ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tatlılar...! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016327)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:18 AM

Tatlılar...!
 
Hünkar Beğendi

Malzemeler

500 kg kusbasi koyun eti
2 kuru sogan
2 adet domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
5 su bardağı su
6 adet patlican
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı sut
100 gr kasar peyniri

Hazirlanisi

Sebzeleri yıka.Soğanı soy,yıka,ince ince doğra,etle birlikte tencereye koy,kapağı kapat,kısık ateşte,kendi suyu ile 45 dakika pişir.Domatesi,yarım santim küp irilikte doğra,1 tatlı kaşığı tuz,kara biber ve suyu etli karışıma ekle,karıştır,yumuşayana değin pişirmeye devam et.Patlıcanları kurula, ocakta çevirerek közle,kabuklarını soy, saplarını kes,ince ince kıy.Teflon bir tencereye yağ ve unu koy,hafif sararıncaya değin 2 dakika kavur.Patlıcanı ve kalan tuzu kat.Sütü tencereye azar azar eklerken,püreyi sürekli karıştır,8 dakika pişir,peyniri koy, bir kez daha karıştırıp ocağı kapat.Servis tabağına al,ortasını hafifçe çukurlaştırıp eti koy ve et suyunu gezdir.sicak ve resimdeki gibi servis yapabilirsinizde.

Afiyet OLsun

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:18 AM

Tatlılar...!
 
Aşure Günü

KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 300 ( 5 saat ) dk
Malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

5 su bardağı tozşeker

1 su bardağı kuru fasulye

15 su bardağı su

Yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı küp doğranmış kayısı

1 su bardağı doğranmış kuru incir

1 portakal
Süsleme için:

1 su bardağı kuş üzümü

Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı

Tarçın, nar taneleri

Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.

* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.

* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:18 AM

Tatlılar...!
 
UN KURABİYESİ

Malzemeler:
3 yemek kaşığı süt,
3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket margarin,
aldığı kadar un,
üstü için pudra şekeri
Yapılışı:
3 yemek kaşığı süt ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket margarinle yoğrulur.Daha sonra un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Küçük yuvarlaklar halinde hamura şekil verilir.Az yağlanmış tepsiye dizilir.170 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirilir.
Servis Önerileri:
Kurabiyeler piştikten sonra üstüne pudra şekeri döküp servis yapılır.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
vanilya ve kabartma tozu kullanılmayacak

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:19 AM

Tatlılar...!
 
DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Malzemeler

8 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı sıcak su
1 Su bardağı tozşeker
1 Tutam tuz
1 Paket vanilya
100 gr un (1 su badağı)
1 Paket kabartma tozu
Kreması için :
1 Paket vanilyalı puding
1.5 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Paket krem şanti (tarife göre hazırlayın)
8 Adet kivi
200 gr çilek
100 gr soyulmuş badem
16 Çorba kaşığı tereyağı
2 Su batdağı un
1 Litre süt
2 Çorba kaşığı tarçın
4.5 Su bardağı tozşeker

Hazırlanışı
4 adet yumurtayı sıcak su ile iyice çırpın.
Diğer 4 yumurtayının sarılarını yarım su bardağı tozşekerle çırpın.
Yumurtaların aklarını ise bir tutam tuzla kar haline getirin.
Şekerle karıştırılan yumurtaların üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin.
Arta kalan tozşekeri yumurta aklarına ilave edin ve unlu karışıma ekleyin.
Sıcak su ile çırptığınız yumurtaları da ekleyin ve karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün.
200 derecede 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun.
Kreması için ; vanilyalı pudingi sütle pişirin, vanilyayı katıp ateşten alın.
Soğutup krem şantiyi ilave edin.
2-3 dakika mikserle çırpın ve kremayı ikiye ayırın.
Taze veya dondurulmuş çileğin yarısını ezerek ikiye ayırdığınız kremalardan birine katın.
Keki ikiye bölüp, bir parçasının üzerine çilekli kremanın yarısını sürün.
Bunun üzerine dilimlenmiş 5 adet kiviyi yerleştirin.
Kalan çilekli kremayı kivilerin üzerine yayın.
Kekin diğer yarısıyla üzerini örtün.
Vanilyalı kremayı kekin her tarafına sürün.
Pastanın üzerini kivi, çilek dilimleri ve kıyılmış bademle süsleyip, servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:19 AM

Tatlılar...!
 
