ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391264)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:08 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


"Hazırlanan bu iştah açıcı konu için ufak bir giriş yazısı yazmam istendi Lale ve Rukia tarafından. Köftesevengillerden olduğum hepinizce olduğu gibi onlar için de malum. Biraz mırın-kırın etmek ve naz yapmak geçmedi değil içimden. Ama nerede ben de o yürek...

Çiğ, yassı, sulu, kuru, içli, renkli, patlıcanlı, bölge isimli ne kadar çok çeşidi vardır aslında ama bazıları bir başka özel oluyor.

Örneğin Bursa da yiyemediğim pideli köfte hala rüyalarımı süslemekte ve Bursa'ya bir kez daha yolum düşünce yapacağım ilk şey iki porsiyonu mideye indirmek olacak. Ama bence en özel köfte anamın İçli köftesidir. Benden tarif falan beklemeyin, belki sizin analarınızın veya eşlerinizin yaptığı, anamın içli köftesinden çok daha güzeldir. Lafı uzatmayayım da bir içli köfte nelere kadir okuyun...

Anam içli köfteyi yapacağını günler öncesinden duyururdu bize. O akşam için yemekte hazır olmamız gerektiğini bilir ve her şey o güne göre planlanırdı. Gündüz başlayan hazırlık akşam biz geldiğimizde son demlerinde olur ve köfteler kaynayan suya atılmaya başlanırdı. Aile bireyleri masanın etrafında yerini alır ve köfteler servis edilir, şen-şakrak neşeli bir sohbetle beraber köfteler tabaklarda eksilirken herkesin gözü bir diğerinde olurdu masada. Nasıl olmasın ki?

Onlarca köfteden sadece birinin içine yerleştirilmiş bozuk bir paranın kime çıktığını görmek en büyük eğlencemizdi. O talihli talihsizimiz mevsimin ve şartların durumuna göre baştan kesilmiş cezaya çarptırılacaktır çünkü. Bu ceza, yemekten sonra alınacak dondurma, karpuz, baklava vb. şeyleri gidip almak ve ödemekti. Bir anda birinin yüz ifadesi değişir, elini ağzına götürür ve saklanmış parayı ağzından çıkarırdı. O an atılan kahkahalar, yapılan şakalar, yemeğe verilen bu neşeli mola anamın İçli köftesinin en leziz yeri olurdu...

Hala telefonum çalar arada ve bir gün sonra pişecek içli köfte haberini alırım. Umarım bu daha uzun yıllar boyunca sürer. Masa etrafındakilerden eksilen oluyor veya yeni yüzler ekleniyor.

Ama ne olursa olsun o havayı teneffüs edebilmek her şeye değer...

Banemin"

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:08 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı un

Sebzeli karışım için

30 gr tereyağı
2 soğan 1 kereviz
2 havuç
Tuz 1 su bardağı doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates püresi
Kekik
1.5 litre su
2 patates
1su bardağı haşlanmış bezelye

Hazırlanışı

Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup re deleyin. Suyunu süzüp soğanı ve maydanozı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş ekmek içini, unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğün parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın. Soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın. Kerevizin kararmaması için limonlu suda biraz bekletin. Maydanozu kıyın. Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Köfteleri ekleyip yaklaşık 1 dakika pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave edin 5 dakika daha pişirin Ocaktan indirmeye yaklaşık kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz, kekik ve tar karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.

yemektarifleri.info



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:08 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzeme

500 gr. orta yağlı koyun kıyması
3 adet domates
3 – 4 adet patates,
3 kaşık sade yağ
2-3 dilim ekmek içi Maydanoz,
tuz,
karabiber

Yapılışı

1) Izgara köftedeki gibi köfteleri hazırlayınız.
2) Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde 1/2 cm. inceliğinde dilimlere ayırınız.
3) Kızartıp bir tepsiye diziniz.
4) Aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine
koyunuz.
5) Tavada kalan yağ kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça koyup 1 . 2 dakika kavurunuz.
6) 1 çay bardağı su koyup kaynatınız.
7) Tepsideki köftelerin üzerine dökünüz
8 ) Kapak örtüp 5 – 10 dakika pişiriniz.
9) Servis tabağına köfteler patateslerin üzerinde olarak çıkarıp servis yapınız.

Not :Et çok yağlı olursa yumurta kırınız, «tutması için».

yemektarifleri.info



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzeme

1 kg. koyun kıyması
300 gr. patates
150 gr. soğan.
Bir demet maydanoz
Bir baş soğan
2-3 yumurta
Tuz,
biber.

