![]() |
Tatlılar...!
Hünkar Beğendi
Malzemeler 500 kg kusbasi koyun eti 2 kuru sogan 2 adet domates 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 5 su bardağı su 6 adet patlican 5 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı margarin 3 su bardağı sut 100 gr kasar peyniri Hazirlanisi Sebzeleri yıka.Soğanı soy,yıka,ince ince doğra,etle birlikte tencereye koy,kapağı kapat,kısık ateşte,kendi suyu ile 45 dakika pişir.Domatesi,yarım santim küp irilikte doğra,1 tatlı kaşığı tuz,kara biber ve suyu etli karışıma ekle,karıştır,yumuşayana değin pişirmeye devam et.Patlıcanları kurula, ocakta çevirerek közle,kabuklarını soy, saplarını kes,ince ince kıy.Teflon bir tencereye yağ ve unu koy,hafif sararıncaya değin 2 dakika kavur.Patlıcanı ve kalan tuzu kat.Sütü tencereye azar azar eklerken,püreyi sürekli karıştır,8 dakika pişir,peyniri koy, bir kez daha karıştırıp ocağı kapat.Servis tabağına al,ortasını hafifçe çukurlaştırıp eti koy ve et suyunu gezdir.sicak ve resimdeki gibi servis yapabilirsinizde. Afiyet OLsun |
Tatlılar...!
Aşure Günü
KAÇ KİŞİLİK: 10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk PİŞME SÜRESİ: 300 ( 5 saat ) dk Malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri Hazırlanışı: * Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. * Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. * Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. * Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz |
Tatlılar...!
UN KURABİYESİ
Malzemeler: 3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket margarin, aldığı kadar un, üstü için pudra şekeri Yapılışı: 3 yemek kaşığı süt ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket margarinle yoğrulur.Daha sonra un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Küçük yuvarlaklar halinde hamura şekil verilir.Az yağlanmış tepsiye dizilir.170 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirilir. Servis Önerileri: Kurabiyeler piştikten sonra üstüne pudra şekeri döküp servis yapılır. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): vanilya ve kabartma tozu kullanılmayacak |
Tatlılar...!
DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Malzemeler 8 Adet yumurta 4 Çorba kaşığı sıcak su 1 Su bardağı tozşeker 1 Tutam tuz 1 Paket vanilya 100 gr un (1 su badağı) 1 Paket kabartma tozu Kreması için : 1 Paket vanilyalı puding 1.5 Su bardağı süt 1 Paket vanilya 1 Paket krem şanti (tarife göre hazırlayın) 8 Adet kivi 200 gr çilek 100 gr soyulmuş badem 16 Çorba kaşığı tereyağı 2 Su batdağı un 1 Litre süt 2 Çorba kaşığı tarçın 4.5 Su bardağı tozşeker Hazırlanışı 4 adet yumurtayı sıcak su ile iyice çırpın. Diğer 4 yumurtayının sarılarını yarım su bardağı tozşekerle çırpın. Yumurtaların aklarını ise bir tutam tuzla kar haline getirin. Şekerle karıştırılan yumurtaların üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Arta kalan tozşekeri yumurta aklarına ilave edin ve unlu karışıma ekleyin. Sıcak su ile çırptığınız yumurtaları da ekleyin ve karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derecede 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Kreması için ; vanilyalı pudingi sütle pişirin, vanilyayı katıp ateşten alın. Soğutup krem şantiyi ilave edin. 2-3 dakika mikserle çırpın ve kremayı ikiye ayırın. Taze veya dondurulmuş çileğin yarısını ezerek ikiye ayırdığınız kremalardan birine katın. Keki ikiye bölüp, bir parçasının üzerine çilekli kremanın yarısını sürün. Bunun üzerine dilimlenmiş 5 adet kiviyi yerleştirin. Kalan çilekli kremayı kivilerin üzerine yayın. Kekin diğer yarısıyla üzerini örtün. Vanilyalı kremayı kekin her tarafına sürün. Pastanın üzerini kivi, çilek dilimleri ve kıyılmış bademle süsleyip, servis yapın. |
Tatlılar...!
