![]() |
Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı Sözleri
Düş Sokağı Sakinleri - Acıdan Doğar İnsan
Aşklar dökülüyor gözlerimden Bir tarafı hep kırık kalpli Denizler gibi büyüyor acının beşiği Dargın ve boş kendine yabancı Göğün çıplak şarkılarıdır şimdi Bulutlarda sallanan Ben ve öteki Şehrin düşle sevişen mavi bedeni Katılırcasına ölünen yitik bir öyküden Çekip al beni ve kurtar sana çocukça bakan Kirlenmiş utangaç saçlarımı Ellerinde biriktirdiğim gecenin renginden Acıdan doğar insan Aşktır insanı yaratan... Aşklar dökülüyor gözlerimden Bir tarafı hep kırık kalpli Denizler gibi büyüyüp Acının boş beşiğinde Kendini kurban eden Ben ve öteki Geride bıraktığımız bir tek göğün Gözü yaşlı maviliğidir şimdi Acıdan doğar insan Aşktır insanı yaratan... |
Düş Sokağı Sakinleri - Acıdan Geçtim Güzelleştim
Yanlışlar yanılmışlar... yalnızlıktan bıkmışlar Sevgilinin sözleri... mühürlemiş sevinçleri Acıdan geçtim güzelleştim.... Hedefler belirlendi... çiçekler filizlendi Tenindeki kutsanış... uzaklardan seçildi Acıdan geçtim güzelleştim.... Akılğım doğuştandır... karalar yalanlardır Öpücükler kraliçemi... öldüren günahlardır Acıdan geçtim güzelleştim Zamanı yine sen belirledin Çoktandır düşümdeyim... düşündükçe ölümleyim Varlığın cennetimdir... sevgilerin bekçisiyim Acıdan geçtim güzelleştim Zamanı yine sen belirledin Acıdan geçtim güzelleştim Kuşatır beni eylül... dönemem doğuşuma Güneşinin içindeyim... tapınırım Tanrıya Acıdan geçtim güzelleştim Kutsanmış rahmine ben çocuk verdim Acıdan geçtim güzelleştim Göçebe ömürler... yaşamlar sevişirler Yokluğun açlığımdır... beni büyütür yelkenler Acıdan geçtim güzelleştim Kutsanmış tahmine ben çocuk verdim Acıdan geçtim güzelleştim Mezarlar kazılır... sevgiliye bakılır Yelkenimin gözyaşları... tabutumda saklanır Acıdan geçtim güzelleştim Ardımdan gelen yel sendin Acıdan geçtim güzelleştim Tarihin sayfaları... hüzün dolar akşamları Bana duyulan özlem... kabartır günahları Acıdan geçtim güzelleştim Ardımdan gelen yel sendin Acıdan geçtim güzelleştim.... Ruhların vardır aşkı... melekleredir bu son şarkı Meyveler olgunlaşır... tadışlarım aşkınadır Acıdan geçtim güzelleştim Gecelerin hüznünü bana vedin Acıdan geçtim güzelleştim Ağlayış gözlerdedir... cennetim dillerdedir Beni biriktiren ömrün... bağlılığımın gücündendir Acıdan geçtim güzelleştim Gecelerin hüznünü bana verdin Acıdan geçtim güzelleştim Herşey sevgiden geçer... Gülen Yelken beni seçer Güneş patlar tomurcukta... oyunlar var her boncukta Acıdan geçtim güzelleştim Toprağının içinde bedenlendim Acıdan geçtim güzelleştim Elveda ömürlüler... geliyor yelkenliler Yeniden kurulacak... denizdeki ak bahçeler Acıdan geçtim güzelleştim Toprağının içinde bedenlendim Acıdan geçtim güzelleştim.... |
Düş Sokağı Sakinleri - Acılar Parkı
Toprağı kokladım Yüzümü gördüm Alışkanlıklarım yağmur sesi Gitmek kolay değil dedim.... kendime Düşündüm Hatırladıklarım beni geri çevirdi Yaşamak zor gelir bazen bilirsin Susmak bir gidişi kabullenmek Görmek kolay değil dedim... kendime Sustum Yanlışlarım beni büyüttü Geride bıraktığım acılar parkı Yalnızlıklarıma sahne oldu Oynamak kolay değil dedim... kendime Yoruldum Arkadaşlarım beni bende vurdu Uzandı ellerim çocukluğumun koynuna Aradım kendimi kiraz ağaçlarının altında Unutmak kolay değil dedim... kendime Ağladım Avucumda otuzdört yaşım Dudağımda şarkım Oturup söyledim sabaha kadar Da da da da da da da Oturup ağladım sabaha kadar |
Düş Sokağı Sakinleri - Acılar Sorular Ve Yüzler
Hafifçe ısırılmış bir dünyanın ucundayım Ellerim uzanmış üşüyormuşum Acılar yanlızlığımızın ortak aynası olmuş Düşlerde gördüğümüz hep o derin anlam Ben nerdeyim Hangi düş benim Sen nerdesin Hangi roldesin Hafifçe belirmiş bir gülün açışındayım Daha sıcak daha derin bir yerlerdeyim İçimde büyüttüğüm hep o sorular Başka yüzlerde neden Neden anlam buluyorlar Ben nerdeyim Hangi düş benim Sen nerdesin Hangi roldesin |
Düş Sokağı Sakinleri - Acıları Bana Bırak
