![]() |
Nostalji Şarkı Sözleri...
Adamo - Arkadaşımın Aşkısın Arkadaşımın aşkısın Hakkım yok seni sevmeye Çıktın karşıma ne diye Sen başkasının malısın Kalbim bunu nerden anlasın Unutmam lazım çünkü sen Arkadşımın aşkısın Kaderin oyunu bu bana Göstermesin seni bana Karşımda olsanda bakmam Arkadaşımı aldatmam İsterse kalbim ağlasın Arkadaşımın aşkısın Ümit verme insanım ben Çek bakışlarını benden Şüphe etme sevgimden Kalbim yalnız senin değil Arkadaşımında bunu bil Tercihle geçerse ömrüm Yaşayamam ben ölürüm Dikkat kimse anlamasın Arkadaşımın aşkısın Dinleyince bu şarkımı Anlayacaksın hatanı İki dost arasına girdin Yalnız onu sevindirdin Dikkat kimse anlamasın Arkadaşımın aşkısın Kimseyle hiç dertleşemem Başkasınıda sevemem Ölmek ister ah ölemem Dikkat et anlaşılmasın Bıtak kalbim ağlasın Arkadışımın aşkısın |
Adamo - Benim Bütün Dualarım Beni bütün dualarım seninle Sen bir ömür mesut olasın diye Yalvarırım gündüz gece Hayalin gözlerimde mesut olasın diye Benim bütün dualarım seninle Biliyorum doyamadım sevgiye Sen beni duymazsan bile Hatıralar senelerce bir tesellidir bize Dünyada sevmiş sevecek kim varsa Hep duyarlar hep ağlarlar Bütün ıssız kumsallarda Ve o ıslak sokaklarda Onlar duyarlar bu aşkı hep kendi ruhlarında |
Adamo - Haykırıyorum Yalnızım ben yalnız Bak cok yalnızım Ne askım dostum var Ne kıs ne yazım Ve ask ararken sen cıktın karsıma Hayır deme ne olur temız askıma Haykırıyorum Ismını ben her zaman Bak yasayamam ınan Sen sevgılım olmadan |
Alpay - Fabrika Kızı Gün doğarken her sabah Bir kız geçer kapımdan Köşeyi dönüp kaybolur Başı önde yorgunca Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Sararkende hayal kurar Bütün insanlar gibi Bir evi olsun ister Birde içmeyen kocası Tanrı ne verirse geçinir gider Yeterki mutlu olsun yuvası Dışarda bir yağmur başlar Yüreğinde derin sızı Gözlerinden yaşlar akar Ağlar fabrika kızı Oysa yatağında bile Birgün uyku göremez İhtiyar anası gibi Kadınlığını bilemez Makineler diken gibi Batar hergün kalbine Yün örecek elleri Hergün ekmek derdinde Gün batarken her akşam Bir kız geçer kapımdan Köşeyi dönüp ksybolur Başı önde yorgunca Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Sararkende hayal kurar Bütün insanlar gibi |
Berkant - Samanyolu Sen kalbimin mehtabısın güneşisin Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek Uzaklara kaçıversek seninle biz Birgün elbet göze gelir bu sevgimiz Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek |
Erkin Koray - Öyle Bir Geçer Zaman Ki Öyle bir geçer zaman ki dediğim aynı ile vaki Öyle bir geçer zaman ki dediğim aynı ile vaki Birden dursun istersin seneler olunca mazi Öyle bir geçer zaman ki Günlere bakarsın katı katı üzerine çekersin perde Yoldan geçenler varda her akşam gelenler nerde Kara yazı yazıldı sanma insanın da kaderi böyle Öyle bir geçer zamanki dediğim aynıyla baki Öyle bir geçer zaman ki Bir cevap buldun mu sorulara yiğitlikte var yine serde Nasıl gaddar seneler geçiyor durduğu yerde Sana kara yazıldı sanma insanın da kaderi böyle Öyle bir geçer zamanki dediğim aynıyla baki Öyle bir geçer zaman ki O nedir seni kızdıran memnun edeceği yerde Bak bir garip diyorki nerede o yarim nerde Anılara kapılıp kanma dünyanın da düzeni böyle Öyle bir geçer zamanki dediğim aynıyla baki Öyle bir geçer zaman ki |
