ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Protesto Ediyorum !... (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=391)
-   -   Müslüman Bir Ülkede Başörtüsünün Yasak Olmasını Kim Açıklayacakkk... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=43004)

sudenaz 04-02-2008 10:51 AM

Müslüman Bir Ülkede Başörtüsünün Yasak Olmasını Kim Açıklayacakkk...

evet arkadaşlar soru belli yorumlarınızı bekliyorum?

merve16 04-02-2008 10:56 AM

Cevap : müslüman bir ülkede başörtüsünün yasak olmasını kim açıklayacakkk...

kesinlikle katılıyorum sudecim müslüman bir ülkede nasıl böyle bir şey olabilir ben de ANLAYAMIYORUM sadece Allah ıslah etsin diyorum
Paylaşım için teşekkürler canım...

fatmanur 04-02-2008 10:58 AM

ben kısaca ya kardeşim sizeneeeeeeee diyorum başörtüsü takan biziz tasası size nıye düştü yok mahalle baskıısı olcakmış yok bilmem neeeeee

hadiiii başörtüsüne karşı yürüyüşşşşşşşşşş

ne yanı bızde sokaklaramı dökülelim hakkımızı geri almak için!!!!!!!!

koskaca adamların saçma sapan sözleri ya bu ülkede kimlerle yaşıyoruz

asıl yobaz geri kafalı örümcek beyinlininde en alası sizsiniz

MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE BAŞÖRTÜSÜNÜN YASAK OLMASINI BENCEDE KİM AÇIKLAYACAAKK

herkes işine kendine baksın!!

oh be içimi dökeyim dedim tşkler....

suskun 04-03-2008 02:24 PM

Görüşlerinizi ailemize yakışır bir tutum içerisinde belirtmenizi rica ediyor, Kırıcı cümleler kurmadan konuyu ele almanızı umud ediyorum.Lütfen!

JOKER 04-03-2008 03:06 PM

Arkadaşlar konuyu saptırmadan yorumyapın kimse başötüsü takana bişi demiyor herkes özgür

ama kamu alanlarında yasak anlamadığım neden bu yasağı illede delmeye çalışıyonuz kimsenin başındaki bez parçası kimseyi ilgilendirmez

bizim yönetim şeklimiz cumhuriyet şeriat değil ama illada şeriat isteyen arkadaşlar arabistana irana gidebilir herkes özgür..

türbanın kamuya sokulmak istenmesinin dinle hiçbir alakası yoktur tamamen siyasidir bunu göremeyen gözlere hiçbişi diyemem...

allah akıl fikir versin...

mesanihta 04-03-2008 03:18 PM

Başörtüsü serbest olmalı bence de. Yok eğer illa başörtüsüne yasak koymakta diretilirse ki sözüm diretenlere o zaman tuhaf tuhaf kılıklarda üniversiteye gelenlere de sınırlama getirilmeli. Laiklik adı altında dinimize karışmaya çalışıyorlar ve başarıyorlar da; ancak akıllarının almadığı bir şey var ki o da asıl yaptıkları laikliğe aykırı....Hayırlısı Allah-u Teala'dan

sudenaz 04-03-2008 10:40 PM

amin diyorum mesanihta ayrıca hepinize yorumlarınızdan dolayı tşk ederiyorum ilgilendiğiniz için bu arada obstinate ne demek istediğimizi sana anlatamamışız galiba bizim zaten bu konuşmayı yapmamızın asıl amacı kuralları delmek değil serbest olsun istiyoruz özgürlük hakkımız olduğunu düşünüyoruz ayrıca cumhuriyete laf eden yok zaten konuyu sen saptırıyorsun bence laiklik taraftarları atatürküde siyasal emellerine alet ederek gidiyorlar bakalım nereye kadar gitcekler görcez sadece şunan inanın kimsenin yanlış anlamasını istemiyorum ama içimden geldi sölemek istiyorum MEHMET AKİF ERSOY bir sözünde "medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvanlar bizen daha medeni"bu söz herşeyi anlatıyor bence taa öncelrden ne olcaklarını görüp sölemişlerde bilemedik işte ?....