Acıbadem Tatlısı
Mutfak : Türk Türü : Tatlılar Süre : 2 saat MALZEMELER 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin) 2 su bardağı süt yarım su bardağı toz şeker yarım çubuk vanilya 200 gr acıbadem bisküvisi yarım limon 3 yumurta 6 Kişilik HAZIRLANIŞI İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin. 18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir. Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın. Dilerseniz süsleyip, servis yapın. AFIYET OLSUN ! |
Tatlılar...!
Yemek Adı : Altin Kesesi
Mutfak : Türk Türü : Tatlılar Süre : 3 saat MALZEMELER 2 PAKET MISIR NİŞASTASI 2 TANE YUMURTA 1/2 KABARTMA TOZU 250 GR MARGARİN 3 SU BARDAĞI UN 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ İÇİ İÇİN: FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ HAZIRLANIŞI MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK. DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN. |
Tatlılar...!
Armut Marmelatı
Malzemeler: 1.200 gr armut 600 gr toz şeker karanfil Yapılışı: Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. |
Tatlılar...!
AŞURE
Malzemeler: 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü Yapılışı: Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz. |
Tatlılar...!
Balkabağı Tatlısı
Malzemeler: 2 kilo balkabağı 3 bardak toz şeker 1 bardak dövülmüş ceviz Yapılışı: Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekerini serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. |
Tatlılar...!
Ballı - Meyveli Kaygana
Malzemeler: 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz şeker 1 adet şeftali, doğranmış 1.5 su bardağı süt yarım paket tatlı mayası yarım paket tereyağ (yada margarin) 3 yumurta 2 çorba kaşığı bal 1 çorbakaşığı limon suyu bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.) tuz 4 Kişilik Yapılışı: Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın. Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın. |
Tatlılar...!
Fırın Sütlaç
Malzemeler: 1/4 kahve fincanı pirinç unu 1/4 kahve fincanı nişasta 1 kahve fıncanı pirinç 1 su bardağı şeker 8 bardak süt 2.5 bardak su 1 gr damla sakızı 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kasığı vanilya Yapılışı: Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin. |
Tatlılar...!
Şeker hastaları için özel tatlı
Armut 'Helene' 3 kişilik MALZEMELER: 135 gram armut 200 gram az yağlı süt 120 gram su Sıvı sakarin 12 gram çikolatalı puding tozu HAZIRLANIŞI: Armutlar suda yumuşayıncaya dek pişirilir, dışarı çıkarılıp suyu süzülür. Süt ve puding karıştırılarak pişirilir. Sakarin de eklendikten sonra sık sık karıştırılmak şartıyla pişmeye bırakılır. Pişen sos henüz sıcakken armutun üstüne dökülür ve servis yapılır. İçerdiği gıda unsurları: 60 kalori. |
Tatlılar...!
KARPUZ HOŞABI
MALZEME: Orta boy karpuz 1 adet Şeker 1,5 kg. Sönmemiş kireç Yarım kg. Kabuk vanilya 1 adet Limon suyu 3 adet YAPILIŞI: Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7 x 4 cm. büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kapuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. 3 limonun suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. 1,5 kg. şekeri ve kabuk vanilyayı ekleyin. Akideleninceye kadar kısık ateşte kaynatın. İyice soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun. Servis yapın. |
Tatlılar...!
Hızlı yaş pasta Tarifi Malzemeler
8 kişilik Hazırlama süresi 15 dakika Pişirme süresi 10 dakika Orta boy bir tencerede margarini eritip unu ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Üzerine süt, kakao, toz şeker ve vanilyayı hemen ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Muhallebinin 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan muhallebiye robotta çektiğiniz ya da elinizle ufaladığınız bisküvileri ekleyip bu harcı orta boy bir kek kalıbına yerleştirin. Keki buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra kelepçeli kalıptan alıp bir servis tabağına aktarın. Ayırdığınız kakaolu muhallebiyi ve hazır kremayı mikserde 2-3 dakika çırpın. Bu kremayı pastanın her tarafına sürün. Dövülmüş fıstıkla süsleyerek servise sunun. Ancak bu pastayı servise sunmadan önce buzdolabında 3-4 saat ya da bir gece bekletirseniz sonuç çok daha iyi olacaktır. |
Tatlılar...!
