![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri
Acaba Nerde
İnerken aklıma bir kara perde Her şey yeniden başlar bittiği yerde Dönüşü olmayan bir yola girdim Bir yanlışlık yaptım; acaba nerde Yeniden başlamak, yeniden doğmak Mümkün değil cevabı arayıp bulmak Yeniden başlamak, yeniden doğmak Mümkün değil hesabı yıllara sormak Nerde benim hasretim ümidim neşem nerde Nerde boyun eğdiğim inancım saygım nerde Nerde benim gençliğim hani sevenler nerde Uğruna baş koyduğum, seninim diyen nerde Severken mi yoksa sevilirken mi Herkese bir kader yazılırken mi Bana düşen payı bilmiyorken mi Bir yanlışlık yaptım; acaba nerde |
Acı Gözyaşları
Acı gözyaşlarımı silecek sevgilim yok Benim bu derdlerimi ah Bilecek sevgilim yok Ömür boyu çekerim yar uğruna cefayı Bu çektiğim cefayı bilecek sevgilim yok Benim bu derdlerimi bilecek sevgilim yok Bir gün olsun bahtıma gülecek sevgilim yok Beklerim yollarını gelecek gelecek sevgilim yok Açmışım kollarımı saracak sevgilim yok Bir gün olsun yüzüme gülecek sevgilim yok Ömür boyu çekerim yar uğruna cefayı Bu çektiğim cefayı bilecek sevgilim yok |
Ağlarsın Bilsen
Kırdığın kadehte kalan ömrümden Ağlarsın içtiğim yılları bilsen Hicrimle sararıp solan ömrümden Ağlarsın biçtiğim dağları bilsen Sefiller gücünü bende sınadı Kimi kaçık dedi, Kimi bunadı Berduş eleştirdi,sarhoş kınadı Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen Ar ettim sakladım uğraşlarımı Haberdar etmedim sırdaşlarımı Gizlemek isterken gözyaşlarımı Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen Sefiller gücünü bende sınadı Kimi kaçık dedi, Kimi bunadı Berduş eleştirdi,sarhoş kınadı Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen Felsefe böyledir divanelerde Teselli aranır bahanelerde Bir kadeh mey için meyhanelerde Ağlarsın düştüğüm halleri bilsen Ateşi su bildim göz göre göre Aklım zavallıydı duyguma göre Bahtına şükretti "Mecnun" bin kere Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen |
Aklım Takıldı
Dün gece hep seni seni düşündüm Söylediklerime aklım takıldı Uykumda bir sağa bir sola döndüm Alaycı gülüşüne aklım takıldı Yüzünde şüpheli bir anlam vardı Bana ne dediysen sanki yalandı İçimi tarifsiz bir korku sardı Aşkımı düşündüm aklım takıldı Açık konuş benle doğruyu söyle Nedir bu tavırlar bu gidiş böyle Bir yanlışlık yaptım demedin amma Şeytana uydun mu aklım takıldı Aklım takıldı fikrim takıldı Yeşil gözlerine aklım takıldı Sevdim diyorsun gerçek mi bilmem Söz veriyorsun bunla yetinmem Geleceğe dönük hayallerimize Durun biraz dedim aklım takıldı Beni sevmeye mecbur değilsin Sen bir gerçeksin yalan değilsin Belki bir aşkla kalan değilsin Gururum coştu aklım takıldı Belki sana göre eski kafayım Bir aşkla yetinen anlayıştayım Belki isteyip te yapamadığın Zorluklardayım aklım takıldı Aklım takıldı fikrim takıldı Yeşil gözlerine aklım takıldı |
Akma Gözlerimden
Akma gözlerimden Çıkma düşlerimden Kaçma ellerimden Gitmek sana göre değil Yağma yağmur gibi Gitme öksüz gibi Hasret dağlar gibi Gitme Kalpler yine kırık mahzun olacak Sevda yine yarim, yarim kalacak Kalpler yine kırık mahzun olacak Sevda yine dertle tamamlanacak Susmuş anılarda Dertli yarınlarda Çıkmaz sokaklarda Kalmak bana göre değil Kir su inadını Tanrı yazısını Bozmak bize göre değil |