Fikret Kızılok - Haberin var mı? Haberin, haberin var mı? Terketmedi sevdan beni Aç kaldım, susuz kaldım Geceler gecelerce Yastığımda, düşümde, içimdesin Bir hain bıçak gibi kalbimdesin Dermanı yoktur bilirim Tütünsüz, uykusuz kaldım Terketmedi sevdan beni Aç kaldım, susuz kaldım Geceler gecelerce Yastığımda, düşümde, içimdesin Bir hain bıçak gibi kalbimdesin Dermanı yoktur bilirim |
Fikret Kızılok - Farketmeden Susamış suların akışı gibi Çaresiz gözlerin bakışı gibi Kapının ansızın çalışı gibi Akrebin ateşte yanışı gibi Vazgeçip uzaktan senin yanında Kendime cevapsız soru sormuşum Kaybolup giderken fırtınalarda Gönlümce bir ıssız ada bulmuşum Farketmeden senin olmuşum Güneşin gölgede kalışı gibi Uykunun düşlere dalışı gibi Kalbimin nabzımda atışı gibi Bir yolun bir yere varışı gibi Vazgeçip uzaktan senin yanında Kendime cevapsız soru sormuşum Kaybolup giderken fırtınalarda Gönlümce bir ıssız ada bulmuşum Farketmeden senin olmuşum |
Tanju Okan - Hancı Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı! Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş... Aman karanlığı görmesin gözüm, Perdeleri ger yavaş yavaş... Garibim, her taraf bana yabancı, Dertliyim çekinme, doldur be hancı! Önce kımıldar hafif bir sancı, Ayrılık sonradan kor yavaş yavaş... Bende bir resmi var yarısı yırtık, On yıldır evimin kapısı örtük... Garip bir de sarhoş oldu mu artık Bütün sırlarını der yavaş yavaş... Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı! Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş... Aman karanlığı görmesin gözüm, Perdeleri ger yavaş yavaş... İşte hancı! ben her zaman böyleyim, Öteyi ne sen sor ne ben söyleyim? Kaldır,kaldır artık, boş kadehi neyleyim? Şu bizim hesabı gör yavaş yavaş... Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı! Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş... Aman karanlığı görmesin gözüm, Perdeleri ger yavaş yavaş... İşte hancı! ben her zaman böyleyim, Öteyi ne sen sor ne ben söyleyim? Kaldır artık, boş kadehi neyleyim? Şu benim hesabı gör yavaş yavaş yavaş... |
Tanju Okan - Abbas Akşam oldu halim yaman Haydi Abbas vakit tamam Bir kaç kadeh parlatalım Başka dilden ben anlamam Bu dünyanın hali böyle Haydi Abbas beni dinle Bil ki hayat bir hikaye Haydi içelim abbas,şerefe İçim yangın gönlüm dargın Haydi Abbas nerde rakım Rahatlasın dertli başım Durma Abbas iç bakalım Bu dünyanın hali böyle Haydi Abbas beni dinle Bil ki hayat bir hikaye Haydi içelim abbas,şerefe Dertle yüzen uyurgezen, Haydi Abbas nerde mezem Şu halimi var mı bilen? Demlenelim bitsin çilem Bu dünyanın hali böyle Haydi Abbas beni dinle Bil ki hayat bir hikaye Haydi içelim abbas,şerefe |
Tanju Okan - Çal Çingene Çal çingene çal bir daha Al götür beni ona Kemanınla gitarınla O güzel şarkılarınla Al beni götür beni aşkıma Çal çingene çal bir daha Seviyorum inan bana Saçlarıyla havasayıla Yalanıyla nazlarıyla Seviyorum anlasana Çal çingene çal bir daha Ne çıkar çalsan bir daha Sevenlerin şarkısı bu Kadehler hiç boş durur mu? Çal çingene çal bir daha Ne çıkar çalsan bir daha Sevenlerin şarkısı bu Söylemeden durulur mu? Çal çingene çal bir daha Al götür beni ona Kemanınla gitarınla O güzel şarkılarınla Al beni götür beni aşkıma Çal çingene çal bir daha Ne çıkar çalsan bir daha Saçlarıyla havasayıla Seviyorum anlasana Çal çingene çal bir daha Ne çıkar çalsan bir daha Sevenlerin şarkısı bu Kadehler hiç boş durur mu? Çal çingene çal bir daha Ne çıkar çalsan bir daha Sevenlerin şarkısı bu Kadehler hiç boş durur mu? --->: NostaLji Şarkı SözLeri... frmacil sayfa 2iki --->: NostaLji Şarkı SözLeri... |