Acıbadem Tatlısı
Mutfak : Türk
Türü : Tatlılar

Süre : 2 saat

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.
AFIYET OLSUN !

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:19 AM

Tatlılar...!
 
Yemek Adı : Altin Kesesi
Mutfak : Türk
Türü : Tatlılar

Süre : 3 saat

MALZEMELER
2 PAKET MISIR NİŞASTASI
2 TANE YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
250 GR MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇİ İÇİN:

FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI
MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:19 AM

Tatlılar...!
 
Armut Marmelatı

Malzemeler:
1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil

Yapılışı:
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:19 AM

Tatlılar...!
 
AŞURE

Malzemeler:
1/2 kg buğday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz şeker
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü

Yapılışı:
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:19 AM

Tatlılar...!
 
Balkabağı Tatlısı

Malzemeler:
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekerini serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:20 AM

Tatlılar...!
 
Ballı - Meyveli Kaygana

Malzemeler:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1.5 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.)
tuz

4 Kişilik

Yapılışı:
Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:20 AM

Tatlılar...!
 
Fırın Sütlaç

Malzemeler:
1/4 kahve fincanı pirinç unu
1/4 kahve fincanı nişasta
1 kahve fıncanı pirinç
1 su bardağı şeker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakızı
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kasığı vanilya

Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:20 AM

Tatlılar...!
 
Şeker hastaları için özel tatlı

Armut 'Helene' 3 kişilik
MALZEMELER:
135 gram armut
200 gram az yağlı süt
120 gram su
Sıvı sakarin
12 gram çikolatalı puding tozu

HAZIRLANIŞI:
Armutlar suda yumuşayıncaya dek pişirilir, dışarı çıkarılıp suyu süzülür. Süt ve puding karıştırılarak pişirilir. Sakarin de eklendikten sonra sık sık karıştırılmak şartıyla pişmeye bırakılır. Pişen sos henüz sıcakken armutun üstüne dökülür ve servis yapılır. İçerdiği gıda unsurları: 60 kalori.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:20 AM

Tatlılar...!
 
KARPUZ HOŞABI

MALZEME:

Orta boy karpuz 1 adet
Şeker 1,5 kg.
Sönmemiş kireç Yarım kg.
Kabuk vanilya 1 adet
Limon suyu 3 adet

YAPILIŞI:
Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7 x 4 cm. büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kapuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. 3 limonun suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. 1,5 kg. şekeri ve kabuk vanilyayı ekleyin. Akideleninceye kadar kısık ateşte kaynatın. İyice soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun. Servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:20 AM

Tatlılar...!
 

Hızlı yaş pasta Tarifi

Malzemeler
  • 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket petibör bisküvi
  • Üzeri için; 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi, 1 su bardağı hazır süt kreması
Yapılışı
8 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 10 dakika

Orta boy bir tencerede margarini eritip unu ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Üzerine süt, kakao, toz şeker ve vanilyayı hemen ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Muhallebinin 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan muhallebiye robotta çektiğiniz ya da elinizle ufaladığınız bisküvileri ekleyip bu harcı orta boy bir kek kalıbına yerleştirin. Keki buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra kelepçeli kalıptan alıp bir servis tabağına aktarın.

Ayırdığınız kakaolu muhallebiyi ve hazır kremayı mikserde 2-3 dakika çırpın. Bu kremayı pastanın her tarafına sürün. Dövülmüş fıstıkla süsleyerek servise sunun. Ancak bu pastayı servise sunmadan önce buzdolabında 3-4 saat ya da bir gece bekletirseniz sonuç çok daha iyi olacaktır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:20 AM

Tatlılar...!
 