Hazırlanışı

Patatesler yıkanarak haşlanır. Kabuklan soyularak püre makinesinden geçirilir. Kıymaya ilâve edilir, iki defa et ma kinesinderr geçirilir. Veya iyice yoğurulur. Bir bas soğan suyu, tuz, biber, kıyılmış maydanoz ve yumurta ilâve edilir. Biraz daha yoğurulur. 2 – 3 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek ıslak avuç içersinde silindir şekli verilir. Kızdırılmış yağda kızartılır. Gametür olarak patates kızartması ilâve edilir.

yemektarifleri.info




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzeme

500 gr. orta yağlı dana kıyması,
1 baş soğan
3 adet domates
2 – 3 dilim ekmek içi.
Maydanoz,
tuz,
karabiber,
Kimyon,
1 yumurta.

Yapılışı

2 defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu çok ince kıyarak koyunuz. Et yağlı olursa 1 tane yumurta da kırabilirsiniz. Bütün malzemeyi iyice yoğur-duktan sonra buzdolabında yarım saat bekletiniz. Islak avuç içinde köftelere oval veya istediğiniz şeklî verdikten sonra kızartıp bir tepsiye diziniz. Tavada kalan yağa kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça koyup 1-2 dakika kavurunuz. 1 çay bardağı su koyun kaynatınız ve tepsideki köftelerin üzerine dökünüz. Kapak örtüp 5-10 dakika pişirdikten sonra kızarmış patatesle servis yapınız.

yemektarifleri.info




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

500 gr yağsız dana kıyma
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Avuç maydanoz yaprağı
1 – 2 soğan
1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon
Tuz
5 – 6 patlıcan
1 Bardak zeytinyağı
2 Domates
Yarım kaşık salça
4 – 5 sivri biber

Yapılışı

1— Rendelenmiş soğan,kıyma,ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber,kimyon iyice yoğrulur.
2— Küçük yassı köfteler yapılır.
3— Patlıcanların baş tarafı kesilip boydan boya ince dilimlenir.
4— Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır.Yıkanıp kurulanır.
5— Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir.
6— Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur.
7— Biraz yağ ve salçalı su ilâvesiyle yavaş yavaş pişirilir.

e-tarifler.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • 750gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim ekmek içi
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca:
  • 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 1 diş sarımsak, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
Hazırlanması[*]Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.[*]Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.[*]Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun.
portakalagaci.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon
Yeteri kadar galeta unu, çeri domates, yeşilbiber

Hazırlanışı

Derin bir kabın içine kıymayı koyun ve içine kuru soğanı rendeleyin.Bir yumurtayı kırıp maydanozu ince ince doğrayın.Üzerine tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ekleyin ve karıştırın.Elde ettiğiniz karışımı 10 dakika boyunca yoğurun.Hazırladığınız köfte harcından köfte büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak toplar yapın.Yeşilbiberleri parmak eninde doğrayın ve şişe geçirin.Ardından çeri domatesleri olduğu gibi şişe geçirin ardından bir köfteyi şişe geçirin.Bu sıra ile malzemeleri şişlere doldurun.5 dakika öncesinden ısıttığınız 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.Yanında patates kızartması veya marul salatası ile servis edebilirsiniz.

yemektarifi.name





Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzeme Listesi[*]Patlican[*]Kiyma[*]1 sogan[*]3 dis sarmisak[*]Bayat ekmek veya galeta unu[*]1 yumurta[*]Maydanoz,tuz[*]Karabiber,kirmizibiber,kimyonYapılışı[*]Kiymayla diger malzemelerin hepsini karistirin.[*]Kiymayi cok iyi yogurun ki dagilmasin.[*]Patlicanlari firnda kabuklu sekiilde közleyin.[*]Saplarini kesmeden soyun.[*]Kiymayla, patlicanlari sapi disarida kalacak sekilde sarin.[*]Tepsiyi yaglayin.Patlicanlari dizin ve 180° firina verin.
neyemekpisirsem.com

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

1 kase mercimek
1,5 kase ince bulgur.
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
yeşil soğan
maydanoz
1.5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,karabiber,kırmıı toz biber

Yapılışı

mercimek haşlanır.haşlanınca suyu üzerinde çok hafif kalacak şekilde süzülür.aynı tencerede üzerine ince bulgur konulur.tahta kaşıkla karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.suu gibi görürseniz biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz.Biraz dinlenip soğuduktan sonra diğer bütün malzemeler,ince kıyılmış yeşillikler beraber yoğrulur ve köfte şeklinde servis edilir.

pratik-yemek-tarifleri.com




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

-1/2 kutu konserve mantar
-1 tane kırmızı biber
-kaşar peyniri
-sıvıyağ

Köfte için;

-1 kg. az yağlı kıyma
-1 soğan
-1 yumurta
-tuz,baharat

Hazırlanışı

Köfte için tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğurun.Yumurtadan biraz büyük parçalar yapıp tepsiye dizin.Ortasını sandal şeklinde açın 180′C fırında pişirin.Pişen köfteleri çıkarıp içine doğranmış mantar,biber ve kaşar koyup tekrar fırına verin.Kaşar peyniri eriyene kadar kızartın.