Tanju Okan - Çaresiz Sen yalnız geçen bir gecenin sabahında Başın ellerin arasında çaresiz Yeni doğan günde hiç nefret ettin mi Sen sarhoş olup bir gecenin sabahında Boşalan kadehlere dolan derdini Vurup duvarlar içine isyan ettin mi Al bende kalan resmini Bakıp bakıp çaresiz Ağladığım yetmedi mi Ben hep böyle bir ömür senin için gözyaşı döküp geçmişle avunamam al şu resmini ne seni isterim ne verdiklerini Sen yalnız geçen bir gecenin sabahında Başın ellerin arasında çaresiz Yeni doğan günde hiç nefret ettin mi Sen sarhoş olup bir gecenin sabahında Boşalan kadehlere dolan derdini Vurup duvarlar içine isyan ettin mi Al bende kalan resmini Bakıp bakıp çaresiz Ağladığım yetmedi m Ben hep böyle bir ömür senin için gözyaşı döküp geçmişle avunamam al şu resmini ne seni isterim ne verdiklerini Ben hep böyle bir ömür Senin için gözyaşı döküp Geçmişle avunamam al şu resmini Ne seni isterim ne verdiklerini Sen sarhoş olup bir gecenin sabahında Boşalan kadehlere dolan derdini Vurup duvarlar içine isyan ettin mi |
Tanju Okan - Kadınım Eşyalar toplanmış seninle birlikte Anılar saçılmış odaya her yere. Sevdiğim o koku yok artık bu evde Sen... Kıyıda köşede gülüşünn kaybolmuş Ne olur terketme yalnızlık çok acı Bu renksiz dünyayı sevmiştik birlikte Sen... Kadınım, kadınım, kadınım. Hatırla o günü karşı ki sokakta Seni öptüğümü ilk defa hayatta Kollarımda benim ilk bahar sabahı Sen... Sönmüş bak ışıklar,ev nasıl karanlık O ılık aydınlık yuvamız soğumuş Geceler bitmiyor ağlıyorum artık Sen... Kadınım, kadınım, kadınım. Eşyalar toplanmış seninle birlikte Anılar saçılmış odaya her yere. Sevdiğim o koku yok artık bu evde Sen... Masamız köşede öylece duruyor Bardaklar boşalmış her biri bir yerde Sanki hepsi hasret senin nefesine Sen... Kadınım, kadınım, kadınım. Bana biraktığın bütün bu hayatın Yaşanan aşkların değeri yok artık Ben sensiz olamam artık anlıyorum Sen... Şimdi çok yalnızım Ne olur kal benimle O kapıyı kapat elini ver bana Dışarıda yalnız üşüyorsun Sen... Kadınım, kadınım, kadınım. |
Tanju Okan - Öyle Sarhoş Olsam Ki Öyle sarhoş olsam ki Bir an seni unutsam Unutsam bugünleri Yarınları unutsam Öyle sarhoş olsam ki Bir daha ayılmasam Herşey bir rüya olsa Unutarak uyansam Seni gördüğüm günü Sevdiğimi unutsam Bir başka dünya bulsam İçinde sen olmasan Öyle sarhoş olsam ki Bir daha ayılmasam Herşey bir rüya olsa Unutarak uyansam Öyle sarhoş olsam ki Bir an seni unutsam Unutsam bugünleri Yarınları unutsam unutsam |
Tanrı Misafiri Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Rahbani Brothers Yayınlayan © 1973 İstanbul Ömrünüm son durağında seni buldum yanımda Aşkımın son baharında son yapraksın dalımda Bin keder yüklüyüm gülmedi yüzüm Bir gece kalsın yanında dinlensin gönlüm Böyle dertliyim hasret çekerim Yoktur huzurum ağlar gezerim Ben Tanrı misafiriyim yersiz bir garibim Bana bir yer ver kalbinde benimdir diyeyim Garibim yer ver garibim yer ver Kalbimin esrarı çözülsün varsın Öyle sevgi bu akşam felek kıskansın Böyle dertliyim hasret çekerim Yoktur huzurum ağlar gezerim Ben Tanrı misafiriyim yersiz bir garibim Bana bir yer ver kalbinde benimdir diyeyim Garibim yer ver garibim yer ver |