JOKER 04-04-2008 10:51 AM

:24:25:24:25:24:25:24:25

djdem 04-04-2008 10:58 AM

:D mehmet akifin yerini kimse tutamaz zaten çok doğru sölemiş :d paylaşım için saol sudenaz

su perisi 04-04-2008 11:18 AM

Alıntı:

Obstinate tafarından gönderildi (Mesaj 196346)
:24:25:24:25:24:25:24:25

Al benden de aynısı obsti... Yorum yapınca olayı abartıyorlar...:24:25:24:25:24:25:24:25

Gözyaşı 04-04-2008 11:24 AM

Bazı şeyleri örtbas etmek içinde yapılıyor olabilir ne gerek var böyle şeylerle uğraşmaya ülkemizin geleceğini düşünsenize önce bi kere su projesi düzenlemek lazım sularımız hiç temiz değil küresel ısınmadan susuz kalabiliriz bunlara çözüm üreteceklerine saçma saçma konular çıkıyor ortaya bırakın nasıl giyinirlerse giyinsinler uzadıkça uzatıyorlar

sudenaz 04-04-2008 11:31 AM

arkadaşlar obstinate ve su perisi ikinide saygı duyduğum kişilersiniz ama gülmeniz gerçekden hoş bişey değil yorum yapmak istemiosanız yapmayın zorlayanda yok zaten ama yaptığınız hoş değil gerçekden saygısızlık burda yorum yapan kişilere...

cansel 04-04-2008 12:07 PM

türban hiç bir zaman özgürlük diildir bunlar bzm karşıtlığımızla olmamış bunu başartü örtüpde siyasi gösterge olarak kullanan kişilerin suçudur bugün sizlr ünivarsiteye türbanlı olarak giremiosanız bu karşı olanların suçu değil bunu siyasi simge durumuna getirenlerin sucudur siz bizimle tartısacağınıza gidin aranızdaki şeriatçılara temizleyin daha sonra gelip böle birsey isteyin

merve16 04-04-2008 12:22 PM

caselcim saygı duyuyorum ama senin şeriat olarak anladığın başka bir şey biz ALLAH'IN kulu değil miyiz?Biz bu dünyaya neden geldik diye hiç düşündün mü?ALLAH'A kulluk etmek ve onun emir ve yasaklarına uymak için geldik ve bunun karşılığını öbür tarafta alacağız işte biz bu yüzden DİNİMİZİ GEREĞİNCE YAŞAMAK İS-Tİ-YO-RUZ....

fatmanur 04-04-2008 12:25 PM

süpersin merveciğim

""sen yolcu bu yalan dünya hancıdır
öyle bir gün var ki yürekte sancıdır""

merve16 04-04-2008 12:33 PM

evet öyle bir gün var kideğil yürekte her yerinde sancı olacak ama o zaman iş işten geçmiş olacak

cansel 04-04-2008 12:44 PM

ben sana bu konuyu daha öncede acıkladım bu konuyu sen dar açıdan bakıosun dar açıdan bakınca böle ama geniş açıdan bakıldığında daha farklı bunu sende biliosun biz allahımızı sevioruz biz dinimizede bağlıyız fakat biz türbana karsıyız die bu ataistlik dinsizlik gibi gösterilmemeli biz cumhuriyeti seivoruz onuda tehlkiye düşürecek herseye karsıyız

JOKER 04-04-2008 01:03 PM

kuranı kerim yazıldığı zamanın şartlarına göre yazılmış çünkü ozman öyle gerekiyormuş

önemli olan onu çağımıza göre yorumlayabilmektir herşeyi birebir alırsan çıkmaza düşersin

bende bir erkek olarak 4 kadın alim o zaman hakkım değilmi :D bakın kuranı iyi yorumlayamamış yada işlerine öğle gelmiş bütün ülkeler şuan diktatörlükle yönetiliyor arabistan ırak iran vs neden bütün müslüman ülkeler böyle düşündünüzmü hiç ?
ikincisi olaya siz çok basit bakıyorsunuz efendim başörtüme neden karışıyorlar adamlar cumhuriyetin temelime dinamit koyuyor siz hala ne derdindesiniz bunlar atatürk zamanındada vardı şeyh sait vs.. tekke ve zaviyeler kapatıldığında ayaklananların torunları bunlar . ben size sadece tavsiye verecem herkesin dini kendine ve hesap günü emin olun hepinizden daha rahat gidicem içim çok rahat . siz resmin tamamını görmekten kaçıyorsunuz ülke üzerinde oynanan oyunları ülkenin satılmasını yapılan gizli anlaşmaları ekonomik sorunları. fettullah gülen amerikanın 1 numaralı adamıdır onun öğrencisi erdoğanda başbakan onu başbakan yapanda amerikadır şuan aşağı alanda odur tabi bunlar size ütopya gelecek ama çok kitap okuyun sabit düşüncede kalıyorsunuz ufkunuzu genişletin arkadaşlar bu ülke hepimizin...

