![]() |
Bende İz Bırakan Sözler....
Diğer konu 1000 sayfayı bulmuş buradan devam ediyoruz...
|
Petekten bal yemek isteyen,birkaç arının iğnesine katlanmalı
|
Doğduğumuz vakit kulağımıza okunan ezanın musallada kılınacak namazı ve o bir namazlık saltanat... İşte ölümün hakikati...
|
Çok gülen insanlara iyi davranın.
Çünkü onlar her zaman yalnız ağlar!... |
Çok gülen insanlara iyi davranın. Çünkü onlar her zaman yalnız ağlar!... Şair burada bana iyi davranmanız gerektiğini söylemiş. Ya arkaya bakmayacaksın ya da bakacak birşey bırakmayacaksın... |
Ömür...
“Hepimiz varoluşumuza bir anlam ararız. Kundak ile kefen arasındaki şeyin adı ömürdür, hayat değil. Hayatı biraz da kendimiz yaparız.” |
Yağmur olsan binlerce damla arasında bulur tutardım seni,çünkü korkarım, toprak aldığını vermiyor geri...
|
Yarın; Sesimi duyamayacağın kadar uzak olabilirim mesela...
Dokunamayacağın, göremeyeceğin, soramayacağın, kırılamayacağın, inanamayacağın. Bir kez daha benimle gülemeyeceğin, bir kez daha ellerimi avuçlarının içine alamayacağın, gözlerini kaçıramayacağın, tüm cümleleri söyleyip isteyip de susamayacağın... Sarılıp uyuyamayacağın... Aynı sokaktan geçemeyeceğimiz, aynı şarkıyı dinleyemeyeceğimiz, kal diyemeyeceğin, ayrılamayacağın, hatta gidemeyeceğin kadar yok olabilirim... Seviyorsan GEL... Yarın ölebilme ihtimalim var. |
Telafisi olmayan şeylerin izahı gereksiz
|
Ruhunla kal ve bil ki vazifen kendi hususiyetini bilmektir.. |
Tut ki vurulmuşum Sana, Aşktan ve kandan bir damla olmuşum, Bir saçlarının rüzgarına, Bir de ağzının kıyılarına konmuşum . ... ... düşler takmışım saçlarının ucuna, konduğun kıyılardan söz olup akmışım... tut ki sevmişim seni.. çok mu ? |
al git şehla yürüyüşünü yaz deme kış deme üşürüm deme aylardan baharsa ay doğarsa hiç bir şey deme bu senin kuşlardan önce kalkan yüzündür al git sevgili aşk bağışlanmış hüzündür.. |
Ara sıra balkona çıkıyorum Fesleğenler kuruduğunda Ocaktı Ben baharı bekliyorum Ne olduğunu bilmediğim bir umudum var hala Gözüm şişelere takılıyor,becerebilseydim ne ala. Bu günlerde böyleyim ben,yas denen şiirdeyim. Bir köşede gülüşün var,sırtımda kanlı bıçağın.. |
Ne kadarda kolaydır aşk sen gibilere Onlarcasına seviyorum demek Elini eline sürmek Nefesini nefesine düğümlemek Oysa AŞK, Biniyle bir defada ölmek yerine Seninle bin defa ölmekti bende ! |
“Ey Gönül! Dikkat et âhir zaman bu! Nefsine uyup da sûrete aldanma! İblisin bile mâşallah dediği kullar var. Seveceksen sev vefâ nedir, takvâ nedir bileni! İçinde Cennet saklayan virane kullar var..! “ Hz. Mevlâna.. |
'Astarı satılmış yüzümle, Dilenci ruhumu, Katıp, dibi delik yüreğime, Bıraktım eşiğine...' Saklanma! Açmaya korktuğun kapıların ardında, Aslında ben; Seni bıraktım sana.......! (benden..) |
Off…! Can canan’ı cehennem gibi özlerse Yunus’u cennetten geçiren Beni senden geçirmez mi? Şahan Çoker.. |
Yaralanmışlıklarım, akıyor içime içime Öyle kanarım... Hiç kendine küstüğün oldu mu? |
‘Canım..’ diye başlanılıp Yarım bırakılmış bir sürü kağıt parçası Ruh parçası Aşk parçası Buğu parçası Haz parçası Paramparça içime paramparça bir kış gelmiş.. |
"Dünya bana doğru dönüyor, ama kimseyi yakınıma getirmiyor – sadece güneşi alıp uzağıma götürüyor." |
Sana söz , ey çok bilmis hayat ! Bundan sonra kimseyi göz çukurlarıma ekip, büyümesi için gözyaşı dökmeyeceğim.. |
Bir gün anlarsın aslında her şeyin boş olduğunu. Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin. Gün gelir de sesini bir kerecik duyabilmek için, Vurursun başını soğuk taş duvarlara. Büyür gitgide incinmişliğin kırılmışlığın. Duyarsın, Ta derinden acısını, çaresiz kalmışlığın. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.. |
''düştün düşüşün bir rüyaydı düşüşün yarım kalacak bir rüyaydı gecelerden bir gece gecelerden bir gece aşkın üstüne yürüdün delikanlı bir yanın vardır karanlıkta şöyle sert, şöyle naif, şöyle öfkeli! senin yaşın aşka tutmuyor çocuğum, hiç gelme açıkta kalırsın aşk insanı acıktırır aşk insanı bir ölüme susatırsa aşk diye anılır senin mahallende aşk masallara giremez masala giren aşk çıkamaz o mahallelerde! masalların aşkına, benim aşkıma, Allah aşkına senin yaşın aşka tutmuyor sevgilim, lütfen gelme'' |
'..Tüm piyonlarım tükendi... Elimde bir şah, Nereye koysam kendine mat çekiyor... Cemreler ihanet ediyor adına, Aslı hükümsüz...Kendini bile ısıtmıyor... Adım lâl kalıyor zemheri ayazlarına, D-üşüyorum!.. Muhaciri değilim gayrı bu Araf'ın... Ne cennet kokabiliyorum, ne cehennem yanabiliyorum...' |
Birbirimize dokunmalarımız korkak kelebeklerdir, dokununca renkleri yıkılan... Çünkü küskün çocuklar inanmazlar. Ki inanmak küskün bir çocuğun en büyük kan kaybıdır. Susarım içimde bir yangın başlar. Dokunsam arta kalan sen, kül olan ben. Taş duvarlar yanmaz bilirim. Büyük yangınların isini giyinirler..... |
siz şimdi yalnızlık da dersiniz elleriniz unutulunca; kıydığınız kuşlara sayın. gülümseyin, çekiyorum: acınızı. Onur Akyıl .. |
Ve bizim en güzel öldüğümüzdür bu: yaşamak Ben biliyorum, yalan mı?, sizde biliyorsunuz.. |
dudağımda senden kalma bir çukur yürürüm hayata belki seni ardımda bırakıp,adımlarımı hızlandırırım belki gelmek istersin peşimden gelsen kaç cümle gelebilirsin bilmiyorum kaç cümle gidebildin ki zaten? |
/erken büyüdün işte erken kaybettin çocuk yanlarını şimdi erkenden yaşlanıyor bütün umutların ..ve oluk oluk ölüyorsun/ |
Alnına konsun bu öpüş! Ve, şimdi senden ayrılırken, İtiraf edeyim ki- Günlerimi bir düş Sayarken yanılmıyorsun; Ama, umut gitmişse uzaklara Bir gece ya da bir gün Bir görüntüde ya da bir şeyde olmaksızın Fark eder mi bu yüzden? Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz Yalnızca bir düş içinde bir düş.. |
Bana benziyorsun. Zorsun. Kendini koruyorsun. Gizliyorsun. Saklıyorsun Hiçbir şey söylemiyorsun. 'Evet, mutsuzum' desen, 'Evet, ben de istiyorum' desen, 'Evet, dokun' desen Doğru; kaybolurum, hiç düşünmeden... |
Ondan bana kalan tek hatıra kendi fotoğrafım. Fotoğrafa baktıkça onun yüzünü görüyorum. Çünkü makinanın arkasında o vardı ve “bana bak hah öyle” demişti. İbrahim Tenekeci |
tenini öpen toprağa yüzüm sürdüm. dileklerimin gerçekleşmesi için dumanından halkalar yapıp içtim sigaramı, ..ve seni sevdim. bütün dudaklarda, ve bütün yüreklerde aynı ağırlığı bulan sözleri söyledim, ve değiştirdim yaşamı sözlerimle. yüzümün bir yarısı sana bakar, diğer yarısı ölüme. ayaklarının altında, parmaklarının ucundayım. istemem kıyıcıları, bir işaret ver; ben kendimi kurşuna dizerim. Aydan Örtülü |
küçükken nasıldı diye sordu anneme "küçükken yaramazdı" dedi annem tebessüm etti ......doğru mu dedi gözlerime bakarak ...doğru dedim ve aynen tekrarladım annemin sözlerini "küçükken yaram azdı" |
aşk bir davaya benzer acılarsa şahididir .. bir dava şahitsiz kazanılmaz .. pc-x ten
|
Ömürden nefes çalarak ne kadar yaşarsa insan Öyle yaşadım gözlerini Tenimde itiş kakış Cebimde depremlerin Esrarlı gece ayinleri Volkanik şiirler Usul usul giymedim mi sözlerini Yalnızlığın tiradını kapamadım mı her sefer Sensizlik seni anlattı en çok Vazgeçmeler vazgeçmekten vazgeçti Söyle saçlarında öldüğüm Bir geri gidiş kaç günde gelirdi? Kahraman Tazeoğlu |
Hayâlinle yetmiyorsun bana... Rüzgarınla gel... Yağmurun la... Taşın la.. Toprağın la.. En savurgan yanınla... Ansızın gelen soğuğunla... Kaşın la gel... Bir nisan günü şöken şafaklar gibi.. Sabahın kör karasında ayak izlerini dökerek gel... İster sabah yeliyle ister akşam güneşiyle gel.. ( YETER Kİ GEL)...
|
şimdi tam da bir imparatorluğu işaretli yerlerinden yıkacaktım belki de şu öptüğüm duvar devrilmese ne olurdu karpuz, peynir ve ekmek. canım istedi. can bu bu ister işte olur olmaz şeyleri. gideyim işim var ,yolum uzun kedilere semah öğreteceğim. belki de dua. esrik biraz eksik sis gibi devrilmese iyiydi ama, konuşamadım, bir ateş bulup ruhumu en ince yerinden ateşe vereyim. bir de sigara yakayım. göçebeyim, alışkınım aslında imparatorluk yıkmak da neyime.. |
Ben siliyorum çizmişler her şeyi Buğulu cam taşımıyor planlarımı Ateş piramitten geçip renklere ayrılıyor Bütün renkler kırmızı Bütün mumyalar kundaklanmış, bütün bebekler bin yaşında. |
Hic durmadan parantez aç ben kapatırım.. Sen ünlemlerle takıl ben soru işareti olup aklın da saltanatlar kurarım.. Sen eksilerden artılara geç çarpıları ben atarım.. Sen virgüllerle uğraşırken ben çoktan noktayı koyup kayıplara karışırım ve sana öyle bir eşittir bırakırım ki hiç anlamaz arkamdan baka kalırsın...? |