![]() |
Türkü Sözleri 4
Şu Mübarek Günde Küsmek Olur Mu? Çorum/Alaca-Süleyman Morgülüm - Mehmet Özbek Şu Mübarek Günde Küsmek Olur Mu? Uzat Ellerini Bayramlaşalım. Tanrı Selamını Kesmek Olur Mu? Uzat Ellerini Bayramlaşalım. Eller Al Giyinmiş, Gider Bayrama, Şu Gurbet Ellerde Girdim Yaslara , Selam Olsun Sıladaki Dostlara, Uzat Ellerini Bayramlaşalım. Yar Köyde , Ben Burda Peri Perişan, Var Mı Bizim Gibi Bu Derde Düşen, Nasib Eyle Mevlam Yare Kavuşam, Uzat Ellerini Bayramlaşalım. Mor Gülüm De Al Güllere Yakışır, Yavrularım Yollarıma Bakışır, Bayram Gelir , Küsülüler Barışır, Uzat Ellerini Bayramlaşalım. |
Türkü Sözleri 4
Şu Sazıma Bir Düzen Ver Ali İzzet Özkan Şu Sazıma Bir Düzen Ver Teller De Muradın Alsın Gel Beni Bir Tenhada Gör Diller De Muradın Alsın Gel Gidelim Bizim Ele Düşmeyelim Dilden Dile Diken Sarmış Gonca Güle Güller De Muradın Alsın Al'izzetim Görüşelim Bugün Bayram Barışalım Aç Kolların Sarışalım Kollar Da Muradın Alsın |
Türkü Sözleri 4
Şen Olasın Ürgüp Nevşehir/Ürgüp-R Başaran/A Selahattin-Nida Tüfekçi Şen Olasın Ürgüp Dumanın Tütmez Kır Atın Acemi Konağı Tutmaz Oğlum Ahmet Güççük Yerini Tutmaz Cemalım Cemalım Algın Cemalım Al Kanlar İçinde Kaldım Cemalım Ürgüp'ten De Çıktığımı Görmüşler Kıratımın Gelişinden Bilmişler Beni Öldürmeye Karar Vermişler Cemal'ın Geydiği Ketenden Gömlek Al Kanlara Boyanmış Donuyla Gömlek Bize Nasip Değil Ecelle Ölmek |
Türkü Sözleri 4
Şirin Nar Dane Dane Gaziantep-Yöre Ekibi-Nida Tüfekçi Şirin nar dane dane Gel güzel döne döne Gül olup koklamadım Felek ayırdı gene Beyaz geyme üşürsün Güzellikte menşursun Neynim güzel olduğun Yad elnen konuşursun Giderim dur diyen yok Kebap oldum yiyen yok Ayrılık gömleğini Benden başka yiyen yok |
Türkü Sözleri 4
Şu Dağlar Tepe Tepe Denizli-Hasan Aydoğdu-Özay Gönlüm Şu dağlar tepe tepe, Gar yağıyor serpe serpe...Gel yarim gel. Güccük hanım uykudeymiş , Uyardım öpe öpe. Ağlama sarı gelin al beni. Güzel yüzün ay gibi, Keman kaşın yay gibi...Gel yarim gel. Yarimle yaşadığım, Gulübe saray gibi. Ağlama sarı gelin al beni. Karanfil dallanır mı, Top zülüf sallanır mı...Gel yarim gel. Kendi gelen güzeli Sarmadan yollanır mı Ağlama sarı gelin al beni. |
Türkü Sözleri 4
Şaşkın Yarim Musa Ersus-Musa Ersus/Hüseyin Ün Rüzgar İle Yarışamam Cahil İle Konuşamam Nadan İle Barışamam Dedim Amma Geçti Zaman Yarim Yarim Şaşkın Yarim Yarim Yarim Düşkün Yarim Yarim Yarim Gülmez Yarim Yarim Yarim Bilmez Yarim Gönlüm Gönlüne Bağladım İçin İçin Kan Ağladım Gençliğim Güzel Çağlarım Le Le Geldi Geçti Zaman Musam Der Ki Yar Olmazsa Gelip Hatırım Sormazsa Doya Doya Yar Sarılmazsa Varsın Dolsun Geçsin Zaman |
Türkü Sözleri 4
Şu Dalma'dan Geçtin Mi Aydın-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Şu Dalmadan Geçtin Mi Soğuk Sular İçtin Mi Efelerin İçinde Yörük Aliyi Seçtin Mi Hey Gidinin Efesi... Efesi Efelerin Efesi Martinimin Demiri... Demiri Ölüm Allahın Emri Şu Dalmanın Çeşmesi Ne Hoş Olur İçmesi Yörükte Aliyi Sorarsan Efelerin Seçmesi Cepkenimin Kolları Parıldıyor Pulları Yörük De Ali Geliyor Açıl Aydın Yolları |