hanimeli.tc




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeleri

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz

İçi için;

Yarım kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
125 gram margarin
Az miktarda tuz ve karabiber

Yapılışı

Yağ eritilir, soğanlar atılıp pembeleştirilir. Kıyma ile kavrulur, domates salçası, karabiber, tuz konur. Bu karışım, buzlukta donmaya bırakılır.Derin bir tepside bukgur ayıklanıp çok az ılık su ilave edilerek yoğurulur, azar azar un katılır, tuz ve biber salçası da konulduktan sonra yoğurmaya devam edilir. Bulgur, ele yapışmamaya başlayınca yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekil verilir. El, sürekli ıslatılarak kahve tabağı şekli verilen köftenin içine dondurulmuş içten 3-4 yemek kaşığı konularak yumurta biçimi verilir ve ağzı kapatılır. Kaynar suda haşlanıp, sıcak servis yapılır.

alıntıdır.



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Özel dana etinden yoğrularak hazırlanmış ve dinlendirilmiş Akhisar Köfte itina ile ızgara edilirek dilimlenir.

Köy tereyağı ile kızartılarak ince dilimlenmiş kepekli pide üzerinde kızartılmış domates, yeşil sivri biber ve maydonoz ile servis edilir.

İsteğe bağlı olarak acı veya tatlı sos seçeneğide mevcuttur.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Özel dana etinden kaşar peyniri ile yoğrularak hazırlanmış ve dinlendirilmiş Akhisar Köfte itine ile ızgara edilirek dilimlenir.

Köy tereyağı ile kızartılarak ince dilimlenmiş kepekli pide üzerinde kızartılmış domates, yeşil sivri biber ve maydonoz ile servis edilir.

İsteğe bağlı olarak acı veya tatlı sos seçeneğide mevcuttur.

akhisarkofte.web.tr




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

750 gr. koyun kıyması
2 dilim ekmek içi
5 yumurta
1 adet haşlanmış havuç
2 kaşık yağ
1 baş soğan
1 çay fincanı peksimet unu
1 çay fincanı bezelye tuz, karabiber

Yapılışı

Derin bir kaba kıyma, elekten geçmiş ekmek içi, rendelenmiş bir baş soğan, tuz, karabiber konur. Üzerine bir yumurta kırılarak iyice yoğrulur veya varsa makinadan geçirilir ve tahta üzerine alınır. 7-8 cm. çapında silindir şekli verilir, ortasından yansına kadar uzunlama: sına boydan boya açılır. İçine katı pişmiş ve soyulmuş üç yumurta, haşlanmış havuç ve bezelye taneleri yerleştirilir. Üzeri kıymayla kapatılır. Pişerken açılmaması için iyice pekiştirilir. Yağlanmış bir tepsiye veya payleks tabağa alınır, üzerine çaıpılmış bir yumurta sürülür, peksimet unuyla kapatılır, frnnda veya ateş üzerinde ara sıra üzerine yağ serpmek koşuluyla pişirilir. Bir parmak eninde dilimlere kesilir. Dağıtım tabağına alınınca, salçası üzerine gezdirilir. Patates püresiyle sofraya alınır.

yemektarifleri.info



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

Yarım kilo kıyma
2 dilim ekmek
1 adet soğan
1 kaşık salça
2 adet yumurta
3 – 4 adet patates
3 kaşık yağ
1 yumurta
2 kaşık süt
Tuz,
karabiber

Yapılışı

İki defa çekilmiş etin içerisine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içini rendelenmiş soğanı, 2 yumurtayı, tuzu karabiberi koyup iyice yoğurunuz. Etten yumurta büyüklüğünde parçaları oval şekle getirip tam ortalarını iyice bir tepsiye diziniz. Üzerine 2 kaşık yağ koyup orta hararetli fırında 20 – 25 dakika pişiriniz. Diğer tarafta patatesleri iyice haşlayıp püre haline getiriniz. Ezilmiş patatesleri bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, 1 adet yumurta, 2 kaşık süt, tuz karabiber koyup karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Sonra bu püreden kaşıkla alıp tepsideki köftelerin çukur kısmına iyice doldurunuz, 2 kaşık salçayı 1 çay bardağı suyla sulandırıp tepsideki köftelerin üzerine dökerek orta hararetli bir f’rına koyunuz.. Köftelerin üzeri pembemsi bir hal alınca fırından alınız. Servis tabağına şeklini bozmadan alıp servis yapınız.


yemektarifleri.info




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

1 kilo az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
Bayatlatılmış yarım ekmek içi
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 çay fincanı un

Hazırlanışı

Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir.


gurmelezzetler.com




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

Köftesi için:

1 adet soğan,
5 çorba kaşığı pirinç,
300 gram kıyma,
Tuz, karabiber,
1 adet havuç,
1 adet patates,
5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tereyağı,

Terbiyesi için

1 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı limon suyu,
1 adet yumurta sarısı,

Hazırlanışı

Kıyma, pirinç, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı bir kapta karıştırıp küçük köfteler yapın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin ve üzerine küp doğranmış havuç, patatesi ekleyip hep beraber kavurun. Üzerine suyu koyup kaynatın. İçine köfteleri koyup 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısını, unu ve limon suyunu çırpın. Yemeğin içinden 1 kepçe suyundan alıp terbiyeyi ılıştırın ve sulu köfteye tekrar ekleyin. 1 taşım daha kaynatıp sıcak servis yapın.

dogadangelensifa.blogcu.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

• 500 gr. kıyma
• Yarım ekmek içi
• 6 diş sarımsak
• 3 sivribiber
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 yemek kaşığı sirke
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Ayrıca kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Sivribiberleri çok ince doğrayalım. Sarımsakları rendeleyelim. Ekmek içini iyice ufalayalım. Derin bir karıştırma kabında bütün malzemeleri iyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarlayalım. Kızgın yağda kızartalım. İçinde sivri biber ve salça olan köfteyi denemelisiniz.

yemektarifleri.info




Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

2 bardak ince bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
2 çorba kaşığı salça
1 yeme kaşığı reyhan
Yarım çorba kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım kilogram kuzu kıyma (yağsız olmasını tercih eniniz)
Tuz

Hazırlanışı

Yoğurmak için geniş bir tepsi alıp içerisine ince, ince kıydığınız soğanı, bol suyla yıkadığınız maydanozu, 1 çorba kaşığı salçayı, baharatları, tuzu koyun. Bu malzemeleri yoğurunuz, macun kıvamına gelinceye kadar. İlk önce az, az kıymayı ilave ediniz. Ardından da az, az güzelce yıkadığınız bulguru ilave ediniz. Zaman, zaman da üstüne su serpiniz ve macun kıvamını alana kadar yoğurmaya devam ediniz. Kurumasını engellemek için üzerine temiz bir bez örtünüz.
Hazırladığınız harçtan fındık kadar parçalar koparınız. Baş parmak ile işaret parmağınızın arasında sıkıp düğme şeklini veriniz. Hazırladıklarınızı bir tepsiye diziniz.
Genişçe bir tencere içerisinde yağı eritiniz. 1 çorba kaşığı salça ilave edip birkaç dakika kavurunuz. Üzerine de 6 bardak su koyup kaynatınız. Tuzuna bakım gerekliyse tuz atınız. Hazırladığınız köfteleri yavaşça kaynayan suyun içerisine atınız. Köfteler yumuşadığında su yüzüne çıkarlar. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.

yemektarifleri.kadin.ca



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

250 kilogram kuzu kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1 ufak kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam maydanoz
Karabiber tuz

Yapılışı

Derin bir tencerenin içerisine 6 bardak su koyunuz ve biraz da tuz atıp kaynatınız. Kerevizle havucu yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayınız ve kaynayan suyun içerinse atınız. Altını kısıp pişirmeye bırakınız.Soğanları ayıklayıp ince, ince kıyınız. Kıymaya, bolca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, tuzu, karabiberi de ekleyip güzelce yoğurunuz. Bilye iriliğinde yuvarlak köfteler yapınız. Bir tepsi içerisine 2 çorba kaşığı unu serpiniz.Hazırladığınız köfteleri tepsiye koyunuz ve tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayınız.Ardından hepsi bitince köfteleri tek, tek kaynayan suya atınız. Patatesleri de soyunuz ve büyüklüğüne göre dörde ya da altıya bölünüz. Ardından kaynayan tencereye atınız. Tadına bakınız gerekirse tuz atınız. Hepsini beraber bir süre daha kaynatınız.Pirinçler ile patatesler yumuşayana kadar ocağın altını kısıp, tencerenizin de kapağını karatıp pişirmeye devam ediniz.Bir kap içerisin de limon suyu ile yumurtanın sarısını çırpınız. İçerisine yarım su bardağı su koyup çırpınız. Ardından yumurtanın kesilmemesi için incecik olarak çorbanın suyundan içine akıtarak çırpmaya devam ediniz ve tencerenin içerisine ağır, ağır dökünüz. Kıydığınız maydanozları da tencereye serpiniz. Sürekli karıştırarak birkaç dakika daha ocakta tutunuz ve yeniden kaynamaya başlamadan ocaktan alınız. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.

yemektarifleri.kadin.ca



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

İki yemek kaşığı tere yağı
Üç su bardağı sıcak su
Bir yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yarım kilogram koyun kıyması
iki kilogram ayva