İkinci Bahar Pastası

Malzemeler
  • 50 adet bebe bisküvisi
  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Krema için: 1 paket vanilyalı hazır puding, 1 paket toz krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
8 kişilik
Hazırlanma süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Önce krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika çırpın. Diğer taraftan vanilyalı pudingi üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Ilınınca çırpılmış krem şantiyi üzerine ekleyip mikserle 2-3 dakika daha çırpın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Bebe bisküvilerini robotta çekip un haline getirdikten sonra dövülmüş fındık ve tarçınla karıştırın. Son olarak, elmaları soyup rendeledikten hemen sonra bisküvili karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Şimdi de 12-15 cm çapında 5-6 adet cam kasenin içini streç film veya temiz buzdolabı poşetiyle kaplayın. Elmalı ve bisküvili karışımı elinizle iyice bastırarak kaselere yerleştirin. Kaseleri buzdolabında 3 saat kadar bekletip çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek üzerlerindeki naylonları çıkarın. Pudingli krem şanti karışımını bir spatula yardımıyla düzgünce pastaların üzerine sürüp, renkli şekerlemelerle süsleyin. Buzdolabında yarım saat daha beklettikten sonra servise sunun.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Tatlılar...!
 
Muhallebi tarifi

Malzemeler :

2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 limon
bademyağı
25 gr toz jelatin
4/5 su bardağı toz şeker
3 kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
4/5 su bardağı toz şeker
100 gr sütlü çikolata
4/5 su bardağı çiğ krema
100 gr acıbadem bisküvisi
1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

4 Kişilik

Yapılışı :

Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.
2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.
Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Tatlılar...!
 
Ananaslı Tatlı tarifi

Malzemeler :

bir paket yulaflı bisküvi
bir paket krem şanti
bir bardak süt
bir çorba kaşığı mısır unu
bir büyük kutu ananas konservesi
bir kutu krem peynir
biraz tereyağı

Yapılışı :

Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve en üste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır. Ananas yerine vişne ile de yapılabilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Tatlılar...!
 
Armut Bombası tarifi

Malzemeler :

6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın

Yapılışı :

Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Tatlılar...!
 
Armutlu Mus tarifi

Malzemeler :

yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle

4 Kişilik

Yapılışı :

Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.
Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin. Kiwileri soyup doğrayın. Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Tatlılar...!
 
Armutlu tartölet tarifi

Malzemeler :

10 adet
5 adet armut
300 gr tereyağı
50 gr toz şeker
50 gr bal
150 gr pudra şekeri
1/2 paket kuru maya
3 adet yumurta
250 gr un
300 ml kremşanti
2 yemek kaşığı elma suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
tuz
kalıplar için un
kalıplar için tereyağı

Yapılışı :

Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm.lik küpler halinde bölün. 50 gr tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin. Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın.sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin. Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin. 10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara dökün. Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. sıcakken kalıplardan çıkarun. Kremşantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Tatlılar...!
 
Ayva Kompostosu tarifi

Malzemeler :

1 kilo ayva
2 su bardağı tozşeker
2 litre su

Yapılışı :

Ayvalar yıkanır, ayıklanır, dörde bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Çıkarılan çekirdekler atılmaz. Kaynatacağımız suyun içine atılır. Aynı suya ayvalar da atılır. Yarım saat kadar ayvalar pişinceye dek kaynatılır. İnmesine yakın tozşeker ilave edilir. 1-2 taşım da o şekilde kaynatılıp soğuk olarak servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:22 AM

Tatlılar...!
 
Ayva Tatlısı tarifi

Malzemeler :

5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker

Yapılışı :

Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın. Çekirdekleri bir kenara ayırın. Kararmamaları için ayvaları suya atın. Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın. Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun. Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:22 AM

Tatlılar...!
 
Bademli Kedi Dili tarifi

Malzemeler :

200 gr un
75 gr margarin
100 gr toz şeker
2 adet yumurta akı
kedi dili bisküvisi
badem, ince kıyılmış
2 çey kaşığı vanilya şekeri

Yapılışı :

Margarini, vanilya şekerini ve şekeri yumuşak ve beyaz oluncaya dek karıştırın. Yumurtanın beyazını sertleşinceye dek dövüp, karışıma ekleyin. Unu azar azar katın. Kalıbı bir tereyağ parçasıyla iyice sıvayın. Bisküvileri tepsiye dizin. Üzerlerine bademleri serpin. 200 derecedeki fırında 5-6 dakika kadar pişirin

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:22 AM

Tatlılar...!
 
Bademli Keşkül tarifi

Malzemeler :

50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt

Yapılışı :

Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:22 AM

Tatlılar...!
 