Türkü Sözleri 4
Şu Fırat’ın Suyu Akar Serindir Elazığ-İzzet Altınmeşe-İhsan Öztürk Su Fırat’ın suyu akar serindir Ölem ölem derdo ölem akar serindir Yarimi götürdü [anam] kanlı zalimdir Ölem Ölem kanlı zalimdir Daha gün görmemiş taze gelindir Ölem Ölem derdo Ölem taze gelindir Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem Ölem yaram derindir nasıl gülem Kömürhan köprüsü Harput'a bakar Ölem ölem derdo ölem Harput'a bakar Körolası zalim Fırat ocaklar yıkar Ölem ölem ocaklar yıkar nasıl gülem Ahbapların gelmiş agitlar yakar Olem olem derdo olem ağıtlar yakar Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem ölem yaram derindir nasıl gülem |
Türkü Sözleri 4
Şu Kışlanın Kapısına Adana-Yöre Ekibi-Durmuş Yazıcıoğlu Şu kışlanın kapısına Mail oldum yapısına Telli kurban bağlayayım Asker yarin kapısına Kara kazan kaynamasın Altım cirit oynamasın İki sene asker oldum Nazlı yarim ağlamasın Yüce dağlar olmasaydı Laleleri solmasaydı Ölüm Allah'ın emri de Şu ayrılık olmasaydı Kıratımın beli ince Ölürüm yar görmeyince Telli yatak serdiremem Asker yarim gelmeyince |
Türkü Sözleri 4
Şafak Söktü Gine Orta Anadolu-Halil Sarıoğlu-Ali Canlı Şafak Söktü Gine Suna'm Uyanmaz, Hasret Çeken Gönül Derde Dayanmaz. Çağırırım Suna'm Sesim Duyulmaz, Uyan Suna'm Uyan Derin Uykudan. Çektiğim Senin Elinden, Usandım Gurbet Elinden. Hiç Kimse Bilmez Halimden, Uyan Suna'm Derin Uykudan. Bunca Diyar Gezdim Gözlerin İçin, Niye Küstün Bana El Sözü İçin. Dilerim Allah'tan Sızlasın İçin, Uyan Suna'm Uyan Derin Uykudan. Çektiğim Senin Elinden, Usandım Gurbet Elinden. Hiç Kimse Bilmez Halimden, Uyan Suna'm Derin Uykudan. |
Türkü Sözleri 4
Şapkamın Tereği Düz Trabzon-Hüseyin Dilaver/Ziynet Sönmez-Mustafa Hoşsu Şapkamın Tereği Düz Var Onda Ayla Yıldız Çıkmayasun Aklımdan Ne Gece Ne De Gündüz Peştemalin Düğümü Gerüdendir Gerüden Seni Hainin Kızı Sensin Beni Erüden Pencereden Bak Beni Beğenirsen Al Beni Beğenmezsen Beğenme Beğenenler Var Beni Dağ Başında Kestane Dökülür Tane Tane Dünya Dolu Yar Olsa Bir Tanemsin Bir Tane --->: Türkü Sözleri 4 frmacil sayfa 2iki --->: Türkü Sözleri 4 |
Türkü Sözleri 4
Tarama Yar Tarama Ağrı-Burhan Çaçan-Burhan Çaçan (Hele Yar Yar Gülende) Tarama Yar Tarama, Yar Zülfünü Tarama. Ben Bu Dertten Ölürsem, Merhem Olma Yarama. Hele Hele Yar Yar Gülende, Gülende Yar Gülende. Aklımı Baştan Aldı, Yar Yüzüme Gülende. Mendilimde Kare Var, Yüreğimde Yare Var. Ne Ben Öldüm Kurtuldum, Ne Bu Derde Çare Var. Hele Hele Yar Yar Gülende, Gülende Yar Gülende. Aklimi Bastan Aldı, Yar Yüzüme Gülende. |
Türkü Sözleri 4