Hazırlanışı

Kıymaları bir kaba koyup içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz.Yoğurduk daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız kıymaların üzerinden bastırarak yassı köfteler elde ediyoruz.Ayvaların kabuklarını soyuyoruz.Ortadan ikiye kesiyoruz ve içindeki çekirdek ve çekirdeği yatakları çıkartıyoruz.Tekrar ikiye kesiyoruz.Teflon bir tavanın içersine yağı koyup, ayvaları önlü arkalı kızartıyoruz.Bir tencerenin dibine önce kızartımız ayvaları diziyoruz.Üzerine köfteleri yerleştiriyoruz.İki su bardağı sıcak suyu erittiğimiz salçayla birlikte tencerenin içersine ilave ediyoruz.Biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Tenceremiz kaynadıktan sonra ocağın altını kısıyoruz ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.Tenceremizi ocaktan aldıktan sonra 20 dakika dinlendirip servis ediyoruz.

yemektarifleri.kadin.ca



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

• ½ kg. dana kıyması
• 250 gr kuzu kıyması
• 1 adet yumurta
• 1 kalın dilim ekmek (ufalanmış)
• 5 adet domates (rendelenmiş)
• 1 diş sarımsak (dövülmüş)
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı

Yapılışı

1. Derin bir kâsenin içine kıymaları, ekmek, yumurta, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip iyice yoğurun.
2. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın.
3. Domates rendesini, tuz, karabiber orta boy kapaklı bir tavada ağzı kapalı olarak kısık ateşte 30 dk pişirin.
4. Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine sosu gezdirin dilediğiniz gibi süsleyin.

hamaratabla.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

• 1 adet yumurta
• Tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 2 su bardağı ince bulgur
• 2 çorba kaşığı un

Sos için

• 2 çorba kaşığı biber salçası
• 2,3 diş sarımsak
• 1,5 çay bardağı nar ekşisi
• Maydanoz
• 1 tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı

1. Bulgurumuzu yıkadıktan sonra geniş bir kaba koyalım.
2. Üzerine kaynamış olan suyu bulgurun üzerini geçecek şekilde dökün ve üzerini bir tepsiyle kapatın bulgurun şişmesini bekleyin.
3. Bulgur şişince yumurta, un tuz ve kimyonu ilave ederek yoğuralım ve dinlenmeye bırakın (50 dk)
4. 50 dk ardından başka bir tepsiye hazırlayacağımız köfteler için tepsinin tabanına un serpin (birbirine yapışmaması için)
5. Avucumuzun içinde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın ve unlamış olduğunuz tepsiye koyun.
6. Ardından tepsiyi dinlenmeye bırakın ve pişirmek için geniş bir tencereye su koyun kaynatın, kaynayan suya tuz ilave edin.
7. Sonrasında hazırlamış olduğunuz yuvarlakları içine atın ve pişirin.(bulguru önceden sıcak suyla şişirdiğimiz için çabuk pişiyor.)
8. Sarımsakları 4 de bölün ve ufak bir şekilde doğrayın.
9. Başka bir tencerede yağ ve salçayı kavurun.
10. Doğramış olduğunuz sarımsakları nar ekşisini ve maydanozları ilave edip kavurun.
11. Son olarak pişirmiş olduğunuz köfteleri hazırlamış olduğunuz sos’a ilave edin ve harmanlayın.

hamaratabla.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

• 500 gr pırasa
• 2 dal maydanoz
• 1 adet yumurta
• 250 gr kıyma
• Tuz
• Karabiber

Üzeri İçin

• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak İçin

• Ayçiçek yağı

Yapılışı

1. Pırasayı ince doğrayın.
2. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
3. Pırasaların suyunu iyice sıkıp yoğurma kabına alın.
4. Kıyma, yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun.
5. Karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin.
6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verin.
7. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
8. Ilık olarak servis edin.


hamaratabla.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

• 1 adet kuru soğan
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 1 adet yumurta
• 3 çorba kaşığı irmik
• ½ demet maydanoz
• 3 çorba kaşığı yoğurt
• 4 diş sarımsak
• 500 gr tavuk eti kıyması
• Karabiber
• Kırmızı toz biber
• Tuz

Yapılışı

1. Yoğurma kabına tavuk kıymasını alın.
2. Soğanı ve sarımsakları soyup küçük şekilde doğrayın ve kıymanın üzerine ekleyin.
3. Maydanozu ince kıyın yumurta, yoğurt ve irmikle beraber ekleyip karıştırın.
4. Bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra iyice yoğurun.
5. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yassı şekil verin.
6. Tavada sıvıyağ kızdırın ve şekil verdiğiniz köfteleri bu yağda kızartın.
7. Yeşilliklerle süsleyerek servis edin.

hamaratabla.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


Köfte harcı için:
  • 500 g yağsız dana kıyması
  • 1 çay bardağı (50 g) pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için;
  • Galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı

Pirinç haşlanır ve süzülür. Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine yumurta, pirinç, tuz, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 g kıyma da konulduktan sonra yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir. Köfte harcını en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batırılır. Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda altın köftelerin her iki yönü kızartılır. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alın. Servise hazır. Afiyet olsun…


Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz.


