ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1012986)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta

3 Su bardağı un
3 Adet yumurta
1,5 Su bardağı şeker
3 adet elme
2 çay kaşığı mahlep
1 Su bardağı badem
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlayın, elmaları soyup dilim dilim dizin. Daha sonra un, yumurta şeker, mahlep, limon suyu ve kabartma tozunu karıştırarak hamur elde edin. Dizdiğiniz elmaların üzerine badem ve tarçın serpin. Yaptığınız hamuru yavaşça kalıba dökün. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Piştikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Kalın Sağlıcakla.

Elmalı Tart

3 Çay bardağı un
Yarım paket margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker

Bütün malzeme yoğrulur, 30 santim çapında yağlanmış tepsiye yayılır, üzerine pudra şekerlerine bulanmış elma dilimleri dizilir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Sıcak çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet Olsun

ELMALI TART

MALZEMELER:

-8 kahve fincanı un
-1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)
-1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
-1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi
-1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
-3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın

YAPILIŞI:

1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.
5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.

Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.

1) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.
2) 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.)

ELMALI TURTA

MALZEMELER

1.5 su bardağı un
2 küçük çay bardağı toz şeker
125 gr. donmuş margarin
Yarım bardak soğuk su
Bir tutam tuz
Yarım kilo elma
Bir çorba kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin. Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin. Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin. Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın. Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz.

Elmalı Turta

Kullanılacak malzeme:
6 kahve fincanı un,
150 gr tereyağı,
5 tane yeşil elma,
1 su bardağı kayısı marmelatı,
50 gr tozşeker,
1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı:
Un bir tepsiye konur, ortası çukurlaştırılır. Ceviz iriliğinde tereyağı ve tuz katılır. Soğuk su eklenerek hamur yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulduktan sonra birkaç dakika da avuçta yoğurulur. Sonra yağlı kâğıda sarılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra hamur uzunlamasına dikdörtgen biçiminde çekilerek uzatılır, sonra da üç kere katlanır. Buzdolabında bir süre daha dinlendirilir. Bu işlem 4-5 defa tekrarlanır. Fırının tepsisi yağlanıp unlanır. Hamur merdaneyle tepsiyi kaplayacak büyüklükte açılır ve düzgün bir biçimde tepsiye yerleştirilir. Diğer tarafta elmaların kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılıp ince ve yuvarlak biçimde dilimlenir. Pişerken çok kabarmaması için hamurun çeşitli yerlerine çatal batırı-lır, bir miktar da tozşeker serpilir. Elma dilimleri birbirinin üzerine gelecek şekilde birer birer iki sıra halinde dizilir. Hamurun kenarda kalan boş bölümleri rulo gibi içeri doğru kıvrılır. Sonra tepsi 190°C'deki fırına konur ve yarım saat pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılıp, turta servis tabağına alınır. 1 su bardağı kayısı turtanın üzerine dökülür. Turta iyice soğuduktan sonra servis yapılır.

Elmalı Turta

1.5 su bardağı un,
3 adet yumurta,
1 limon kabuğu rendesi,
8 çorba kayığı şeker,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
4 çorba kaşığı süt
Üzerine:
1 kg. elma,
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

Toz şeker ve yumurtaları çırpın. Krema kıvamına geldiğinde içine un, süt, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Elmaları soyup ince ince dilimleyin. Hamurun üzerine dizin. 1 çorba kaşığı yağı küçük küçük bölüp elmaların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika veya hamur iyice katılaşana dek pişirin.

ELMALI TORTA

Malzeme:
150 gr tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
5 elma
50 gr şeker
10 tane bisküvi
1 yumurta
1 çay bardağı süt

Yapılışı:
Tereyağı, yumurta, şeker, karbonat, tuz ve süt koyup karıştırın. Yeteri kadar un koyup özlendirilerek yoğurun. Üzerine yağlı kağıt koyarak serin bir yerde dinlendirin. Elmaları soyun, çekirdekleri çıkartın. İnce dilimler halinde kesin. Bir tencereye dizin ve şekerin yarısını üzerine dökün.
Torta hamurunu yarım cm kalınlığında açın. Torta hamurunu kalıptan birkaç santim taşacak şekilde oklava ile açın. Çatalla üzerine birkaç delik açın. Parçalanmış bisküvileri serpin.
Sonra elmaları birbiri ardında daire şeklinde yerleştirin. Kalan şekeri elmanın üzerine eleyin. Tortanın kenarlarını içe doğru kıvırın. Sonra çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Kızgın fırına verin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler:

Hamur için;

1 paket margarin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı için:
5 elma
1 su bardağı şeker
Tarçın