Tatlı Dile Güler Yüze Neset Ertaş Tatlı dile güler yüze Doyulur mu doyulur mu Aşkınan bakışan göze Doyulur mu doyulur mu Doyulur mu doyulur mu Canana kıyılır mı Cananına kıyanlar Hakkın kulu sayılır mı Zülüflerin dökse yüze Yar badeyi sunsa bize Lebleri meyime meze Doyulur mu doyulur mu -Bağlantı- Hem bahara hemi yaza Yarın ettikleri naza Yar aşkına çalan saza Doyulur mu doyulur mu -Bağlantı- Garibim geldik gitmeze Muhabbetimiz bitmeye Yar île sohbet etmeye Doyulur mu doyulur mu -Bağlantı- |
Türkü Sözleri 4
Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne Sivas-Ali Sultan-TRT Müz Dairesi Bşk Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne Bülbül Figan Eyler Gülün Üstüne Dediler Nazlı Yarini El Almış Daha İflah Olmam Bunun Üstüne Ekine Gidiyor Elinde Orak Ekini Kurumuş Tarlası Irak Yarimi Görünce Alıyor Merak Ben Yari Görmedim Bunun Üstüne Yine Güz Geldi De Hava Soğudu Benim Nazlı Yardan Ahtım Çoğudu Ondan Gayrı Sevdiceğim Yoğudu Başka Yar Sevemem Onun Üstüne |
Türkü Sözleri 4
Tanburam Rebab Oldu Şanlıurfa-Bakir Yurtsever-Muzaffer Sarısözen Tamburam Rebab Oldu, Ciğerim Kebab Oldu. İstedim Vermediler, Bir Zalim Sebeb Oldu. Aman Aman Aman Aman Çok İçmişem Halim Yaman Yar Sana Kurban. Ördek Suya Dal Da Gel, Yarden Haber Al Da Gel. Eğer Haber Vermezse, Tut Kolundan Al Da Gel. Aman Aman Aman Aman Çok İçmişem Halim Yaman Yar Sana Kurban. Ördek Göllerde Olur, Şahin Kollarda Olur. Yari Gurbet Gezenin, Gözü Yollarda Olur. Aman Aman Aman Aman Çok İçmişem Halim Yaman Yar Sana Kurban. |
Türkü Sözleri 4
Tan Yıldızı Aşık Nesimi Çimen Her Seherde Tan Yıldızı Doğarken Ararım Nazlı Yar Hep Seni Ben Seni Seherde Bülbülem Figan Eylerken Görürem Nazlı Yar Hep Seni Seni Mecnun Gibi Sahralarda Çöllerde Yola Giden Yolcularda Yollarda Aşk Derdine Düşen Mecnun Kullarda Sorarım Nazlı Yar Hep Seni Seni Dağlara Daşlara Ovaya Baksam Canlıya Cansıza Sahraya Baksam Nesimiyem Hangi Diyara Baksam Görürem Nazlı Yar Hep Seni Seni |
Türkü Sözleri 4
Tasa Çaldım Ayva İle Narımı Nevşehir/Avanos-Avanoslu Selahattin- Nidâ Tüfekçi Tasa Çaldım Ayva İle Narımı, Hep Harcadım Elde Olan Malımı. Eğer Yarim Ben Gider De Gelmezsem, Kırmızı Güllerde Ara Rengimi. Aman Yar Hele Hele Hele Hele Yandım Yar, Bu Sene De Gurbet Elde Kaldım Yar, Bir Kötüye Nasıl Meyil Verdim Yar. İstanbul’dan Ayva Gelir Nar Gelir, Gömlek Giymiş Etekleri Dar Gelir. Döndüm Baktım Sevdiceğim Yar Gelir. Ellerinde Deste Deste Gül Gelir. Aman Yar Hele Hele Hele Hele Yandım Yar, Bu Sene De Gurbet Elde Kaldım Yar, Bir Kötüye Nasıl Meyil Verdim Yar. |
Türkü Sözleri 4
Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli Amasya-Yöre Ekibi-Ankara Rad. THM Müd. Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli, Ahbaplar Oturmuş İki Geçeli (Vay Vay). Hulisi'm De Alnı Sıra Perçemli. Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini. Dağdan Yuvarlandı Kayalarımız, Gam İle Yoğruldu Mayalarımız (Vay Vay). N’ Ola Taş Doğuraydı Analarınız. Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini. Mezarımı Helvacıya Essinler, Al Yeşili Üzerime Örtsünler (Vay Vay). Gelen Geçen Yazık Olmuş Desinler. Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini. |