fatmanur 04-04-2008 02:05 PM

sana sadece acıyorum Obstinate eğer sen başörtüsüne karşıysan ALLAH' ın bir ayetine de kerşı gelmiş oluyorsun . ' ALLAH' IN bir ayetine bile karşı gelenler kafirlerin ta kendileridir.' maide suresi. al sana ALLAH 'ın kitabından bir delil. bu cümle bildiğin bir cümle değil.ve dikkatli okuyun sen ve senin gibiler

su perisi 04-04-2008 02:15 PM

Alıntı:

cansel tafarından gönderildi (Mesaj 196433)
ben sana bu konuyu daha öncede acıkladım bu konuyu sen dar açıdan bakıosun dar açıdan bakınca böle ama geniş açıdan bakıldığında daha farklı bunu sende biliosun biz allahımızı sevioruz biz dinimizede bağlıyız fakat biz türbana karsıyız die bu ataistlik dinsizlik gibi gösterilmemeli biz cumhuriyeti seivoruz onuda tehlkiye düşürecek herseye karsıyız

Elinize,Dilinize ve Yüreğinize sağlık.....

JOKER 04-04-2008 02:33 PM

Alıntı:

fatmanur tafarından gönderildi (Mesaj 196465)
sana sadece acıyorum Obstinate eğer sen başörtüsüne karşıysan ALLAH' ın bir ayetine de kerşı gelmiş oluyorsun . ' ALLAH' IN bir ayetine bile karşı gelenler kafirlerin ta kendileridir.' maide suresi. al sana ALLAH 'ın kitabından bir delil. bu cümle bildiğin bir cümle değil.ve dikkatli okuyun sen ve senin gibiler

birincisi sen bana acıyacak seviyede değilsin ikincisi beni anlamadığın yazından da belli
at gözlüğüyle devam et, ben başörtüsüne karşıyım demedim.. devlete ait kurumlarda karşıyım dedim.. gelmiş bana kafir diyorsun bide :D bak ne dicem devletin dini olmaz milletin olur bunu iyi öğren önce sen bu sözlerinle kendi devletine kafir diyorsun düşünmeden koşuşuyorsun o yüzden senin dediklerini artık yorum yapacak değerde bulmuyorum

ve benim hakkımda yorum yaparken sözlerini iyiseç...

[KAPLAN] 04-09-2008 08:10 PM

Cevap : Müslüman Bir Ülkede Başörtüsünün Yasak Olmasını Kim Açıklayacakkk...

Değerli arkadaşımız Sudenaz'ın açmış olduğu bu güzel iştişare konusunun aile içi bazı hoş olmayan tartışmalara vesile olması açıkcası beni çok üzdü. Konuyu bu sebeple ne yazık ki kısa bir süre için kapatmak durumda kalmıştım. Şu an itibariyle konu tekrar mesaj yazımına açılmıştır. Bundan sonraki mesajlaşmaların bireysel tartışmalardan öte, konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinize karşıt fikirlere olan yorumlarınızdan ibaret olmasını temenni ederim...

sudenaz 04-09-2008 08:15 PM

tşk ederim kaplan..