Bademli Puding tarifi

Malzemeler :

1 litre süt
2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1/2 su bardak toz şeker
2/3 su bardağı irmik
100 gr soyulmuş badem
4 yumurta
1 limon
meyva şekerlemeleri
tuz

4 Kişilik

Yapılışı :

Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun. Toz şekere
bulayıp fırın tepsisinde kavurun.
Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın. Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın. 20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın.
Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın.
22-24 cm. çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın.
Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:22 AM

Tatlılar...!
 
Bağdat sütlacı tarifi

Malzemeler :

4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz

Yapılışı :

Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:22 AM

Tatlılar...!
 
Balkabağı Tatlısı tarifi

Malzemeler :

2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Yapılışı :

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekerini serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:23 AM

Tatlılar...!
 
Billur Tatlısı tarifi

Malzemeler :

1 kg süt
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı buğday nişastası

Süslemek için
1 adet nar
Mandalina
Elma vs...

Yapılışı :

Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür. Soğuduktan sonra üzerine meyveler ayıklanarak ilave edilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:23 AM

Tatlılar...!
 
Bisküvili Prenses Tatlısı tarifi

Malzemeler :

Alt için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Üst için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı

Yapılışı :

Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir. Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.
Üst Hazırlanışı:
Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.
Arzuya göre daha önce hazırladımız muhallebinin üstüne bir kat daha sütle ıslatılmış bisküviler dizilir. Eğer bir kat daha bisküvi istenmiyorsa muhallebinin üstüne hazırladığımız sos dökülür ve buzdolabında 30 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.
PÜF NOKTASI: tatlının maksimum lezzetinde olması isteniliyorsa bahsedilen sürelerde mikserle karıştırmak şarttır. Sürelerde kısaltma yapmayınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:23 AM

Tatlılar...!
 
Böğürtlenli Rulo tarifi

Malzemeler :

2.5 su bardağı süt
80 gr dövülmüş fındık
125 gr böğürtlen
150 gr kayısı
1 portakal
300 gr krem şanti
3 çorbakaşığı yoğurt

8 Kişilik

Yapılışı :

1.5 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun.
Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin. Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun.
5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırın.
Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın. Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın . Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç. Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun. Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz.


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:23 AM

Tatlılar...!
 
Brownie tarifi

Malzemeler :

150 gr toz seker
80 gr yağ
75 gr bal (bir çorba kaşığı)
50 gr kakao
2 yumurta
1 paket vanilya
75 gr un
tuz
ceviz

Yapılışı :

Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır.
Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir...

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:23 AM

Tatlılar...!
 
Bursa Helvası tarifi

Malzemeler :

1/2 kg toz şeker
7 çorba kaşığı un
250 gr margarin
3 adet dolmalık fıstık
1 lt süt

Yapılışı :

Süt ile toz şekeri kaynatın. Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin . Ilık olarak, üzerine tarçın serpip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:23 AM

Tatlılar...!
 
Bülbül şatosu tarifi

Malzemeler :

125gr. margarin
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
Alabildiği kadar un, dövülmüş ceviz

Şerbet için :
3 bardak su
3 bardak şeker
Arzuya gore vanilya

Yapılışı :

Margarin, yoğurt, yumurtanın beyazını birlikte iyice yoğuralım. Yavaş yavaş un ilave edelim. Kabartma tozunu da unla beraber yoğururken katalım. Normal yumuşaklıkta hamur yoğurulur. Ele yapışmayacak çok da sert olmayacak. Hamurumuz hazır olunca oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açalım. Bir çay bardağı yardımıyla halkalar keselim. Bu halkaların her iki tanesinden bir tanesini de şişe kapaklarıyla tekrar ortalarını keselim. Ortalarını kestiğimiz halkaları bütün halkaların üzerine koyalım. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım. Yağlanmış tepsiye sıralayalım. Halkalarımızın içine ve üzerine yumurta sarısından sürelim. En son olarak da hazırladığımız şatolarımızın ortalarına ezilmiş cevizle dolduralım. Normal sıcaklıktaki fırına koyalım üzerleri kızarınca fırından alalım. Tatlımız sıcaksa şerbetin soğuk olması gerekir. Bunun tersi de olabilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:24 AM

Tatlılar...!
 
