![]() |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
ÖzeL PaSta Tarifleri Muzlu Yaş Pasta MALZEMELER: -4 yumurta -4 fincan şeker -4 fincan su -1 paket kabartma tozu -limon rendesi -2 fincan süt -4,5 fincan un KREMASI -1 paket kremşanti -8 su bardağı süt -1,5 su bardağı şeker -50 gr sanayağ SÜSLEMEK İÇİN: -1 adet muz,çikolata,minik inciler,pasta süsü YAPILIŞI: İlk olarak yumurtayı köpürene kadar cırpalım ardında şekeri ilave edip devam edelim çırpmaya sonrada su süt ekleyip unu ve kabartma tozunuda katalım tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.Yuvarlak fırın kabına döktüm pişdikten sonrada ılıkken ip yardımıyla 2 ye böldüm.Arasına muzları ve hazırlammış olduğum kremayı sürdüm.üzerinide kremşantiyle kapadım ve süslerle böle birşey yaptım afiyet olsun... |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Malzemeler: 1 paket kremşanti 1 şişe süt 1 çay kaşığı kakao 2 paket kakaolu bisküvi 100 gram fındık Hazırlanışı: Bisküvileri ufak ufak kırın. Diğer bir tarafta kremşanti ve soğuk sütü çırpın. içine kakao ve dövülmüş fındık ilave edin. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzeltin. Naylon torba döşenmiş bir kalıba karışımı boşaltın. Buzlukta 2 saat kadar bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin. Servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Ağlayan Pasta Malzemeler: 3 adet limon 1 su bardağı toz şeker 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt 1 paket limon jölesi 2,5 su bardağı sıcak su 2,5 su bardağı soğuk su Hazırlanışı: Yapılışı Süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin. Limonu rendeleyip suyunu sıkın. Toz şeker ve limon suyunu şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan suda limon jölesini eriyene kadar karıştırıp miksere alın. Şekerli limon suyu ve krem şantiyi de ekleyip çırpın. Kenarları yüksek dikdörtgen cam kaba dökün. Buzdolabında bir gece bekletip servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Hızlı Yaş Pasta MALZEMELER 250 gr. margarin 1 çay bardağı un 2 çay bardağı toz şeker 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı kakao 2 paket pötibör bisküvi 1 paket vanilya Üstü için: 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi 1 su bardağı krema HAZIRLANIŞI Tencerede margarini erittikten sonra un koyup pembeleşene kadar kavurun. Süt, kakao, toz şeker ve vanilya ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan muhallebinin içine ufalanmış bisküvi koyup karıştırın ve kelepçeli kek kalıbına dökün. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabağına alın. Ayırdığınız muhallebi ve kremayı mikserde çırpın ve pastanın her tarafına sürün. Dövülmüş fıstıkla süsleyip servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Alman Pastası Malzemeler: 2 buçuk bardak un yarım çorba kaşığı kuru maya 1 çay bardağı ılık süt 1 adet yumurta sarısı 1 buçuk çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 25 gr. margarin 1 çorba kaşığı nişasta 60 gr. margarin üstünü süslemek için yarım su bardağı un 25 gr. margarin 1 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Yapılışı Maya yı ılık süt içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk. kadar bekleyin. Diğer bileşenleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk. bekledikten sonra bir defa yoğurup 10 dk daha dinlendirin. Sonra 20-25 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dk daha bekledikten sonra önceden 190 °C ye ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. Soğuyunca ortasından enine keserek hazırladığınız kremayı ortasına yayın. Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin veya üzerine sadece bolca pudra şekeri sepebilirsiniz. Kreması Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, vanilya ve istenirse limon kabuğu rendesi karıştırıp koyuluşıncaya kadar kaynatın. Üst süslemesi : Un, yumuşatılmış margarin, şeker iyice pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırılır. istenirse içine tarçın, dövülmüş fındık veya cevizde karıştırılabilir. Afiyet Olsun. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Malzemeler: 5 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya krema için: 1,5 küçük paket margarin 1,5 su bardağı pudra şekeri 1/4 su bardağı süt 1 paket vanilya Hazırlanışı: Çukur bir kapta vanilyayı, şekeri ve yumurtaları yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Unu ve kakaoyu beraber eleyerek ilave edin ve hafif karıştırın. Fırın tepsisine yağ kağıdı koyun ve üzerine karışımı 2 cm kalınlığında yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Kağıttan çıkarın ve iki veya üç eşit parçaya ayırın. Aralarına krema sürerek parçaları üstüste koyun. En üstüne ve kenarına tekrar krema sürerek üstünü yeşil fıstık ve çikolata rendesiyle süsleyin. Kremanın yapılışı: Margarini bir kap içinde elle yumuşatın. Pudra şekeri ve vanilya ilave edin. Krem gibi oluncaya kadar karıştırın. Sonra sütü azar azar ilave edin ve karıştırın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta MALZEMELER 125 gr. eritilmiş margarin 3 su bardağı süt 2 su bardağı tozşeker 6 yemek kaşığı kakao 2 paket pötibör bisküvi 1 su bardağı fındık içi HAZIRLANIŞI Tencerede margarini eritin. İçine kakao, tozşeker ve süt koyup kaynayıncaya kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız karışımı büyük bir cam kaseye alın. Karışım ılımaya başlayınca fındık içi ve kırılmış bisküvileri ilave edin. 10 dakika bekleyin, bisküvi kakaolu karışımı iyice emsin. Karışımı alüminyum folyo üzerine dökün, rulo haline getirin. Daha sonra ruloya elinizle üçgen şekli verin ki pastanız düzgün olsun. Pastayı hava almayacak şekilde sardıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman alüminyum folyoyu çıkarın. İnce ince dilimleyip hindistan ceviziyle süsledikten sonra servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Kakaolu Pasta Malzemeler: 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı eritilmiş, ılıtılmış margarin 2 su bardağı un 4 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba aktarın. Mikserle 3-4 dakika çırpıp içine eritilmiş, ılıtılmış margarini ekleyip 4-5 dakika daha çırpın. Başka bir derin kabın içinde unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırın. Bu unlu malzemeleri yumurtalı kabın içine aktarıp tüm malzemeler birbiriyle özdeşene kadar karıştırın. iri çekilmiş ceviz içini de ilave edip harmanlayın. 30-35 çapında yağlanmış bir fırın kalıbına boza kıvamındaki kek hamurunu dökün. 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirip çıkarın. Kek soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Göz Alıcı Pasta Malzemeler: 1su bardağı toz şeker 2 bardak un 3 yumurta 1 çay kaşığı vanilya 1 paket kabartma tozu yarım su bardağı sıvı yağ çırpılır sonra kek kalıbına boşaltılır 170 derecede pişirin süslemesi 1 paket krem şanti çilek 5 tane süt süslenişi krem şanti kek kaplanır ve çileklerle üstüne dizilir nefis pasta hazır |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Cennet Pasta http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg HAMUR: - 200gr. tereyağ/margarin, - 50gr. şeker, - bir paket vanilya, - 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak), - 200-250gr. un, - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu BEZE: - 2 yumurta akı, - 50gr. şeker, - bir fiske tuz, - 2 avuç file badem KREMA: - 200-250gr. çiğ krema, - bir vanilya, - 30-40gr. şeker, - bir paket krema sertleştirici - VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti. - mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. ) Hazırlanışı: 1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun. 2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun. 3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın. 4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Kraliçe Pastası MALZEMELER 1 adet hazır kek 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Tart hamuru için: 125 gram margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 kabartma tozu 1 vanilya 12 yemek kaşığı un Üzeri için: 1 su bardağı kayısı 1 su bardağı kiraz 1 su bardağı çilek 2 yemek kaşığı pudra şekeri HAZIRLANIŞI 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserde çırpıp buzdolabında bekletin. Tartoletleri için margarini, yoğurt, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamuru 20 dakika beklettikten sonra tartolet kalıplarına incecik yayın. 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Diğer yanda hazır keki enlemesine ikiye bölün. Kekin alt parçasının üzerine krem şanti sürün. Meyvaların yarısını 2 kaşık pudra şekeriyle karıştırın. Krem şantili kekin üzerine dizin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üst kısmın her yanına spatula yardımıyla krem şanti sürün. Tartoletlerin içine krem şanti doldurun. Meyvaları da ilave edip kekin üzerine sıralayın. --->: ÖzeL PaSta Tarifleri frmacil sayfa 2iki --->: ÖzeL PaSta Tarifleri |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Kış Pastası Malzemeler: 1 lt süt 3 fincan un 6 fincan şeker 1/2 paket margarin 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kakaolu bisküvi 5 adet kuru incir 5 adet kuru kayısı 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 su bardağı ceviz içi Alüminyum folyo Hazırlanışı: Margarini bir tencerede eritin ve unu kavurun, hafif renk değiştirmeye başlayınca sütü, şekeri, kakaoyu ve vanilyayı ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımın içine daha öneceden yıkadığınız ve ince ince kıydığınız kuru meyveleri ilave ederek 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra içine cevizi ekleyin ve kakaolu bisküvileri elinizle ufalayarak karışıma yedirin. Pasta kalıbını ya da yuvarlak bir kaseyi alaminyum folyo ile kaplayarak hazırladığınız tatlıyı dökün. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra pastanızı ters çevirip, folyoyu üzerinden çıkarın ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Güllü Pasta RULO HAMURU - 4 yumurta - 3 çorba kaşığı soğuk su - 2 çorba kaşığı şeker - 4,5-5 çorba kaşığı un - 1 paket vanilya - 1 fiske tuz İÇİ - 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.) - 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti 1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın. 2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin. 3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin. 4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. 5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin. 6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin. 7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım. Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz. Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Kolay Mozaik MALZEMELER: 2 paket petibör bisküvi 3 çay bar. süt 1 çay bar. şeker 2 yemek kaşığı kakao 100 gr. sana YAPILIŞI: Sanayı tencerede erit.İçine süt,şeker,kakaoyu koyup karıştır.En son kırdığınız biküvileri de içine koyup karıştırın. Bir naylona bu karışımı döküp naylonu sarın. Dolapta dinlendirin |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Aşk Pastası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler Kek malzemesi -2 yumurta -1+1/2 bardak un -1 +1/2 bardak şeker -1/4 bardak kakao -1/2 paket kabartma tozu -1 fiske tuz -1/2 bardak zeytinyağı -1 bardak süt Çikolata Krema -1 lt süt -7 kaşık toz şeker -3 kaşık dolusu kakao -3 fincan un -vanilya -üzerini süslemek için renkli marzipan hamuru , veya dilediğiniz süsleme malzemesi, kalp şeklinde kek kalıp Yapılışı Önce kremayı hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. koyu kıvamda kremayı iyice soğutun hatta buzdolabında birkaç saat bekletip, mikserle iyice karıştırın. katı yağ eklemeksizin oldukça kıvamlı bir krema elde edilmiş olacak. Krema hazır olunca kek hamuru yapımına geçin.Şekerin yarısıyle yumurta aklarını katı ve beyaz kıvama gelene kadar çırpın bir kenara koyun. Diğer bir kapta, yumurta sarılarıyla şekerin kalanını çırpın. Süt , yağ ekleyip karıştırın. Yumurta akı karışımını ekleyin. Son olarak , un, kakao, tuz ve kabatma tozunu ekleyin halloluncaya kadar karıştırın, yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün. 180 C derecede pişirin.Soğuyan keki üç parçaya bölün ve aralara bol krema sürün. Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Gönülçelen Pastası MALZEMELER 125 gr. eritilmiş margarin 1 su bardağı vişne 2 tatlı kaşığı tarçın 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 2 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 1 paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Yumurta, toz şeker ve vanilyayı, toz şeker eriyene kadar çırpın. Şekeri erittikten sonra içine yoğurt, eritilmiş margarin, kabartma tozu ve un koyup çırpıp 2 su bardağı kadarını ayırın. Yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına karışımı dökün. Tarçın, vişne ve yarım bardak unu karıştırarak karışımın üzerine eşit şekilde yayın. Üstüne ayırdığınız 2 bardak kek karışımını dökün. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Keki servis tabağına ters çevirerek koyun. Krem şanti ve vişneyle süsleyip kek soğuduktan sonra servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
İki Renkli Pasta MALZEMELER 1 paket kakaolu bisküvi 1 paket kepekli bisküvi 1 paket kakaolu puding 2,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı margarin 1 adet muz HAZIRLANIŞI Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Karıştırarak margarini iyice yedirin. Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayı üzerine sürün. Üzerini muz dilimleri ile süsleyin. 2 saat dolapta dondurun. Keserken ilk dilimi verev olarak kesin. İki renkli pastayı dilimleyerek servise sunun. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Anneler Günü Pastası Malzemeler: * 4 yumurta (oda sıcaklığında) * 1 su bardağı şeker * 1 paket vanilya * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1,5 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır, içine vanilya ilave edilir. Diğer yandan un, kabartma tozu 2 kez elenip karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Katı yağ ile yağlanmış 20 santimlik kek kalıbına dökülür Önceden ısıtılmış 180C’lik fırında 30-40 dakika pişirilir. Piştikten sonra kalıptan çıkarılıp soğutulur. Öneri: Eğer pandispanyayı 1 gün önceden hazırlarsanız pastanız daha lezzetli olacaktır. Saklama önerisi: Kalıptan çıkardığınız pandispanyanız ılındıktan sonra streç film ile hava almasını önleyecek şekilde sarıp serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Krema Malzemeler: * 500 gr süt * 2 çay bardağı toz şeker * 1 çay bardağı un * 2 tatlı kaşığı buğday nişastası * 1 yumurta sarısı * 1 paket vanilya Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyup, mikser ile çırpalım. Daha sonra ocağa koyup devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Kıvamı gelince ve kaynayınca ocaktan alalım ve ara sıra karıştırarak soğutalım Öneri: Eğer kremanızın parlak olmasını isterseniz içine 1 çorba kaşığı katı yağ kayıp ılınırken yağıda yedirebilirsiniz. Keki ıslatmak için: * 2 su bardağı su * 2 çorba kaşığı nescafe Üzerini kaplamak için * 1 su bardağı süt * 1 paket krem şanti PASTANIN YAPILIŞI: Hazırlamış olduğumuz pandispanyayı enine 3’e bölelim. Öneri: benim pandispanyalarımın üzeri piştikten sonra dümdüz olmuyor, bunu beceremiyorum J Bu nedenle de pandispanyanın altını pastanın üzeri olacak şekilde yerleştiriyorum. Pandispanyaların aralarını nescafe ile ıslatıp arasına kremanın yarısını döküyorum. Bu işlemi yaparken de kelepçeli kek kalıbının kelepçesini pandispanyanın etrafına yerleştiriyorum. Bu, kekimiz kreması ile dinlenirken düzgün bir şekil almasını sağlayacaktır. Kekin 2. parçasını kremanın üzerine döküp, kalan kremayı da döküp son kek parçasını en üstte koyalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim. Yaklaşık 1 saat sonra pastamızı dolaptan çıkaralım. Pastanın etrafından kelepçeyi dikkatlice çıkarıp hazırlamış olduğumuz krem şanti ile pastanın etrafını düzgünce kaplayalım. Daha önceden hazırlamış olduğum şeker hamurundan kalpleri ve çiçekleri dilediğimce pastanın üzerine yerleştirdim. Süsleme önerisi: isterseniz yağlı kağıttan küçük sıkma torbaları yapıp krem şantiyi gıda boyası ile renklendirip