![]() |
Küçük İskender Sözleri...
“bir gün bana ihanete kalkışacak olursan beni sana emanet ettiğim silahla değil kendi silahınla vur.. “
|
"onlar love derler bizim sevdamıza
olsun! lav’dır her iki dilde de aşk! onlar yapabilmeyi ‘can’ arkasına saklar bizler ruh doldururuz canla maharetlerimize!ustaca! elbette iskender de sevebilir/eğer can varsa lavında!" |
"..bazı aşklar bitmesi için yaşanır.
Bazı doğum günleri kötü geçer. Bazı romeolar julietleri iplemez... Boşver ... Kim aşktan Ölmüş ki !" |
"Bu aralar çok meraklı zarif bir yağmurum.Bana halk arasında kısaca ''fırtına'' diyorlar." |
"Biliyorum kavgada bile söylenmez bu söz ama söyleyeceğim:
Seni seviyorum !" |
"''Seni sevmeler cumhuriyeti'' kalbe yapılan ağır
bir darbeyle yıkılmıştır." |
"-Oof dedi.
-Ne oldu? dedim . -Hiiç dedi. -Herseyi bırak gel benimle dedim. -Olurmu ? dedi. -Topu topu bi tabak fazla koyarız soframıza dedim. -Olmaz dedi. -Neden? dedim. -Aynı tabaktan yeriz dedi. Bir daha Sevdim.." |
"..çünkü ben sevdim mi herşeyi ağlatmak isterim
en başta da anlamlı nesneleri.." |
''Yanlış adrese gönderilmiş bir mektup gibi ne
olur iade et kendime beni.'' |
"ben burdaki ateşi ordaki buz için yaktım!"
|
" Ben zilzurna sarhoş olsam da yaşadıklarımdan çıkarken hesabı odeyecek kadar ayığım.."
|
" Ben neden senin avuçlarına bakarken kendi hayat çizgimi aradım !? Ben neden hava durumu sunucularının bölgelerdeki gözyaşı miktarlarını da belirtmesini bekledim,yağmurlarla birlikte !? Ben neden bütün süpermarket raflarında senin konserveni aradım ?! Ben neden senin telefon numaralarını kutsal kitaplarda bir şifreye de...nk düşürmeye çabaladım ?! Ben neden soğuk suyla yıkanırken hep sen üşüyorsun sandım ! "
|
"Bana 'benden iyisini bulamazsın' diyen sevgilim: Ne gemiler yaktım ben, kıçı kırık bir sandalın lafı mı olur.."
|
"sen bir defa olsun “seni seviyorum” yalanını at ;
melekler günahını bana yazsın olur mu ? " |
”attığın tüm zarlar kaybettirdi bana.. hani sen benim düş-eşimdin…”
|
”ah be çoçuk ah! seninki, masalda ki pamuk prensese aşık olmak değil..
uyutulduğun ninnideki bostana giren danaya yüreğini vermek…” |
”bırak şimdi yumurtayı tavuğu. al sana yüzyılın sorusu ;
kalp mi aşktan çıktı / aşk mı kalpten sevgili ?..” |
”nasıl bittiyse bundan öncekiler.. bu da biter..bite bite bende biterim..olur biter”
|
”bu aralar yine çok abur cubur konuşuyorsun,
pişmanlayacaksın iyice. biraz dediklerine dikkat etmelisin…” |
”senin hep ”seni seviyorum ama…” ların vardı. benimse ” ama seni seviyorum”larım …”
|
”siz bir kelebeğe tutunuyorsunuz telaşla,
onu incitmeden, kelebek telaşla geldiği tırtıla tutunuyor insan bu, azat etmek de gerek korkmayın, …unutuluyor!” |
”sana, senli masalımı anlatmamı ister misin?
bir vardın, bir yoktun. -en çok yoktun! -evvel zamanların, şimdiki zamanlarımın kalburundan aktı gitti.. ve sen zamanla ‘hiç’ oldun.” |
”senden sonra kaç lekeli aşk yaşadım bilmiyorum.
lekeli diyorum çünkü senin anılarınla kirlettim hepsini…” |
”yanlış ışıkta geçmiş bir aracın ardında kalıp can çekişirken,”kırmızı” “kırmızı”diye sayıklamak gibi bir şeydi sen giderken konuşamamak..”
|
”öğrendik ki gidenin nerede olduğunu düşünmek saçmalıktır.öğrendik ki hayallerin yıkılması,hayallerin kurulmasından daha ucuza mal oluyor.”
|
”git gidebildiğin yere kadar.. bu limanda kaybettiğim ilk gemi sen değilsin! ama şunu unutma! rıhtımda kalanı değil, çekip gideni vurur fırtına…”
|
”ben sana uyandım,sen başkaları ile uyurken…!” |
”aramızdaki yaş farkını sorun etme. sevgide bunun önemi yok; insan ile tanrı arasındaki yaş farkını düşünsene.”
|
”civarda bana benzer bir hayvan görürseniz hemen vurun!
yoksa sevip evcilleştirmek zorunda kalırsınız…!” |
”tabaklarda kalan son kırıntılar gibiydi sana olan sevgim ,
sen beni hep bıraktın bense hep arkandan ağladım..” |
”kızının adını ’sarmaşık’ koy anne. hayata ve hayale sarılarak büyüsün. oğlunun adını ’veda’ koy anne. hayatı ve hayali terk ederek yürüsün.. kendi adını ’cefa’ koy anne.. hayatı ve hayali önüne katıp da sürüsün. benim adımı koymayı bir zahmet unut anne. hayattan ve hayalden utanıp da çürüsün” |
”kızının adını ’sarmaşık’ koy anne. hayata ve hayale sarılarak büyüsün. oğlunun adını ’veda’ koy anne. hayatı ve hayali terk ederek yürüsün.. kendi adını ’cefa’ koy anne.. hayatı ve hayali önüne katıp da sürüsün. benim adımı koymayı bir zahmet unut anne. hayattan ve hayalden utanıp da çürüsün” |
”seni ilk gördüğüm gün
bir martı oydu iki gözümü de” |
”kendini bir b.k sananlarla aynı kanalizasyonda olmak zor.”
|
“en basit yalanları gözümün içine bakarak söyleyen aptallar tanıdım. inandığımı sandılar; bense onların kuş kadar akılları ve cahil cesaretlerine hayrandım.”
|
sessizce fısıldadı “hep mutlu ol” içimden cevapladım “sen hiç mutlu olma” ” … şimdi kim kimi daha çok seviyor acaba…
mutlu ol diyen mi olma diyen mi ???” |
”karpuz seçerken gösterdiğimiz özenin yarısını sevgili seçerken de gösterseydik,
bu kadar kelek aşklar yaşamazdık.” |
”oksijensiz bir ortamda nefes almaya çalışmak gibi bir şeydi
sen kokan sokaklarda sensiz dolaşmak… şimdi o sokaklarda dolaşmıyorum ama kokunu her hissedişimde sen kokan herkese basıyorum küfrü…” |
”önceleri hatayı hep kendimde bulurdum… “az geçtim” kalbinden…! derdim hep… söyleyemedim sevdiğimi diye ağlardım geceleri…
ama senin bir başkası için yandığını gördüm ya… “az geçtim” demiyorum artık… bir harf daha ekledim acım diner belki diye… artık ” vazgeçtim…” |
”neden her zaman zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun”diyordu.
onu su gibi aziz kıldığımı bilmiyordu..” |