Cikolatali Cevizli Pasta

Yemeği İle İlgili Detaylar

Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 20-40dk
Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 4-6
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 4
Malzemeler:

4 adet yumurta
125 gr seker
125 gr un
1 yemek kasigi kakao
25 gr yag (erimis)
75 gr kuvertur( bitter cikolata)
150 gr orta irilikte ogutulmus ceviz
2 cay kasigi kabartma tozu (orjinalde yok ama ben ekledim)

ici icin:
75 gr kuvertur
125 gr yag(oda sicakliginda)
200 gr pudra sekeri
2 yemek kasigi sut
uzerini suslemek icin ceviz
Yapılışı:

20 cmlik yuvarlak kek kalibinizi yaglayin yada icine yagli kagit
serin(orta boy kalin bir kek olucak)Seker ve yumurtalari 10 dakika
mikserle kopuk kopuk oluncaya kadar cirpin
Unu,kabartma tozunu ve kakaoyu bir yere eleyip karistirin ve
seker,yumurtali karisima ekleyip,tahta kasikla karistirmaya devam edin
Sonra uzerine erimis sogumus margarin,benmari usuluyle eritilmis
cikolata( ben burda yagi erittikten sonra yagi bir kenara aldim ve
cikolatayi tavaya koydum,eridikten sonrada cikolatayi icine karistirdim
Ozaman daha akici bir karisim elde ediliyor) ve ceviz icini ekleyip
kasikla karistiri
Onceden isinmis 160 dereceli firinda 30 dakika kadar pisirin

Kek pistikten sonra 5 dakika kadar sogumaya birakin
Cikolatayi eritin,biraz soguduktan sonra icine yag,pudra sekeri ve sutu
ekleyip,krema kivamina gelinceye kadar cirpma teliyle karistirin
Kekinizi ikiye boldukten sonra arasina kremanin yarisini surun
Geri kalaninida kekin ustune surdukten sonra,cevizlerle susleyin
Pastaniz servise hazir

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:24 AM

Tatlılar...!
 
Tobleronelu Brownie
Yemeği İle İlgili Detaylar

Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 20-40dk
Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 8-10
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3
Malzemeler:

400gr bitter çikolata
180gr margarin/tereyağı
300gr toz şeker
3 yumurta
250gr un
150gr Toblerone çikolata
125gr irice dövülmüş badem
yağlamak için sıvıyağ
Yapılışı:

Bitter çikolatayı parçalara bölün ve katı yağ ile birlikte benmari usulü
eritin
Ffırını 180C'ye getirin
Yumurtaları ve şekeri çırpın
unu ekleyin
çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın

Küçük parçalara ayrılmış toblerone'u ve irice dövülmüş bademleri ekleyip
tahta kaşıkla karıştırın
Karışımı 25 x 32 cm ölçülerinde yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün
Isınmış fırında 35 dakika pişirin
(pişince içi ıslak kalacak
) Tamamen soğuduktan sonra servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:24 AM

Tatlılar...!
 
Beyaz çikolata soslu limonlu kek

Yemeği İle İlgili Detaylar

Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 20-40dk
Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10
Zorluk Derecesi: Orta Puan: 3
Malzemeler:

4 yumurta

2 su bardağı tozşeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

3.5 su bardağı un

2 limonun rendelenmiş kabuğu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
80 gr beyaz çikolata

2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı

8-10 parça portakal kabuğu şekerlemesi
Yapılışı:

Büyük bir kâsede yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın
Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın
Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın
Yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın
Limon kabuğunu ilave edip bir kez daha karıştırın

Hazırladığınız hamuru Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin

Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin
Keki kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın
Soğuyunca üzerine beyaz çikolatayı gezdirerek dökün
Portakal kabuğu şekerlemesi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:24 AM

Tatlılar...!
 
İki renkli simit puding Yemeği İle İlgili Detaylar

Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 10-20dk
Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3
Malzemeler:

1 paket kakaolu puding
1 paket muzlu puding
6 su bardağı süt
3-4 bisküvi
Yapılışı:

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre
pişirin
Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin

Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin

Kakaolu pudingi kalan sütle aynı şekilde pişirin
Katılaşan muzlu pudingin üzerine döküp buzdolabında 1 saat kadar bekletin
Servis tabağına ters çevirip kalıbı alın

Bisküvileri robottan geçirerek ufalayıp pudingin üzerine serpiştirin
Dilimleyerek servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:24 AM

Tatlılar...!
 