nefisyemektarifleri.com






Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

• 2 dilim ufalanmış ekmek içi
• 3 diş sarımsak
• 1 çay bardağı maden suyu
• 3 çay kaşığı ufalanmış reyhan
• 5 çay kaşığı kıyılmış taze kekik
• 1 adet kuru soğan
• ½ demet maydanoz
• 50 gr siyah zeytin ezmesi
• ½ çay bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 500 gr dana kıyma
• 60 gr kaşar peyniri
• Tuz
• Karabiber

Yapılışı

1. 1 adet yumurta, süt, ve ekmek içini derin bir kabın içinde karıştırıp 10 dakika bekletin.
2. Soğanı soyup rendeleyin ve ayrı bir kaba alın.
3. Sarımsakları ve maydanozları ince kıyın ve soğanın üzerine ekleyin.
4. Kıyma, zeytin ezmesi, maden suyu, yumurta sarısı, kekik, reyhan, kaşar peyniri, karabibe ve tuzuda soğanlı karışıma ekleyip karıştırın.
5. Soğanlı karışımı sütlü karışıma ekleyin ve iyice yoğurun.
6. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
7. Tereyağını tavada ısıtın ve köfteleri bu yağda kızartın.
8. Sıcak olarak servis edin.

hamaratabla.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

400-500 gr. kıyma
1 tane orta boy havuç
1 tane orta boy kuru soğan
2-3 dilim ekmek içi
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı küp domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sarımsaklı çeşni(tuzlu olduğundan yemeğe tuz eklemiyoruz)

Kızartmak için

Margarin ya da sıvıyağ

Yapılışı

Derin bir kaba kıyma alınır.Üzerine rendelenmiş soğan,rendelenmiş havuç,rendelenmiş 2 diş sarımsak,kimyon,yumurta ve robottan geçirilmiş ekmek içi konur ve iyice yoğurulur.
Yoğurulan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve istenilen şekil verilir.
Geniş bir tencereye zeytinyağı konur ve küp domatesler eklenir.2-3 dakika sotelenip yumuşayan domateslerin üzerine salça eklenir ve 1-2 dk kavrulur.2 tane sarımsak ince doğranıp eklenir.Çok az sıcak su ilavesi yapılıp sarımsaklı çeşni eklenir ve 1-2 dk pişirilince kısık ateşe alınır.Teflon tavada sıvıyağda köfteler hafif kızartılır ve hazırlanan domates harcına eklenir.
Kısık ateşte 10-15 dk. pişirilir.

aktifmutfak.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

Yarım fincan maydonoz yaprağı
Yarım fincan kişniş yaprağı
1 kırmızı soğan, 4e bölünmüş
Yarım kilo sığır eti kıyma, yağsız
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı hafif kırmızı biber
1 / 2 çay kaşığı yenibahar
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
10 safran çiçeği
1 çorba kaşığı sıcak süt
2 su bardağı (200 ml) yağsız yoğurt
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı doğranmış kişniş

Hazırlanışı

1 – Alüminyum folyo ile fırın tepsisini kaplayın. Maydonozu, taze kişnişi ve soğanı mutfak robotuna koyun ve iyice doğrayın.Kıyma, kişniş, kimyon, kırmızı biber, yenibahar, tuz ve biberi ekleyin ve iyice karışana kadar mutfak robotunda karıştırın.
2 – Izgarayı orta/yüksek sıcaklıkta ısıtın. Tahta şiş’e bir çorba kaşığı kıyma karışımını 7 cm uzunluğunda geçirin. Izgaraya yerleştirin. Bütün kıyma karışımını bu şekilde şişlere dizin ve ızgaraya yerleştirin. Üzerini kaplayın ve bir kenarda bekletin.
3 – Safranı ve sıcak sütü bir kaseye koyup kenarda bekletin. Yoğurt, taze kişniş, tuz ve biberi küçük bir kaseye koyup bir kenara koyun.
4 – Köfteleri biraz yağla fırçalayın ve önceden ısıtılmış ızgarada diğer yüzünü de çevirip yağlayarak 5-8 dakika (kahverengileşip iyice pişinceye kadar) pişirin.
5- Safranlı karışımı yoğurt karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Köftenizi safranlı yoğurtla servis edin.
Afiyet olsun.