İkinci Bahar Pastası
Malzemeler
8 kişilik Hazırlanma süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 10 dakika Önce krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika çırpın. Diğer taraftan vanilyalı pudingi üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Ilınınca çırpılmış krem şantiyi üzerine ekleyip mikserle 2-3 dakika daha çırpın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Bebe bisküvilerini robotta çekip un haline getirdikten sonra dövülmüş fındık ve tarçınla karıştırın. Son olarak, elmaları soyup rendeledikten hemen sonra bisküvili karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Şimdi de 12-15 cm çapında 5-6 adet cam kasenin içini streç film veya temiz buzdolabı poşetiyle kaplayın. Elmalı ve bisküvili karışımı elinizle iyice bastırarak kaselere yerleştirin. Kaseleri buzdolabında 3 saat kadar bekletip çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek üzerlerindeki naylonları çıkarın. Pudingli krem şanti karışımını bir spatula yardımıyla düzgünce pastaların üzerine sürüp, renkli şekerlemelerle süsleyin. Buzdolabında yarım saat daha beklettikten sonra servise sunun. |
Tatlılar...!
Muhallebi tarifi
Malzemeler : 2 su bardağı süt 4 yumurta sarısı 1 limon bademyağı 25 gr toz jelatin 4/5 su bardağı toz şeker 3 kedi dili bisküvi 2 çorba kaşığı kuş üzümü 4/5 su bardağı toz şeker 100 gr sütlü çikolata 4/5 su bardağı çiğ krema 100 gr acıbadem bisküvisi 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi 4 Kişilik Yapılışı : Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın. Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin. 2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın. Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın. Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın. |
Tatlılar...!
Ananaslı Tatlı tarifi
Malzemeler : bir paket yulaflı bisküvi bir paket krem şanti bir bardak süt bir çorba kaşığı mısır unu bir büyük kutu ananas konservesi bir kutu krem peynir biraz tereyağı Yapılışı : Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve en üste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır. Ananas yerine vişne ile de yapılabilir. |
Tatlılar...!
Armut Bombası tarifi
Malzemeler : 6 adet Santa Maria armut 1 su bardağı cekilmiş ceviz 2 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı şeker 1 limon rendesi 1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi 1 paket vanilyalı hazır puding 2 su bardağı süt Süs için toz tarçın Yapılışı : Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın. |
Tatlılar...!
Armutlu Mus tarifi
Malzemeler : yarım kg olgun armut 1 limonun suyu 5 çorbakaşığı tozşeker 4 dilim ananas 10 adet böğürtlen 2 adet muz 2 adet kiwi 1 çorbakaşığı hindistancevizli krema 5 gramlık 3 adet yaprak jöle 4 Kişilik Yapılışı : Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın. Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin. Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin. Kiwileri soyup doğrayın. Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın. |
Tatlılar...!
Armutlu tartölet tarifi
Malzemeler : 10 adet 5 adet armut 300 gr tereyağı 50 gr toz şeker 50 gr bal 150 gr pudra şekeri 1/2 paket kuru maya 3 adet yumurta 250 gr un 300 ml kremşanti 2 yemek kaşığı elma suyu 1 tatlı kaşığı tarçın tuz kalıplar için un kalıplar için tereyağı Yapılışı : Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm.lik küpler halinde bölün. 50 gr tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin. Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın.sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin. Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin. 10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara dökün. Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. sıcakken kalıplardan çıkarun. Kremşantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın. |
Tatlılar...!
Ayva Kompostosu tarifi
Malzemeler : 1 kilo ayva 2 su bardağı tozşeker 2 litre su Yapılışı : Ayvalar yıkanır, ayıklanır, dörde bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Çıkarılan çekirdekler atılmaz. Kaynatacağımız suyun içine atılır. Aynı suya ayvalar da atılır. Yarım saat kadar ayvalar pişinceye dek kaynatılır. İnmesine yakın tozşeker ilave edilir. 1-2 taşım da o şekilde kaynatılıp soğuk olarak servis yapılır. |
Tatlılar...!
Ayva Tatlısı tarifi
Malzemeler : 5 adet ayva 100 gr kaymak 10 çorba kaŞığı toz şeker Yapılışı : Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın. Çekirdekleri bir kenara ayırın. Kararmamaları için ayvaları suya atın. Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın. Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun. Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın. |
Tatlılar...!