Türkü Sözleri 4
Tercan Elleri Aşık Davut Sulari Tercan Ellerinden Gelen Bir Güzel Açmış Ag Göğsünü Yar Yar Sallanır Bir Hoş Kınalanmış Parmakların Ellerin Oturdu Yanıma Kız Anam Sallanır Bir Hoş Davut Sulari Der Bağrıma Akar Ateşin Hicranın Kız Anam Çok Canlar Yakar Can Alici Gözle Yüzüme Bakar Naz O Eda İle Kız Anam Sallanır Bir Hoş |
Türkü Sözleri 4
Toycular Van-Hüsamettin Subaşı-Hüsamettin Subaşı Toycular Yar Can, Elinde Mercan. Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman. Ben Giderim Mestane, Yarim İçin Fistane. Yare Fistan Yakşir, Ah Bir Giyse Üstüne. Toycular Yar Can, Elinde Mercan. Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman. Evleri Yol Üstüdür, Kemeri Bel Üstüdür. Her Gün Geçme Buradan, Demesinler Dostudur Toycular Yar Can, Elinde Mercan. Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman. |
Türkü Sözleri 4
Turnam Dursun Ali Akınet-Mehmet Gümüş Turnam Başım Darda Benim Şu Yaban Diyarda Benim Bir Sevenim Var Mı Bilmem Gözden Uzaklarda Benim Çekerim Turnam Sineye Derdi Sineye Bu Yıl Bize Gülmek Haram Belki Seneye Başım Öne Eğdirdiler Yüzüm Yere Değdirdiler Saçıma Kar Yağdırdılar Yaz İle Baharda Benim Türkmen Kızı Bar Oynuyor Sivas-Ali İzzet Özkan-Muzaffer Sarısözen Türkmen kızı bar oynuyor Allılar ey ballılar oy oy Ellerini ata ata Allılar ey ballılar oy oy Nazı nazı sallanıyor Allılar ey ballılar oy oy Bülbül gibi öte öte Allılar ey ballılar oy oy Üçü birden mani söyler Allılar ey ballılar oy oy Irgalanır uzun boylar Allılar ey ballılar oy oy Yasdıdağ'a geldi köyler Allılar ey ballılar oy oy Birbirine ite ite Allılar ey ballılar oy oy hoplatma Bağ ayrı bostan ayrı Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım Bir günümü görmedim Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım --->: Türkü Sözleri 4 sayfa üç frmacil 3 --->: Türkü Sözleri 4 |
Türkü Sözleri 4
Turnam Gelir Bizim Elden Aşık Davut Suları Turnam Gelir Bizim Elden Yeni Kalkmış Ağır Gülden N’ Olur Konuş Bizim Dilden Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Turnam Arşta Pervaz İle İn Düzgünüm Tavaf Eyle N’ Olur Aşkı Dilden Söyle Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Sulari'yi Avcı Sanma Sakin Kara Tasa Konma Bizim Yaylalardan İnme Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam |
Türkü Sözleri 4
Unutursun Mihribanım Abdurrahim Karakoç-Musa Eroğlu Unutmak kolay mı deme Unutursun Mihribanım Oğlun kızın olsun hele Unutursun Mihribanım Hayat böyle bu gemide Eskiler yiter yenide Beni değil kendini de Unutursun Mihribanım Yıllar sineme yaslanır Hatıraların paslanır Bu deli gönül uslanır Unutursun Mihribanım Zaman erir kelep kelep Meyve dalda durmuyor hep Unutturur bir çok sebep Unutursun Mihribanım Gün geçer azalır sevgi Değişir herşeyin rengi Bugün değil, yarın belki Unutursun Mihribanım Süt emerdin gündüz gece Unuttun ya büyüyünce Bu işte tıpkı öylece Unutursun Mihribanım |
Türkü Sözleri 4