Not:16 tane çöp şiş’e ihtiyacınız olacaktır.


gununyemegi.org

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

1 kase haşlanmış nohut
1 yumurta
1 tane kuru soğan
1 -2 diş sarımsak
1/2 bardak galeta unu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
kimyon
karabiber
kişniş(ben onun yerine çerkez tuzu koydum kişnişim yoktu)
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Nohut rondoda ezilir, yumurta, soğan rendesi, un, galeta unu, sarımsak(ez), karbonat, maydanoz ve baharatları koyularak iyice yoğurulur. Yapışkan olursa içine galeta unu ilave edilir. Dolapta 1 saat bekletilip köfte şekli verilerek, bol kızgın yağda kızartılır. Lavaş ekmeği ve yeşillikler ile servis yapılır. Ben bir kısmını misket köfte şeklinde yapıp kürdan batırdım. Afiyet olsun

nefisyemektarifleri.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
kimyon, karabiber, tuz
Yarım kilo yoğurt;
Lavaş pidesi veya tırnak pidesi
sos için:
2-3 kaşık tereyağı,
kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Kıymaya, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharat ilave ederek normal köfte yoğurun, köftelere parmak şekli verip yağda kızartın. Servis tabağına tırnak pidesini küçük kareler şeklinde keserek koyun. Üzerine yoğurt dökün. Yoğurdun üzerine kızartılan köfteleri koyup, tereyağlı, kırmızıbiberli sos gezdirin.


Not: pide yerine normal ekmeği ince dilimler halinde kızartıp koyabilirsiniz.köfteyi ekmeksiz sevenler ekmek miktarını azaltabilirler

nefisyemektarifleri.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

3 tane Patlıcan
400 gr. Kıyma
2 dilim Ekmek İçi,
1 adet Kuru Soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet Domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Su
Tuz, Kara Biber, Kimyon

Hazırlanışı

Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın.
Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin. Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin. Hafifçe rengi dönmüş patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın. Üzerine hazırladığınız köfteleri dizin.
Domatesleri biberleri ve sarımsakları zevkinize göre köftelerin üstüne yerleştirin.Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp gezdirin.bir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde serpiştirin.
200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

masterpi.tr



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

55 adet küçük köfte için,
1 cup = 250 ml. lik su bardağı
tsp = tatlı kaşığı
1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma (içindeki yağ ve et oranı inegöl köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma çektirin.)
Yarım su bardağı bayat ve ufalanmış ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karbonat (Amerika'da "baking soda" adı altında bulunuyor.)
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

Tarifi

Kıymaya ufalanmış ekmek içi , su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.
Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. Eğer köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Biraz, oda sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.

Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın. Ayrıca köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişip, servis yapabilirsiniz..Yanına kimyon, kırmızı tozbiber, sumak, kekik gibi baharatlar ve biber turşusu, domates, piyaz ya da patates kızartması gibi güzellikleri eklemeyi unutmuyoruz tabii.
Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.

atasofrası.blogpost



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

• 500 gr köftelik kıyma
• 3 dilim bayat ekmek içi
• 1 adet soğan
• 1 çay kaşığı karbonat
• 15 adet mantar
• 7-8 dal taze soğan
• 4 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 tutam maydanoz
• 2 adet domates
• 2-3 adet sivri biber
• 1 kase rende kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber, köfte baharı

Hazırlanışı

Kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharı, tuz ve karbonat yoğurularak köfte harcı hazırlanır. Harçtan koparılan parçalar yuvarlandıktan sonra ortaları oyulur ve avuç içi büyüklüğünde çanak şekli verilir.
İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanlar tencerede sıvı yağda pembeleştirilir. İnce doğranmış mantarlar soğanlara eklenerek sularını çekinceye kadar sotelenir. Ocaktan alınan mantarlara ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek harmanlanır. Hazırlanan çanak şeklindeki köfteler iyice pişmemesine dikkat edilerek fırında bir miktar kızartılır Mantarlı harç yarı kızarmış köftelerin içerisine doldurulur. Domatesler dilimlenir. Mantarlı harçla doldurulmuş köfteler altlarına domates dilimleri yerleştirilerek tepsiye dizilir. Köftelerin üzerine rende kaşar peyniri serpilerek domates ve biber dilimleriyle süslenir. 1 çorba kaşığı salça 1 bardak suda ezilerek tepsiye ilave edilir. Köfteler fırında 175 derecede kaşarlar eriyene kadar kızartılıp servis yapılır.

resimli-yemek-tarifleri.info



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

-750 gr. Dana kiyma
-2 sogan
-2 dilim bayat ekmek içi
-3 yumurta (2 tanesi köfte içine kati pisirilecek, 1 yumurta aki köfte hamuruna,
-1 yumurta sarisi üzerine sürülecek)
-1 havuç (haslanmis)
-1 su bardagi iç bezelye (konserve)
-tuz
-karabiber

Hazırlanışı

Kiyma, rendelenmis sogan, islatilip sikilmis ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta aki iyice yogrulur.
Firin tepsisinin boyundan dört parmak kisa olarak silindir yapilir.
Ortadan boydan boya yarilip, haslanmis yumurta, bezelye, küçük küçük dogranmis havuç konup köfte kapatilir.
Islak elle düzeltilir.
Yaglanmis firin tepsisine konup üzerine yumurta sarisi sürülür.
Firinda, sicaklik önce üstten verilir (çatlamamasi için).
Pisince servis tabagina alinip dilimlenir.