Akşam Güneşi
Batarken ufuktan bir akşam güneşi Bırakıp gitmiştin beni sen sevgilim Yıllar yılı oldu hala dönmedin geri Ne olur ne olur ne olur dön bana Bak batıyor yine akşam güneşi Aşkımı dillerde gözümü yollarda Kimsesiz bırakan şu gurbet ellerde Sanki kara bulut seni saklıyor benden Ne olur ne olur ne olur dön bana Yine gölgelendi akşam güneşi |
Al Hançeri
Al hançeri vur bağrıma canım senindir Varlığıma karar vermek senin emrindir İsterim ki ömrüm sonu seninle olsun İsterim ki yaşat beni sevip sevindir Bazen bana öyle yakın öyle cansın ki Ben bedenim sense ruhum öyle bensin ki Dokun bana sarıl bana hep öylece kal sevilmenin böylesine kim ne desin ki Canım benim ömrüm benim kim ne desin ki İsterim ki yaşat beni sevip sevindir Varlığıma karar vermek senin emrindir |
Al Senin Olsun
Al senin olsun bende ne varsa, İstemem mutluluğu senden uzaksa, Ver bana gönlümü dert olacaksa, Gönlünde başka aşk yer bulacaksa, Bahtını bahtımın kaderi yaptım, İsterim ömrüm senle son bulacaksa, En büyük mutluluktur seveni sevmek, Zor değil bir gönülde yer bulabilmek, Yaşamak rüyasında gerçeği görmek, Ne güzel bir gönülde dertler öldürmek, Sanki yaşamamın sebebi sensin, Sen benim bahtıma gülen kadersin, Batmayan bir güneş doğdu ufkumda, Sen benim gecemi gündüz edensin, Bu alem gülmeyi senden öğrenmiş, Sen aşkın en güzelini aşkla verensin, En büyük mutluluktur seveni sevmek, Zor değil bir gönülde yer bulabilmek, Yaşamak rüyasında gerçeği görmek, Ne güzel bir gönülde dertler öldürmek |
Allahın Emriyle
Allah'ın emriyle Peygamber kavliyle İstemiştim seni bana Keremle Mecnun haliyle Vermediler seni Kahrettiler beni Yaşıyorum can havliyle Gönül derdiyle, aşkın derdiyle Sevda sevenindir Dertler çekenindir Hem sevenin, hem çekenin Doğru söyle yar kimindir Vermediler seni Kahrettiler beni Yaşıyorum can havliyle Gönül derdiyle, aşkın derdiyle Bir nefeslik kadar Zamanım kalsa Bir daha dünyaya gelmek Alnıma tekrar yazılsa Yine severdim Yine isterdim Ayrılık bahtımın Acı kaderi olsa, yazısı olsa Kınamayın beni Çok görmeyin beni Sevdalandım tam yürekten Yana yana, kana kana |
Almina
Son günlerde ne yüzüme bakıyor Ne bir selam veriyorsun Almina zahmet edip ne elimi sıkıyor Ne bir hatır soruyorsun Almina Madem hızlı yaşamayı severdin Neden bana yar olamaya söz verdin Cambaz gibi kalpten kalbe tel gerdin Maceraya yürüyorsun Almina Ben yanarken hasretinin narında Hoyrat eller bağlar bozdu bağrında Ben aklımı uğurlarken uğrunda Sen sefalar sürüyorsun Almina Seni gözden seni sözden sakınıp Sır vermedim dosta senden yakınıp Hasretinle her gün biraz tükenip Bittiğimi görüyorsun Almina Koca bir yaz gelip geçti gülmeden Ben giderim, sen insafa gelmeden Hayatımla oynuyorsun bilmeden Günahıma giriyorsun Almina Telaşlanma kastettiysen canıma Günden güne giriyorsun kanıma Bir atımlık barut kaldı sonuma Muradına eriyorsun Almina |
Anlatamam ki