pastanın üzerine şekiller yapabilirsiniz. Ben küçük noktalar yapmayı tercih ettim. Afiyet olsun! |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Frambuazlı Rulo Pasta MALZEMELER 6 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao Kreması için: 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 çay bardağı un 2 çay bardağı toz şeker 3 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 su bardağı donmuş frambuaz 1 yemek kaşığı tereyağ HAZIRLANIŞI Un, toz şeker ve sütü karıştırıp tencereye alın. Hindistan cevizi ve vanilya ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağ ekleyin, tereyağ eriyince ocağı kapatın. Hazırladığınız karışımı miksere alın, soğuyana kadar çırpıp buzdolabında bekletin. Mikserde yumurta ve toz şekeri çırpın. Un, limon suyu, vanilya, kakao ekleyip çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı spatula yardımıyla eşit kalınlıkta, incecik yayın. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Muhallebiye 1 su bardağı böğürtleni koyup karıştırın. Kekin üstüne muhallebiyi yayın. Tepsinin uzun tarafından başlayarak ruloyu sarın. Hindistan cevizi ve böğürtlenle süsleyip servis yapabilirsiniz. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Çikolata Soslu Muzlu Pasta http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki 1 paket muzlu puding 2 adet muz çikolata sosu hindistan cevizi Hazırlanması: Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın. Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olur.) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün. Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın. Bu halde bir gece buzdolabında bekletin. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı ters çevirin. Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 3 yumurta, 4 kahve fincanı toz şeker, 3 çorba kaşığı yoğurt (az geleceğini düşünerek yoğurdu biraz fazla kullandım), 3 kahve fincanı un, 1 çorba kaşığı kakao (ben kullanmadım), 1 paket kabartma tozu, 3 kahve fincanı mısır unu, 100 gr margarin (1 su bardağı sıvı yağ kullandım) 3 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm (1 bardak iri dövülmüş ceviz kullandım) Yapılışı: Yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurdu, yağı, kabartma tozunu, cevizi, unu ve mısır ununu da ilave ettikten sonra karıştırın. Kalıbınızı güzelce yağladıktan sonra karışımı kalıba dökün. 170-180 derecede 40-45 dakika içini alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve yanında bir fincan çayla servise hazırdır. Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Not:Tarifteki kulallanılan mısır unu ve un miktarı malzemenize göre az gelebilir. Eğer az gelirse mısır unu ilave edebilirsiniz... Çilek Soslu Profiterol http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Hamuru için: 2 bardak su, 100 gr. margarin/tereyağı, 4 yumurta, 1.5 bardak un İç kreması: 1/2lt. süt, 3 dolu yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 yumurta Çilekli sos için: 250 gr çilek, 3-4 kaşık pudra şekeri YAPILIŞI: Hamur için bir tencerede su ve yağ kaynatılır. Kaynayınca un birden dökülür ve hızlı hızlı karıştırılarak hamur haline gelmesi sağlanır. Yaklaşık 3-4 dakika bu şekilde karıştırılır. Ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamurumuz soğurken iç krema hazırlanır. Bunun için vanilya hariç tüm malzeme tencereye konur ve muhallebi gibi pişirilir. (Yumurta topaklanmasın diye başta bir blender ya da mikser yardımıyla karışımın homojen olmasını sağlayabilirsiniz). Piştikten sonra içine vanilya karıştırılır ve soğusun diye bir kenera bırakılır. Bu arada ılımış olan hamurun içine yumurtalar teker teker karıstırılarak yedirilir. Sonra fırını 180-190 derece civarına ayarlayıp ısınmasını beklerken hamurdan kaşıkla minik parçalar(ceviz büyüklüğünde) alın ve yağlanmış tepsiye koyun ve pişirin. Piştiğinde iyice kabarmış ve üstleri kurumuş olacak. (fırının önceden ıstılmış olması gerekli ve pişerken hiç açmamalıyız. piştikten sonra fırından hemen çıkarmayın yarım saat sonra çıkarın. Çünkü sıcak olarak çıkınca hamurlar sönebilirler) Pişerken üst sosu için çileği ve pudra şekerini robotunuzda püre haline getirin. Soğuyan profiretollelerin içine ya krema torbasıyla sıkarak ya da ikiye keserek iç kremayı doldurun. Üstlerine de çilek sosunu sıvayın... Afiyet olsun... Susamlı Kurabiye http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 150 gr. tereyağı veya margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta (sarısı içine), 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2,5 su bardağı nişasta, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı susam Yapılışı: Yumuşak margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya iyice karıştırılır. İçine kabartma tozu, un, nişasta eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp önce yumurta akına sonra susama sadece üst tarafı batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 175 derecede 25 dk. pişirilir (kızarmayacak beyaz kalacak) Not:(yaklaşık 40 adet çıkıyor) Afiyet olsun... Yaş Pasta http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Pandispanyası için: 5 yumurta, 5 fincan şeker, 5 fincan un, bir fiske tuz, 1 fincan su, kakao, 1 paket kabartma tozu, 1/2 limon kabuğu rendesi Kreması için: 1 yumurta, 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 3 çorba kaşığı un, 1/2 süt, 1/2 paket vanilya, 2 kaşık kakao, 65 gr margarin Üzerine ve arasına sepelemek içinde fındık, ceviz veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Yapılışı: Pandispanya malzemelerini sırayla çırpın. Karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısınmış 175C fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılıtın ve boyuna 4 e bölün. Krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Krema soğuyunca böldüğünüz pastanın arasına paylaştırın ister 2 katlı yapın ister benim gibi 4 katlı (ama misafirleriniz çoksa iki katlı tam ideal oluyor). kremayı sürdükten sonra her kata dövülmüş ceviz sepeleyin. işlem bittikten sonra en üstede istediğiniz süslemeyi yapabilirisiniz ben hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz tercih ettim. Afiyet olsun... Havuçlu Muffin http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı rendelenmiş havuç, 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un Yapılışı: Yumurtayla şekeri iyice koyulaşana kadar çırpın. Yağı, maden suyunu, vanilyayı, cevizi ve havucu ilave edin ve bir daha karıştırın. Ununu ve kabartma tozunuda içine eleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarınıza eşit şekilde dökün ve 170- 180 dereceli fırında 25-30 dakika içini alana kadar pişirin. Keki muffin kalıplarından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine isterseniz krem şanti, isterseniz çikolata sosuyla veyada sıcakken üzerine ekmek üzerine sürülen çikolatadan sürerek servis edin. Afiyet Olsun... Bahar Pastası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: (Bahar 1 kutu kakaolu hazır pastatadan kullanmış) Pandispanyası için: 4 yumurta, 4 fincan şeker, 4 fincan un, bir fiske tuz, 1 fincan su, kakao, 1 paket kabartma tozu, 1/2 limon kabuğu rendesi Krema malzemeleri: 2 adet kakaolu fındıklı puding, 1 paket krem şanti(beyaz), süt, yeşil fıstık veya dövülmüş ceviz Yapılışı: Pandispanya kekinizi öncelikle ortadan ikiye bölün ve tepsinizin içerisinde içinden çıkarmadan hem enlemesine hem de boylamasına küçük kareler oluşturup kesin. 2,5 su bardağından biraz fazla süt ile pişirdiğimiz 1 adet kakaolu pudinginizi içine yavaş yavaş dökerek kaşık yardımı ile karıştırıp heryerine yedirin. Bulamaç gibi bişey oluyor bu işlem sonucunda. Daha sonra kaşığınızla pastanızı düzleştirin. 1,5 su bardağından biraz fazla süt ile pişirdiğimiz 2nci kakaoulu pudinginizi üzerine sürün. Üst tabakadaki puding soğuduktan sonra 1 su bardağından 2 parmak eksik süt ile hazırladığınız kremşantinizi de pudingin üstüne sürün. Kremşantinizin üstüne kakaoyu serpip onun üstünede toz yeşil fıstığınızı veya dövülmüş cevizinizle süsüleyin. Afiyet olsun... --->: ÖzeL PaSta Tarifleri sayfa üç frmacil 3 --->: ÖzeL PaSta Tarifleri |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg KÜMBET PASTA Malzemeler: Kek için:
Muhallebinin Hazırlanması:[*]Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor.[*]Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.[*]Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.[*]Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.[*]Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor. Kekin Hazırlanması: [*]Kek için önce 26 cm. kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın. (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim.)[*]Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.[*]Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın.[*]Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.Pastanın Hazırlanması: <OL>Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün. Üst kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin. Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur. Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın. ( katılaşması veya üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil) Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin.( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse kadar arttı) Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin. Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum) Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır. Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Dondurmalı Çikolatalı Peykek Malzemeler : 1 p. pötibör bisküvi 2 çorba k. kakao 2 çorba k. tereyağı 1 kutu krem peynir 1 su b. tozşeker 3 yumurta 1 p. vanilya 1 su b. krema 160 gr. bitter çikolata Üzeri için: naneli dondurma nane yaprakları Hazırlanışı : 1 paket petibör bisküviyi parçalayıcıdan geçirin.Biküvilerin içine 2 çorba kaşığı kakao ilave edin.Üzerine eritilmiş olan tereyağını ilave edin ve karıştırın.Başka bir karıştırma kabına 1 su bardağı toz şeker,1 kutu krem peynir ilave edip mikserle çırpın.Üzerine yumurtaları kırın.Üzerine 1 paket vanilya,1 su bardağı krema ekleyip mikserle çırpın.Bitter çikolatayı eritin.Kremalı olan karışımdan biraz bitter çikolatanın içine ilave edip karıştırın.Yuvarlak bir pasta çemberin alt zeminine bisküvili karışımı alın. Elinizle iyice bastırın.Bisküvilerin üzerine kremalı karışımı ilave edin.Üzerine bitter çikolatayı ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 160 derecelik fırında yaklaşık 20 yada 25 dakika pişirin.Peykek piştikten sonra ve soğuduktan sonra çemberi çıkartın.Üzerine dondurma ve taze nane ile servis edin. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Avaz Pasta Malzemeler Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 2 adet elma 2 adet muz 1 paket krem şantî 1 su bardağı süt 1 paket bisküvi Yarım paket çikolata sosu Hindistan cevizi Yemeğin Tarifi Elmaları ve muzları küçük küçük doğrayın. Krem şantiyle sütü karıştırın. Bisküvileri parçalayın. Cevizi de ekleyerek, karıştırın. İstediğiniz şekildeki bir kabın içine yağlı kağıt serin. Harmanladığınız bu malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. (Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın ve pastanın üzerine dökün). Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın. |
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
ÇİKOLATA SOSLU PASTA http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 2,5 su bardağından iki parmak fazla süt Yarım su bardağı tozşeker 125 gram margarin 1 adet yumurta 1 paket bebe bisküvisi Sosu için: 2 çorba kaşığı kakao Yarım su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı su TARİFİ: Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve tozşekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya baslayınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca, çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmis bebe bisküvilerini ekleyin. Iyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, tozşeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın. Orta ısılı atette, koyulaşana dek pişirin. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.