Bademli Kedi Dili tarifi
Malzemeler : 200 gr un 75 gr margarin 100 gr toz şeker 2 adet yumurta akı kedi dili bisküvisi badem, ince kıyılmış 2 çey kaşığı vanilya şekeri Yapılışı : Margarini, vanilya şekerini ve şekeri yumuşak ve beyaz oluncaya dek karıştırın. Yumurtanın beyazını sertleşinceye dek dövüp, karışıma ekleyin. Unu azar azar katın. Kalıbı bir tereyağ parçasıyla iyice sıvayın. Bisküvileri tepsiye dizin. Üzerlerine bademleri serpin. 200 derecedeki fırında 5-6 dakika kadar pişirin |
Tatlılar...!
Bademli Keşkül tarifi
Malzemeler : 50 gr kavrulmuş badem 30 gr mısır nişastası 1 paket vaııilya 200 gr toz şeker 4 yumurta sansı 4 bardak süt Yapılışı : Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın. |
Tatlılar...!
Bademli Puding tarifi
Malzemeler : 1 litre süt 2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin) 1/2 su bardak toz şeker 2/3 su bardağı irmik 100 gr soyulmuş badem 4 yumurta 1 limon meyva şekerlemeleri tuz 4 Kişilik Yapılışı : Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun. Toz şekere bulayıp fırın tepsisinde kavurun. Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın. Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın. 20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın. Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın. 22-24 cm. çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın. Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz. |
Tatlılar...!
Bağdat sütlacı tarifi
Malzemeler : 4 kişilik 1 lt süt 2 adet dövülmüş damla sakızı 75 gr kırık pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 150 gr toz şeker 100 gr kaymak tuz Yapılışı : Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın. |
Tatlılar...!
Balkabağı Tatlısı tarifi
Malzemeler : 2 kilo balkabağı 3 bardak toz şeker 1 bardak dövülmüş ceviz Yapılışı : Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekerini serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. |
Tatlılar...!
Billur Tatlısı tarifi
Malzemeler : 1 kg süt 2 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı buğday nişastası Süslemek için 1 adet nar Mandalina Elma vs... Yapılışı : Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür. Soğuduktan sonra üzerine meyveler ayıklanarak ilave edilir. |
Tatlılar...!
Bisküvili Prenses Tatlısı tarifi
Malzemeler : Alt için: 5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket margarin 1 paket kakaolu bisküvi Üst için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı Yapılışı : Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir. Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür. Üst Hazırlanışı: Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. Arzuya göre daha önce hazırladımız muhallebinin üstüne bir kat daha sütle ıslatılmış bisküviler dizilir. Eğer bir kat daha bisküvi istenmiyorsa muhallebinin üstüne hazırladığımız sos dökülür ve buzdolabında 30 dakika bekletildikten sonra servise sunulur. PÜF NOKTASI: tatlının maksimum lezzetinde olması isteniliyorsa bahsedilen sürelerde mikserle karıştırmak şarttır. Sürelerde kısaltma yapmayınız. |
Tatlılar...!
Böğürtlenli Rulo tarifi
Malzemeler : 2.5 su bardağı süt 80 gr dövülmüş fındık 125 gr böğürtlen 150 gr kayısı 1 portakal 300 gr krem şanti 3 çorbakaşığı yoğurt 8 Kişilik Yapılışı : 1.5 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun. Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin. Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun. 5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırın. Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın. Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın . Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç. Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun. Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz. |
Tatlılar...!
Brownie tarifi
Malzemeler : 150 gr toz seker 80 gr yağ 75 gr bal (bir çorba kaşığı) 50 gr kakao 2 yumurta 1 paket vanilya 75 gr un tuz ceviz Yapılışı : Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır. Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir... |
Tatlılar...!
Bursa Helvası tarifi
Malzemeler : 1/2 kg toz şeker 7 çorba kaşığı un 250 gr margarin 3 adet dolmalık fıstık 1 lt süt Yapılışı : Süt ile toz şekeri kaynatın. Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin . Ilık olarak, üzerine tarçın serpip servis yapın. |
Tatlılar...!