Moda Yolunda Söz : Fecri Ebcioğlu / Müzik : Marc Aryan Yayınlayan © 1966 Odeon Hikayeyi tekrar edeyim sana Gayret gayret hatırlasana İlk görüştük senle biz Moda’da Moda Moda Moda yolunda Bir kız vardı hatırla kolunda Ciklet çiğniyordun sen ağzında Kırmızı jaket ve pantolonla Rastlaştık biz Moda yolunda Ne tatlı bakıştı onlar Ama zamanla dert oldular Meğer genç kız haklıymış Desene onun için seni terkeylemiş Şimdi ben ah ne yapsam Seni kimlere satsam Başka saf bir kız bulup Seni başımdan atsam Ne anlaşılmaz erkeksin sen bak Dünyamı ettin haram yasak Dön yine eski kızın koluna Bırak bırak beni yoluma Bırak dedim hiç duymuyor musun Yavaş yavaş öldürüyorsun Çık benim de n'olursun kolumdan Çekil çekil çekil yolumdan |
İyi misin Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Ralph Bernet - Danyel Gerard Yayınlayan © 1974 İstanbul Tri lay lay li tri lay lay li Tri lay lay li tri lay lay la Nasılsın iyi misin Sorarsam söyler misin Yabancı sen kimsin Çağırsam gelir misin Tri lay lay li tri lay lay li Tri lay lay li tri lay lay la Sen başka ben başka Doğuştan nerelisin Saz başka söz başka Buradan değil misin Tri lay lay li tri lay lay li Tri lay lay li tri lay lay la Yerinden yurdundan olursan ister misin Aşkında çalarsam oynarsan sen bizdensin Tri lay lay li tri lay lay li Tri lay lay li tri lay lay la |
Kimler Geldi Kimler Geçti Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Tony Hatch Yayınlayan © 1973 İstanbul Bilmem ki bu akşam sen de bir hoş musun İçmeden hatıralardan sarhoş musun Ellerin sanki bak hala ellerimde Yanıyor duyuyor musun Dostlar seni söylüyor sahi mutsuz musun Bu yolda dönüş yok sen bilmiyor musun Herşey gönlünce olmaz demiştim sana Kaderden kaçılmaz görüyorsun Kimler geldi hayatımdan kimler geçti Hiçbirisi hasretini gidermedi En güzeli senin kadar sevilmedi Kimler geldi kimler geçti Korkma bu akşam gelip çalmam kapını Başkası paylaşıyor alın yazını Ben sensiz yaşıyorum yasak aşkını Söylüyorum şarkını Kimler geldi sorma sakın kimler geçti Hiçbirisi hasretini gidermedi En güzeli senin kadar sevilmedi Kimler geldi kimler geçti |
Hoşgör Sen Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Enrico Macias Yayınlayan © 1975 İstanbul Bilsen neler dönüyor şu garip dünyada Arkadaşlık düşmanlıkla yanyana Bazen sebep bir aşksa çoğu zaman da para Değiştirir insanları hep bir anda Hiç bunları kendine dert etmeye değer mi Şu kısacık ömürler yeter mi Hoşgör sen affet gitsin aldırma Büyüklük sende kalsın sonunda Sen sarıl o sana sarılmazsa Sen unut unutmazsa Hangimiz uğramadık sanki haksızlıklara Dinle beni sakın uyma şeytana Pişman oluyor herkes sonra yaptıklarına Esir olma boş yere gururuna Hiç bunları kendine dert etmeye değer mi Şu kısacık ömürler yeter mi Hoşgör sen affet gitsin aldırma Büyüklük sende kalsın sonunda Sen sarıl ona sana sarılmazsa Sen unut unutmazsa |