VANDETTA 04-09-2008 09:24 PM

12 Eylül'ün Türkiye'ye armağan ettiği zihniyetin yetiştirdiği asker,siyasi kurum vede kuruluşlar Türk halkını,hakın istedği yaşam tarzında değil kendi istediği şekilde yaşamasını istemektedir,üzücü olansa bunu yaparken Atatürk'çü yada Laik'çi olduklarını iddia etmeleri vede bunu halka yedirmeleridir.Bugün başbakan kürsüye çıkıp bir hutbe okusa malum dikta siyasilerin paşaları,tankları Sincan'dan değil,Ankara'nın üzerinden geçirirler,bunuda Atatürk'çü Laiklik ilkelerine dayandırarak yaparlar,oysa bu Laikçi vede Atatürk'çü çevre T.C'ni,n kuruluşunda Atatürk'ün dinle ilgili sözlerini görmezden gelirler...
Bugün Atatürk'çü vede Laiklik üzerinden dine cephe alanlar Lenin Rusya'sını andıran bir Türkiye hayali peşinde koşmaktadırlar,ama nafile halk artık neyin ne olduğunu görüyor,kartel satılmış medyada yola gelecek,AKP'nin bir çok hareketini tasvip etmiyorum ama günümüzde Yazıcıoğlu'ndan sonra oy verilmeye değer bir o var.
Bu ülkede Menderes idam edildi,neden?
Kim ne derse desin bunun tek nedeni ezanların tekrar arapça okutulması nedeniyledir?
Kendi başbakanını asan bu millet binlerce kişinin katilini İmralıda semizlik dana gibi besliyor,bu siyasilerin değil halkın utancıdır.
Başörtüsüyle uğraşanlar,yani dinle birgün hak ettiklerini bulacaklar.
Son olarak Türban diye birşey yoktur,başörtüsüne saldırı Türban aracılığıyla yapılmaktadır,'Türban'kelimesi mason belge onaylı Demirel tarafından ortaya atılmış bir piyondur,bakıyorum çoğu kişi bu oyuna geliyor,Türban değil başörtüsü....

sudenaz 04-09-2008 09:34 PM

tşk ederim yorumdan dolayı vakit ayırdığın için...

JOKER 04-09-2008 09:37 PM

vandetta arkadaşım başbakan çıkıp hutbe okuyunca bilmem ne başbakan imam mı ya

bizi imamlarmı yönetiyoo şeriatmı bizim yönetim şeklimiz herkes işini yapsın.
din insanlaın en hassas yeri adamlarda dini siyasette kullanıyor bütün millette doğru olan bu sanıyor halkımız uyanıyormuş valla gülesim geliyo bu laflara . sana Atatürkün şu sözünü hatırlatırım.Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. şuanki hükümet bunu amaçlıor ama anlayana iran gibi olmak istiyorsanız saygı duyarım...

sudenaz 04-09-2008 09:40 PM

Alıntı:

[KAPLAN] tafarından gönderildi (Mesaj 198761)
Değerli arkadaşımız Sudenaz'ın açmış olduğu bu güzel iştişare konusunun aile içi bazı hoş olmayan tartışmalara vesile olması açıkcası beni çok üzdü. Konuyu bu sebeple ne yazık ki kısa bir süre için kapatmak durumda kalmıştım. Şu an itibariyle konu tekrar mesaj yazımına açılmıştır. Bundan sonraki mesajlaşmaların bireysel tartışmalardan öte, konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinize karşıt fikirlere olan yorumlarınızdan ibaret olmasını temenni ederim...

ostinate bi daha okumanı istiyorum bu yazıyı çünkü dikatini çekmemiş galiba..yineden yorumundan solayı tşkler...

JOKER 04-09-2008 09:50 PM

Alıntı:

sudenaz tafarından gönderildi (Mesaj 198848)
ostinate bi daha okumanı istiyorum bu yazıyı çünkü dikatini çekmemiş galiba..yineden yorumundan solayı tşkler...

sen varya sen :D hani uyumaya gidiyodun az değilsin :D

VANDETTA 04-09-2008 10:04 PM

Alıntı:

Obstinate tafarından gönderildi (Mesaj 198843)
vandetta arkadaşım başbakan çıkıp hutbe okuyunca bilmem ne başbakan imam mı ya

bizi imamlarmı yönetiyoo şeriatmı bizim yönetim şeklimiz herkes işini yapsın.
din insanlaın en hassas yeri adamlarda dini siyasette kullanıyor bütün millette doğru olan bu sanıyor halkımız uyanıyormuş valla gülesim geliyo bu laflara . sana Atatürkün şu sözünü hatırlatırım.Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. şuanki hükümet bunu amaçlıor ama anlayana iran gibi olmak istiyorsanız saygı duyarım...