Urfa Semahı Dertli Divani Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni Bugün Yasta Gördüm Zülfü Siyahım Gülmedi Sultanım Dost Dost Bilmem Ne Haldır Sormadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni O Sultana Varıp Halım Soralım Hey Can Soralım Bugün Dünya Yarın Dost Dost Ahret Ararım Aşkına Gıldığım Sabrı Gararım Kalmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni (Yeldirme) O Sultandır Her İşlerin Sebebi Alnını Nurunda Gördüm Habibi Yaralara Merhem Sarar Tabibi Sarmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Sarmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Benim Hüder Aklım Başımdan Gitti Sağlığımda Beni Salaca Etti Cenazen Gılarım Diye Vadetti Gılmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Gılmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni |
Türkü Sözleri 4
Urfanın Etrafı Dumanlı Dağlar Şanlıurfa-Cemil Cankat-Muzaffer Sarısözen Urfa’nın Etrafı Dumanlı Dağlar, Ciğerim Yanıyor Aney Gözlerim Ağlar, Benim Zalim Derdim Cihanı Dağlar. Gezme Ceylan Bu Dağlarda Seni Avlarlar, Anandan Babandan Yardan Ayrı Koyarlar. Urfa Dağlarında Gezer Bir Ceylan, Yavrusunu Kaybetmiş Ağlıyor Yaman, Yarimin Derdine Bulmadım Derman. Gezme Ceylan Bu Dağlarda Seni Avlarlar, Anandan Babandan Yardan Ayrı Koyarlar. Ceylan Senin Gibi Yüreğim Yara, Cihanda Derdime Anam Bulmadım Çare, Bir Yavru Kaybettim Gözleri Kara. Gezme Ceylan Bu Dağlarda Seni Avlarlar, Anandan Babandan Yardan Ayrı Koyarlar. |
Türkü Sözleri 4
Urfaya Paşa Geldi Van-Hamdi Polatoğlu-Mustafa Hoşsu Urfa'ya Paşa Geldi Anam, Tahta Temasa Geldi. Bir Elim Yar Kolunda Anam, Bir Elim Boşa Geldi. Durmaz Parmağın Hani. Benim Sevdiğim Sensin, Hani Mendilim Hani, Senin Sevdiğin Hani. Urfa Urfa İçinde Anam, Kavruldum Yağ İçinde. Ellerin Yari Gelmiş, Bizimki Yok İçinde. Hani Mendilim Hani, Durmaz Parmağın Hani. Benim Sevdiğim Sensin, Senin Sevdiğin Hani. |
Türkü Sözleri 4
Uzun İnce Bir Yoldayım Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu-TRT Müz. Dairesi Başk. Uzun İnce Bir Yoldayım, Gidiyorum Gündüz Gece. Bilmiyorum Ne Haldeyim, Gidiyorum Gündüz Gece. Dünyaya Geldiğim Anda, Yürüdüm Aynı Zamanda. İki Kapılı Bir Handa, Gidiyorum Gündüz Gece. Şaşar Veysel İş Bu Hale, Gâh Ağlaya Gâhi Güle. Yetişmek İçin Menzile, Gidiyorum Gündüz Gece. |
Türkü Sözleri 4
Uzun Kavak Kırklareli-Vasfiye Çemder -Muzaffer Sarısözen Uzun Kavak Ne Gidersin Engine, Yaprakların Benzemiyor Rengine, Anne Beni Verecek Misin Dengime. Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma. Uzun Kavak Gıcır Gıcır Gıcırdar, Anne Benim Sağ Yanımda Sancım Var, Ben Ölürsem Benden Nice Nice Genci Var. Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma. Uzun Kavak Dalın Malın Kırılsın, Yaprakların Suda Muda Çürüsün, Herkes Sevdiğini Alsın Yürüsün. Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma. |
Türkü Sözleri 4
