![]() |
Genel Türkü Sözleri Arşivi
Genel Türkü Sözleri arşivi Acem Gızı Kırşehir-Çekiç Ali-Osman Özdenkçi Çırpınıp Da Şan Ovaya Çıkınca Eğlen Şan Ovada Gal Acem Gızı. Uğrun Uğrun Gaş Altından Bakınca Can Telef Ediyor Gül Acem Gızı. Seni Seven Oğlan Neylesin Malı, Yumdukça Gözünden Döker Mercanı. Burun Fındık Ağzı Gahve Fincanı, Şeker Mi, Şerbet Mi Bal Acem Gizi. |
Açıl Mor Menevşem Sivas-Nuri Üstünses -Muzaffer Sarısözen Açıl Mor Menevşem Bahar Erişdi, Lale, Sümbül, Nergis, Reyhan Yetişti. Benim Kısmetime Ak Zambak Düştü, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi Çadır Almış Nerelerden Gelirsin , Benim Sana Yandığımı Bilirsin. Çokta Sürmez Benim Gibi Olursun , Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi. Açılmış Menevşem Ne Güzel Olmuş, Lalesi , Sümbülü Hep Bize Kalmış . Seni Seven Gözler Uykuya Dalmış , Menevşem Oy Bir Tanem , Ey Haydide Haydi. |
Abalımın Cepkeni (Abalı Zeybeği) Aydın-Nazmi İlyas/Ahmet Yamacı -Muzaffer Sarısözen Abalımın Cepkeni Safi Sırma İlikli Abalımı Vuranlar On iki De Giritli Abalım Abalım Başı Aman Belâlım Abalım Abalım Gözleri Elalım Yandım Da Efeler Yandım Abalı Da Zeybeğe Yandım Da Dostlar Yandım Abalı Da Zeybeğe Beşparmak Dağından Gece Ben Geçtim Anadan Babadan Yardan Vazgeçtim Abalım Abalım Başı Aman Belâlım Abalım Abalım Gözleri Elalım Yandım Da Efeler Yandım Abalı Da Zeybeğe Yandım Da Dostlar Yandım Abalı Da Zeybeğe |
Ada Yolu Bolu-Emin Barın-Muzaffer Sarısözen Ada Yolu Kestane Amanın Dökülür Dane Dane Kızlar Yola Dizilmiş Amanın Eylenecek Zamandır Ada Yolu Yamandır Amanın Da Yolları Yamandır Bolu Dağı Dumandır Amanın Bolu Dağları Dumandır Dostlar Vurun Sazlara Amanın Eylenecek Zamndır Ada Yolu Düz Gider Amanın Ada Yollarıdüz Gider Bir Edalı Kız Gider Amanın Kız Gider O Kız Yolu Şaşırmış Amanın İnşallah Bize Gider |
Adana’nın Yolları Taşlık Adana -Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Adana’nın Yolları Taşlık, Yok Cebimizde Beş Para Harçlık. Elden Gitti Kahpe De Gençlik. Agam Adana'lı Pasam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı. Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı. Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü. Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı. Adana'nın Bayırına, Ağam At Güverdim Çayırına, Anam Babam Hayırına. Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı. Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı. Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü. Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı. Adana'nın Yolları Taştan, Sen Çıkardın Beni Baştan, Hem Anadan Hem Kardaştan. Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı. Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı. Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü. Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı. |