Not:

1) Tepside kalan yagina bir tatli kasigi nisasta ve 1 çorba kasigi salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapilabilir.
2) Rulonun içine patates-püresi de konabilir.

anadoluevyemekleri.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

1 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
8-10 sap taze soğan
1 demet maydanoz
3 domates
Yarım kg köftelik bulgur
Yarım kg çiğ köftelik koyun kıyması (but tarafından, yağı siniri tamamen temizlenmiş)
1 çorba kaşığı çiğköftelik Urfa baharatı (yenibahar, tarçın, karabiber)
2 su bardağı isot
5-6 küp buz
2 çorba kaşığı domates salçası
Yoğurmak için buzlu su
Tuz

Yanına;

Marul veya kıvırcık salata yaprağı
Taze nane
Maydanoz
Salatalık
Domates
Semizotu
Kırmızı turp

Yapılışı

Soğanla sarımsağı incecik kıyın. Taze soğanla maydanozu yıkayıp süzün. Taze soğanların beyaz ve açık yeşil kısımlarını çok ince dilimleyin. Maydanozun yapraklarını kıyın. Domatesleri rendeleyin. Bulgurun kepeğinin uçması için açık havada birkaç kez hafif yukarı savurarak havalandırın. Geniş bir çanağın içine buzlu suyu hazır edin. Yüksek kenarlı geniş bir yoğurma tepsisine kıymayı, kuru soğanı, sarımsağın yarısını, rendelenmiş domatesi, baharatı, isotu ve buzları koyun. Tuz serpin. Bütün malzeme macun kıvamına gelene kadar kuvvetlice bastırarak yoğurun. Bulguru ilave edin ve aynı şekilde yoğurmaya devam edin. Bulgur, suyunu çektikçe elinizi buzlu suyla ıslatın. Bu arada salçasını katın. Tadına tuzuna bakın, gerekirse tuz ilave edin. Buz tamamen eriyince ve bulgur çiğnenecek yumuşaklığa geldiğinde çiğköfte hazır demektir. Son olarak kıyılmış taze soğan, maydanoz ve kalan sarımsağı ilave edin. Bütün malzeme iyice birbirine geçinceye kadar biraz daha yoğurun. Geniş bir servis tabağına salata yapraklarını yayın. Çiğköfteleri sıkım sıkım hazırlayıp yaprakların üstüne koyun. Onun da üzerine nane ve maydanozları yerleştirin. Yanma dilimlenmiş salatalık, domates, semizotu ve kırmızı turp koyun. Lavaş ekmeğiyle birlikte servis yapın.


e-tarifler.com

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

Kereviz Yaprağı
1 Adet Kereviz
100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
200 gr Arpacık Soğanı
4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
80 gr Ceviz İçi
80 gr Kurutulmuş Domates
2 Dilim Tost Ekmeği
1/2 Demet Maydanoz
1 Küçük Demet Fesleğen
4 Adet Ançuez Fileto
500 gr Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

Yapılışı

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

yemekustasi.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

2 adet levrek
2 adet soğan
2 dilim ekmek
3 adet yumurta
750 gr. taze patates
80 ml. zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 adet limon
100 ml. krema
1 demet dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı

Yıkadığınız balıkları dörde böldüğünüz bir adet soğan ile yumuşayana kadar pişirin ve süzün.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuyunca soyun. Büyükleri ikiye ya da dörde kesin. 30 ml. zeytinyağını, ezilmiş sarmısak, krema, limon suyu, karabiber ve tuz ile çırpıp bir sos hazırlayın. Patateslerin üstüne 1/2 demet kıyılmış dereotu ilave edin ve karıştırın.

Bayat ekmekleri ıslatın ve sıkın. Kalan soğanı rendeleyin. Dereotunu minik doğrayın. Soğuyan balıkları ayıklayın.

Ayıklanmış balıkları yoğurma kabına alıp 1 adet yumurta, 1/2 demet dereotu, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ile yoğurun. Karışımdan yuvarlak köfteler yapın.

Zeytinyağını tavaya koyun, kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

Kağıt üstünde süzülmeye bırakın. Servis tabağına alıp patates salatası ile birlikte servis yapın.

yemekustasi.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

200 gram hindi göğüs
1 adet küçük soğan
Tuz, karabiber, köfte baharatı
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet orta boy havuç

Yapılışı

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın.
Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin.
Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.

yemekustasi.com



Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:15 AM

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta (birinin akını ayırrn)
3 kibrit kutusu kadar taze kaşar
3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri ve kızartmak için :

Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar galeta unu

Yapılışı

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinize biraz nişasta bulayın, parmak uçlarınızı da nişastaya bulayıp patates hamurunu düzleştirin. içine bir miktar kaşar, beyaz peynir koyun. Nişasta serpilmiş tepsiye yuvarlayın.Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Servis tabağına çıkarıp servise sunun.

yemekustasi.com




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.