Uzun Uzun Kamışlar Şanlıurfa-Cemil Cankat-Cemil Cankat Uzun Uzun Kamışlar...Uy Aman Ucunu Boyamışlar...Uy Aman Benim Nazlı Yarimi...Uy Aman Gurbete Yollamışlar...Uy Aman İpin Ucu Bendedir...Uy Aman Bir Ucu Da Sendedir...Uy Aman Dünya Güzelle Dolsa...Uy Aman Yine Gönlüm Sendedir...Uy Aman |
Türkü Sözleri 4
Üsküdara Gider İken İstanbul-Nuri Halil Poyraz-Muzaffer Sarısözen Üsküdar’a Gider İken Aldı Da Bir Yağmur, Kâtibimin Setresi Uzun Eteği Çamur. Kâtip Uykudan Uyanmış Gözleri Mahmur. Kâtip Benim Ben Kâtibin El Ne Karışır, Kâtibime Kolalı Da Gömlek Ne Güzel Yaraşır. Üsküdar’a Gider İken Bir Mendil Buldum, Mendilimin İçine De Lokum Doldurdum. Kâtibimi Arar İken Yanımda Buldum. Kâtip Benim Ben Kâtibin El Ne Karışır, Kâtibime Kolalı Da Gömlek Ne Güzel Yaraşır. |
Türkü Sözleri 4
Üğrunü Üğrunü Gelir Dereden(Bedir) Sivas/Şarkışla-Medine Köseoğlu-İhsan Öztürk Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden, Benlerini Sayamadım Kareden. Sevdiğimi Bana Yazsa Yaradan. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. Şu Dereden Cıvıl Cıvıl Kuş Gelir, Armağanlar Dolu Gider Boş Gelir. Sevda Bilmeyene Hayal Düş Gelir. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. Boğazında Lira Alnında Altın, Bedir'i Vermiyor Şu Gürcü Hatun. Param Çok Değil Ki Alayım Satın. Sen Ol Yaylam Sen Ol Bedir Geliyor. Konak Boğazında Ardından Yettim, Kızyandı’ya Kadar Beraber Gettim. Bedir’i Yaylaya Emanet Ettim. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor --->: Türkü Sözleri 4 frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
Türkü Sözleri 4
Vardım Kırklar Kapısına Erzincan-Aşık Davut Sulari-Turan Engin Vardım Kırklar Kapısına Baktım Cennet Yapısına Tapmışam Hak Kapısına Allah Ey Vallah Ey Vallah Evvel Allah Ahir Allah Dönemem Estağfurullah Bendeyim Allah Eyvallah İmanım Amentü Billah Eridi Dağların Taşı Akıttım Gözümden Yaşı Ali'dir İmamlar Başı Allah Eyvallah Eyvallah Pir Elinden İçtim Dolu Öğrendim Erkânı Yolu Emniyette Mümin Kulu Allah Ey Vallah Ey Vallah Davut Sulâr Canlar Canı Mevlana Mahmud Hayranı Pirimdir Veysel Karani Allah Eyvallah Eyvallah |
Türkü Sözleri 4
Vardım Hint Eline Kumaş Getirdim Erzincan-Turan Engin-Yücel Paşmakçı Vardım Hint Eline Kumaş Getirdim, Açtım Bedestanı Sattım Oturdum. Sen Benim Başıma Neler Getirdin. Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül, Ben Senin Derdini Çekemem Gönül. Eline Aluben Sazlar İstersin, Göllerde Ördeği Kazlar İstersin. Benden Mahbut Gelin Kızlar İstersin. Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül, Ben Senin Derdini Çekemem Gönül. Karabulut Gibi Göğe Ağarsın, Sulu Yağmur Gibi Yere Yağarsın. O Yar Senin Değil Ne Çok Bakarsın. Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül, Ben Senin Derdini Çekemem Gönül. |
Türkü Sözleri 4