Dile Kolay Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Faramarz Aslani Yayınlayan © 1979 Philips Ağlıyorsun derdin mi var Aşık mısın benim kadar Çaresini kimler arar Bu aşk neler neler yapar Delisin mecnun misali Ecel bu dinlemez mani Yalandır herşey bu sahi Yaratan bilir bu hali Bile bile düştünse sen O dinlemez canın versen Peşindedir kaçıp gitsen Bırakmaz ki öldürmeden Sonu yok bu sevgi böyle Kırılır bir tek sözünle Yaş olur akar gözünde Yaradır kanar gönlünde Unut demek dile kolay Ateş düştüğü yeri yakar Anlamaz ki o zalim yar Gezer gezer uzaktan bakar Seni ben ben işte böyle Severim böyle sevince Yaşarım güzelliğince Solarım seninle ben de |
Boşvermişim Dünyaya Söz : Fecri Ebcioğlu / Müzik : Fecri Ebcioğlu Yayınlayan © 1967 Regal Temmuz Ağustos Eylül Her mevsimde durma gül Hayat inan çok kısa Belki çıkmayız yaza Boşvermişim boşvermişim Boşvermişim dünyaya Ağlamak istemiyorsan Sen de boşver dünyaya Ahmet Mehmet Süreyya Hepsi boş hepsi hülya Bir gün hayat bitecek Dersin görmüşüm rüya Boşvermişim boşvermişim Boşvermişim dünyaya Ağlamak istemiyorsan Sen de boşver dünyaya Aldatırlar aç gözünü Unut artık geçmiş dünü Her akşam ayrı güzelle Sen de geçir her gününü Boşvermişim boşvermişim Dünyaya ben boşvermiş Vallahi aldırmıyorum Elalem ne söylermiş --->: NostaLji Şarkı SözLeri... sayfa üç frmacil 3 --->: NostaLji Şarkı SözLeri... |
Boş Sokak Söz : Fecri Ebcioğlu / Müzik : Udo Jürgens Yayınlayan © 1968 Regal Hiç niyetim yoktu ben maziye Dönüp seni anıp düşünmeye Eski bir şarkının o an birden Geldiğini duydum penceremden Koştum birden koştum baktım hemen Seni aradım hep penceremden Gözlerimde yaşlar birden coştu Fakat ne yazık ki sokak boştu Gözlerim dolaştı bir bir bu yollarda Aradım seni her köşe başında Kalbim ağlarken ah ne yazık ki Belki de sen, sen başka kollarda Kapandi pencerem şarkın sustu Artık o kalbimde çalıyordu O eski hislerim tekrar coştu Fakat ne yazık ki sokak boştu |
Olanlar Oldu Bana Kendim anladım kimselere soramadım Onu bulup sarmak ister canım Çare aradım aşkına doyamadım Onu bulup kaçmak ister canım Hayırsız amma düştüm ağına Olanlar oldu bana Yalancı amma tadı da başka Olanlar oldu bana Zalim bilmiyor sabah olmuyor Derdim bitmiyor aman Taştan mı sandın beni sen Tanrım garibim, aldandın Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Stevo Teodosievski Yayınlayan © 1972 İstanbul |
Palavra Palavra Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Giovanni Ferrio Yayınlayan © 1973 İstanbul - Ne oldu bana bu akşam Ne garip seni sanki ilk defa görüyorum Aynı sözler söylediğin hep boş sözler - Sana nasıl anlatsam bilmem ki Kolay sözler - Okumaya doyamadığım bir aşk öyküsü gibisin Bu hergünkü sudan sözler boş vaatler - Dünüm bugünüm geleceğim tek gerçeğimsin Daha neler Artık bitsin sus hiç konuşma Anlamam hiç kendini yorma boşuna - Sen bana aşk şarkıları çalan Gül kokuları getiren ılık rüzgârlar gibi Belki tatlı tatlı bu yalanlar - Bir dakika seni anlamıyorum Gül kokan rüzgârla nasıl geçermiş gelecek yıllar Yere iner mi gökteki yıldızlar Dinleyemem bunlar hep boş laflar Aşk bitince sözler neye yarar - İnan bana n'olur Palavra palavra palavra - Dinle beni Palavra palavra palavra - Yalvarırım Palavra palavra palavra - Yemin ederim Palavra palavra palavra palavra palavra Hepsi palavra inanmam sana - İşte kaderim