Ağam Süleyman Kerkük -Abdülvahit Küzecioğlu-Nida Tüfekçi Ağam Süleyman Paşam Süleyman Evleri Köprü Başında Men Sene Gurban Boyu Boylardan Kule Benzirsen Gonca Güle Yıkıpsan Baban Evin Üzüme Güle Güle Gözüm Kişmişe Benzer Arak İçmişe Benzer Benzuv Turs Uzuv Sarı Gözden Düşmüşe Benzer Yerişiv Kaza Benzer Boyu Rakkaza Benzer Bir Gün Seni Görmesem Bir Kış Bir Yaza Benzer |
Ağlama Gülüm Muhlis Akarsu Günler Gelir Geçer Boşa Ağlama Gülüm Ağlama Yazılan Mı Gelir Başa Ağlama Gülüm Ağlama Bir Gün Kara Günler Biter Üzme Beni Artık Yeter Kavuşmamız Gelir Çatar Ağlama Gülüm Ağlama Yaktın Akarsuyu Yaktın Gurbetten Gurbete Attın Öldürmekten Beter Ettin Ağlama Gülüm Ağlama |
Ağlama Yar Ağlama Diyarbakır-Celal Güzelses-Plaktan Yazıldı Ağlama Yar Ağlama Anam Mavi Yazma Bağlama Mavi Yazma Tez Solar Anam Yüreğimi Dağlama Elmada Al Olaydın Anam Selvide Dal Olaydın Bana Göre Yar Mı Yok Anam İstedim Sen Olaydın Elma Al Olanda Gel Anam Eyva Nad Olanda Gel Hasta Düştüm Gelmedin Anam Bari Can Verende Gel Bugün Ayın Üçüdür Anam Girme Bostan İçidir Dudakların Bal Kaymak Anam Dilin Badem İçidir |
Ağlasam Mı Aşık Mahsuni Şerif Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş Bilmem Ağlasam Mı Ağlamasam Mı Dura Dura Bir Sel Oldum Erenler Bilmem Çağlasam Mı Çağlamasam Mı Yoksulun Sırtından Doyan Doyana Bunu Gören Yürek Nasıl Dayana Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana Bilmem Söylesem Mi Söylemesem Mi Mahsuni Şerifim Dindir Acını Bazı Acılardan Al İlacını Pir Sultanlar Gibi Dar Ağacını Bilmem Boylasam Mı Boylamasam Mı |
Ağrı Dağından Aştım Ağrı -İsmail Ersoy/Celal Başer-Muzaffer Sarısözen Ağrı Dağından Aştım, Çayır Çimene Düştüm. Ne Belâlı Başım Var, Vefasız Yare Düştüm. Kışlanın Önü Pınar, Hep Kuşlar Ona Konar. Bugün Yari Görmedim, Yüreğim Ona Yanar. Dağda Hayaldim Kurdu, Atım Terledi Durdu. Karşıdan Gelen Güzel Beni Yürekten Vurdu. |
Ah Bir Ataş Ver İzmir-Çetin Bozalan-Durmuş Yazıcıoğlu Ah, Bir Ataş Ver, Cıgaramı Yakayım Sen Sallan Gel, Ben Boyuna Bakayım Uzun Olur Gemilerin Direği Çatal Olur Efelerin Yüreği Ah, Ataşı Gavur, Sinem Ko Yansın Arkadaşlar Uykulardan Uyansın --->: Türkü Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Türkü Sözleri |
Ah Le Yar Yücel Arzen Sana olan duyguları Bir bilebilsen anlayabilsen Belki severdin İçimdeki hasretini bir duyabilsen anlatabilsem Belki benimdin Sana sevdiğim diyemem Yalan yalan yalan yalan Vallahi yalan inan ki yalan Sen karasevdamsın benim Duman duman duman duman Hasretin tüter İçimde yanan Ah le yar yar Yine başımda sevdan Ah le yar yar Geceler kara zindan Ah le yar yar Bir parçacık canım kaldı Onu da sen al Aklıma düştü gözlerin Bir bıçak gibi Ah silah gibi Cehennem gibi Söylenmemiş türkümdün sen Unutmam seni Unutamam ki |