Açılır ellerim beni.. düşündüğün an Dokunur gözlerin bana.. ağladığın an Ateşlere düşer bedenim Aşktır aldatan Aldatıpta ayıran Gökten yere vurduran Bırak acıları içime alayım Saçlarınla okşa ruhuna dolayım Acıları bırak sevdana adayayım Ölümüne okşa çiçeklerde kanayım Geceler bekler beni.. unuttuğun an Göçeder şarkılar bana.. güldüğün an Buzullar erir tenimde Aşkır aldatan aldatıpta ayıran Gökten yere vurduran |
Düş Sokağı Sakinleri - Ağladıkça
Oturmuş adamlar ak adanın tapınağında Aşıklar gelir meyve verir yeni doğanlara Ölüm müdür içimde kırılan dalgalar Tükenir ömrün yorgun arkadaşı olan Canım bahar Ağladıkça ben kayıp gider yelken Dünya yıkılır düş avına atılır Bağışlayın kuşlar gömdüğüm acıları Kurban verdim şeytanlara Küçük canımı Ağladıkça sen uçup gelir yelken Dünya açılır av düşüne katılır Doğadır büyülü yaşama hayat veren Yelleri aşıkların koynunda seviştiren Vurgun mudur gözlerim güzelin yaşlanışına Günahın eridiği tende Kurtuluşum olan ölümü beklerim Ağladıkça ben kayıp gider yelken Dünya yıkılır düş avına atılır Bağışlayın kuşlar gömdüğüm acıları Kurban verdim şeytanlara Küçük canımı Ağladıkça sen uçup gelir yelken Dünya açılır av düşüne katılır... Ağladıkça ben... Ağladıkça ben kayıp gider yelken Ağladıkça sen uçup gelir yelken |
Düş Sokağı Sakinleri - Al Beni Yar
Bulutlardı yağmuru getiren Hüznüm bulut oldu Yağmur oldu yasak sevdamız İnatla gurbete doğdu Acıya büyüdü sevgiler karanlıklar kentinde Güneşi hiç göremeden Oynadığımız bir oyundu Al beni yar götür Götür buralardan Bıktım artık hep aynı varoluşlardan Yitirmekten yitirilmekten Korkudan korkmalardan Aldatmadan aldatılışlardan Hiç almadan hep vermelerden Al beni yar götür Götür buralardan Bıktım artık hep aynı varoluşlardan Yasaktı bize sevda yaşamak Aramızda hep birileri oldu Aramızda hep sende oldun Ben yalnız seninle doğdum Al beni yar götür Götür buralardan Bıktım artık hep aynı varoluşlardan |
Düş Sokağı Sakinleri - Aşk Eskitir Beni
Aşk eskitir beni Hayallerim bekletir Her şey yaşanır Ama bazı şeyler küflenir Yaşam beni benden alır Yine bana verir Da ra ra ra Da da ra ra Karışır aklım Kendime döner dururum Ardımda kalanları Goğsümde yeniden doğururum Yaşam beni benden alır Kimlere verir Sen hiç bilmezsin Nasıl yalnızlık büyütür insan Sen hiç görmezsin Nasıl yaşlanır severken insan Sen istersen yüreğin ayışığında Gecene masal olur Sen istersen bu gök boyanır Bu mavi hep kalır Sen seversen bu yürek havalanır Bir çift kanat olur Sen gidersen gözlerim parçalanır Bana hangi tarafım kalır |
Düş Sokağı Sakinleri - Ay Gözü Yaşlı Bakar
Gülerek yudumladım yılın yağmurları Eğildi bahar dalları Koştum rüzgarlara bulut kuşuyla Öpüldüm coştum dalgalarla Uyanmadım hiç uykuluğumun içinde Ufuklara daldım doyumlandım Beni bekleyin göçmen kuşlar İçimden çıktı busecik makamlar Boncuklu heceler Mutluluk verir bana Uçmayınca hayatlar bölünür Bölündükçe uykularda ölünür Goğün kudretini üstüme örttüm Güçlendim güzelleştim Şarkılar söyledim Aşık gördü beni Gözlerimi deldi Uyaklı sevişmeler hiç tükenmedi Uçuşun mavi kanatlar Büyür gider gülücükler Neden bu yaşlar? Yeller alır gider geceleri Ay gözü yaşlı bakar Tümden gelip Tüme varan insanlara Düş Sokağı Sakinleri - Ayrılık Sana uzaktan bakıyor artık gözlerim Gönlüm senden geçmez Bana döndü hep sözlerim Unutmak o kadar kolay mı sandın? Ayrılık bana aşktır artık Dağılmış saçlarım gönlünün yatağına Uyandırma Sabah olsun ben giderim Sen kal rüyamda Aramak o kadar kolay mı sandın? Yolların bana aşktır artık Ah gitmek o kadar kolay mı sandın? Yolların bana aşktır artık Sesim bende bir yabancı gibi Şaşarım Gönlümün takvimine şiir oldu yüzün Ararım Ah bulmak o kadar kolay mı sandın? Aramak bana aşktır artık |
Düş Sokağı Sakinleri - Belki Değil Mutlak
Bir garipliktir gider benim diyarlarımda Güneşim varken ve ben onu gömmeden önce Tüm harikalıkları beraberce yaşardık Herşey o kadar iyiyken Yeniden anılarda kaldık Belki değil mutlak umudu paylaşırdık Birdenbire kapılırdık o pembe hayallere Birlikte tek bedende Belki değil mutlak onurlu yaşardık Birlikte tek bedende Birdenbire uçardık o pembe bulutlarda |
Düş Sokağı Sakinleri - Ben Benden Geçtim