Sanki seninle ilk defa konuşuyor gibiyim Ne romantik bu sözleri çok dinledim - Duyguların en güzeli ümidim Çok dinledim - Ne olur dinle beni Hepinizde aynı taktik aynı yalan - Yasak rüyalarımın kadını Beğenmedim - Istırabım, ümitsizliğim Başlayınca sen susmaz mısın Gülüyorum haline anlamaz mısın - Yıldızları yer yüzüne indiren şarkım Belki tatlı tatlı bu yalanlar - Sen olmasaydın kimbilir belki ben de olmazdım Gül kokan rüzgârla nasıl geçermiş gelecek yıllar Yere iner mi gökteki yıldızlar Dinleyemem bunlar hep boş laflar Aşk bitince sözler neye yarar - Yüreğim bu söylüyor sözleri inan Palavra palavra palavra - Dinle beni Palavra palavra palavra - Ne olur Palavra palavra palavra - Yemin ederim Palavra palavra palavra palavra palavra Hepsi palavra inanmam sana Palavra palavra palavra - Güzelsin Palavra palavra palavra - Ne güzelsin Palavra palavra palavra - Çok çok güzelsin Palavra palavra palavra palavra palavra Hepsi palavra inanmam sana |
Sana Ne Kime Ne Söz : Ülkü Aker / Müzik : Philippos Nikolaou Yayınlayan © 1975 İstanbul Hiç rahat yok mu bana şu yalancı dünyada Kimin ne hakkı var ki karışır hayatıma Hesap soramaz bana kim çıkarsa karşıma Kimin ne hakkı var ki karışır hayatıma Hür doğdum hür yaşarım kime ne kime ne Köle miyim sana ben sana ne sana ne Zararım kendime kime ne kime ne Sen bak kendi derdine sana ne sana ne Bu kalp benim değil mi severim severim Canım nasıl isterse gezer eğlenirim Her günüm mutlu benim kim ne derse desin Canım nasıl isterse gezer eğlenirim |
Sen Bir Yana Dünya Bir Yana Söz : Ülkü Aker / Müzik : Norayr Demirci Yayınlayan © 1971 Regal Artık inandım ben şansıma Seni çıkardı karşıma Deli gibi aşığım sana Sen bir yana bu dünya bir yana Çalsın artık durmadan çalsın sazlar Gelin dostlar, gelin dostlar Kalbimizde düğün var Sonunda erdik biz murada Darısı başkalarına Hayatımı veririm ben sana Sen bir yana bu dünya bir yana |
Onu Bana Bırak Söz : Fecri Ebcioğlu / Müzik : Patricia Carli Yayınlayan © 1968 Regal Kaçıncı macerasıdır bu Hiçbirinin gelmez sonu Sevdim derse seni Düşünür hep beni Sakın aldanma sen ona Her sefer döner sen o bana Belki demiştir ki sana Yalnız seni sevdim onun için geldim İnanma sakın hiç sen ona Onu bana bırak Onu bana bırak Onu bana bırak bırak onu Yazık oldu bir çok kadına Ümit verdin bir bir onlara Umulmadık bir an bakarım yanımda Döner koşup gelir o bana Bekleme tekrar gelir diye Kanma ondaki sevgiye Bir gün çok ağlarsın Dersin bu deliye Gönül verdim kaçtı o niye Onu bana bırak Onu bana bırak Onu bana bırak bırak onu |
Sen Mutlu Ol Söz : Tahir Dökme / Müzik : Tahir Dökme Yayınlayan © 1981 Yaşar Nasıl bir kalp bıraktın Bilir misin ardında Bilir misin kırılan Kalpler düzelmez asla Dönüp de hiç baktın mı Merak edip arkana Eden bulur güzelim Kalır sanma yanına Bir gün olsun gülmesem Hep ağlasam da olur Karanlığın içinde Yalnız kalsam ne olur İnim inim inlesem Acı çeksem de olur Benim için farketmez Sen mutlu ol ne olur Geçmişteki günleri Bir an olsun hatırla Yırtmadıysan resmimi Ona bakıp da ağla Mutlu günlerimizi Sen vaad etmiştin bana Eden bulur güzelim Kalır sanma yanına |
Saklanbaç Söz : Fecri Ebcioğlu / Müzik : Henry Mancini - Johnny Mercer Yayınlayan © 1967 Regal Saklanbaç oynarken beraberdik seninle Biz ikimiz saklanırdık mesuttuk elele Yıllar sona yine saklanbaç oynuyorsun Benden ayrı kimselerle hep saklanıyorsun Sen istemiyorsan vazgeç bu oyundan Ben yalvarmıyorsam inan bu gururdan Saklanma ne olursun bıktım olmaktan ebe Başka aşkın varmış artık biliyorum sobe |
Seninleyim Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Lucio Battisti Yayınlayan © 1973 İstanbul Burada seninleyim Sokaklarda seninleyim Rüyalarda uykumda seninleyim Telefon çalsa bile Konuşurum sen diye Kapım açık bak yine seninleyim Başkası kollarımda Sen varsın yanımda Öptüğüm dudaklarda seni özlerim Söylenen sözler senin Aşk şarkımsın benim Gözlerim kapalı seni dinlerim beklerim Bakarlar deli diye Sevişirim seninle Göremezler ben içimden gülerim Sen sağımda solumda Sigaramda odamda Yaşıyorsun bak yanımda |
Sonbahar Rüzgârları Söz : Erkan Yurdaer / Müzik : Yıldırım Gürses Yayınlayan © 1981 Yaşar Düşen bir yaprak görürsen Beni hatırla demiştin Biliyorsun seni ben Sonbaharda sevmiştim Her sonbahar gelişinde Sarı sarı yapraklarla Kuru dallar arasında Sen gelirsin aklıma Rüzgarla düşen yapraklar Daima senin hayalin Yine bir sonbaharda Döneceksin sen bana Her sonbahar gelişinde Sarı sarı yapraklarla Kuru dallar arasında Sen gelirsin aklıma --->: NostaLji Şarkı SözLeri... frmacil dördüncü 4 sayfa --->: NostaLji Şarkı SözLeri... |
Yalancı Dünya Söz : Anuş Bakış / Müzik : Şehrazat Söylemezoğlu Yayınlayan © 1991 Emre Dar mı geldi koskoca yer yalancı dünya Varlığımı çaldın gittin yalancı dünya Yıllanmış değerleri satın aldın üç pula Beni arkadan vurdun sen yalancı dünya Gözümün içine bakıp yalandan güldün Tozpembe bulutlar üstünde hep yürüttün Sevdiklerimi de aldın savaşlarınla Bizi arkadan vurdun yalancı dünya Sen de sonsuz değilsin be yalancı dünya Gün gelir bu devran durur çark dönmez olur Ödersin günahını aldanan insanların Güneş de seni vurur elbet yalancı dünya |
Sana Neler Edeceğim Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Elias Rahbani Yayınlayan © 1974 İstanbul Çoktandır anladım senin gözün dışarda Eskisi gibi bağlı değilsin bana Gelmem bu oyuna bırakmam yanına Ne işler açarım başına Seveceğim gezeceğim Görürsün sana neler edeceğim Bir yerine bin cezayla Hakkından geleceğim senin Ne hayrın dokunur ne birşey umulur Başkası sende bilmem ki ne bulur Elinden uçanla bir kaçan kurtulur Bugün seversin yarın unutur Seveceğim gezeceğim Görürsün sana neler edeceğim Bir yerine bin cezayla Hakkında geleceğim senin Kolla kendini sıra bana geldi Kadının fendi erkekleri yendi Bak zaman değişti sabırlar tükendi Yalvarmak çok eskidendi Seveceğim gezeceğim Görürsün sana neler edeceğim Bir yerine bin cezayla Hakkından geleceğim senin |
Olsun Varsın Söz : Fikret Şeneş / Müzik : B Seff Yayınlayan © 1979 Philips Kendi halimde yaşayıp da giderken Geleceği beklemezken Bir çift yeşil göz, tatlı iki söz Aldı götürdü beni benden Aklım almazken hiç düşünmezken Uzaklaştım gerçeklerden Olsun varsın bu sefer de böyle yansın Acı verse de yeter bana aşkın Olsun varsın bırak günah da bende kalsın Kalbim bin zevki bir anda tatsın Gülerdim başkası anlatsa eğer Bilirim masallar biter Rüya da olsa çok kısa sürse Razıyım geçen bu anlara Mevsimler bitse tek bir baharla Bir yolcu dönsün hayata Olsun varsın bu sefer de böyle yansın Acı verse de yeter bana aşkın Olsun varsın bırak günah da bende kalsın Kalbim bin zevki bir anda tatsın |