Ya Hızır Semahı Feyzullah Çınar Benim Sevdiğimin Şirin Sözleri Büyüdü Sinemde Ne Hallar Oldu Karınca Yükünü Fil Çekmez Oldu Azdı Zaman Azdı Ne Çağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu Talip Gelmez Oldu Pir Nefesine Elin Alıp Gitmez Oldu Yazına Dağlar Sindi Tepeler Gölgesine Büyüdü Tepeler Ne Dağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu Nesimi Yüzüldü Mansur Asıldı Ali Düldüle Bindi Küffar Basıldı Nice Ulu Sular Arktan Kesildi Aktı Kör Pınarlar Ne Çaylar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu Gönül Turnam Uçtu Gitti Gölünden Bülbül Vazgeçer Mi Gonca Gülünden Abdal Pir Sultanım Çarkın Elinden Dideler Yaş Döktü Kan Ağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu |
Türkü Sözleri 4
Yandım Allah Yandım Yatamıyorum Sivas-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen Yandım allah Yandım Yatamıyorum Gençlik elden çıktı tutamıyorum Yarin bahçesinde bir bülbül idim Alındı dillerim ötemiyorum Bugün kara gözlü yardan ayrıldım Yarin bahçesinde üçgül biterse O gülün dalında bülbül öterse Benim vadem yardan evvel yeterse Mezarım başına sür sinelerin Bugün kara gözlü yardan ayrıldım |
Türkü Sözleri 4
Yamadan Gel Yamadan Samsun-Nejat Buhara-Muzaffer Sarısözen Yamadan gel yamadan ah güzel oğlan, Kan damlıyor kamadan yandım şeker oğlan Böyle sevda mı olur ah güzel oğlan, Beni iste babamdan yandım şeker oğlan Yiğidim yiğit olsun ah güzel oğlan, Ağzın şeker bal olsun yandım şeker oğlan |
Türkü Sözleri 4
Yarim İstanbul'u Mesken Mi Tuttun Kayseri-Ahmet Gazi Ayhan-Ahmet Gazi Ayhan Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun, Gördün Güzelleri Beni Unuttun, Sılaya Gelmeye Yemin Mi Ettin. Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Mektuba Yazacak Sözüm Kalmadı. Yarim Sen Gideli Yedi Yıl Oldu, Diktiğin Fidanlar Meyveye Geldi, Seninle Gidenler Sılaya Döndü. Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Gençlik Elden Uçtu Gitti, Gelmene Lüzum Kalmadı. |
Türkü Sözleri 4
Yarim Senden Ayrılalı Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Plaktan Yazıldı Yarim Senden Ayrılalı, Hayli Zaman Oldu Gel Gel. Bak Gözümden Akan Yaşım, Ab-u Revan Oldu Gel Gel. Böyle M'olur Küsüp Gitmek, Seni Seveni Terk Etmek. Haram Oldu Yemek İçmek, İşim Figân Oldu Gel Gel. |
Türkü Sözleri 4
Yayla Yollarında Yürüyüp Gelir Burdur-Ahmet Yamacı-Muzaffer Sarısözen Yayla yollarında yürüyen gelin Allı şalvarını sürüyen gelin Ben varmam oralıya Orada duralıya Allah nasip eylesin Davullu zurnalıya Yayla yollarından biter naneler İnce belli kız doğurmuş anneler Ben varmam inekliye Yoğurdu sinekliye Allah nasip eylesin Omuzu tüfekliye Yayla yollarında menekşe açmış Sevdiğim o güzel dağlara kaçmış Ünledim Ayşe diye Odayı döşe diye Ünledim Fatma diye Kaşların çatma diye Ünledim Gülsün diye Yanıma gelsin diye |
Türkü Sözleri 4
Yaylalar İcinde Kırıkkale-Hacı Taşan-Ankara Rad THM Müd Yaylalar İçinde Erzurum Yayla Şehirler İçinde Konya’dır Konya Vurulmuş Aslanım,Sen Olsun Dünya Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden Çıkar Çıkar Parmaklıktan Bakarım Konya Seni Ateşlere Yakarım Bir Gün Olur Ben Murada Çıkarım Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden |