ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yunanistan Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708958)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Musakka

Malzemeler:

1,5 kg çekirdeksiz patlıcan
2 orta boy soğan
600gr dana kıyma
1 çay kaşığı kekik
muskat
6 çorba kaşığı galeta unu
500gr domates
100gr rende kaşar
50gr margarin – tereyağı
5 çorba kaşığı un
350 – 400 gr süt
3 yumurta
Yeterince karabiber ve tuz

Yapilisi:

Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm. genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletin.Böylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır. Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın. Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız.

Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun. İçine 5 Cl. tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin. 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın.
Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın.
Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin.
Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin.

Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın.
Bu sosu musakka üzerine dökün.180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin.
Sicak servis yapin.


Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Morney Soslu Yumurta

Malzemeler:

1 kişilik
1 dilim küçük tost ekmeği
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rende gravyer yada kaşar peyniri
3 çorba kaşığı morney sos

Morney sos için:

1/2 su bardağı kaynar süt
1/2 kahve fincanı soğuk süt
biraz rende hindistancevizi
1/2 kahve fincanı un
1/2 yumurta
1/2 su bardağı rende gravyer peyniri

Yapilisi:
Kızarmış ekmeği bir yumurta sahanına koyup hazir edin.
Bu arada yumurtanın üzerini 2 parmak kapatabilecek kadar kaynar sirkeli suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın. Bir kevgirle süzüp, tost ekmeğinin üzerine çıkarın.
Yumurtanın üzerine morney sosu ve kaşar peyniri koyup üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika fırında kızartıp servis yapın.

Morney sos:
Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın. İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Karides Tava

Malzemeler:

25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu
Sıvı yağ

Garnitür:

1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip “tartar sos”

Yapılışı:

Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun.
Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın. Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Tuz ve limon suyu ile karıştırın.
Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın. Un ve galetayı da ayrı tabaklara hazirlayin. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Karideslerin üzerine biraz bastırarak şekil verin.
Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika pembe renkte kızartın. Süzgecle çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sonra,servis tabağina yerleştirin.
Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze)

Malzemeler:

Feta (Beyaz peynir-yaklaşık 1.5 cm kalınlığında ve herbiri yaklaşık 150 gr.) 4 dilim
Un 125 gr.
Zeytin yağı 3 kaşık
Yumurta 1 adet
Diyet bira (veya alkolsüz) 150 gr.
Tuz 1 tutam
Kuru oregano (tercihe bagli) 2 çay kaşığı veya Biberiye
Siyah zeytin 200 gr
Sarımsak 1 diş
Acı kırmızı bşber 1 küçük adet
Kekik (kurutulmuş) 1/8 çaykaşığı
Un 2 kaşık
Yağ (kızartma için)

Yapilisi:

Sulu hamur için, unu, 1 kaşık yağı, yumurtayı, birayı, tuzu ve oreganoyu karıştırın ve 15 dk. beklemeye bırakın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalan yagla onları püre haline getirin. Sarımsağı soyup ezin. Kırmızı biberi yıkayıp ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın. Bu iki parçayı güzelce doğrayın ve zeytin püresinin ne kadar baharatlı olmasını istiyorsanız o kadarını veya hepsini zeytin püresine ekleyin. Kekik, biberiye veya oreganoyu üstüne serpiştirin.
Tavada yağı kızdırın. Feta dilimlerini önce una ve sonra sulu hamura batırın. Bu hamurlanmış feta dilimlerini altın sarısı olana kadar, her iki tarafını da beşer dakika kızartın. Kağıt havlu üstünde yağını süzün.
Bu aperatifi bagetle servis yapın.

*Ülkede,Yunan rakisi Uzo yaninda meze olarak sunulur.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Tavuk Corbasi

Malzemeler:

1/2 su Bardagi Pirinc
7,5 su Bardagi Tavuk Suyu
4 Yumurta
2 Limon Suyu
2 sap Maydanoz (ince kiyilmis)
1/2 Kahve Kasigi Karabiber
1 Cay Kasigi Tuz

Yapilisi:

Pirincleri iyice yikayip 30 dakika ilik suda beklettikten sonra süzün. Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatin. Kaynayinca pirinci ekleyip agir ateste 15 dakika daha pirinc yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip bir kenara birakin. Yumurtalari orta boy bir kaseye kirip yumurta teli yada mikserde cirpin. Yavas yavas ve sürekli karistirarak limon suyunu katin. Tavuk suyundan azar azar katarak ve sürekli cirparak birkac kasik ekleyin. Bu karisimi tavuk suyunun bulundugu tencereye bosaltin.
Tencereyi orta atese oturtup corbayi 2-3 dakika pisirin.( Kaynamamasina dikkat edin yoksa kesilir ). Tencereyi atesten alip, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapin.

*Tercihe göre,tavuk cigeri ve bol kimyon eklenebilir.Cok hos bir lezzet katar.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:07 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Baharatli Sogan Mücveri

Malzemeler:

500 gr sogan
500 gr kekun
1 demet, çok ince kiyilmis (taze nane veya 2 yemek kasigi kuru nane)
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
Alabildigince ilik su
(koyu boza kivaminda bir hamur olacak ve kasikla dökülerek yagda kizartilacak)

Kizartmak için;
1 çay bardagi ayçiçek yagi

Yapilisi:

Öncelikle soganlari ayiklayin.Yarisini çok ince, yemeklik dilimleyin.
Geri kalan soganlari ise rendeleyin.

Sonra derin bir tasin içinde soganlarla kek unu karistirip, nane, tuz ve karabiberi ekleyin.Üzerine azar azar ilik su ekleyerek bir taraftan da çatalla karistirin. Boza kivaminda akici, tipki bizim mücver gibi bir hamur hazirlayacagiz.

Öte yandan bir tavaya 1 çay bardagi ayçiçek yagini koyun. Yag kizinca, bir yemek kasigina doldurdugunuz akici kivamdaki karisimi tavaya bosaltin. Bu sekilde tüm tavayi hamur parçalariyla doldurup kizartmaya baslayin. Kizaran mücverleri üzerine kagit peçete serilmis servis tabagina alin.Yagini emdirip, mücverleri servise sunabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Elmali Zagara Turtasi

Malzemeler:

3 adet sari yumusak elma
Yarim su bardagi iri çekilmis ceviz

Karamelize sos için:
500 gr toz seker
250 gr tereyagi
1 tatli kasigi tarçin

Turta hamuru için:
6 adet yumurta
6 kahve fincani toz seker
6 kahve fincani un

Yapilisi:

Önce elmalari soyup, ortasini oyup çikarin. Sonra elmalari yarim santim kalinliginda halka halka dilimleyin.Kararmasin diye üzerine limon sIkip, bir kenarda bekletin.

Karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz sekeri koyup, orta isidaki atesin üzerine oturtun. Seker önce eriyip, sulanacak sonra da yanip, kahverengilesmeye basladiginda hemen tereyagini ekleyip iyice karistirin. Muhallebi kivamindaki sosu atesten alip, içine tarçini ekleyip son kez karistirin.

40-45 cm uzunlugundaki firin tepsisinin altina bu agda kivamindaki karamelize sosu döküp yayin.Üzerine halka dilimlenmis elmalari yerlestirip, elmalarin üzerine de cevizleri serpistirin.

Hamuru yapmak için derin bir karistirma kabinin içine, yumurtalari kirip, toz sekeri ekleyin. 2-3 dakika kadar çirpin ve unu ekleyerek çirpmaya devam edin. Iyice özlesen ve boza kiv----- gelen keki elmalarin üzerine tepsiye aktarin. En az 10 dakika önceden isitilmis 175 dereceye ayarli firinda 40-45 dakika pisirip firindan alin. Soguyunca ters çevirin.

Dilimleyerek servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Tavuklu Pide

Malzemeler:

4 adet hazir yufka
1 adet bütün tavuk
1 adet kuru sogan
4 adet yumurta
2 su bardagi sizma zeytinyagi
Tuz, karabiber

Yapilisi:

Temizlenip, yikanmis bütün tavugu, içine bütün sogani da ilave ettiginiz suda haslayin. Ocaktan indirip, sogumasini bekleyip, elinizle parçalayarak etlerini ayirin. Tuz ve karabiberi serpin.
Yumurtalari çirpip, tavuk etleriyle iyice karistirip bir kenara ayirin.

Firina dayanikli tepsinin altini iyice yaglayip, bir yufkayi kenarlari disariya tasacak biçimde yayin.
Üzerine,hazirladiginiz tavuklu harci serin.2.Yufkayla da ayni islemi yapin.
3. yufkayi burusturarak serip, yine sizma zeytinyagini dökün.
En üste 4. yufkayi serip, en alttaki yufkanin kenarlarini da üzerine toplayin.

Böreginizin üzerine kalan zeytinyagini bolca ilave edin ve 175 derce firinda 35 dakika kadar, börek kizarincaya dek pisirin.

Biraz ilininca dilimleyip, servis tabagina alin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Kestaneli Et

Malzemeler:

1 kg kemikli iri parça et
4 yemek kasigi zeytinyagi
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
20-25 adet kestane

Yapilisi:

Önce kestanelerin üzerini biçakla çizin ve üzerini örtecek kadar suyla pismeye birakin. Bu arada genis bir tencereye yagla beraber parça etleri koyup, orta isida kavurun. Ara sira karistirarak 10-15 dakika kadar kizarttiginiz etlere tuz ve karabiberi serpistirerek tekrar kavurmaya devam edin. Sonrada içine haslayip kabuklarini soydugunuz kestanelerle beraber 4 su bardagi suyu ilave edin. Etler iyice yumusadiginda tencereyi ocaktan alip sicakken servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Rodos Usulü Ahtapot

Malzemeler:
1 ad. Ahtapot (kisi adedine göre degisken)
1 Fincan Soya sosu
1 Corba K. Siviyag
Bir tutam tuz

Yapilisi:

Ahtapotu haslayin.
Iyice pisince tencereden alin ve
soguk sudan gecirerek temizleyin.
Ince kisimlarin vantuzlarini üzerinde birakin.
Sonra serce parmak büyüklügünde dograyin. (istege göre daha kücük de olabilir).
Sonra kizgin tavada
rengini alana kadar cevirerek soteleyin.

Tavadan almadan 2 dk. önce
tuz ve soya sosunu ilave ederek karistirin.
Sicak olarak servis yapin.

*Haslama suyuna, imkaniniz varsa deniz suyu kullanin.
*Soya sosu cok keskinse,suyla karistirabilirsiniz.
*Ahtapotun cok iyi pismesine dikkat edin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Selanik Böregi

Hamur icin malzemeler:

21 gr yaş maya
1 bardak ılık su
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Ici icin:

yarım kg ıspanak (yıkanmış, suyu sıkılmış, doğranmış)
1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
4-5 yeşil soğan (doğranmış)
tuz, karabiber, pul biber

Yapilisi:

İç malzemeleri hazırlayıp bir kenara alın.
Mayayı ılık suda eritin.
Tuzla karıştırılmış bir miktar unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Havuza mayalı suyu ve diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun.
Kabın üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.

Hamuru 3 bezeye ayırın. Her bezeyi tekrar 4-5 bezeye ayırın.
Her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp beşerli grupları, aralarını yağlayarak üst üste koyun. (en üst parçayı yağlamayın.) Bu grubu dolaba kaldırıp 10-15 dakika bekletin. Bu arada diğer grupları da hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Dolaba ilk koyduğunuz grubu çıkartıp yuvarlak tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağladığınız tepsiye bu hamuru serin. Ispanaklı içi ikiye bölüp yarısını tepsideki hamurun üzerine serin.
İkinci hamur grubunu açıp ıspanakların üzerine serin. Tekrar kalan ıspanaklı içi yayın. Son grubu da açıp tepsiye serin.
Böreği fırına koymadan içi iyi pişsin diye bıçakla birkaç yerinden delin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

Önceden ısınmış 200C fırına koyup üzeri kızarıp altı pişene kadar pişirin. (Eğer altı henüz pişmemiş ama üzeri kızarmışsa tepsiyi fırının alt katına alıp, üzerine folyo kapatın. Bir süre daha bu şekilde pişirin.)
Tamamen piştikten sonra fırını kapatın. Tepsiyi 15 dakika kapalı fırında bekletip ondan sonra çıkartın. Mümkünse sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:08 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Atina Salatası

Malzemeler:

80 gr domates, 50 gr taze fasulye, 80 gr patates, 50 gr zeytin yağı, 5 gr sirke, 10 gr zeytin, karabiber, maydanoz veya dereotu, tuz

Hazırlanışı:

Domatesleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin. Taze fasulyeyi doğrayın. Tuzlu suda haşlayın. Patatsei ufak ufak doğrayın ve haşlayın. Domates ve fasulyeyi ayrı ayrı zeytin yağı, sirke, tuz, biber ile karıştırın. Salata tabağına haşlanmış patates, üzerine doğranmış maydanoz yerleştirin. Etrafına domateslerle fasulyeleri ekleyin. onların üzerine de doğranmış tereyağını serpin. Bütün salatayı çekirdeği çıkarılmış zeytinlerle süsleyin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Kakavia Tarifi

Malzemeler

* Bir kilogram küçük kayabalığı (iskorpit ve benzerleri)
* ½ kilogram domates
* ½ yarım kilogram kuru soğan
* Bir miktar doğranmış kereviz sapı
* ¼ litre zeytinyağı
* Tuz, karabiber.

Yapılışı

Balıkları temizleyip tuzlayın ve bir kenara koyun. Domates, soğan, kereviz, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar su doldurun ve kırk dakika kadar kaynatın. Sonra üstüne balıkları da ekleyin ve on beş dakika daha pişirip ateşten alın.

Kaselerinize kızarmış ekmek dilimleri, üstüne de tencereden alırken parçalanmamasına özen göstereceğiniz balıkları yerleştirin.Şimdi de kaselerinize limon soyu eklenmiş çorbanın sıvı içeriğini paylaştırın. "Kakavia"nız hazır…

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Elma Salatası Tarifi Malzemeler

* 1/2 fincan az kıyılmış ceviz içi
* 1/2 fincan beyaz peynir (ezilmiş)
* 1 demet su teresi
* 3 elma (çekirdekleri çıkarılıp 2 santim eninde dilimlenecek)
* 1/2 yemek kaşığı dereotu
* 1 1/2 yemek kaşığı hardal
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1/2 fincan zeytinyağı

Yapılışı
Zeytinyağı, sirke, hardal ve dereotunu çırpın. Sosun yarısını ayırın, geri kalanını elmalarla harmanlayın. Suteresini dört tabağa eşit olarak dizin. Ayırdığınız sosu üzerine gezdirin. Elma dilimlerini tabaklara bölüştürün. Beyaz peynir ve cevizle süsleyin.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Ahtapot Izgara Tarifi Malzemeler

* 1 adet ahtapot

Yapılışı
Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır. Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir. Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır.

Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir. Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır. Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur.

Sıcak veya soğuk servis yapılır.

Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir. Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır. Lokanta ve kafelerde sakız rakısı "Uzo" ile birlikte sunulmaktadır.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Yunan Salatası Tarifi Malzemeler

* 4 adet domates
* 2 adet salatalık
* 2 adet kuru soğan
* 3 adet yeşil sivri biber
* Yarım su bardağı siyah zeytin
* 200 gr feta peyniri (tıpkı bizim orta yağlı beyaz peynirimize benzer)
* 1 yemek kaşığı kapari
* Sosu için; 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limon suyu, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Domatesleri iri dilimler şeklinde doğrayalım. Salatalıkları soymadan yarım cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyelim. Soğanı soyduktan, yeşil biberlerinde saplarını ayıkladıktan sonra incecik halkalar halinde doğrayalım. Doğranan tüm sebzeleri büyük bir salata çanağının içinde toplayalım. Üzerine tuz serpiştirelim.

Şimdi de zeytinleri ve kaparileri ekleyelim. En son malzememiz olan beyaz peynirimizi ister bütün olarak salatanın tepesine koyalım ya da kuşbaşı formunda doğrayarak salata malzemesinin içine karıştıralım.

Bir taraftan da sos için; yağı, limon suyu, sirke ve tuzunu iyice çatalla çırpalım ve salatanın üzerine aktaralım.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Kabaklı Makarna Tarifi Malzemeler

* 300 gr fırın makarna
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 kırmızı dolmalık biber
* 250ml süt
* 1 havuç
* 3 yumurta sarısı
* 1 soğan
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 kabak
* 500 gr kıyma
* 1 diş sarımsak
* 1 tutam tarçın
* Yarım demet kekik
* 2 çorba kaşığı doğranmış domates
* 1 çorba kaşığı un, tuz,karabiber
* 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı
Fırını 250 derecede ısıtın. Biberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin. Fırında 10 dakika közleyin. Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun.
Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın.
Havucu soyun. Soğanı soyup doğrayın. Kabağı yıkayıp dilimleyin. Sarımsağı soyup doğrayın. Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın.
Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin.
Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın. Kıymayı artan yağda kavurun. Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin. Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün. Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın. Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün. Artan kabakla kapatıp peynir serpin. 200 derecede 20 dakika pişirin

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

Yunanistan Mutfağı
 
Mantar Sote

Malzemeler :

500 Gr mantar
10 Adet arpacık soğan (kabukları soyulmuş)
1 Su bardağı beyaz şarap
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet limon (ince dilimlenmiş)
2 Adet defne yaprağı
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Adet tane karabiber
Tuz
Kekik

Yapılışı :

Zeytiyağı hariç malzemelerin hepsini kalın dipli bir tencereye koyun
(malzemelerin üzerini koyduğunuz şarap kapatmıyorsa bir miktar su ekleyin)
Orta ateşte 20 dakika pişirin
Soğuduktan sonra zeytinyağı ekleyip karıştırın
Servis tabağına alın
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.