Güller getirdim ak yanaklarina Elma ve portakalli bardaklarina Uyudun ve uyandin Kalp semsiyemin altinda Bense düslere ask tohumlari biraktim... Eros'u çagirdim Sevda mesaleleri yanmali diye Güller taradim al saçlarinda Elma ve portakalli bardaklarinda Güldüm ve agladin Oyun agacimin altinda Bense düslere bebek tohumlari biraktim... Eros'u çagirdim... Sevda mesaleleri yayilmali diye... Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi hayalin Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi gözlerin... Güller diktim çiplak bedenine Elma ve portakalli bahçelerine Öldün ve yeniden dogdun aynalarimin içinde Bense düslere sonsuz kapilar açtim... Eros'u çagirdim Sevda mesaleleri yakmali diye... Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi hayalin Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi gözlerin... Güller büyüttüm bebek isleyen karninda Masallara yol aldik Altin besikten sandalimda... |
Düş Sokağı Sakinleri - Beni Al Uykumdan
Şarkılarım güneşten gelir Bütün denizleri bana getirir Sıcak bir yaz ve bir yudum aşk Büyülü mavi aynamın içindedir Hafifçe gel kendini düşlere ver Gülerek ağlamak çok güzel Yarım mutluluklar beni tam doğuramaz Kırık hikayeler dokunulmayı bekler Beni al uykumdan Balık kokan kumsallara batır Beni al uykumdan Meltemi dudaklarımdan kaldır "Ağcedey kov vatşey kuflaj..... hey! uykudayım. Tatlı bir mavi düşün ortasındayım." Doğaya bütün herşeyimi verdim Yine de aşkım altında kalmadı Ben duvarlarını yıktım attım Yine de bir gören olmadı Şeytanları defettim düşler ülkemden Tanrı beni mükafatlandırdı Cennete girmeden önce Daha yenecek meyveler vardı Beni al uykumdan Balık kokan kumsallara yatır Beni al uykumdan Meltemi dudaklarımdan kaldır |
Düş Sokağı Sakinleri - Beni Hiç Ellere Verme
Eylül'ün batışına kaparım gözlerimi Mayıs'ın doğuşuna açarım düşlerimi Çiçekten yana kullan geçikmiş seçimini Aşktan yanadır hep dolu dizgin düşlerim Direnen tükenişlerim "Eylül aşklarımın bittiği yerde başlar Ve yine Eylül aşklarımın başladığı yerde biter" Eylül'ün doğuşuna açarım gözlerimi Mayıs'ın batışına kaparım düşlerimi Çiçekten yana kullan eskimiş sevgini Aşktan yana oldu hep serüvenci düşlerim Eriyen tükenişlerim Beni hiç ellere verme Çünkü ellere sığmam Ardımdan gözyaşı dökme Gözyaşlarında boğulmam |
Düş Sokağı Sakinleri - Beyaz Gemi
Ben gecenden geçen bir beyaz geminin Eskimiş hüzün sesiyim Düşün ki ben yolcumla eskiyorsam eğer Neyi anlatır sana rengim? Sana gönderdiğim dalgalarımın sesi Hangi yanına vurur içinin? Yaşam karşı durmaksa yaşanan yalanlara Ben nasıl gecenden geçeyim? Söyle, ben hangi rengimi seçeyim? Söyle, ben hangi bekleyişin nedeniyim? |
Düş Sokağı Sakinleri - Beyoğlunda Bir Öğle Vakti
Sessizlik içime çökmüş,bir uyku gibi Bütün sokaklarım beni unutuyor Beyoğlu' nda bir öğle vakti Herkes kendisi gibi! Zaman bir çocuk gülüşü, içimde yaşlanan Kaçışlarım beni hiç saklamıyor Beyoğlu' nda şu güneş uykumu gezdiriyor Kelimeler etime gömülmüş, bir bıçak gibi Bütün gecikmelerim seni hatırlatıyor Beyoğlu' nda dükkanlar artık en çok satanı çalıyor Girdiğim sinemalar yalnızlığım oldu Bilmeden beni sana üzüyor Bindiğin o tramvay yüzünü unutmus Bilmeden beni sana benzetiyor Herşey benden önce ben senden sonrayım Ellerim bu değildi ki eskiden tanırdım kendimi |
Düş Sokağı Sakinleri - Bir Uyku Sessizliği
Bulutlar adina söndürüyorum atesimi Bir tek sen aglama diye Kalbinden havalanan hüzünlü martilar gibi Uçup uçupta gönlümü yaralama Yiten renkli sahneler var Yasanmis ve yarim kalmis Koparma hiç yaralarini Solugunu kusatan acilar ugruna Kaybolur gider gülüslerim Büyü yol alir sonsuzluga Yavasça gel ve dudaklarimi oksa Ölecegim yosunlar kokan çiçekli yataginda Yanimda kal hep, yüzen denizler gibi Tanri ödüllendirecek bir gün Beni ve kalbini... Yagmurlar adina karartiyorum günesimi Bir tek ben gece olayim diye Kalbinden sarkan portakal agaçlarina bak Gögün tülleri kapatiyor dünyamizi artik Koparma hiç saçlarini biten yasamlar ugruna Kaybolu gider gölgelerim Ask yol alir sonsuzluga Yavasça gel ve yanaklarimi oksa Ölecegim baliklar kokan dantelli yataginda Yanimda kal hep, yüzen denizler gibi Tanri ödüllendirecek bir gün Seni ve kalbimi... Derinlere çek beni... En sicak derinlere Tütsüler bahçende yer aç bana islanmis düsler gibi Büyüler askina yakacagim yeniden Basimda dolasan haleyi... haleyi Beni tanimayin artik bu sehirde Beni tanimayin artik bu sehirde Bu sehirde beni tanimayin artik Artik beni bu sehirde tanimayin Tanimayin artik beni bu sehirde... |
Düş Sokağı Sakinleri - Canan
Dağlara yol eyledim Kalplere aşk derledim Beni bir sevda vurmuş Canan'a ben neyledim Geceyi gündüz ettim Çiçeği dost belledim Canan uykudan kalkmış Aşkı cennet eyledim Bebekler meme emer Topraklar yağmur bekler Canan yanımda olmayınca Bu can ateşlere girer Kuşlar uçar göklerde Şarkılarım hep dillerde Gurbet çekmek ne zormuş Canan uzak ellerde |
Düş Sokağı Sakinleri - Cehennemden Cennete
Cehennemden geldim cennete gidicem Seviştiğim dünyayı da yanımda götürücem Acılarımı gömdüm Günahlarımı yaktım Dövüştüğüm sevdaları Aşkında büyütücem Şeytanımı öldürdüm bebeğimi büyütücem Yandığım dünyayı da dalbimde küçültücem Denizleri taşırdım bulutları delicem Şişedeki küllerimi topraklara serpicem "Hadi uyu... güzel düşler gör... hadi uyu" Denizlerle oynaştım Güllerimi öpücem Kurumayan dudağımı yaralara bölücem Yalanlardan dumanlandım ben Doğum batmakta hep takıldım kaldım Kavgalardan bulandım ben Batıp doğmakta hep yalanmış baldım |
Düş Sokağı Sakinleri - Çiçeklerin Şarkısı
Bütün çiçekler, Acinin duvarini deldiler Yalnizlik gurbet oldu siirlerde Arkadasliklar verdiler bizlere En içten ve bilgece "Bütün çiçekler..." Bütün çiçekler Bir kadinin aglayisindan geldiler Gözyasi bebek oldu ay vakti Mutlu oyuncaklar hep içimizdeydi En sicak ve en deli "Bütün çiçekler..." Bütün çiçekler El degmemis renklerini açtilar Çirkinlikler güzel oldu dillerde Bakirlikler verdiler düslere En masum ve kardesçe "Bütün çiçekler..." Bütün çiçekler Büyülü bir gelinlige döküldüler Kokularla büyüttüler sevgileri Yere düsen bir kar tanecigi gibi En temiz ve en diri "Bütün çiçekler..." Çiçek memeli bir kadindir bütün çiçekler Hayat boyunca gökyüzünü seyrederler Gün geceye döndügünde Sessizce... Beni ziyarete gelirler "Bütün çiçekler..." |
Düş Sokağı Sakinleri - Dehşetinle Gel
Bebeğimin dilindedir gül Hançerimin bağrındadır ateş Ölümün elimden olacak Ecel beni yanına alacak Ey aşk! Hiç... uyandırma Geceleri Düşüm korkar, benden kaçar ...mmmm Uzaklara dalar gider Sevişirken yelkenliler Çiçekler doğar güneşimin denizinde Aşkın rengi olmaz Haydi konuş benimle Dehşetinle gel Şehvetini de getir Koynuma girip beni öldür Sevdamı da ye bitir Bebeğimin dilindedir gül Hançerimin bağrındadır ateş Ölümüm elinden olacak Ecel beni yanına alacak Ey aşk! Hiç... uyandırma Geceleri Düşüm korkar, benden kaçar Uzaklara dalar gider Sevişirken yelkenliler Boşunadır çırpınışlar Gözlerden akıp gider kurumuş yaşlar |
Düş Sokağı Sakinleri - Dünya Bana Doğru Eğildiğinde
Gözlerini kapat yavaşça Aşk konacak uykuna Gözyaşlarını ört usulca Düş ağlayacak aşkına Dünya bana doğru eğildiğinde Güneşlik bir veda yeter bana Düş gördüğünde kül renginde Ellerin boğacak beni Maviye çalacak akan kanım Beni öldürdüğün yerde Dünya bana doğru eğildiğinde Güneşlik bir dua yeter bana Geç atşten yan kalbinden Beni unut ve öyle gel Al ellerimi ver düşlerini Acıyı tat ve öyle gel |
Düş Sokağı Sakinleri - Düş Sokağı
Konuşmayı öğrendik henüz susmasını bilmeden Bilgeliğe soyunduk çıplak kaldık, utandık Rüyalar anlattık birbirimize inanmadan öyle Sunulmuş özgürlüklere katıldık, çoğaldık Kelimelerle oynadık adına gerçekler dedik Kendimizi tanımadan sevmeye özendik, gizlendik Masallar anlattık birbirimize inanmadan öyle Gecikmiş sevgilerle ağırlandık, aldatıldık Durmadan koşuşturduk ulaşabilmeye İsimlendirdik herşeyi gururlandık Zaman akıp gider miydi Sorun muydu bu yollar Ya da neye yaşadığını bilmeden Sonsuz muydu yürüdüğümüz bu sokaklar Ya da bir düş müydü yaşamak Var olmak görebilmek Düş olmak |
Düş Sokağı Sakinleri - Düşlerin Büyüsü