Hangi söze sığarsın sen Anlatamam ki anlatamam ki Seni bende bir daha yaratamam ki Sensin bu gönlüm sensin bu ömrüm Yaşatamam ki yaşatamam ki Sen her sözde bir kitapsın anlatamam ki Senin gibi bir sevgiliyi yaratamam ki Dile benden ne dilersen Yok diyemem ki yok diyemem ki Aşk sihrine güç mü yeter dur diyemem ki Seven gönlü kim susturmuş sus diyemem ki Senden gelen hiçbir şeye git diyemem ki Anlatamam ki anlatamam ki Senin gibi bir sevgili yaratamam ki |
Asla
Asla, asla Asla, asla Geri dönemem artık Seni sevemem artık Unuttun mu ıstırapla geçen yılları Lanetlenen bu kaderi ikimiz yazdık Mutluluğa giden yolun kapılarını Öfke ile inad ile bizler kapattık Dönmek ne demek? Kaybolan emek Mümkün mü artık sevilip, sevmek Dönmek demek, kaybolan emek Anlamsız artık sevilip, sevmek Asla, asla Asla, asla Geri dönemem artık Seni sevemem artık Bundan sonra adını hiç anmayacağım Her gülüşte seni buldum sanmayacağım Öyle zor ki bir düzeni yeniden kurmak Ben bir defa yandım tekrar yanmayacağım Öyle zor ki alışılan düzeni bozmak Ben bir defa kandım tekrar kanmayacağım |
Aşk Değil
Aşk değil aşk değil Beni böyle kahreden senin cefan Aşk değil Ey sevgilim ettiğin Bir değil bin değil az değil Aşkın yolu diye beni Uçuruma itiyorsun Ölmek bir şey değil ama Beni sensiz ediyorsun Beni senden ediyorsun Sen aşkımla bende doğan Benden daha büyük bir çilesin Arıyorum sen bul beni Ben nerdeyim şimdi sen nerdesin Bahtının gölgesine sığınıp ta kalmışım Bir dilenci misali el açıp yalvarmışım |
Aşk Mezarı
Kaz mezarcı kaz mezarcı Aşkıma bir mezar kaz Ben ölmeden aşkım öldü Aşkıma bir mezar kaz Vefasızın yolundan ben artık döneceğim Kaz mezarcı derin kaz aşkımı gömeceğim" Yıllardır harap eden beni bırakıp giden Bana ihanet eden aşkımı gömeceğim Mezarının başında vefasız diyeceğim Kaz mezarcı derin kaz aşkımı gömeceğim Yıllar var ki harap eden beni bırakıp giden Bana ihanet eden aşkımı gömeceğim Mezarının başında vefasız diyeceğim Kaz mezarcı derin kaz aşkımı gömeceğim Kaz mezarcı derin kaz aşkımı gömeceğim Kaz mezarcı derin kaz aşkımı gömeceğim |
Aşk Pınarı
Eğer aşka bir ceza verebilseydim Benim gibi onunda sevmesini isterdim Meçhulden gelmişim meçhule giderim Ömür denen bu yolda susadım su içtim Yürek kansın diye yoldaki bir pınardan Aşk pınarıymış bu içmesen ararsın İçsen benim gibi aşk diye yanarsın Ne ilk içen bendim ne son geçen bu yoldan Herşey başladı aşk pınarında Dertler başladı aşk pınarında Şimdi arıyorum aşksız günlerimi Meğer zehirlemişim kendi kendimi Aşk pınarı değil dert pınarıymış bu Kaybettim yarınımın ümitlerini ümitlerini ümitlerini Kaybettim yarınımın ümitlerini Sevmemek elde değil zamanı belli değil Bir canım var yaşarım bende değil Bir canım var yaşarım bende değil Gönlümde sefalet aşkla başladı İsyan etti bana bütün duygularım Her yudum bir zehir her nefes bir alev Her ahımda kaldı arzularım Ah edişte kaldı arzularım Şimdi arıyorum aşksız günlerimi Meğer zehirlemişim kendi kendimi Aşk pınarı değil dert pınarıymış bu Kaybettim yarınımın ümitlerini Ümitlerini ümitlerini Kaybettim yarınımın ümitlerini Sevmemek elde değil zamanı belli değil Bir canım var yaşarım bende değil Bir canım var yaşarım bende değil |
Aşkımı Sakla
Ben seni böyle sımsıcak bilmezdim Eridi gönlümün karlı dağları Senden önce kimseyi beğenmezdim Çözüldü gönlümün buzdan bağları Dur sana şöyle bir bakayım Aşkımı sakla bir ben bulayım Dur sana şöyle bir bakayım Aşkımı sakla bir ben bulayım Geç kalmadık sevilmeye sevmeye Hasret kaldık biz muhabbet etmeye Sırılsıklam eden aşk yağmurları Sürüklüyor beni Mecnun etmeye |
Aşkımızın Duası
Dünya gözlerinde ağlıyor gibi Her damla aşkımızı bağlıyor gibi Dünya gözlerinde ağlıyor gibi Her damla aşkımıza bir dua gibi Kaderim bile seni benden çok sevdi Derdinde mutluluk var aşk seni bana verdi Yarınlar bak ufukta aşkımıza gel gel diyor Kucak açmış hep ümitler bizi bekliyor Bitti artık ızdırabım Gönlüm buldu mutluluğu Bir dünya ki benim dünyam Aşk dolu senle dolu Sensiz ölecektim inan kahrımdan Bir ses bekle dedi çok uzaklardan Sensiz ölecektim inan kahrımdan Bir ses bekle dedi çok uzaklardan Beklemek çok hüzünlü sessiz bir şarkı gibi Çek derdi ızdırabı aşkıma hep yıllardan Sen hep o sevgilisin sen hep o beklenensin Sen benim dertlerimin en güzelisin |
Aşkta Cimrilik Olmaz
Bu gönlümde bir başkalık var İçimden hep seni sevdim demek geliyor Kim bilir kimlerin gözü var sende Herkes sana aşık olmak istiyor Dalıp dalıp gidiyorsun Düşünecek ne var ki Bütün dertler bitti artık Çekecek şey kalmadı ki Sen her sözde bin bir mana Sen bahardan da güzelsin Sen tanrının bir ihsanı Sen her mevsimde tazesin Sen en güzel sözden de güzelsin Aşkta cimrilik olmaz sevdiğim Aşk sevgiyle büyür doymaz sevgilim Gönlünü sevene adamadıysan Ne yazık buna aşk denmez sevdiğim |
Bağrımda Bir Ateş Var
Bağrımda bir ateş var Ne bileceksin Ölsemde ne duyacak Ne göreceksin Hep seninle yaşadı Öldü deseler Aşkından öldüğümü Bilmeyeceksin Belki biraz üzülüp Kim diyeceksin Sevmek öyle güçlüki Benim gücüm yetmiyor Gönlüm sanki delirmiş İhtirazım bitmiyor Sev diyemem ki gel diyemem ki Elim kolum bağlanmış çöz diyemem ki İstesem e bu aşkı öldüremem ki |
Bana Çok Mu Görüyorsun
Bana çok mu görüyorsun Sevmek yoksa bir günah mı Beni neden üzüyorsun Benim de bir canım yok mu Taştan taşa vursan beni Çok severim yine seni Düşünmezsin neden beni Benim de bir canım yok mu Döküyorsun yaprak gibi Çiğniyorsun toprak gibi Kaçıyorsun korkak gibi Benim de bir canım yok mu Doğru desem yalan dersin Sevap dersem günah dersin Benden daha ne istersin Benim de bir canım yok mu |
Bana Öyle Bakma
Bana öyle bakma,düşman değilim, Ben senin Aşkını,inkar eden değilim, Gece mehtabımsın,gündüz güneşim, Ellerin sözüne uyan,korkak değilim, Seni Sevdiğime canım pişman değilim, Aşkını kalbimden,Yoktur silecek, Kader yüzümüze canım,birgün gülecek, Seni Sevdiğimi,eller bilecek, Ellerin sözüne uyan,korkak değilim, Seni sevdiğime canım pişman değilim |
Batsın Bu Dünya
Yazıklar olsun, yazıklar olsun Kaderin böylesine, yazıklar olsun Herşey karanlık, nerde insanlık Kula kulluk edene yazıklar olsun Batsın bu dünya, bitsin bu rüya Ağlatıp da gülene, yazıklar olsun Dolmamış çileler, yaşanmamış dertler Hasret çeken gönül, benim mi olsun Ben ne yaptım, kader sana Mahkum etti, beni bana Her nefeste, bin sitem var Şikayetim yaradana, şikayetim yaradana Şaşıran sen mi yoksa ben mi, anlayamadım Öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim Çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım Ofofofofofofofof Ben mi yarattım, ben mi yarattım Derdi ızdırabı, ben mi yarattım Günah zevk olmuşsa, vefa yorulmuşsa Düzen bozulmuşsa, ben mi yarattım Batsın bu dünya, bitsin bu rüya Aşksız geçen ömrüme, yazıklar olsun Dolmamış çileler, yaşanmamış dertler Hasret çeken gönül, benim mi olsun Ben ne yaptım, kader sana Mahkum etti, beni bana Her nefeste, bin sitem var Şikayetim yaradana, şikayetim yaradana Şaşıran sen mi yoksa ben mi, anlayamadım Öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim Çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım Ofofofofofofofof |
Başa Gelen Çekilirmiş
Başa gelen çekilimiş,çekemem diyemem, Yar eliyle zehir verse,içemem diyemem, Ben aşkımı senle buldum, sana inandım Yeminim var senden başka sevemem sevemem Her gün ayrı bir dert, Her gün bir ızdırap, Kurtar beni bu çileden, Sevgili yarab Aşktan anlamayan aşka gülüp geçermiş, Aşık olan gece gündüz dertten içermiş, Sevilmeden sevenlerin yazık ömrüne, Böyle aşıkların ömrü boşa geçermiş, Her gün ayrı bir dert, Her gün bir ızdırap, Kurtar beni bu çileden, Sevgili yarabbim |
Ben Kendim Bir Alemim
Ben kendim bir alemim Şu alemin içinde Ben kendime belayım En şahane biçimde Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde Hercai bir duygunun Meftunuyum ben yine Kıyma bana güzelim Düşmüşüm ellerine Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde |
Ben O Zaman Ölürüm
Olsa senin elinden bilki benim ölümüm Ne şikayet ederim nede üzülürüm Ne zamanki kollarında bir yabancı görürüm Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm Ne zamanki kollarında bir yabancı görürüm Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm O güzel ellerin başka bir el tutarsa O güzel gözlerin başka göze bakarsa Ne zamanki o kalbin başka aşkla atarsa Ben o zaman ben o zaman ben o zaman ölürüm Bir gün eğer kollarında bir yabancı olursa Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm Gam yemezdim sevgilim aşkın ile ölürsem Yine seni severdim şu dünyaya gelirsem Bir gün eğer gözlerinde başka hayal görürsem Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm Bir gün eğer gözlerinde başka hayal görürsem Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm O güzel ellerin başka bir el tutarsa O güzel gözlerin başka göze bakarsa Ne zamanki o kalbin başka aşkla atarsa Ölürüm ölürüm ben o zaman ölürüm Ne zamanki gözlerinde başka hayal görürüm Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm |
Beni Böyle Sev
Beni böyle sev seveceksen olduğum gibi göreceksen Beni böyle sev seveceksen olduğum gibi göreceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Sen dert nedir ne bilirsin Sen gönlümde kabe sen meleksin Sen herşeyimsin sen ümitlerimin tek kaynağı Sen aşkın bence tam kendisisin kendisisin Sevme diyemem sevde diyemem sende dertli ol diyemem Sevme diyemem sevde diyemem sende dertli ol diyemem Beni böyle sev seveceksen kalbim senin gir gireceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Görmedinmi gözlerimden bir mahkümun en son arzusunu Hasretini Görmedinmi gözlerimden seni çılgın gibi sevdiğimi sevdiğimi İster sevgi ol istersen kinim isterdim benim ol benim İster sevgi ol istersen kinim isterdim benim ol benim Beni böyle sev seveceksen olduğum gibi göreceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen |
Beni de Allah Yarattı
Kırıldı kalbim sana diyemiyorum Nasıl tamir edersin bilemiyorum Sana gönül verdimse öldür demedim Aşkın ızdırap oldu çekemiyorum Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm Nerden gördüm seni görmez olaydım Aşka hürmetin yokmuş sevmez olaydım Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm |
Benim Dünyam
Sen benim içimde bir korkulu rüya Her gün sevip sardığım bir hülyasın Yokluk ateşten gömlek Sensizlik ölüm gibi Rüyam,hülyam,benim dünyamsın Kanımda,canımda,alın yazımda Bir sen varsın bir de ben şu dünyada Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönlüm sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim dünyamsın Hepimizin hayatı iki kelime Bir varmış bir yokmuş şu alemde Bir gün sana doymadan göçüp gidersem eğer Son nefeste adın dilimde Herşey sende başlar Seninle biter Sevilmek ümidi sevmekten beter Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönlüm sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim dünyamsın |
Bilmesin O Felek
Bilmesin o felek seni çok sevdiğimi Duymasın kaderim seni istediğimi Alırlar seni benden Vururlar yüreğinden Bilmesin sensizliğin Bana neler neler çektirdiğini Alırlar seni benden Vururlar yüreğinden Bilmesin sensizliğin Bana neler neler çektirdiğini Söyleme kıskanırlar(söyleme) Ağlama dertli sanırlar(ağlama) Çalarlar koparırlar(çalarlar) Bizi bizden ayırırlar Gülmek çok yakışır sana ağlamak değil Sevmektir yaşatan inan sevilmek değil İçimde bir dünya var His dolu senle dolu Kaybetmek korkusuyla Yaşıyorum seni elimde değil İçimde bir ateş var Sevdikçe yanar kanar Kaybolmak korkusuyla Yaşıyorum seni elimde değil Söyleme kıskanırlar(söyleme) Ağlama dertli sanırlar(ağlama) Çalarlar koparırlar(çalarlar) Bizi bizden ayırırlar |
Bir Araya Gelemeyiz
Yüce dağlar bizi bizden ayırmış Arkasını göremeyiz sevdiğim Ferhat bir zamanlar delmiş diyorlar Dağ bir değil delemeyiz sevdiğim Baban maaşıma harçlık diyormuş Anan onbinlerce başlık diyormuş Kısacası bu iş olamıyormuş Bir araya gelemeyiz bir araya gelemeyiz sevdiğim Dağ bir değil demiş idim önceden Bilen bilir payın alır bu sözden Dünya şahit olsun biz bu gidişlen Ahrettede gülemeyiz sevdiğim Tanrım ahrettede varsa bu dağlar İçim yanar bağrım yanar kan ağlar Dört kitabın hangisine bu sığar Bunlar sırdır bilemeyiz bunlar sırdır bilemeyiz sevdiğim Kara sevda yazılmıyor kağıda Günler asır gibi gelir nihada Ölüm bu hayattan iyi olsada Elde değil ölemeyiz sevdiğim Baban maaşıma harçlık diyormuş Anan onbinlerce başlık diyormuş Kısacası bu iş olamıyormuş Bir araya gelemeyiz bir araya gelemeyiz sevdiğim |
Bir Damla Mutluluk
