ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Amerikan Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708966)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:04 AM

Amerikan Mutfağı
 

Biber Soslu Börek

MALZEMELER

4 kişilik

1 çay bardağı pirinç

2 adet yufka

2 adet tavuk göğsü

1 demet maydanoz

1 su bardağı galeta unu

1 fincan kuru nane

2 bardak soya yağı

kırmızıbiber

karabiber

tuz

TARİF

Tavuk göğsünü haşlayın ve etlerini didin. Pirinci de haşlayın. Tavuk eti, kuru nane, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu iyice karıştırın. Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin ve hazırladığınız harcı bunlara doldurup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın soya yağında galeta ununa batırarak kızartın. Üzerine yağda yaktığınız kırmızıbiberi dökün, servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:04 AM

Amerikan Mutfağı
 
Balkabağı Çorbası

MALZEMELER

4 kişilik

1300 gr balkabağı

1 su bardağı su

1 adet soğan

4 su bardağı süt

4 yemek kaşığı krema

2-3 diş karanfil

kreton ekmek

1/2 demet dereotu

toz muskat

karabiber

tuz

TARİF

Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:04 AM

Amerikan Mutfağı
 

TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

Haşlanmış tavuk eti (derisiz ve kemiksiz) 350 gr

Soğan 150 gr

Kereviz 100 gr

Havuç 125 gr

Bamya 150 gr

Sirke

Dondurulmuş bezelye 150 gr

Konserve domates 850 gr

Amerikan pirinci 150 gr

Tavuk suyu 1.5 lt

Tuz

Şeker

Karabiber

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 11 gr

Yağ 4 gr

Karbonhidrat 19 gr

= 710 Kj

170 kcal

TARİF

Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın. Soğan, kereviz ve havuçları doğrayın. Bamyayı temizleyin ve sirkeli suda bütün olarak birkaç dakika ağartın ve sonra küçük parçalar halinde kesin. Bir sos tavasına bezelyeler, domates (suyuyla), pirinç, tavuk suyu ve tavukla birlikte koyun. Kaynatın ve tuz, bir tutam şeker ve biber atın. Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin.

BİLGİ : Bamyanın anavatanı Afrika'dır ve Amerika'nın güney eyaletlerinde Gumbo gibi tabakların tariflerinde sıkça görülmektedir. Bezelyenin keskin ve ekşi bir tadı vardır ve tüm dünyadan ithal edilebildiği için yılın tüm mevsimlerinde kolayca bulunabilir.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:04 AM

Amerikan Mutfağı
 

SANORA ÇORBASI

MALZEMELER

Amerikan pirinci 150 gr

Tuz

Kereviz 200 gr

Taze Soğan 100 gr

Kıyılmış sarmısak dişi 1

Tereyağı 30 gr

Kimyon 1 çorba kaşığı

Kurutulmuş oregano 1 çorba kaşığı

Yumuşak yeşil chili biber 2-3 adet

Rendelenmiş domates 300 gr

Tavuk veya et suyu 1,8 lt

Mısır unu 50 gr

Karabiber

Kişniş yaprakları

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 2 gr

Yağ 4 gr

Karbonhidrat 13 gr

= 440 Kj

110 kcal

1 bardak Amerikan Pirinci

1 su bardağı süt

2 adet kabak

1 baş soğan

2-3 diş sarımsak

1 fincan un

1 fincan soya yağı

2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Tuz, dereotu

TARİF

Pirinci tuzlu suda pişirin. Kerevizi dilimleyin ve soğanları halka halka doğrayın; tereyağı içinde kıyılmış sarmısakla tatlandırın. Kimyon, oregano ve doğranmış chiliyi ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Rendelenmiş domatesi ve et suyunu ilave ederek kaynatın. 10 dakika orta ısıda pişirin. Çorbayı biraz koyulaştırmak için mısır unu ilave edin, tuz ve biber katın. Pirinci ilave edin ve kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

ÖNERİ : Tavuk veya et suyunu sebze suyuyla ya da maya ekstresiyle değiştirirseniz çorba vejeteryanlara da sunulabilir.

SÜTLÜ ÇORBA

MALZEMELER

Bir tavada soya yağını kızdırın. Sonra, ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavurun. İnce rendelenmiş sarımsak, tuz, süt ve unu da ilave edin. Kabakları rendeleyip haşlanmış pirinçle beraber tencereye ekleyin. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:04 AM

Amerikan Mutfağı
 

TAVUKLU ERİŞTE ÇORBASI

MALZEMELER

1 adet havuç

1 adet yeşil kabak

2 sap kereviz

1 adet tavuk şnitzel

1 bardak erişte

2 bardak tavuk suyu

2 bardak su

2 çorba kaşığı tereyağ

Tuz

Karabiber

TARİF

Tavugu tırnak büyüklüğünde küçük parçalar halinde doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye önce tereyağını koyup kızdırın sonra tavukları ilave edin. Tavuklar pembeleşince içine küçük kareler halinde doğradığınız

havuçları ilave edin ve birlikte kavurun. Kabakları kabuklarını soymadan, kereviz sapları ile birlikte küçük kareler halinde doğrayın ve

tencereye ilave edin. Tavuk suyunu ve suyu ilave edip kaynatın. Servis yapmadan 10 dakika önce tuz, karabiber ve erişteleri ilave edin ve

erişteler pişinceye kadar kaynatın. Sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:04 AM

Amerikan Mutfağı
 

KARİDESLİ SANDVİÇ

MALZEMELER

1 çay bardağı Amerikan Pirinci

3 yemek kaşığı soya yağı

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

2 baş orta büyüklükte soğan

2 diş sanmsak

1 yemek kaşığı ince doğranmış şifalı bitki (biberiye, mercan köşk&#252

200 gr. Haşlanmış karides

200 gr. Taze ıspanak

200 gr. Kırmızı paprika biberi

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı toz karabiber

8 adet sandviç dilimli tost ekmeği

TARİF

Soya yağı, sirke, 100 gr. soğan, 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı şifalı otu (biberiye, mercan köşk&#252 geniş bir kaseye koyun. Karidesleri ilave edip iyice kanştırın. Üzerini kapatıp 4 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Karidesleri sostan ayırın. Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın. Karidesleri geriye kalan soğan, paprika, ıspanak ve artan 1 diş sarmısağı ilave edin. Ispanaklar solana ve karidesler hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Pirinci kalan 1 çay kaşığı şifalı otu, tuz ve biberi ilave edin. Karıştırarak lezzetli ve hoş kokulu bir hale gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Bu kanşımı 2 tost ekmeğinin arasına veya 2-4 parça sandviç ekmeğinin içine koyarak servis yapın.

Her seıvis 348 kalori, 17 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 0 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:05 AM

Amerikan Mutfağı
 

BİFTEK MARENGO

MALZEMELER

Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1.2 kg

Bitkisel yağ 50 ml

Soğan 150 gr

Sarmısak

Tuz

Karabiber

Sığır eti suyu 500 ml

Kırmızı şarap 100 ml

Hazır et sosu 25 ml

Domates püresi 25 gr

Dilimlenmiş mantar 360 gr

Mısır unu 30 gr

Taze krema 100 gr

Amerikan pirinci 500 gr

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 31 gr

Yağ 15 gr

Karbonhidrat 45 gr

= 2050 Kj

490 kcal

TARİF

Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın. Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin. Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın.

ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:05 AM

Amerikan Mutfağı
 

SOMON BALIKLI OMLET

MALZEMELER

50 gr somon balığı füme

15 gr tereyağı

3 adet yumurta

40 gr taze kaşar peyniri

15 ml sıvıyağ

tuz

dereotu

karabiber

TARİF

Somon fümeleri ince şerit halinde kesin. Dereotunu iyice yıkayın ve süzün, incecik kıyın ve ardından kaşar peynirini de rendeleyin. 3 adet yumurtayı, rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte çırpın. Teflon tavada tereyağını eritin. Sıvıyağı ekleyin ve biraz ısınınca yumurtalı karışımı koyun. Yumurta pişmeye başlayınca somonları ve dereotunu da ilave edin. Üstünü kapatıp bir süre bu şekilde pişiirn sonra servise hazırdır

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:05 AM

Amerikan Mutfağı
 

PİRİNÇLİ TAVUK SAN JOAQUİN

MALZEMELER

Tatlı aromalı şarap 750 ml

Bütün sarmısak 3 adet

Rendelenmiş hindistan cevizi 1/2 çorba kaşığı

Yenibahar 1/2 çorba kaşığı

Kekik 1/2 çorba kaşığı

Portakal kabuğu (rende) 1 çorba kaşığı

Cumberland sosu 200 ml

Kırmızı frenk üzüm jölesi 100 gr

Portakal suyu 300 ml

Kemikli tavuk budu 10 adet

Tuz

Karabiber

Un 90 gr

Tereyağı 150 gr

Soğan 200 gr

Tavuk suyu 1000 ml

Çekirdeksiz kuru üzüm 200 gr

Amerikan pirinci 500 gr

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 37 gr

Yağ 19 gr

Karbonhidrat 83 gr

= 3280 Kj

780 kcal

TARİF

Tatlı aromalı şarabı sarmısak dişlerini, hindistan cevizi, yenibahar, kekik ve portakal kabuğuyla kaynatarak yarı hacmine getirin. Cumberland sosu, kırmızı frenk üzümü jölesi ve 250 ml portakal suyu ilave ederek karıştrın, süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın. Tavuk butlarına baharat serpin, unlayın ve tereyağında kızartın. Sosla kaplayın ve fırında 190'C'de pişirin. Kıyılmış soğanları yarı şeffaf olana kadar tereyağında kızartın. Kalan portakal suyunu tavuk suyu, kuru üzüm, tuz ve biberle kanştırın ve kaynatın. Pirinci ilave ederek kanştırın, kapaklı bir kaba koyun ve fırında, sıvı emilene kadar 220°C/425°F/Gaz İşareti 7'de pişirin. Pirinci bir çatalla karıştırın ve tavuk butlarıyla servis yapın.

BİLGİ : Altın pirinç vejeteryan yan tabağı (örneğin sebze yahnisi) olarak kullanmak için de uygundur, fakat burada tavuk suyu yerine sebze suyu kullanın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:05 AM

Amerikan Mutfağı
 

CORNFLAKESLİ TAVUK

MALZEMELER

3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 600 gr)

1 su bardağı süt

1 çaybardağı zeytinyağı

1 tatlıkaşığı tuz

3 avuç ufalanmış cornflakes

TARİF

Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökelim. Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine atalım. 3 avuç cornflakesi elimizin içinde ufalayarak üzerini kaplayacak sekilde serpelim. Fırınımızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirelim. (eğer fırıninızda turbo ayarı yoksa alt üst ayarda da olabilir fakat güzel kızarması için fırında 10 dakika daha fazla tutmak gerekir

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:05 AM

Amerikan Mutfağı
 

BAHARATLI TAVUK

MALZEMELER

5 kişilik

10 adet tavuk but

1 adet domates

1 diş sarmısak

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı köri

1 çorba kaşığı domates ve biber salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı zerdeçal

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1/2 limonun suyu

tuz

1 çay kaşığı muskat

TARİF

Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:05 AM

Amerikan Mutfağı
 

VİŞNELİ SÜTLAÇ

MALZEMELER

Süt 2.4 lt

Rendelenmiş portakal kabuğu 2-3 çorba kaşığı

Şeker şurubu 100 gr

Tereyağı 30 gr

Amerikan pirinci 600 gr

Yaprak jelatin 20 gr

Konserve tatlı vişne 1 kg

Vanilya ekstresi 1-2 çorba kaşığı

Yumurta beyazı 3 adet

Mısır unu 30-50 gr

Kiraz suyu 30 ml

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 16 gr

Yağ 12 gr

Karbonhidrat 92 gr

= 2390 Kj

570 kcal

TARİF

Sütü portakal kabuğu, şeker şurubu ve tereyağıyla kaynatın; pirinci ilave edin ve orta ısıda pişmeye bırakın. Jelatini soğuk suda ıslatın, sıkın ve pirinçle karıştırın. Vişnelerin suyunu süzün (suyu atmayın), vanilya ekstresiyle birlikte pirinci ilave edin. Pirinci, donmaya başlayana kadar soğumaya bırakın. Sonra çırpılmış yumurta beyazını katın. Kalıplara dökün ve donmaya bırakın. Vişne suyunu mısır unuyla koyulaştırın, kirsch ve gerekirse şeker ilave edin. Sütlaçla servis yapın.

BİLGİ : Puding vejeteryan tabağı olarak servis yapılacaksa jelatin yerine agar-agarla koyulaştırılmalıdır. Agar-agar yosundan yapılır ve tamamen sebze menşeyli bir koyulaştırıcıdır

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Amerikan Mutfağı
 

KREM KAREMEL

MALZEMELER

1 bardak süt

8 yumurta

1 su bardağı oz şeker

Karamel için:

1 bardak toz şeker

1 bardak su

TARİF

Karameli hazırlamak için bir bardak şekeri ve bir hardak suyu küçük bir kaba koyup, kısık ateşte karamel rengi alana dek karıştırarak pişirin.

Fazla koyulaştırmadan ocaktan alın. Servis kaplarına boşaltın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Süt ve şekeri ilave edin. Çırpmaya devam ederek hazırladığınız karışımı karamelin üzerine dökün. Krem karamel kaplarını içinde su olan bir tepsinin içine yerleştirin. Orta ateşte üstü pembeleşene kadar pişirin. Ters çevirip, servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Amerikan Mutfağı
 

YUMURTALI SANDVİÇ

MALZEMELER

2 adet sandviç ekmeği

hardal

1 dilim jambon yada pastırma

1 adet katı yumurta

mayonez

tuz

biber

TARİF

Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve bir parçasına jambonu koyup üzerine hardalı sürün. Ekmeğin ikinci parçası ile üstünü kapatın. Yumurtayı küçük küçük kesin ve mayonez ile karıştırıp arzuya göre istenilen baharatlardan biraz karıştırın. İkinci ekmek parçasının üstüne sürüp üzerini diğer sandviç ekmeğinin bir parçası ile kapatın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Amerikan Mutfağı
 

BEYNİRLİ SAND.

MALZEMELER

1/2 çay kaşığı tuz

50 gr tereyağı

1/2 çay kaşığı hardal

2-3 damla acı biber sosu

2-3 adet salatalık turşusu

200 gr rende peynir

3-4 yemek kaşığı süt

TARİF

Tereyağını ezin. Tuz, hardal, turşu parçalarını ve acılı sosu ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir karışım için gerektiği kadar peynir ve süt ekleyin. Sandviçlerin içine sürün

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Amerikan Mutfağı
 

CLUB SANDVİÇ

MALZEMELER

ince dilimlenmiş çedar peyniri

hardal

1 adet soyulmuş ince dilimlenmiş domates

1-2 dilim kızartılmış jambon ya da pastırma

marul

krema

2 adet yuvarlak sandviç ekmeği

TARİF

Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve her iki tarafını da kızartın. Bir parçasının üzerine peynir ve hardal sürün. en üste domates dilimleri koyun. Üstüne sandviç ekmeğinin ikinci parçasını koyun. Bunun da üzerine biraz krema sürün, jambon ve marul yapraklarını koyun. En üste de diğer sandviç ekmeğinin öteki yarısını koyun.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Amerikan Mutfağı
 

KANEPE

MALZEMELER

20 adet tuzlu kraker

20 adet rulo biçiminde ançuez

100 gr krem peynir

2 çay kaşığı oda ısısında bira

TARİF

Krem peyniri çatalla ezin ve birayı yavaş yavaş ilave edin. Tuzlu krakerleri üstüne sürün. Üzerlerine ançuezleri koyun.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Amerikan Mutfağı
 

PEYNİRLİ ISPANAK PİRİNÇ

MALZEMELER

Soğan 100 gr

Bitkisel yağ 70 ml

Domates 1 kg

Amerikan pirinci 600 gr

Tuz

Karabiber

Ispanak 700 gr

Kalıp için katı yağ

Haşlanmış jambon 250 gr

Mozzarella 125 gr

İsviçre Emmental peyniri 250 gr

Yumurta 8 adet

Ekşi krema 200 gr

Baharatlı tuz

Rendelenmiş hindistan cevizi

Tatlı kırmızı biber

Parmesan 100 gr

Meyva (süslemek için)

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 25 gr

Yağ 27 gr

Karbonhidrat 52 gr

= 2430 Kj

580 kcal

TARİF

Soğanları doğrayın ve yarı şeffaf olana kadar yağda kızartın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Soğanları pirinçle birlikte ilave edin, su ve baharat ilave edin. Yumuşak olana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Ispanağı yıkayın, temizleyin, ağartın ve kıyın. Pirinci yağlanmış kalıba koyun ve ıspanağı üzerine yayın. Jambon ve mozzarella'yı doğrayın ve ıspanağın üzerine koyun. Rendelenmiş Emmental serpin. Yumurtaları çırpın ve ekşi kremaya karıştırın. Baharatlı tuz, hindistan cevizi ve cayenne biberi serpin ve Quiche üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpin ve fırında, altın sarısı olana kadar 45-50 dakika 180°C/350°F/Gaz İşareti 4'de pişirin. Dilerseniz garnitür olarak meyva ilave edin.

ÖNERİ : Quiche dondurulmuş ıspanakla hazırlanırsa daha çabuk olur. Bunun için ıspanağı çözülmeye bırakın, suyunu sıkın ve çok ince kıyın. Quiche üzerine yayın ve iyice baharatlayın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Amerikan Mutfağı
 

DOMATESLİ BÖREK

MALZEMELER

4 kişilik

750 gr pırasa

50 gr tereyağı

200 gr salam

250 gr pirinç

250 gr peynir

1 demet maydanoz

2 yemek kaşığı galeta unu

tuz

1 kg domates

TARİF

Pırasaları ayıklayıp temizleyin ve ince halkalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağına atın ardından pirinci de ekleyin. ve 1/2 litre tuzlu su bulunan bir tencerede haşlayın. Salamları ince şerit şeklinde kesin. Maydanozu doğrayın ve peyniri de rendeleyin. Salamları ve peynirin bir kısmını pirinçle karıştırın ardından bunu bir kaba yerleştirin. Kalan peyniri maydanoz ve galeta unu ile karıştırın. Domatesleri ince dilimleyin ve karışımın üzerine koyun ardından peynir karıuşımını da üzerine serpin. 225 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Amerikan Mutfağı
 

PEYNİRLİ SOS

MALZEMELER

150 gr otlu peynir

600 gr rendelenmiş çedar peyniri

1 çay kaşığı hardal

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı acılı sos

1/3 çay kaşığı acı biber sosu

1 adet küçük rendelenmiş soğan

1,5 su bardağı bira

TARİF

Bira hariç tüm malzemeyi bir kaba koyun. 30 dakika oda ısısında kaldıktan sonra yavaş yavaş çırpma aleti ile karıştırın ve birayı da ekleyin. İnce kesilmiş ekmek dilimleri yada kraker türü bisküvilerle servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Amerikan Mutfağı
 

ARMUTLU TARTOLET

MALZEMELER

10 adet

5 adet armut

300 gr tereyağı

50 gr toz şeker

50 gr bal

150 gr pudra şekeri

1/2 paket kuru maya

3 adet yumurta

250 gr un

300 ml kremşanti

2 yemek kaşığı elma suyu

1 tatlı kaşığı tarçın

tuz

kalıplar için un

kalıplar için tereyağı

TARİF

Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm.lik küpler halinde bölün. 50 gr tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin. Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın.sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin. Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin. 10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara dökün. Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. sıcakken kalıplardan çıkarun. Kremşantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Amerikan Mutfağı
 

HAMBURGER IZGARA

MALZEMELER

1 kilo dana kıyma

6 adet küçük hamburger ekmeği

1 çay kaşığı tuz

1 diş ince kıyılmış sarımsak

2 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan

1 çay kaşığı acılı sos

1 yemek kaşığı ketçap

½ su bardağı bira

tuz

biber

ızgara sosu için:

½ su bardağı ketçap

½ su bardağı bira

2 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı sirke

tuz

biber

2 yemek kaşığı acılı sos

TARİF

Sos malzemesini iyice karıştırın. Hamburger malzemesini de bir kapta iyice karıştırın. Birer parça alın ve elinizde yassıltın. Hazırladığınız sosa bulayıp, 8-10 dakika süre ile ateşte kızartın. Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bolun ve köfteleri arasına yerleştirin

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Amerikan Mutfağı
 

PİRİNÇLİ BALLI KEK

MALZEMELER

1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci

2 su bardağı un

1 şeker kaşığı hamur kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

2/3 su bardağı süt

1/2 su bardağı bal

1/3 su bardağı eritilmiş margarin

1 adet yumurta (çırpılmış)

TARİF

Fırın ısısını 400 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve kağıt yerleştirin. Bir kabın içinde, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, bal, pirinç ve margarini iyice çırpın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince kalıba alıp yaydırın. 15-20 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Bıçak ile etrafını açıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 202 kalori, 4 gr protein, 6 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 34 miligram kolesterol ve 239 miligram sodyum içerir.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Amerikan Mutfağı
 

PAN KEK

MALZEMELER

2 su bardağı un

2 adet yumurta

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

4 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş

1 tutam tuz

TARİF

Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pan keki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pan keki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürüp rulo haline getirin. Pan kekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Amerikan Mutfağı
 

MUZLU PANDİSPANYA

MALZEMELER

6 kişilik

6 adet muz

250 ml süt

20 gr toz şeker

1/2 paket vanilyalı puding

1 adet hazır pandispanya keki

3 yemek kaşığı badem

2 paket bitter çikolata

125 ml kremşanti

TARİF

4 yemeke kaşığı sütü, şeker ve pudinle karıştırın. Kalan sütü kaynatın, ateşten indirin ve pudingli karışımı çırpma teli yardımıyla süte karıştırın. Karıştırarak biraz kaynatın ve soğumaya bırakın. Pandispanya kekinden 6 adet muz biçiminde parçalar kesin. Bunun için muzları kekin üzerine koyarak işaretleyebilirsiniz. Bademleri yağsız tavada pembeleştirin. Kremşantiyi katılaşana kadar çırpın ve pudinge yedirin. Bu karışımı sonra kestiğiniz pandispanyalara bölüştürün. Çikolatayı eritin. Muzları soyup pudingli kekin üzerine yerleştirin ve erimiş çikolatayı da üzerlerine bölüştürün. Bademleri serpin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Amerikan Mutfağı
 

GÜNEYBATI BİBER BARDAĞI

MALZEMELER

3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci

5 adet kırmızı, sarı veya yeşil dolmalık biber (ortadan ikiye bölünmüş)

1/3 su bardağı ince doğranmış soğan

1/2 şeker kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı domates ve kırmızı biber (küp şeklinde doğranmış)

1 su bardağı mısır konservesi

1/2 su bardağı doğranmış cheddar peyniri

TARİF

Biberleri bir tencerede sıcak suda hafif haşlayın. Haşlandıktan sonra sudan çıkarıp suyunu süzün. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. İçine, ince kıyılmış soğan ve sarmısağı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç, domates, kırmızı biber ve mısırı ilave edip soteleyin. Haşlamış olduğunuz biberlerin içine bu harçtan doldurup fırın kabına dizin. Üzerine peynir serpiştirip 350 derece fırında 5-10 dakika peynir eriyene kadar pişirin.

(6 kişilik)

Her serviıs 113 kalori, 3 gr protein, 2 gr yağ, 20 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 4 miligram kolesterol ve 248 miligram sodyum içerir.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Amerikan Mutfağı
 

BARBUNYA FASÜLYELİ VE PİRİNÇLİ

MALZEMELER

150 gr. Barbunya fasulyesi

200 gr Amerikan Pirinci

1 yemek kaşığı soya yağı

1 baş doğranmış soğan

2 diş ince doğranmış sarımsak

1/2 çay kaşığı tuz ve acı biber

1/2 çay kaşığı kimyon

1 kutu mısır konservesi (suyu süzülmüş 140 gr.)

8 adet gözleme

80 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri

2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan

4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt

TARİF

Bir tencerede fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip 1 gece bekletin. Ertesi gün 1-2 saat süre ile pişirin. Pirinci tuzlu su içinde orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ilave edip sote haline getirin. Suyu süzülmüş fasulye ve mısırı ilave edin ve karıştırdıktan sonra karışım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Usulüne uygun olarak gözlemeyi hazırlayın. Her gözlemenin içine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ilave edin. Gözlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe göre mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 178 kalori, 7 gr protein, 7 gr yağ, 28 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Amerikan Mutfağı
 

ELMALI MİNİ MİLFÖYLER

MALZEMELER

30 adet

1 adet rulo katlı hamur

2 adet yumurta

harcı için:

4 adet elma

1 çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin. Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Rulo katlı hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın. Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın. Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.