İçme Sakın Söz : Fikret Şeneş / Müzik : Peter Yellowstone Yayınlayan © 1973 İstanbul Çok sabahladığım bu yerde Uğradım geçerken de Tanır mıydım eskiden de Kendimi gördüm sende Madem teselli ararsın Neden içer ağlarsın Sonra kendinden geçer de Kadehleri kırarsın Hey dostum, içme sakın içme sakın derdin var Her gecenin sabahı her derdin çaresi var Bak dostum azı karar çoğu zarar kim sayar Boşaldıkça kadeh efkar artar Diyorsun dertli başın var Kiminki senden az ki Boşuna bu sarhoşluklar Sevenler unutmaz ki Olma bu kadar karamsar Yarın başka gün doğar Uzaklarda arıyorsun İçinde mutluluklar |
İki Yabancı Söz : Fecri Ebcioğlu / Müzik : Charles Singleton - Bert Kaempfert Yayınlayan © 1967 Regal Gece karanlık eller birleşmiş Gece karanlık kalpler sözleşmiş İki yabancı tanışmışlar böyle Yıldızlar şahit olmuş bu aşka Mehtap demiş ki gece aşk başka Yabancılara yapmış bir de şaka Kaybolmuş mehtap dalmış gitmiş buluta Karanlıklarda aşıklar hep yanyana Neden geceyi hep seçiyorlar Yabancılar karanlıkta elele sevişiyorlar İki yabancı gözler birleşmiş İki yabancı kalpler sözleşmiş İki yabancı gölgelere sinmiş Aşkın gözü kör ya geceninki Saklanıyorlar yarına belki Çünkü geceler günahlarla gizli |
İşte Öyle Bir Şey Seni düşündüm dün akşam yine Sonsuz bir umut doldu içime Bir de kendimi düşündüm sonra Bir garip duygu çöktü omzuma Hani ıssız bir yoldan gecerken Hani bir korku duyar da insan Hani bir şarkı söyler içinden İşte öyle birşey Hani eski bir resme bakarken Hani yılları sayar da insan Hani gözleri dolar ya birden İşte öyle birşey Seni düşündüm dün akşam yine Sonsuz bir huzur doldu kalbime Bir de kendimi düşündüm sonra Bir garip duygu çöktü omzuma Hani yıldızlar yanıp sönerken Hani bir yıldız kayar ve insan Hani bir telaş duyar ya birden İşte öyle birşey Hani bir yağmur yağar da bazen Hani gök gürler ya arkasından Hani şimşekler çakar peşinden İşte öyle birşey Söz: Çiğdem Talu Müzik: Melih Kibar |
Sevdan Olmasa Bende bu cehennem gibi yürek olmasa Bende deli rüzgar gibi hasret olmasa Bir de cana can katan o Sevdan olmasa sevdan olmasa Aahh bu hayat çekilmez Aahh bu hayat çekilmez Sen olmasan canım Aahh bu çile çekilmez Bende bitip tükenmeyen umut olmasa Ferhatın dağları delen sabrı olmasa Bir de cana can katan o Sevdan olmasa sevdan olmasa Gönlümde bu dinmek bilmez sızı olmasa Gözlerimde gözlerinin izi olmasa Bir de cana can katan o Sevdan olmasa sevdan olmasa Söz: Çiğdem Talu Müzik: Melih Kibar |
Sen Benimsin Ellerini tutmasam Gözlerine bakmasam Sussam hiç konuşmasam bile Ben sana hasretimden Seni çok sevdiğimden Bir türlü söz etmesem bile Sen benimsin, sen benimsin Dünyamı altüst eden Uykusuz gecelerden Hiç haberin olmasa bile Kalbimdeki acıyı O korkunç fırtınayı Senden hala saklasam bile Sen benimsin, Sen benimsin Gün gelir bir yaprak dalından koparak Rüzgarla sürüklenebilir Gün gelir yolunu şaşıran bir kuzu Sürüsünden ayrılabilir Ama sen... benimsin, sen benimsin Gün gelir toprakta kök salan bir ağaç Bir vuruşta devrilebilir Gün gelir bir ana belki de bir anda Yavrusundan ayrılabilir Ama sen... benimsin, sen benimsin Sen benimsin! Söz: Çiğdem Talu Müzik: Melih Kibar |