Ecel baş ucumda sen yoksun yanımda Hani bizim aşkımız hani bizim sözümüz böylemi olacaktı Hani bizim aşkımız hani bizim sözümüz böylemi olacaktı Sevenin sevdiğini öldürürken gördün mü Seni sevipte ölmek sevgini bilmemek Benimi bulacak tı böyle mi olacaktı Bir damla mutluluk yaşatır dı beni Gönül pınarından verebilseydin eğer Yağabilseydin eğer Bir yudum mutluluk bir mucize idi Yaralı gönlüme tadabilseydim eğer İçebilseydim eğer Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böylemi olacak tı böylemi olacak tı Sen yıktın sevgilim sen virane ettin Gittin de ne oldu eyvah yazık ettin Sevdiğim ne ettin Ben bir tek ümidi aşkta kazanırken Sen bir sevgiliyi bir gönlü kaybettin Sevenini kaybettin Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böylemi olacak tı benimi bulacak tı Senden mi olacaktı |
Bir Görüşte Aşık Oldum
Bir görüşte aşık oldum sana delice, Bekliyorum gelmiyorsun bana bir gece Istırabım diner benim geldiğin gece Ağlıyorum gülmüyorum inan her gece, Acı çektirmek mi bana maksadın zalim Senden başka yoktur benim tutacak dalım, Gel elinle öldür beni çektirme yeter Hergün zulümünden perişan olmadan halim |
Bir Teselli Ver
Bir teselli ver bir teselli ver Yarattığın mecnuna bir teselli ver Sevenin halinden sevenler anlar Gel gör şu halimi bir teselli ver Aramızda başka biri var ise Tertemiz aşkımı bana geri ver Ben zaten her acının tiryakisi olmuşum Ömür boyu bitmeyen derdimle yorulmuşum Gülemem sevgilim ben sensiz ah ah ah Yaşayamam yaşayamam Bana ne gerek bana ne gerek Senin aşkından başka bana ne gerek Aşkın zehir olsa yine içerim Yolun ecel olsa korkmam geçerim Yeter ki sevdim de ben bu aşk ile Dünyanın kahrına gülüp geçerim Ben zaten her acının tiryakisi olmuşum Ömür boyu bitmeyen derdimle yorulmuşum Gülemem sevgilim ben sensiz ah ah ah Yaşayamam yaşayamam |
Bozamazsın Beni Dünya
Sen ne kadar bozulsanda bozmazsın Beni dünya çirkinlikler kitabına Yazamazsın beni dünya yazılmam Dünya söz vermişim allahıma Ortak olmam günahına bir vefasız Yâr uğruna ölemem dünya ne sevilmek Ne sevmek var ne insanlık adalet Var uyamam ben düzenine değişmem Dünya, sen değiş dünya yaratırken Tanrım seni yaratığı en güzelini Paylaşmanın kıymetini bilemedim Anlamadın bencilsin dünya şeytanda Sen melekte sen mahşerde ölsem Ahrette sen bu halinle en kötüden Çirkinsin dünya ne sevilmek Ne sevmek var ne insanlık adalet Var düzenine isyanım var değişmem Dünya, of of sen değiş dünya Bu şarkım aslında dünyaya değil Güzel dünyayı bozmak isteyenleredir |
Bilseydim
Meydan mi verirdim bu ayrılığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu Bilseydim dünyanın böyle karanlık Bilseydim bu kadar dar olduğunu Dilimden sıçrayan bir kıvılcımın Bilseydim biranda kor olduğunu Bilseydim su anki gönül acımın Senin yokluğunda var olduğunu Meydan mi verirdim Bilseydim yüzümün dört mevsimi güz İçimin ağlayan nar olduğunu Bilseydim odamın dört duvarı düz Sensiz yatağımın kar olduğunu buz olduğunu Fırsat mı tanırdım bu dargınlığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu Bilseydim zindandan daha karanlık Bilseydim hücreden dar olduğunu Boyun mu bükmezdim sitem etmene Bilseydim sükutun kar olduğunu Sebep mi olurdum dargın gitmene Bilseydim küsünce sır olduğunu |
Bunca Yıl Habersiz