Ah Tren Kara Tren Lüleburgaz-Mustafa Sami Arı-Muzaffer Sarisözen Ah Tren Kara Tren, Odur Yari Götüren. Gitti Yarim Gelmedi, Budur Beni Bitiren. Kumralım Güzelim Aman, Yandım Vallah. Seversen Mektup Yolla. Ay Doğar Ayan Beyan, Yoluna Girdim Yayan. Gül Yüzlüm Yeşil Gözlüm, Yanına Geldim Uyan. Kumralım Güzelim Aman, Yandım Vallah. Seversen Mektup Yolla. |
Ahu Dilber Aşık Seyyadi Ahu dilber senin metahın oldum Goncalar açılmış hüsnün elinden Şevk ile ötüyor gece gündüz Dinle nağmeleri can bülbülünden Aşkın kitabına hüsnün yazarım Ahu gözlerinde kaldı nazarım Geceler aşkınla ağlar gezerim Değirmenler döner çeşmim yaşından Tutmuşam bu rahı sabitem billah Severem Haydar'ı anlarım hercan Kimi kızılbaş der kimi akkülah Gezer bu ilhamı halkın dilinde Teslimem Rıza'ya bağladım kendim Dönmezem aşkından zülfün kemendim Yeşil ördek avcısıyam efendim Seyyadi aşk oldum dostun gölünde |
Ahu Gözlüm Adana-Ali Osman Feymani-TRT Müzik Dairesi Bşk. Ahu Gözlüm Tut Elimden, Vazgeçmeden Emelimden. Askın Beni Temelinden, Yıkmadan Gel, Yakmadan Gel. Derde Salmadan Başımı, Noksan Etmeden İşimi. Damla Damla Göz Yaşımı, Dökmeden Gel, Akmadan Gel. Feymani’yim, Kaçma Benden, Usanmadı Gönül Senden. Ecel Tatlı Cani Tenden, Çekmeden Gel Çıkmadan Gel. |
Akşam Olur Garanlığa Galırsın Divriği-Mehmet Yüzgeç -Muzaffer Sarısözen Akşam Olur Karanlığa Kalırsın Derin Derin Sevdalara Dalarsın Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Beni Koyup Yad Ellere Varırsın Sana Zulüm Bana Ölüm Değil Mi Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Bülbül Ne Ötersin Yuvan Mı Yoktur Yoksa Benim Gibi Sevdan Mı Çoktur Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Sar’altın Yaptırsam Yarin Boynuna Vallah Güzellerin Düşmanı Çoktur Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Odası Toz Olmuş Dolabı Duman Uyan Kömür Gözlüm Uykudan Uyan Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Ellerin Elime Değdiği Zaman İster Ölüm Olsun İster Ayrılık Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni |
Al Birini Vur Birine Aşık Mahzuni Şerif Yıkılası Bozuk Düzen Bıçak Kemiğe Dayandı Gayrı Bize Yazık Düzen Gönlümüz Kana Bulandı Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Heç Yerine Vay Boyunuz Devrileydi İnandık Körü Körüne Ağar Kara Saçım Ağar Hıçkırık Sinemi Boğar Bu Yılda Böyle Giderse Başımıza Taşlar Yağar Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Hiç Yerine Deli Miydik Serseri Mi İnandık Körü Körüne Gel Mahzuni Söyle Sözü Harap Ettik Yazı Güzü Daha Karanlık Basmadan Üsküdarı Geçti Dürzü Al Birini Vur Birine Koydu Bizi Hiç Yerine Gönlümün Gözü Çıkaydı İnandım Körü Körüne |