"Geçmişi onu çirkinleştirdi hep Ve bu dünyadan alıp götürdü..." Ayrılıklar beni büyütür Yanılgılar aşkı gördürür Düne ait olan hoş paragraflar Artık... seni hep öldürür Düne ait olan hoş paragraflar Artık... beni hep güldürür Yolların hep vardır sonu Aşıkların başkadır yolu Bugüne gelen hoş şarkılar Artık... senden alır onu Bugüne gelen hoş şarkılar Artık... benden götürür onu Boşa geçen hayat gelir mi sandın Gece oldu bak yine aldandın Herşey geçer demiştim yalnız hayat kalır Düşlerin büyüsü de bir gün dağılır Belki değildi mutlak hayatı paylaşırdık Birdenbire girmeseydi ayrılıklar aramıza... |
Düş Sokağı Sakinleri - Düş Sokağı Sakinleri
Düş maviyle uyandı Güneşi yorgun dünyalara Gece oyunları oynardık yarı uykulu şiirlerde Düş maviyle uyandı Öper gibi yar uykularını Dönüşü yok sevdaya dikilmiş çiçeklerdi o oyunlar Sevgiler kendi renklerini değiştirdiklerinde Değişken yüzler girerdi hep aynalara Yine de sevgiyle bakardık onlara Ve öperdik ak alınlarında Yağmur düşerdi sevincin aktığı yollara martılarla Düş maviyle örtündü Yağmurla kardeş bedenlere Sevda oyunları dönerdi çırılçıplak gölgelerde Sevgiler kendi renklerini bulduklarında Kendilerine kavuşuyor yüzler yeniden aynalarda Düş sokağında yaşardı Renkli cıvıl cıvıl düşler Ve sakinleriydik bu sokağın Düşler birikmiş sevgilerimizdi |
Düş Sokağı Sakinleri - Düşümdeki Yolculuk
Oyunlar kayboldular Göz yaşı kuş oldu uçtu ayrı dünyalara.. Dinlendim,filizlendim Başkaları girmedi hiç hayatıma.. Üzülmek mi yanlış yoksa sevinmek mi? Ayıramam kendimi kendimden bile bile.. Uzadı yol,çatallandı Gönlüm bir kuş oldu,hayıflandı.. Sevgiler yağmur bekler Tek bir güneş hiçbir şeye yetmez ki.. Ölmek mi doğru yoksa yaşamak mı? Ayıramam ayrılığı ayrılıktan bile bile.. Ufunetler çıkın gidin gözlerimden Aşık bekler beni en mahrem yerinden.. Koklayamam,duyarım ayrı kalmanın cinnetini hımm en derinden.. Oyunlar kayboldular Göz yaşı kuş oldu uçtu ayrı dünyalara.. Üzülmek mi yanlış yoksa sevilmek mi? Ayıramam kendimi kendimden bile bile.. Ufunetler çıkın gidin düşlerimden Aşık bekler beni en mahrem yerinden.. Koklayamam,duyarım ayrı kalmanın cinnetini hımm en derinden.. hımm en.. şşş... |
Düş Sokağı Sakinleri - Gayret Et Güzelim
Gitmem gerek bu şehirden Bir rüya oldun sevdamın gergefinde Neden çocuklar beni gösteriyor Yağmur yağsa güneşin yerine Ha gayret güzelim gayret Biter elbet bu yağmur sabret Sensizlikten olsa gerek Çekilmez oldu buralar Hep benle beraber bulamadıklarım Bak cesaretim yok artık Geç oldu yorgunum Yine deli oldum sayende Saçında rüzgar Ha gayret güzelim gayret Biter elbet bu yağmur sabret Ayrılıktan olsa gerek Gecikiyor sabahlar Hep benle beraber unuttuklarım Dönmüyor epeydir başım Denizler yalan Sevmek ateş olurmuş derler Yanmak yalan Şimdi öyle uzakki geldiğim yollar Yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz Bir çocuktum sevmiştim Avuçlarımda aynalar Gayret et güzelim elini uzat Ha gayret güzelim gayret Biter elbet bu yağmur sabret |
Düş Sokağı Sakinleri - Gece ve Düşler
Bilemedim düşlerin bu kadar korkak Ellerimden uzak olduğunu Göremedim uykuların bu kardar küçülmüş Düşlerimden ayrık durduğunu Yapamam kendime kötü gözle bakamam Segiliyi yerinden oynatamam Ölemem uğruna içimde güller dikemem Sevgiliyi aşkından edemem Güneş bile ağlar halime Ne olacak diye sorar kendine (x2) Bilemedim düşlerin bu kadar yorgun Ellerime tuzak kurduğunu Göremedim uykuların bu kadar ellenmiş Düşlerime düşman olduğunu Yapamam kendime kötü gözle bakamam Yelkenimi yerinden oynatamam Ölemem uğruna içimde güller dikemem Yelkenimi aşkından edemem Güneş bile ağlar halime Ne olacak diye sorar kendine (x2) Güneş bile ağlar halime Kapatır kendini öldüren geceye Güldüren düşlere |
Düş Sokağı Sakinleri - Gecenin Rengi
Gecenin rengi Keyiflerimin bereketi Uykumun bebek dilli Erişilmez cenneti Hiç kaçıramam Geçmiyor duman Bir nehir akar Ayaklarımın altından Meşaleler yaktım göğun bahçelerine Ellerimi verdim uykucu meleklerine Meyveler topladım perilerin tacından Aşıkları kaçırdım yılların şarabından Ay döner bana Uykum koşar sana Ağlarım ölür diye gece... kana Gecenin rengi Ellerimin keyifligi Uykumun düşek tenli Erişilmez cenneti Hep kaçırırım Ölmüyor zaman Bir nehir akar Ayaklarımın altından Meşaleler bıraktım göğün eteklerine Küllerimi verdim ağlayan gecelerine Meyveler dağıttım perilerin duduğından Şaraplari akıttım aşkların diyarından Ay döner bana Uykum koşar sana Ağlarım ölür diye gece... kana |
Düş Sokağı Sakinleri - Gidiş Gelişler
Kanatlardir beni gül kokulu yare yaklastiran Günahlar tutkumu kalbimden söküp Bembeyaz bir tülbentte... aklastiran Soyunurum ve çirilçiplak kalirim üzüm salkimlari aralandiginda Yasli bir ari gülümseyip petegini verir bana Düellolar kazandi kollarim Ask ilaçlari tadip durdu Tanridan gelen sunagim Yesiller giymis bir çift göze düstüm Kör olmus ateslerle oynastim. Büyülü sarkilar dolandi dilimdeki zincire Bütün alemlere iyilestiren dualar yolladim... Kul bildim kendimi Yollara ugurlandim Kül ettim aciyan etimi Daglara tirmandim Yarenliktir Beni gönül ölüslerine tasiyan Kararan elbiselerimi ellerimle yikayip Gözyasi agacinin kollarinda aydinlatan Sarhos yapar mayhos benligimi Agaçlardaki yasak meyveler. Kör kalir gözlerimdeki renkler Bir tek aglayan ve aglatan güzelin rengidir isiyan Tapindim ölenler askina kalbimdeki Tanri'ya Bagdas kurup baris çubuklari içtim Dize gelsin diye dünya Karsilik beklemeden iyilik yapanlari kucaklayip Demlenmis bir mutlulukta beklettim Kasirgalara biraktim çirkin ruhlari Yalnizca çiçek memeli kadinin askindan geçtim Kul bildim kendimi Yollardan agirlandim Kül ettim aciyan etimi Daglardan isinlandim Kaybetme beni hayat Karninin en yumusak yerinde tasi burusmus kalbimi Çünkü çiçekler kadar çok sevdim ben, Benimle paylastiklarini ve uzaktaki sevgiliyi Koktun... Koktun... Hep koktun Güzel tatlar biraktin soludugum havaya Yari aralik duruslarla bakardi dünya Düslere rengarenk bir yasam sunan boyacilarina Dinledim... Dinledim... Hep dinledim Gün dogumuna kadar uzayan gizemli sarkilar duyurdun kulaklarima Sonra gözlerinden düsmüs bir gece gibi ortaliklarda dolasip dagilmis saçlarimi taradin Efektler verdin içi disina tasmis Çatlamis dudaklarima bir ask yapragi kondurdun Çikarttin tamamlanmis sihri disariya Büyü... Büyü... Büyü... Büyülerle büyülendirilmis büyü Daha çok büyü ve kusat her yanimi Karanliklar aynami kir ve son sarkimin çöller bölümüne götür beni Ask... Ask... Yalnizca bir demet ask adina... |
Düş Sokağı Sakinleri - Gülden Geçer Gönlüm
Maviler aşkınadır aşka verdiklerim Aşıklar uğrunadır uyuyan düşlerim Çıkar beni topraktan saçlarıma yağmur yağdır Gülden geçer gönlüm Tanrı'ya uyanmıştır Baharı koklar gibi yapma içimdeki benlik Güneşi öp ve kutsal aya sarıl Okyanuslar aşıp gel bedenlerdir artık uçan her yel Gülden geçer gönlüm Tanrı'ya uzanmıştır Gecelere sönmeyen ışıklar sundum Dudağım kurudu suda aktım Dünya gibi cennet başlı cehennem görmedim Gülden geçer gönlüm Tanrı'ya ulaşmıştır "Günaydın Dünya" |
Düş Sokağı Sakinleri - Güneşin Değdiği Yerden
Düşlerde yaşadık aşkı çılgın kanatlar taktık Uçmak onurlu bir heyecandı gururlandık Aşkı bilgelikte aradık rolleri sevdalı bir oyundan Mavilik olduk uç verdik dudaklardan Güneş çiçekleri döküldü geceye sevdaya aktık Dağlar aştık diyar diyar canım bahar kokulu Cennet eyledik geçtiğimiz her yolu Bulutlarla yarıştık bilinmeyen alemlerde Duygularla örüldük çiçekleri dantel bahçelerde Uçtuk gökkubbede delidivane olduk Belki değil mutlak aradık düşlerdeki aşkı Oyunlarını verdi çocuklar bekleyişlere Sevinçlere batırdık çöküşünü akşamın Aşık olduk kalplerde doğduk Uyandık güneşin doğdu yerde Doğada uyandı rengarenk olduk Kuşlar şapkalarına örttü yalnızlıkları Mutlu olmayı öğrendik gülmeleri ağlatmadan Bayram oldu hayat acıları dağıttık Düşlerde yaşadık yeniden varolmayı Bebekler ağladı gül dikenini geri çekti Kanat çırptık öptük onu güneşin değdiği yerden Düş Sokağı Sakinleri - Hep Böyle mi Olur Hep böyle mi olur? Hep böyle mi biter? Bak işte değiştin Seni de kandırdılar Nerde düşlerimiz nerde sokaklar Bir nefesin çıkışı kadar kolaydır ihanet Biliyorsun biliyorsun... İnsan ümit ederek yaşar Sen hiç beklemedin Bulduğunu sandın ama Kolay değil anlamak Hep alarak yaşadın Vermek güçtü biraz Görmek zaman ister kaçmak en kolay Biliyorsun biliyorsun... Oysa yitirdiklerimiz Belki de görmeyi bilemediğimiz Ve belki bulduklarımız Zaten unutmaya çalıştığımız Sen göğsüme vurulan bir zincir gibi Kopmadın hayret Ben gecemde gezinen bir suçlu gibi Yakalanmadın hayret Oysa yitirdiklerimiz Belki