Çilek soslu profiterol Yemeği İle İlgili Detaylar

Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 40-60dk
Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10
Zorluk Derecesi: Orta Puan: 7
Malzemeler:

Hamur malzemesi:
1 çay bardağı margarin
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı su

Krema için
5 yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı süt kreması
1 portakal

Üzeri için
1 kahve fincanı çilek sosu
Yapılışı:

Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın
Kaynamaya başlayınca ateşten alın
Unu azar azar ilave ederek karıştırın
Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin
Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun

Hamuru derin bir kaseye alın
Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın
Düz uçlu sıkma torbasına doldurun
Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın
Hamuru ceviz büyüklüğünde, en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın
(Yaklaşık 40 top olacaktır
) Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Toplar kabarınca fırından çıkarın ve ince bir şiş batırarak içlerindeki
havayı alın
Tekrar fırına yerleştirip 5 dakika daha pişirin
Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın

Portakalın kabuğunu rendeleyin
Sütü ve portakal kabuğu rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın
Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın
Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın
Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın
Karışımı tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın, soğumaya bırakın
Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın

Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin
İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin
Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:24 AM

Tatlılar...!
 
Çikolatalı Nadide Yemeği İle İlgili Detaylar

Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla
Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 10-Fazla
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 7
Malzemeler:

120 gram tereyağı (doğranmış)
2 tatlı kaşığı kahve
1 su bardağı su
100 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
1,5 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
1 su bardağı kekun
1 çay bardağı un (elenmiş)
2 çorba kaşığı kakao

Naneli krema
125 gram tereyağı (doğranmış)
3 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı süt
Yarım tatlı kaşığı nane likörü
1-2 damla yeşil gıda boyası

Çikolatalı sos
300 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
1 su bardağı krema
Yapılışı:

Tereyağı, kahve, su, çikolata ve şekeri pürüzsüz hale gelinceye kadar
ateş üstünde karıştırın
Karışımı bir kaba alıp yumurta, unlar ve kakaoyu çırparak ilave edin
8x25 cm
ebatlarında iki adet kalıbı yağlayıp, taban ve kenarlarını yağlı kağıt
ile kaplayın
Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45
dakika pişirin
Beş dakika bekleyip, kalıptan çıkartın
Kekleri testere dişli bir bıçakla yatay olarak ikiye kesin
Naneli krema için tereyağını mikserle çırpıp, pudra şekeri, süt, nane
likörü ve gıda boyasını ilave edip, çırpın
Naneli kremanın yarısını keklerin alt parçalarının üzerine sürüp, üst
kısımları ile üzerlerini kapatın
Kalan kremayı, sıkma poşetine koyup, boyuna kalın bir şerit şeklinde
keklerin üzerlerine sıkın
Bir saat buzdolabında dinlendirin
Çikolata ve kremayı kısık ateşte pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar
karıştırıp, buzdolabından çıkarttığınız keklerin üzerine dökün
Kenarlarını düzeltip, oda sıcaklığında çikolata katılaşıncaya kadar
bekletin

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:25 AM

Tatlılar...!
 
Kuru Fasulyeli Pasta Yemeği İle İlgili Detaylar

Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 20-40dk
Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3
Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış (soğutulmuş) kuru fasulye
3 adet yumurta
1-5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kadar cekilmiş fındık(
2 yemek kaşığı toz badem
vanilya
Yarım su bardağından biraz az un(kıvamı için)

Üzerine:
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
100 gr margarin
Yapılışı:

Haşlanmış fasulyeyi püre yapip,içine toz şekeri ,yumurtayı katip
karıştırin
Fındık ve bademleri ilave ettikten sonra ,kıvamını ayarlamak için unu
katin
Iyice özleşince yuvarlak kalıba dökup,170 derecede pişirin

Diger yandan sosu hazırlayin
Tencereye suyu,margarini,kakaoyu,şekeri katip, kıvamı koyu olmayacak
şekilde (hafif sulu) pişirip soğumaya bırakin
Kek soğuduktan sonra üzerine sosu dökun
Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsinizin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.