Al Çuha Mavi Çuha Bayburt-Zakir Peksert-Neriman Tüfekçi Al Çuha Mavi Çuha Çuha Kenarın Yuha Kaç Gündür Görmemişem Az Kalıy Aklım Çıka Hey Hey Hey Hey Benim Ağam Köyler Ağası Benim Ağam Minare Dolam Dolam Ağam Kurbanın Olam Param Yok Ki Evlenem Kapında Kulun Olam Altunu Bozdurayım Gerdanan Dizdireyim İpek Mendil Değilsen Cebimde Gezdireyim |
Al Yanak Allanıyor Kırşehir-Neşet Ertaş-TRT Müzik Dairesi Bşk Al Yanak Allanıyor Aman Yazması Pullanıyor Vay Vay O Yar Çıkmış Karşımda Aman Dal Gibi Sallanıyor Vay Vay Aman Etme Bana Bu Nazı Aman Gel Bize Bazı Bazı Aman Yar Ben Seni Alırdım Aman Baban Olsaydı Razı Al Yanak Pembe Pembe Aman Sevdan Uyandı Bende Sevdan İle Yanıyom Aman Hiç İnsaf Yok Mu Sende Al Yanak Gül Gül Olur Aman Sırma Saç Tel Tel Olur Yarim Çıkma Dışarı Aman Seni Görenler Olur Vay Vay |
Al Yeşil Giyinmiş Malatya -Ramzan Şenses-Ahmet Yamacı Al Yeşil Giyinmiş Anam Geline Bakın, Salınıp Giden O Yavrum Boyuna Bakin. Ak Gerdan Altına Yavrum Gülleri Takın, Ben Sarmadım Saran Kollar Murat Almasın. Al Yeşil Giyinmiş Anam Nere Gidersin, Has Bahçe İçinde Yavrum Seyran Edersin. Bu Güzellik Sende Yavrum Mali Neylersin, Ben Sarmadım Saran Kollar Murat Almasın. |
Ala Gözlü Nazlı Pirim Hozatlı Ahmet Dede Ala Gözlü Nazlı Pirim Gönül Senin Pervendedir Ben Severim Sen Kaçarsın İman Senin Nerendedir Sultanım Ali Lokmanım Ali Rehberim Ali Yetiş Ya Ali Derviş Alim Der Övdüğüm Aşkın Hayalin Kurduğum Suç Benim Değil Sevdiğim Sana Meyil Verendedir --->: Türkü Sözleri sayfa üç frmacil 3 --->: Türkü Sözleri |
Alı Da Verin Benim Barutumu Saçmama M ugla-Bilgin Galip/Raziye Gülten- Muzaffer Sarısözen Ali Da Verin Benim Barutumu Saçmama, Üç Gün Kaldı Su Muğla’dan Kaçmama. Gurbet De Sebep Oldu Yarden Ayrı Düşmeme. Aman Da Aman Yaylada Bülbül Ötmesi, Benim De Yarimin Gurbetlere Gitmesi. Aman Da Karanfili Saksılarda Kuruttum, Suyunu Da Billurlarda Durulttum. Aman Ben Yarimi Görmeyeli Unuttum. Aman Da Aman Yaylada Bülbül Ötmesi, Benim De Yarimin Gurbetlere Gitmesi. |
Ali’m Gitme Bazara Ankara-Yağcıoğlu Fehmi Efe-Rıfat Balaban Ali’m De Gitme Pazara Uğratırlar Nazara Ali’mi De Öldü Diyenler Kendi De Girsin Mezara (Bağlantı) Yandım Hop Çerkes Hop Çerkes Yanıyor Herkes Ali’m De Arpa Biçiyor Suyunu Da Nerden İçiyor Dört Yanı Derya Deniz Ali’m De Nerden Geçiyor (Bağlantı) Ali’min Abası Var Sırtında Libası Var Ali’m De Çok Güzel Ama Ne Çirkin Babası Var ( Bağlantı) |