de görmeyi bilemediğimiz Ve belki bulduklarımız Zaten unutmaya çalıştığımız Düş Sokağı Sakinleri - Hiç Bilemem Günler düşlerden doğar Geceler aykırı bakar umutlara Olduğum yer bu değil Beni kimler arar kimler sorar Hiç bilemem anlayamam anlatamam İçimde kanımı emen kahırlar var Ne gizlenirim ne kabarırım Aşkın ile yanar olurum Tükenmek değildir yoran beni Aldanmaktır belam hiç kolay değil Hiç bilemem anlayamam anlatamam Dışımda canımı alan tavırlar var Aranırım kırık kalplerde Bir ışık yanacak diye Yürürüm ahşap mahallelerde Bir yıldız kayacak diye Bütün yalnızlıklar benim olmuş Nöbetlerim gelir ağlarım Nöbetlerim gider kovalarım Kuşlar uçar diyar diyar El edemem beni almazlar diye Gurbet çürür güneşin kapanışında Beklediklerim kalır uçar uçurumlarda Hiç bilemem anlayamam anlatamam Düşümde uykumu çalan aşıklar var |
Düş Sokağı Sakinleri - Hüzün Kovan Kuşu
gözyaşına dök yağmuru düş uçacak bahara doğru yollara açılıp konuşacak mutlu edeceğim yokluğunu huyumdur hep ölürüm nice aşklara bölünürüm ayıptır hep tutulurum nice ışıkla korunurum hüzün kovan kuşu gelmiş gecenin yanağına konuvermiş ay tenli aşık şarkıma karşılık vermiş dışım içimden gelir yani gölgem kendimden aşktır ölümden güzel olan bak ve gör yaşam düşlerdedir huyumdur hep dirilirim nice dağlardan dökülürüm ayıptır hep kararımım nice öpüşle aklanırım hüzün kovan kuşu gelmiş gecenin yanağına konuvermiş ay tenli aşık şarkıma karşılık vermiş |
Düş Sokağı Sakinleri - Hüzün Meleği
Aşk tut beni dünya elinden Yar adına ağıt yaktım duyulsun diye Geçtim kendimden. Dünya bak bana yar kalbinden Aşk adına ateş oldum görünsün diye İndim göklerden Yar at beni günahlar giysimden Ateş adına dünyaya döndüm bilinsin diye Düştüm gözlerden Ateş koş bana kum yağmurlarıyla Dünya adına melek oldum konuşulsun diye Uçtum beşiklerden Gizem süzül bana kervanlar giderken Düş sazına el oldum mevsimler değişirken Döndüm ölümlerden Çöl gel bana dökül kalbimden Güneş adına bulut oldum yar serinlesin diye Göründüm denizlerden Taşlar dokunun kalbime Düşler evimdeyim artık Acılar adına çiçek açtım yayılsın diye Toplandım bahçenden Taşındım teninde... |
Düş Sokağı Sakinleri - Hüzünlü Güzel
Aşklarım vardır benim Ne beni ne de mavili hüzünler güzelini anlatır Bir yelkovan rüzgarıdır düşlerim Yaşanmayan bir masalda Güneşi hep yok olan acılarımla beni aldatır Görünen hep gece oldu gözlerimde yanan çocuğa Ölüp dirilen bedendim ben yalnızca Kaçtığım köşelerde birileri bekler Alırlar gözyaşlarımı Yeni doğmuş denizlere dökerler Gurbet yumakları ördüm ellerimde kalbine dair Bütün limanların dinlenen gemilerine doğru koştum Her vakit Patates ve soğuk içecek Ne de güzel giderdi aşklar sohbetinde Yazgıya yenilen büyük sevdalardık yalnızca Bittiği yerden geri döndü masallar Düşlerin ressamı hep mavileri arzular Boncuklar düşer merdivenlerden O hep boncukları kovalar Değişen zaman mıydı Yoksa içi boş değişgenler mi olduk Bütün aşklarım adına hoşçakal dünya Sen hüzünler güzeliydin Düşlerime mavilerle girip sonra kaybolan |
Düş Sokağı Sakinleri - İkimize
Başladığımız yerdeyiz ikimizde Yolların ayrıldığı ve kaybolduğu Akla kara gibiydik zaten Yeni cevabı yok soruların Bazen bulanık bir su bazen berrak gibi görünen Bir dünyaydık yalnızca Artık oyun oynamaya hiç mecalim yok Yaradılışıma aykırıydı herşey Gözyaşlarım beklerdi hep hep bir kenarda Aynı başlangıçlar artık Düşlerin ayrılıp kaybolduğu Akla kara bir arada durmaz Hüzün gelir sonra hayatımıza Yalanlardı oysa bütün oyunlarımız Hep mutlu gibi görünen Büyümüş oyuncaklardık aslında Artık uyku uyumaya hiç mecalim yok Yaradılışıma aykırıydı herşey Gözyaşlarım avuturdu beni hep bir kenarda Farklarımız o kadar çok ki Geceyi gündüz yapamam Öyle büyük uçurumlar doğurdun ki Geçecek bir köprü kuramam Farlarımız o kadar çok ki Gündüze gece katamam Büyük uçurumlar doğurdun ki Kanatlanıp uçamam..... "kanatlanıp uçamam" |
Düş Sokağı Sakinleri - Kan Revan İçindeyim