Bülbül şatosu tarifi
Malzemeler : 125gr. margarin 2 kaşık yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine) Alabildiği kadar un, dövülmüş ceviz Şerbet için : 3 bardak su 3 bardak şeker Arzuya gore vanilya Yapılışı : Margarin, yoğurt, yumurtanın beyazını birlikte iyice yoğuralım. Yavaş yavaş un ilave edelim. Kabartma tozunu da unla beraber yoğururken katalım. Normal yumuşaklıkta hamur yoğurulur. Ele yapışmayacak çok da sert olmayacak. Hamurumuz hazır olunca oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açalım. Bir çay bardağı yardımıyla halkalar keselim. Bu halkaların her iki tanesinden bir tanesini de şişe kapaklarıyla tekrar ortalarını keselim. Ortalarını kestiğimiz halkaları bütün halkaların üzerine koyalım. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım. Yağlanmış tepsiye sıralayalım. Halkalarımızın içine ve üzerine yumurta sarısından sürelim. En son olarak da hazırladığımız şatolarımızın ortalarına ezilmiş cevizle dolduralım. Normal sıcaklıktaki fırına koyalım üzerleri kızarınca fırından alalım. Tatlımız sıcaksa şerbetin soğuk olması gerekir. Bunun tersi de olabilir. |
Tatlılar...!
Cikolatali Cevizli Pasta
Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 4 Malzemeler: 4 adet yumurta 125 gr seker 125 gr un 1 yemek kasigi kakao 25 gr yag (erimis) 75 gr kuvertur( bitter cikolata) 150 gr orta irilikte ogutulmus ceviz 2 cay kasigi kabartma tozu (orjinalde yok ama ben ekledim) ici icin: 75 gr kuvertur 125 gr yag(oda sicakliginda) 200 gr pudra sekeri 2 yemek kasigi sut uzerini suslemek icin ceviz Yapılışı: 20 cmlik yuvarlak kek kalibinizi yaglayin yada icine yagli kagit serin(orta boy kalin bir kek olucak)Seker ve yumurtalari 10 dakika mikserle kopuk kopuk oluncaya kadar cirpin Unu,kabartma tozunu ve kakaoyu bir yere eleyip karistirin ve seker,yumurtali karisima ekleyip,tahta kasikla karistirmaya devam edin Sonra uzerine erimis sogumus margarin,benmari usuluyle eritilmis cikolata( ben burda yagi erittikten sonra yagi bir kenara aldim ve cikolatayi tavaya koydum,eridikten sonrada cikolatayi icine karistirdim Ozaman daha akici bir karisim elde ediliyor) ve ceviz icini ekleyip kasikla karistiri Onceden isinmis 160 dereceli firinda 30 dakika kadar pisirin Kek pistikten sonra 5 dakika kadar sogumaya birakin Cikolatayi eritin,biraz soguduktan sonra icine yag,pudra sekeri ve sutu ekleyip,krema kivamina gelinceye kadar cirpma teliyle karistirin Kekinizi ikiye boldukten sonra arasina kremanin yarisini surun Geri kalaninida kekin ustune surdukten sonra,cevizlerle susleyin Pastaniz servise hazir |
Tatlılar...!
Tobleronelu Brownie
Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 400gr bitter çikolata 180gr margarin/tereyağı 300gr toz şeker 3 yumurta 250gr un 150gr Toblerone çikolata 125gr irice dövülmüş badem yağlamak için sıvıyağ Yapılışı: Bitter çikolatayı parçalara bölün ve katı yağ ile birlikte benmari usulü eritin Ffırını 180C'ye getirin Yumurtaları ve şekeri çırpın unu ekleyin çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın Küçük parçalara ayrılmış toblerone'u ve irice dövülmüş bademleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Karışımı 25 x 32 cm ölçülerinde yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün Isınmış fırında 35 dakika pişirin (pişince içi ıslak kalacak ) Tamamen soğuduktan sonra servis yapın |
Tatlılar...!
Beyaz çikolata soslu limonlu kek
Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Orta Puan: 3 Malzemeler: 4 yumurta 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 3.5 su bardağı un 2 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Üzeri için: 80 gr beyaz çikolata 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı 8-10 parça portakal kabuğu şekerlemesi Yapılışı: Büyük bir kâsede yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın Yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın Limon kabuğunu ilave edip bir kez daha karıştırın Hazırladığınız hamuru Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin Keki kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın Soğuyunca üzerine beyaz çikolatayı gezdirerek dökün Portakal kabuğu şekerlemesi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın |
Tatlılar...!