A İstanbul Sen Bir Han Mısın Kütahya- Hisarlı Ahmet-Mustafa Hisarlı A İstanbul (Beyim Aman) Sen Bir Han Mısın Varan Yiğitleri (De Beyler Aman) Yudan Sen Misin Gelinleri Yarsız Goyan (Bi Danem) Sen Misin Gidip De Gelmeyen (De Beyler Aman) Yari Ben Neyleyim Vakitsiz Açılan (Da Beyler Aman) Gülü Ben Neyleyim A İstanbul (Beyim Aman) Issız Kalası Taşına Toprağına (Da Beyler Aman) Güller Dolası O Da Bencileyin (Aman) Yarsız Galası |
Ali’nin Sırrı Ozan Esrari Alinin Sırrına Ereyim Dersen Mürşid-İ Kâmile Varın Erenler Gönül Kabesine Gireyim Dersen Ol Bahri Ummana Dalın Erenler Elesti Bezminde Odur Varolan Haklı Hakikatta Bize Yarolan Bütün Kainatta Gizli Sırolan Bu İlmin Sırrına Erin Erenler Esrari Bu Yolun Kemter Kuludur Yükü İlim İrfan Gevher Doludur Ali Yolu İnsanlığın Yoludur Gönülden Gönüle Girin Erenler |
Allı Durnam Bizim Ele Varırsan Keskin-Hacı Taşan /Selman Coker-Muzaffer Sarısözen Allı Turnam Bizim Ele Varırsan Şeker Söyle, Kaymak Söyle, Bal Söyle Gülüm Gülüm, Kırıldı Kolum, Tutmuyor Elim,Turnalar Hey Ah Gülüm Gülüm, Yar Gülüm Gülüm Kız Gülüm Gülüm, Turnalar Hey Eğer Bizi Sual Eden Olursa Boynu Bükük, Benzi Soluk Yar Söyle Allı Turnam Ne Gezersin Havada Arabam Kırıldı Kaldım Burada Ne Onmamış Bir Kulmuşum Dünyada Akşam Oldu Allı Turnam Dön Geri |
Altın Hızma Mülayim Kerkük-Abdurrahman Kızılay-Nida Tüfekçi Altın hızma mülayim Seni Hak'tan dileyim Yaz günü temmuzda Sen terle ben sileyim Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm şad'oldum Altın hızma incidir Gömleği nar incidir Benim lal olmuş dilim Ne dedim yar incinir Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm şad'oldum Altın hızma tumağa Yanaşıp al yanağa Güzel gel görüşelim Men gidirem ırağa Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm şad'oldum |
Aman Avcı Iğdır-Hamit Dönmez/Tevfik Türkel-Muzaffer Sarısözen Aman Avcı Vurma Beni Ben Yaralı Aybalam Yaralıyam Yaralıyam Ben Yaralı Avcı Vurmuş Aybalam Yaralıyam Bir Taş Attım Çaya Düştü Çaya Düşmüş Aybalam Suya Düştü Benim Gönlüm Sana Düştü Senin Gönlün Aybalam Kime Düştü Bu Dağlarda Ceylan Gezer Tırnakların Aybalam Taşla Ezer Ben O Yari Neylemişem O Yar Benle Aybalam Kenar Gezer |
Aman Dayler Edirne-Nevzat Güyer-Yılmaz İpek Aman Dayler, Yol Verin A Beyler, Ben Sılama Varayım. Sılam Yeşil Yaprak Açmış, A Ben Nasıl Dayanayım. Küp İçinde Unum Var Aman, Allah'tan Umudum Var. O Yar Benim Olursa, Dedelere Mumum Var. Küp İçinde Nişasta Aman, İşittim Yarim Hasta. Hastamısın Be Yarim, Yapayım Sana Muska. Küp İçinde Bulgurum Aman, Keman Kasa Vurgunum. Bana Sabırsız Diyorlar, Ben Sabirli Bir Kulum. |
Anamur Yolları Silifke -Hüseyin Say-Cavit Erden Anamur Yolları Yar Yar, Kayrak Da Çakıllı A Canım. Öyle Bir Yar Sevdim Yar Yar, Uyar Da Akıllı A Canım. Sürmelim Aman, Ben Yandım Aman, Sevmişim Aman. Anamur Üstüne Yar Yar Duman Da Bürüdü A Canım, Herkes Sevdiğini Yar Yar, Aldı Da Yürüdü A Canım. Sürmelim Aman, Ben Yandım Aman, Sevmişim Aman. Anamur Yolları Yar Yar, Dardır Da Geçilmez A Canım. Soğuktur Suları Yar Yar, Bir Tas Da İçilmez A Canım. Sürmelim Aman, Ben Yandım Aman, Sevmişim Aman. |
Ankara'da yedik taze meyvayi Ankara şemsi saytıman Ankara'da yedim taze meyvayı boşa çignemişim yalan dünyayı keskin'den de sildirmeyin künyeyi Söylemeyin Anama Anam Ağlasın Babamın Oğlu Var Beni Neylesin Trene Bindimde Tren Salladı Zalım Doktor Cigerimi Elledi İyi Ol'un Diye Köye Yolladı Söyleyin Anama Anam Ağlasın Babamın Oğlu Var Beni Neylesin Ankara'da Şu Keskin Arası Arasına Boz Dumanlar Durası Cok Doktorlar Gördüm Yoktur Caresi Söyleyin Anama Anam Ağlasın Babamın Oğlu Var Beni Neylesin Binmiş Taksiye De Sefer Geliyor Annesinin Cigerini Deliyor Gelin Hatice'yi Eller Alıyor Söyleyin Anama Anam Ağlasın Gelin Hatice'yi Kimler Eylesin Mezarımı Derin Kazın Dar Olsun Etrafıda Lale Sümbül Bağ Olsun Ben Ölüyom Ahbaplarım Sağ Olsun Söyleyin Kardeşime Çalsın Sazımı Kadir Mevlam Böyle Yazmış Yazımı --->: Türkü Sözleri frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Türkü Sözleri |
Antalyanın Mor Üzümü Antalya -Hüseyin Balkan/Nimet Balkan-Neriman Tüfekçi Antalya’ Nın Mor Üzümü Sevenler Boyu Uzunu A Leylim İmamın Küçük Kızını Sarsam Ne Zaman Ne Zaman Saran Kollar Yorulur Mu Bir Zaman Seven Kollar Yorulur Mu Bir Zaman Antalya’ Nın Kuyuları Çayır Çimen Kıyıları A Leylim Avdan Gelir Dayıları Sarsam Ne Zaman Ne Zaman Sevsem Ne Zaman Ne Zaman Antalya’ Nın Altı Bakır Atlar Gelir Şakır Şakır A Leylim Sevdiğimin Gözü Çakır Sarsam Ne Zaman Ne Zaman Sevsem Ne Zaman Ne Zaman |
Arap Atı Gibi Sallar Başını Şanlıurfa-Yöre Ekibi-TRT Müz. Dairesi Başk. Arap Atı Gibi Sallar Başını, Ne Söyledim Yaktın Kara Kaşını, Kara Gözlüm Sil Gözünün Yaşını. Vermem Seni Yâd Ellere Sevdalım Hey, Kaşı Gözü Kirpikleri Belâlım Hey. Arap Ati Binme Yinen Yorulmaz, Beşli Mavzer İle Bir Genç Vurulmaz, Çeyrek Altın İle Bir Yar Sevilmez. Vermem Seni Yâd Ellere Sevdalım Hey, Kaşı Gözü Kirpikleri Belâlım Hey |
Arda Boylarında Kırcaali-Aydın Çakır-Rüstem Avcı Arda Boylarında Kırmızı Erik Helimenin Ardında On Yedi Belik Ah Anneciğim Ah Anneciğim Yaktın Ya Beni Bu Genç Yaşta Denizlere Attın Ya Beni Alıverin Feracemi Anneciğim Diksin O Kıymatlı İsmail’ E Kendisi Gitsin Uyan Uyan Erecebim Senin Olayım Ardalar Aldı Ya Nerde Bulayım Arda Boylarına Ben Kendim Gittim Dalgalar Vurdukça Can Teslim Ettim Ah Anneciğim Ah Anneciğim Yaktın Ya Beni Bu Genç Yaşta Denizlere Attın Ya Beni |