Bunca yil habersiz, yaşadim seninle Bu günde dün gibi, dertlerimi dinle Yaşamak sen demek ölmek de seninle Bu günde dertlere ortak ol benimle Hepimiz Tanridan bir parça değilmiyiz Hepimiz o eşsiz duygunun esiriyiz İşte ben hep böyle geceleri beklerim Yillardir seninle askimda birlesirim (bu sessiz dünyamda, seninle birleşirim) Gayesiz yaşanmaz, ben ise yaşıyorum Ümitsiz olsada seni cok seviyorum Mutluluk sen demek, sevmektir biliyorum Ben böyle mutluyum sana da diliyorum Ölmek de seninle Kalmak da seninle Mutluluk seninle Hep seninle |
Ben Topraktan Bir Canım
Ben topragin sinesinde insan denilen bir canim Hem düsünür hem severim budur tastan farkli yanim Her maddenin zerresini bedenimde tasiyorsam Ben ne bir tas ne bir agaç, insanligimla insanim Ben topraktan bir canim senin gibi Çignesen ne fark eder yolun gibi Dil söylemis, kalp kirilmis ha bir eksik ha bir fazla Ne fark eder derdin gibi Ben seni her halin ile seviyorum toprak gibi Benim askta tek dilegim, benim cefada örnegim Aglatmayi hüner bilen benim vefasiz sevdigim Gel gel Affetme beni sensiz gülersem Affetme senden bir sey gizlersem Askin ecel olsa bile Affetme senden sonra can verirsem Istemem sensiz olan kaderi Ver bana sana gelen dertleri Olsa bundan daha beteri Affetme sana sikayet edersem Benim askta tek dilegim, benim cefada örnegim Aglatmayi hüner bilen benim vefasiz sevdigim Bahtimdaki yalnizlik seni bana getirdi Bahtimdaki acilar seni bana getirdi Askin ile bütün dertler anlamini yitirdi Raziyim senden gelen her seye Raziyim askin ile ölmeye Senle geçen bir günümü Degismem senden sonra can vermeye |
Çakmak Çakmak Gözler
Çakmak çakmak gözler Bir can yıkmak ister Kaçan namert olsun olsun Bana bak beni yak ister Bana göre değil aşktan kaçmak Bana göre değil gönül kırmak Sende benim gözüm var Beni sev beni yak ister Yapma böyle yapma Dayanamam yapma Bir dokunsan belki öldüm Öldür naz yapma Ne istersen iste Bende her şey var Sevdanın en delisi Söyle ne kadar Ver seni bana Al beni sana Aşktan başka bir şeyi Takma kafana Sen kıvılcım ol Ben de bir ateş Yanalım dünyamızda Olalım güneş |
Cana Doğru
Dolu dizgin koşar yollar Sana doğru sana doğru Aramızda engeller var Bana doğru bana doğru Aramızda engeller var Bana doğru bana doğru Cana doğru vay Sevdim desem sevmek değil Seviyorum demek değil Sevdim desem sevmek değil Sevmiyorum demek değil Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Cana doğru bana doğru Cana doğru vay Çekip gitmekse maksadın Ne bu kararsız feryadın Anlaşılmaz oldu tadın Zehre doğru zehre doğru Anlaşılmaz oldu tadın Zehre doğru cana doğru Bana doğru vay Sevdim desem sevmek değil Sevmiyorum demek değil Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Cana doğru bana doğru Zora doğru vay |
Canın Sağolsun
Elimde değil, elimde değil Seni sevmemek benim elimde değil Sevmiyorsan geri ver şu çilekeş gönlümü Yaşamaya alıştım çilelerle her günü Sevmiyorsan geri ver şu çilekeş gönlümü Nasıl olsa dertlerle yaşıyorum her günü Aşkım ecelim olsun Ömrüm bedelin olsun Sevmesen de sevsen de Canın sağ olsun Aşkın kaderim olsun Yıllar şahidim olsun Sevmesen de sevsen de Canın sağ olsun Benimle değil, benimle değil Bu can seninle yaşar benimle değil Vazgeçilmez bir duygu sarmış dört bir yanımı Senden başka kim anlar benim şu feryadımı Vazgeçilmez bir tutku sarmış dört bir yanımı Senden başka kim duyar şu garip feryadımı |