



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


malzemeler:[*]kek:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 60-70 gr.erimiş margarin
  • 1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
  • 3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
[*]krema: [*]su bardağı süt [*]
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • fındık kadar margarin
  • vanilya
  • pudra şekeri
hazırlanması:
1. kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)
2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
3. pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Créme olé'li pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


malzemeler:
  • 1 paket damla çikolatalı bisküvi (110g)
  • 1 paket dr oetker créme olé
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurtanın beyazı
  • 1 fiske tuz
  • yarım çay bardağı toz şeker
hazırlanması:
1. bisküviyi küçük kare borcama dizin. créme olé'yi 2 su bardağı süt ile hazırlayın. créme oléyi bisküvilerin üzerine yayın.
2. 3 yumurta beyazını 1 fiske tuz ve yarım çay bardağı şeker ile kar gibi olana kadar çırpın. bunu créme olé'nin üzerine yayın. 175C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Meyveli pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet hazır kakaolu kek
  • ceviz içi
  • 2 adet orta boy şeftali
  • 1 salkım üzüm
  • 1 adet kiraz
  • yuvarlak renkli çikolatalar
hazırlanması:
1. 125 gr margarini tencerede kızdırın. 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. süt kaynar kaynamaz 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2. muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 10 dakika karıştırın.
3. tamamen soğuyunca hazır kekin bir parçasının iç yüzeyine kremadan sürün. kremanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde dövülmüş ceviz içi serpin. diğer parçanın da iç yüzeyine kremadan sürüp bu parçayı cevizin üzerine kapatın.
4. pastanın her tarafını krema ile kaplayın. (kremayı yayarken kekin parçaları zaman zaman kremaya karışabilir.) pastayı ikram etmenize 1 saat kalana kadar bu şekilde buzdolabında bekletin.
5. şeftalileri yıkayın, soyup dilimleyin. dilimleri pastanın üzerine dizin. ortasına üzüm taneleri yerleştirin. üzümlerin ortasına da bir adet kiraz tanesi yerleştirin.
6. yuvarlak çikolataları pastanın etrafına dizip servis yapın.
not: hazır kek yoksa 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu ile kendiniz de pişirebilirsiniz


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Renkli yaş pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


malzemeler:
[*]kek malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
[*]üzerine:
  • 2 poşet krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı dövülmüş fıstık
  • 5-6 çilek
hazırlanması:
1. 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın. yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun. ıspanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın.
2. 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın. en son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın.
3. fırını 170C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın. ısınmış fırında pişirin.
4. bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın. soğuması için buzdolabına koyun. kek soğuduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün. 5-6 çileği ikiye bölüp pastanın ortasına dizin. etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Sakızlı pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 750 ml süt
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu pötibör
  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
hazırlanması:
1. 125 gr margarini tencerede kızdırın. 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2. muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 15 dakika karıştırın. (karıştırma süresi 15 dakikanın altında olmamalı yoksa kıvamını tutmuyor). kakaolu bisküviyi mutfak robotunda un haline getirin.
3. fırın tepsisine yağlı kağıt serin. bisküviyi üzerine yayın. üzerine muhallebiyi yayın. bir kaşık yardımıyla boşlukları kapatın. 1 su bardağı ince dövülmüş cevizi serpin. yağlı kağıt yardımıyla sararak rulo yapın. rulonun bitim yerine ufak bir merdane yerleştirerek ruloyu sağlamlaştırın. fırın tepsisinin üzerindeki ruloyu bu halde buzdolabına koyun. 3-4 saat beklettikten sonra üzerine ceviz serperek servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Böğürtlenli pasta



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


malzemeler:
[*]kek için:
  • 1 adet hazır pandispanya (ben hazır pandispanya olmadığı için 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu ile kendim pişirdim.)
  • 1 su bardağı süt
[*]kreması:
  • yarım litre süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı krem şanti
  • yarım kg böğürtlen
hazırlanması:
1. pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın.
2. kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa oturtun.(kaşıkla arasıra karıştırın ) sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın. muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin.
3. ocaktan indirip ılınmaya bırakın. ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
4. bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin. diğer pandispanyayı üzerine koyun. kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Çilekli Kivili Pasta

Malzemeler

1 adet hazır pasta keki

2 paket krem şanti

3 su bærağı süt

Çilek

Kivi

Süslemek için nar

Yemeğin Tarifi

Pasta kekini ikiye bölerek bir bardak sütle ıslatın. Yuvarlak bir kabın içine kekin bir parçasını yerleştirin. Krem şantinin bir paketini hazırlayın. Kaptaki kekin üzerine birazını sürün, çilekleri dizin ve tekrar krem şantiyi sürün.

Kekin diğer parçasını krem şantinin üstüne koyun. Bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin. Pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. Kalan krem şantiyi hazırlayın ve kekin üzerine sıvayın. Kivi, çilek, nar veya tercih ettiğiniz başka meyvelerle süsleyerek servis yapın.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

Malzemeler

4 Yumurta Sarısı

100 gr Tozşeker

50 gr Su

300 gr Çırpılmış Kremşanti

200 gr Süzme Yoğurt

4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)

200 gr Çilek

2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri

2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya

Süsleme İçin:

25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık

Yemeğin Tarifi

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.

Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.

Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin. Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin. (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın.

Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın. Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun. Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün. Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
 

Çikolatalı Kiş

Malzemeler

125 gr margarin

Yarım su bardağı şeker

1 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 kase vişne

2 çay kaşığı tarçın

100-150 gr çikolata (bitter)

2 adet yumurta

1 kutu krema

3 dilim ufalanmış kuru ekmek

Üzeri için: 1 avuç iri kıyılmış ceviz

Yemeğin Tarifi

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin. Kuru ekmeklerin birazını hamurun üzerine ufalayın. Üzerine vişneleri, kıyılmış cevizi, kalan ekmekleri koyun. Tarçın, toz şeker serpip parça parça çikolataları üzerine kırın.

2 yumurtanın sadece sarısını bir kutu krema ile çırpın. Malzemelerin üzerine döküp önceden ısıttığınız fırına koyun.






--->: Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.