Armut Ağacı Manisa-Mehmet Bulanlar-TRT İzmir Radyosu Armut Ağacı Armut Ağacı Başında Tacı Kalksın Semah Eylesin Aneynen Bacı Nenni Nenni Nenni Dost Nenni Renni Nenni Nenni Nenni Has Nenni Renni İki Durnam Gelir Pirim Bağdat Elinden Bir Dost Kanadını Kırmış Pirim Ne Gelir Elden Nenni Nenni Nenni Dost Nenni Renni Nenni Nenni Nenni Has Nenni Renni Çırayı Yaktım Ocağa Kolkola Da Kucak Kucağa Meydana Gel Meydana Meydan Erenlerindir Semah Dönenlerindir |
Arzu Ederdiniz Çorum-Aşık Hüseyin Çırakman-Osman Özdenkçi Arzu Ederdiniz Bir Yol Görmeye, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Muhabbet Bağından Hey Dost Güller Dermeye Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Tarihler Boyunca Bir Milletiz Biz, İlimce Dünyaya Vermişidik Hız Büyük Bir Babanın Hey Dost Torunlarıyız, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Hisse Alın Çırakman’ In Sözünden, Zerre Kaçmaz Ariflerin Gözünden , Kemal Atatürk’ün Hey Dost Aydın İzinden, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! |
Asker Ettiler Beni İzmir-Zeki Oğuz-Hüseyin Yaltırık Asker Ettiler Beni Kıdemli Çavuş Gurbet Ellerinde Oldum Bir Berduş Hiç Başıma Gelmedi Böyle Bir İş Uçun Kuşlar Uçun İzmir’e Doğru Anadan Babadan Yardan Hiç Haber Yok Mu Güverteye Çıktım Uzandım Yattım Komutanı Görünce Selama Kalktım Anayı Babayı Sılaya Attım Evimizin Önü Duttur Geçilmez Bağımızda Sıktır Seçilmez Bir Ben Ölmeyinen Ordu Bozulmaz |
Asker Yolu Beklerim Yozgat-Nedim Akdağ-Nida Tüfekçi Asker Yolu Beklerim, Günü Güne Eklerim. Sen Git Yarim Talime De, Ben Sılayı Beklerim. Pilav Pişirdim Yavan, Üstüne Koydum Soğan. Yatağına Uzandım Da, Uyan Askerim Uyan. Mendilimde Tel Oya, Gülmedim Doya Doya. Asker Yolu Beklerim De, Günleri Saya Saya. Sucu Sucu Suyunan, Soğan Acısıyınan. Küsüdüm De Barıştım, Yarin Bacısıyınan. |
Aşağıdan Gelen Hanım Bilecik-Mustafa Kılıç-Sümer Ezgü Aşağıdan Gelen Hanım Oynasın, Keklik Kebabını Da Yiyen Doymasın. Beni Yardan Ayıranlar Onmasın. Beri Gel A Yarim, Beri Gel Ben Adam Yemem. Ellerin Yarine De, Yarim Ol Demem. Yoğurdum Var Yeşil De Meşil Çanakta, Benleri Var Ak Gerdanda Yanakta. Benim Yarim Şu Karşıki Konakta. Beri Gel A Yarim, Beri Gel Ben Adam Yemem. Ellerin Yarine De, Yarim Ol Demem. |
Aşan Bilir Sivas-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını Çeken Bilir Ayrılığın Derdini Bülbül Kaça Aldın Gülün Nargını Gül Alıp Satmanın Zamanı Değil Yaprak Gazel Olmuş Duruyor Dalda Vefasız Güzelden Bize Ne Fayda Bu Ayda Olmazsa Gelecek Ayda Ölürüm Vaz Geçmem Sevdiğim Senden Selvinin Dalları Boyundan Uzun Yavrular Gözüme Bir Salkım Üzüm Ölmeden Görseydi O Yari Gözüm Koyun Kuzu Kurban Olur O Zaman |