Azizim,anlamamışsınızki yorum yapıyorsunuz,sorduğunuz bu sorunun cevabını vede ne demek istediğimi ilk mesajımda yazdım,din yada dini söylemleri bir siyasinin ağzından duyan siz ve sizin gibilerin ağzında hep aynı nakarat,'şeriat' ne alakaya maydonozdur anlamış değilim,bu ülkede siyasiler dini inanışlarını açıklayamaz,yada belirtemez mi?Hee doğru siz Laik'siniz bunu yapanlar şeriatçı!....

Malesef sizin bu isteğinizi Atatük bile yerine getiremedi,kralımız kusura bakmasınlar,zira Atatürk'ün dinle alakalı hatta Peygamber efendimizle ilgili olan sözleri hiçte az değil,doğru diyorsunuz Atatürk'de şeriatçıydı!....

Adamlar dediğiniz,seçim otobüslerinde başörtülü bayanların resimleriyle oy bezirganlığı yapan,sonrasında başörtüsünü T.C düşmanı olarak lanse eden CHP midir,yoksa başörtüsü sorununu çözeceğim diyen bir partiyi üst üste iki kez iktadara taşıyan halkın seçtiği AKP'midir?AKP'ise seçim halkın değilmidir,CHP ise kapatma davası neden CHP hakkında da açılmamaıştır.
Halk mevzuuna hiç girmek istemiyorum sizin gibi zeki(!) insanların yanında AKP'ye oy verenlerin uykusu çok derindir,biliyorum!...Burası anlayana.

Bak azizim bu ülke neden bir Malezya'ya neden bir İran'a benzetilmek istenmektedir bilmiyorum,şuraya yazıyorum ki sizde bilmiyorsunuz!...
Konu başörtüsü;
Başlayacak olursak,başörtüsü yabancı erkeklerin namahremi olan bayanlara bakmasını engellemek amacıyla,kadınların güzelliklerini gizlemsei için getirilmiş bir kuraldır,emirdir...
Bu hakkını elde etmek isteyene İran yada Malezya örneğini verirseniz onlarda size Türkiye Doğu Çin mi,Komonist Rusya yada Ateistmi olsun diye sorar,olayı bu noktaya çekmeden konuyla ilgili yorum yapın.
Başörtüsüne bir itirazınız yoksa,amenna yok varsa belirtin sizin için ne yapabileceğimize bakalım!....

djdem 04-09-2008 10:16 PM

vandetta gerçekten bizi çok iyi anlattın teşşeküredrim hiç kimse bunu anlayamıo gerçekten görmekistedikleri gibi görüyolar

zaten şu kapatma davsını anlamıorum kalkıp dtpye açılmıo böle bişi pkknın propagandasını yaptığı halde ülkeyi ileri ye götüren akp kapatılıyo

allah hepsini bildiği gibi yapsın

JOKER 04-09-2008 10:16 PM

arkadaşım devletin dini olmaz bu bir
bu millet layık olduğu liderler tarafından yönetiliyor ülke parsel parsel satılıyor amerika ne derse yapılıyor kıbrıs gitti ülke bölündü ama sana göre bunlarda önemli değil nede olsa halk bunu seçmiş bu ülkedeki tek sorun muhalefet yok parti ismi vermeden ana muhalefet partisinide onayladığımı sanmıyorum ama bu ülkenin laik cumhuriyetine din adı altında yapılan saldırılara göz yumulamaz yumulmadı yumulamaz hitlerde seçimle gelmişti

seçimle geldi diye herşeyi yapmak serbes yani :

ben başörtüsüne karşıyım benim düşüncem kamu alanlarında başörtüsü olmaması bunun haricinde istediği yerde taksın sorun değil ..

mesanihta 04-09-2008 10:20 PM

sorun devletin dini olup olmaması değil bence eğer başörtülü insanlar da bu ülkenin bu devletin vatandaşıysa devlete ait her yere de olduğu gibi girebilir laiklik demek devletin karar verirken dini göz önünde bulundurmaması demek şu anda ise devlet tam da kararlarını dine göre veriyor aslında bilmem anlatabildim mi???