İki renkli simit puding Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 10-20dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 1 paket kakaolu puding 1 paket muzlu puding 6 su bardağı süt 3-4 bisküvi Yapılışı: Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin Kakaolu pudingi kalan sütle aynı şekilde pişirin Katılaşan muzlu pudingin üzerine döküp buzdolabında 1 saat kadar bekletin Servis tabağına ters çevirip kalıbı alın Bisküvileri robottan geçirerek ufalayıp pudingin üzerine serpiştirin Dilimleyerek servis yapın |
Tatlılar...!
Çilek soslu profiterol Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 40-60dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Orta Puan: 7 Malzemeler: Hamur malzemesi: 1 çay bardağı margarin 3 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı su Krema için 5 yumurta sarısı 1.5 kahve fincanı tozşeker 1 kahve fincanı un 2 su bardağı süt 1 su bardağı süt kreması 1 portakal Üzeri için 1 kahve fincanı çilek sosu Yapılışı: Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Unu azar azar ilave ederek karıştırın Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun Hamuru derin bir kaseye alın Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın Düz uçlu sıkma torbasına doldurun Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın Hamuru ceviz büyüklüğünde, en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın (Yaklaşık 40 top olacaktır ) Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Toplar kabarınca fırından çıkarın ve ince bir şiş batırarak içlerindeki havayı alın Tekrar fırına yerleştirip 5 dakika daha pişirin Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın Portakalın kabuğunu rendeleyin Sütü ve portakal kabuğu rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın Karışımı tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın, soğumaya bırakın Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın |
Tatlılar...!
Çikolatalı Nadide Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 10-Fazla Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 7 Malzemeler: 120 gram tereyağı (doğranmış) 2 tatlı kaşığı kahve 1 su bardağı su 100 gram bitter çikolata (iri doğranmış) 1,5 su bardağı tozşeker 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) 1 su bardağı kekun 1 çay bardağı un (elenmiş) 2 çorba kaşığı kakao Naneli krema 125 gram tereyağı (doğranmış) 3 su bardağı pudra şekeri 2 çorba kaşığı süt Yarım tatlı kaşığı nane likörü 1-2 damla yeşil gıda boyası Çikolatalı sos 300 gram bitter çikolata (iri doğranmış) 1 su bardağı krema Yapılışı: Tereyağı, kahve, su, çikolata ve şekeri pürüzsüz hale gelinceye kadar ateş üstünde karıştırın Karışımı bir kaba alıp yumurta, unlar ve kakaoyu çırparak ilave edin 8x25 cm ebatlarında iki adet kalıbı yağlayıp, taban ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin Beş dakika bekleyip, kalıptan çıkartın Kekleri testere dişli bir bıçakla yatay olarak ikiye kesin Naneli krema için tereyağını mikserle çırpıp, pudra şekeri, süt, nane likörü ve gıda boyasını ilave edip, çırpın Naneli kremanın yarısını keklerin alt parçalarının üzerine sürüp, üst kısımları ile üzerlerini kapatın Kalan kremayı, sıkma poşetine koyup, boyuna kalın bir şerit şeklinde keklerin üzerlerine sıkın Bir saat buzdolabında dinlendirin Çikolata ve kremayı kısık ateşte pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp, buzdolabından çıkarttığınız keklerin üzerine dökün Kenarlarını düzeltip, oda sıcaklığında çikolata katılaşıncaya kadar bekletin |
Tatlılar...!
Kuru Fasulyeli Pasta Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış (soğutulmuş) kuru fasulye 3 adet yumurta 1-5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı kadar cekilmiş fındık( 2 yemek kaşığı toz badem vanilya Yarım su bardağından biraz az un(kıvamı için) Üzerine: Yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı toz şeker 100 gr margarin Yapılışı: Haşlanmış fasulyeyi püre yapip,içine toz şekeri ,yumurtayı katip karıştırin Fındık ve bademleri ilave ettikten sonra ,kıvamını ayarlamak için unu katin Iyice özleşince yuvarlak kalıba dökup,170 derecede pişirin Diger yandan sosu hazırlayin Tencereye suyu,margarini,kakaoyu,şekeri katip, kıvamı koyu olmayacak şekilde (hafif sulu) pişirip soğumaya bırakin Kek soğuduktan sonra üzerine sosu dökun Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsinizin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.