Bağışlayın beni sevdalarım Kendimi parçalara (ahh!) ayıramadım Alın gidin korkularımı Saçlarımı ellerinizle okşayın Hiç bir ayrılık yeniden yeniden yaratmıyor artık beni Alın gidin korkularımı Saçlarımı ellerinizle okşayın Ve bütün ayrılıklar sabah olunca alıyor nefesimi Kanrevan içindeyim Gönlümün derdindeyim Yerlerin dibindeyim Kurtar ne olur, ne olur Kanrevan içindeyim Yarimin peşindeyim Cennetin izindeyim Kurtar ne olur Aşk ağır yükler bindirdi Küçülen omuzlarıma Kalplerinizden kaçtım hep Varıp gittim en karanlıklara Yağmur ıslak mazeretler yükledi büyüyen yangınıma Cehennemden düştüm hep Beni hiç görmediler Yağmur ıslak mazeretler yükledi büyüyen yangınıma Seviştim ve yoruldum Varıp gittim en yalnızlıklara Kanrevan içindeyim Gönlümün derdindeyim Yerlerin dibindeyim Kurtar ne olur Kanrevan içindeyim Yarimin peşindeyim Cennetin izindeyim Kurtar ne olur |
Düş Sokağı Sakinleri - Kış ve Hüzün
Dünümden bugüne kalan sadece bir kış Zaman öyle zor ki yanımda ol sen Girdiğim kavgalar baktığım aynalar Neden hiç büyümez içimde çocuklar Yanımda ol ki gücüm çoğalsın Yanımda ol ki sesim dağılsın Sözünden içime kalan geceyi örttüm Çünkü ardımda gezen takvimler vardı Bilemedim yaşanan hangimizin düşü Şimdi dudaklarında kurumuş gül tadı Yanımda ol ki gücüm çoğalsın Yanımda ol ki sesim dağılsın Zaman öyle uzak ki |
Düş Sokağı Sakinleri - Kopunca Birbirimizden
Kıpırtısız bir deniz upuzun bir gece Hangisi daha derin bu bilmece Şu yıldız bir gemi Bak bu ay ne sessiz Hangimiz daha deli bu gece Kopunca birbirimizden ve herşeyden farkedemedik Sen duvarlar ördün Bak ben çözüldüm Bizler mi değiştik bu bilmece Bu ellerin senin şu güneş ne uzak Hangimiz daha biziz bu rolde Kopunca birbirimizden ve herşeyden farkedemedik Ben bir şarkı yazdım Bir kuş havalandı Sen türkü söyledim bu gece Kopunca birbirimizden ve herşeyden Düş Sokağı Sakinleri - Masallarım Biter Yelkenler geçer ak denizlerden Maviler büyür Derin düşlerimde, yerin diplerinde Bir kuş uçar yele Masallarım biter Titretir tenimi gecenin ayazı Şarkımın melekleri Korurlar yatağımı, öper yanağımı Bir kuş konar yele Masallarım biter Ölümdür var eden gözü yaşlı aşıkları Yıkanır dualar Tanrı verir oyunları Gülerek bakarlar başım döner ağlarlar Oyuncular Hikayem karadır saçlarından düşer Düşlerin ressamı hep, mavileri seçer Göğün limanında Bir kuş ölür yele Masallarım biter |
Düş Sokağı Sakinleri - Melekler ve Benler
Melekler gelince ben de gidicem Hiç görmediğim yerlere Mesela gezegenlere Melekler sevinde ben de sevicem Hiç sevmediğim şeyleri Mesela sürüngenleri Melekler gülünce ben de gülücem Hiç gülmediğim şeylere Mesela kurabiyelere Melekler ölünce ben de ölücem Hiç ölmediğim şeylere Mesela kum tepelerine Melekler doğunca ben de doğucam Hiç doğmadığım annelerde Mesela bütün renklerde Melekler büyüyünce ben de büyüycem Hiç büyümediğim büyülerde Mesela küçüklüğümüzde Melekler uyuyunca ben de uyuycam Sonra uyanıcaz uyku olucaz Melekler ağlayınca ben de ağlıycam Sonra akıcaz akıntı olucaz Melekler uçunca ben de uçucam Sonra kaybolucaz... ay olucaz Olucaz... lucaz... ucaz... caz... az... zzzz Yine uçucam, uyuycam, uyanıcam hep ağlıycam Yine doğucam, batıcam ama hiç olmıycam Hiç bir yere konmıycam Melekler gidince ben de gidicem Yeniden başlıycam Kendimi seçebilicem, beni sana verebilicem Melekler gidince... |
Düş Sokağı Sakinleri - Muraşka
Ferjara hicey Hiceya mararuşa Yeliha ruji ya harguşa Herridey mandi Kurfara eti loya meni loy hargaya uraşa İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya Hirjerimanju Manjudey inda huji Mendiya fergira yaruşa Elderi huncay Araju keyadoşa Viteya foraşi uraşa İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya İna godiya.... godiya.... ina godiya..... godiya Yuvaşi derey Memiley danotuji Efiyo lahşi dar uraşi İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya İna godiya.... godiya.... ina godiya..... godiya İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya Düş Sokağı Sakinleri - Olmuyor Hayat bayram olsa yada yarın hiç olmasa Gözlerini açsan penceremden baksan Güneş yüzüne doğsa Olmuyor istediğimiz gibi olmuyor Genellikler içindeyiz öznellik görünmüyor Sözün dilim olsa ya da neden hiç olmasa Ellerimi açsam gözlerimden baksan Yoluna güneş doğsa Olmuyor istediğimiz gibi olmuyor Genellikler içindeyiz öznellik görünmüyor |