VANDETTA 04-09-2008 10:35 PM

Alıntı:

Obstinate tafarından gönderildi (Mesaj 198862)
arkadaşım devletin dini olmaz bu bir
bu millet layık olduğu liderler tarafından yönetiliyor ülke parsel parsel satılıyor amerika ne derse yapılıyor kıbrıs gitti ülke bölündü ama sana göre bunlarda önemli değil nede olsa halk bunu seçmiş bu ülkedeki tek sorun muhalefet yok parti ismi vermeden ana muhalefet partisinide onayladığımı sanmıyorum ama bu ülkenin laik cumhuriyetine din adı altında yapılan saldırılara göz yumulamaz yumulmadı yumulamaz hitlerde seçimle gelmişti

seçimle geldi diye herşeyi yapmak serbes yani :

ben başörtüsüne karşıyım benim düşüncem kamu alanlarında başörtüsü olmaması bunun haricinde istediği yerde taksın sorun değil ..

Arkadaşım afedersiniz ama boş konuşuyorsunuz,T.C Laiklikle yönetiliyor,Laiklik ilkelerini aldığımız ülkelerde dini kurallara herhangi bir engelleme yoktur!...
Bugün Türkiye'de Laiklik kullanılarak bir idoloji oluşturulmaya çalışılıyor durum budur,bugün laik olduğunu iddia edenlerin laiklikle alakası yoktur....

Ortadoğuda oluşturulmaya çalışılan şey,İsrail'i bizim güneydoğumuzuda içerisine alan bir coğrafyaya kadar yaymaktır,anlamadan konuşuyorsunuz demiştim tekrarlıyayım,ilk mesajımda AKP'nin birçok icraatini benimsemediğimi belirtmiştim zaten,ben burda parti savunmuyorum,savunduğum şey,halkın özgürlüklerinin vazgeçilemez olduğudur.

Bu ülkede başörtülü vergi verir,kamu binasına giremez,ciğerini yetiştirir askere yollar,şehitlerin anma gecesine katılmak istediği takdirde engellenir....
Ben bir türlü tam bu noktayı anlıyamıyorum,bayandan korkan bu zihniyet bir erkek olarak benden nasıl korkmaz,ben o ünüversiteye o askeriyeye o kamu kurum vede kuruluşlara ellerimi sallaya sallaya giriyorum ya,bu ülkede kaçtane bayan başbakan gördünüzde bu kadar korkuyorsunuz,aynı zihniyeti taşıyan ben o başbakanlığa yada komuta zincirine ulaşabliyorum ya,ama sizinki engellemk değil güç yetirememek!!...

Son olarak son sözde Atatürk'ten olsun;

Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir...

Buda günümüz cuntacıların sözü olsun;

Yaşasın saltanatımız,halk partimi seçti kapatırız dediğimizi yaparız...

Sonrada bu ülkede demokrasi var dersiniz,bu ülkede diktatörlük var azizim diktatörlük..Gerisi fasa fiso...

djdem 04-09-2008 10:37 PM

yaa ne parseliyaaa başörtüsü bitti bişi bulamadınız eskiden bi tututrdunuz ülke satılıodiee açıklandı o konu kapandı tekrar başladınız propagandalarınızı yapmaya şimdi baş örütüsüne karşı olanlan seçim zamnı oy toplamk için bunu kullanıolardı yıllardır büğtün partiler bunusöylemiorlşarmıydı başörtüsü sorununu çözeceğiz die şimdi bunu akp yapınca ne değişti birden demokrasi demokrasidie bağırıosunuz halkın çoğu seçti akp iktidara geldi 2kere hemde ...bunu göz ardı edemezsiniz siz hem kıbrısta olduğu gibi duruo hiç biyere gitiği yok bundan öncekilere ülkeyi nasıl satıodu amerikanın karşısında nasıl pıs kedi gibi duruolardı bilioruz siz bunları bırakında iktidarın neler yaptığına bakın
akpden önce san verilen hakların hangisi vardı yaaa nekadar nankörsünüz ozamn kullanmayın size verilen hakları bukadar karşısınız yaptıklarına gidip her hastanede tedaviolma kitaplarını kendin al önceki hükümetlerdeki gibi hersabah sayısını bile hatırlayamaycağım zamlarla kalk kardeşim azıcık onur olur insanda bunları buhakları verewnlere saygı duyar bukadarda sert olunmaz bi görüş hakkında

VANDETTA 04-09-2008 10:46 PM

Alıntı:

djdem tafarından gönderildi (Mesaj 198871)
yaa ne parseliyaaa başörtüsü bitti bişi bulamadınız eskiden bi tututrdunuz ülke satılıodiee açıklandı o konu kapandı tekrar başladınız propagandalarınızı yapmaya şimdi baş örütüsüne karşı olanlan seçim zamnı oy toplamk için bunu kullanıolardı yıllardır büğtün partiler bunusöylemiorlşarmıydı başörtüsü sorununu çözeceğiz die şimdi bunu akp yapınca ne değişti birden demokrasi demokrasidie bağırıosunuz halkın çoğu seçti akp iktidara geldi 2kere hemde ...bunu göz ardı edemezsiniz siz hem kıbrısta olduğu gibi duruo hiç biyere gitiği yok bundan öncekilere ülkeyi nasıl satıodu amerikanın karşısında nasıl pıs kedi gibi duruolardı bilioruz siz bunları bırakında iktidarın neler yaptığına bakın
akpden önce san verilen hakların hangisi vardı yaaa nekadar nankörsünüz ozamn kullanmayın size verilen hakları bukadar karşısınız yaptıklarına gidip her hastanede tedaviolma kitaplarını kendin al önceki hükümetlerdeki gibi hersabah sayısını bile hatırlayamaycağım zamlarla kalk kardeşim azıcık onur olur insanda bunları buhakları verewnlere saygı duyar bukadarda sert olunmaz bi görüş hakkında

Arkadaşım bir söz vardır;

Önemli olan ne bildiğin değil karşı tarafın ne kadar anladığıdır.
Söyeldiklerimizi onlarda biliyor lakin amaç başka!....

kesmeshaker 04-09-2008 10:46 PM

müslüman bir ülke olmamızın yanı sıra demoratik bir ülkeyiz demoratik bir ülkede inanç özgürlüğünün kısıtlanması çok büyük bir çelişki.........ve bunun mantıklı bir açıklaması oldugunu hiç düşünmüyorum......

mesanihta 04-09-2008 10:49 PM

Alıntı:

kesmeshaker tafarından gönderildi (Mesaj 198877)
müslüman bir ülke olmamızın yanı sıra demoratik bir ülkeyiz demoratik bir ülkede inanç özgürlüğünün kısıtlanması çok büyük bir çelişki.........ve bunun mantıklı bir açıklaması oldugunu hiç düşünmüyorum......

:img-clapping:

djdem 04-09-2008 10:51 PM

vandetta çok doğru söledin valla ..bizi anlamıyacaklar hiç birzamna

yazdığımızı bile okurmuolarbence öle okumak ve biyerden bişi bulup suçlama yapmaya çalışıolar

ufkunyolcusu 04-09-2008 10:51 PM

birincisi türkiyenin halkı müslüman devletin dini yok. tabi bu teorik kısmı işin pratiğine bakarsak laik bi ulkede sunni anlayışa sahip bir diyanet işleri başkanlıgı var tamamen devletin kontrolunde olan.. tamamen dini olan bayramlarda devler dini referans alarak resmi tatil yapmış..yani pratikte laiklik falan yok..ikincisi kaldı ki halkın yuzde 99 u ateist olsada kişilerin inançlarinin yaşama hakkı vardir başkalarinin sinirlarına girmedigig surece ve ortu takan biri kimsenin sınırına tecavuz etmez. ayrica ayni düşünceye sahip erkekler devletin her alanina girerken bayanlari engellemek laikcileri oldukca komik bi duruma düşürüyor..

JOKER 04-10-2008 12:05 AM

Alıntı:

VANDETTA tafarından gönderildi (Mesaj 198869)
Arkadaşım afedersiniz ama boş konuşuyorsunuz,T.C Laiklikle yönetiliyor,Laiklik ilkelerini aldığımız ülkelerde dini kurallara herhangi bir engelleme yoktur!...
Bugün Türkiye'de Laiklik kullanılarak bir idoloji oluşturulmaya çalışılıyor durum budur,bugün laik olduğunu iddia edenlerin laiklikle alakası yoktur....

Ortadoğuda oluşturulmaya çalışılan şey,İsrail'i bizim güneydoğumuzuda içerisine alan bir coğrafyaya kadar yaymaktır,anlamadan konuşuyorsunuz demiştim tekrarlıyayım,ilk mesajımda AKP'nin birçok icraatini benimsemediğimi belirtmiştim zaten,ben burda parti savunmuyorum,savunduğum şey,halkın özgürlüklerinin vazgeçilemez olduğudur.

Bu ülkede başörtülü vergi verir,kamu binasına giremez,ciğerini yetiştirir askere yollar,şehitlerin anma gecesine katılmak istediği takdirde engellenir....
Ben bir türlü tam bu noktayı anlıyamıyorum,bayandan korkan bu zihniyet bir erkek olarak benden nasıl korkmaz,ben o ünüversiteye o askeriyeye o kamu kurum vede kuruluşlara ellerimi sallaya sallaya giriyorum ya,bu ülkede kaçtane bayan başbakan gördünüzde bu kadar korkuyorsunuz,aynı zihniyeti taşıyan ben o başbakanlığa yada komuta zincirine ulaşabliyorum ya,ama sizinki engellemk değil güç yetirememek!!...

Son olarak son sözde Atatürk'ten olsun;

Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir...

Buda günümüz cuntacıların sözü olsun;

Yaşasın saltanatımız,halk partimi seçti kapatırız dediğimizi yaparız...

Sonrada bu ülkede demokrasi var dersiniz,bu ülkede diktatörlük var azizim diktatörlük..Gerisi fasa fiso...

valla hoca senin laflarında bana bomboş geliyoo sen bana laikliği kullanarak ideoloji oluşturuyon diyorsun bende sana din kullanılarak ideoloji oluşturuluyor diyorum

dini siyasete alet etmek yanlış bir kere herkesin dini kendine oy almak için kullanılıyor
yok ülkeyi diğer hükümetlerde satmış bana bu ülkeyi satmayan hükümet söle atatürkden sonra hepsini imzaladığı anlaşmalar var iktidara gelmeden önce .

şuansa türkiye hergün geriliyo bak biz bile burda çatışıyoz amaçta bu zaten kutuplaşma yaratmak 80 lerde sağ sol du şimdi laik dindar sadece isimler farklı akdeniz üniveristeisnde olaylar işaretlerin başlangıcı..

bazıları düğmeye bastı türkiyeyi karıştırıyor ben ülkemi seviyorum ve iyi yönetilmesini istiyorum ama insanların dini duygularını kullanarak iktidara gelen her fırsatta cumhuriyet rejimine laikliğe saldıran bir yönetim istemiyorum . yok kızlar rahat gezemiyormuş bu iktidardan önce neden böyl sorunlar yoktuda bu iktidarda herkes birden başörtücü dindar oldu o duruma geldiki açık kadınlar dinsiz sayılacak nerdeyse bu kadar kamplaşma çok tehlikeli. türbanın bu hale gelmesin en büyük sorumlusu iktidardır siyasi simge olarak kullanmasalardı bu kadar dallanıp budaklanmazdı 80 den önce türban serbesti ve hiç bir sorun yoktu neden bu kadar siyasi simge değildi. biz kadınlardan korkmuyoruz.. sen sadece başörtüsü din olarak bakıyorsun ben devletin bekası olarak bakıyorum bu ülkenin demokrasiyle yönetilmemesi karışması işlerine gelen çok ülke var. olay çok büyük ölçekte yanii biraz daha geniş bak derim tutturmuşsun özgürlük özgürlük ülken gidecek hala başörtüsündesin ben daha ne dim sana . allah akıl fikişr versin..

bu arada

l önceki hükümetlerdeki gibi hersabah sayısını bile hatırlayamaycağım zamlarla kalk kardeşim azıcık onur olur insanda bunları buhakları verewnlere saygı duyar bukadarda sert olunmaz bi görüş hakkında

djiem konuşmalarına dikkat et hakaret etmeden yorum yap...
yapamıyorsanda yapma oke...