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Yapılışı:

Elmalar soyulup rendelenir, şeker ve tarçın ilave edilerek pişirilir, soğumaya bırakılır. Eritilmiş margarinin içine yumurta, şeker, un karıştırılarak hamur haline getirilir (sert kıvamlı olmalı). Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayrılarak buzdolabına konur. Sertleşmesi beklenir. Hamur kabın içine yayılır, üzerine soğutulmuş elma konur. Ayrılan hamur buzluktan çıkarılarak elmanın üzerine rendelenir. 180-200 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine hindistancevizi serpilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler:

5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 gram kabartma tozu

İç malzemesi:

2 adet orta boy elma
70 gram toz şeker
20 gram ceviz
10 gram tarçın

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisinde un, pudra şekeri, margarin, kabartma tozu ve bir adet yumurtayı kulak memesi kıvamına getirip tart kalıbının içerisine ince şekilde koyun. Fırında 160 derecede 20 dakika pişirin. İç malzemesi içinde 2 adet elmayı rendeleyip tencereye koyun. İçerisine toz şeker, ceviz ve tarçın ilave edip ocakta 5 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra tart hamurunun içerisine koyup fırında 165 derecede 25 dakika pişirerek soğutun. Üzerine pudra şekeri dökerek servise sunun.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta Tarifi

1 kilo elma
200 gram (4/5 su bardağı) tozşeker
200 gram (13 çorbakaşığı) tereyağı ya da margarin
300 gram (2,5 su bardağı) un
4 yumurta
Bir paket vanilya
1 limon
1/2 su bardağı süt
Bir tutam tuz

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

1 Yumuşamış 200 gram margarin ya da tereyağını, azar azar 200 gram tozşekeri ilave ederek blendırda halledin. Yıkanıp rendelenmiş limon kabuğunu ve yumurtaları bir kerede ekleyip yeniden, iyice karıştırın. Sonra sırayla, mayayı, tuzu, yaklaşık 300 gram unu ve yarım su bardağı sütü ekleyin. Bu arada, çok yumuşak bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam etmelisiniz.
2 Elmaları yıkayın, soyun ve dilimleyin. Üçte ikisini karışıma ekleyerek yeniden çırpın. Elmalı karışımı 28 cm. çapındaki önceden yağlanmış kalıba dökün. Yüzeyini, kalan elma dilimleriyle süsleyin, tozşeker serpin ve önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında 1 saat bekletin. Üstü fazla kararmış gibi görünürse, pişme süresinin sonuna doğru yüzeyini kağıtla kapatabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Tart Tarifi

3 çay bardağı BİZİM MUTFAK UN,
yarım paket BİZİM MARGARİN,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı İÇİM YOĞURT,
1 PAKET BİZİM MUTFAK şekerli vanilin,
1 paket BİZİM MUTFAK hamur kabartma tozu,
1 çay bardağı şeker yoğrulur. 25-30 cm. çağında yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine pudra şekerine bulanmış elma dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:43 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler:
- 1.5 su bardağı un
- 2 küçük çay bardağı toz şeker
- 125 gr. donmuş Luna margarin
- Yarım bardak soğuk su
- Bir tutam tuz
- Yarım kilo elma
- Bir çorba kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açılır, içine donmuş Luna margarin ve tuz katılarak unla yağ birbirine yedirilir. Unla, Luna margarin birbirine karıştırılıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su eklenerek yoğrulur. Hamur buzdolabında bir saat kadar bekletilir. Elmalar kabuğu soyulmadan ince dilimler halinde kesilir. Tarçın toz şekere karıştırılıp, elmalara katılıp, dilimleri zedelemeden karıştırılır. Hamur dolaptan çıkarılıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşenir. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizilir. Orta ısılı fırında 1 saat pişirilir. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirilebilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:43 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Tart Tarifi

Beş çayınıza hem görüntüsü hem de tadıyla yenilik katacak elmalı tart tarifi

Malzemeler,
Hamuru için,
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Harcı için,
4 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı,
Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Orta boy bir tavaya elma rendesini alıp kavurun.
Toz şekeri ilave edip elma rendesi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tarçın ekleyip karıştırın.
Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Hamurun bir parçasını buzluğa koyun.
Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın.
Kalan hamuru fırın tepsinin tabanına yayın.
Tepsideki hamurun üzerine elmalı harcı dökün.
Buzluktan beklettiğiniz hamuru çıkarıp rendeleyin.
Rendelenmiş hamurla elmalı harcın üzerini tamamen kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen tartı fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:43 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler:
125 gram margarin
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üstü için:
4-5 adet elma
1 yemek kaşığı tarçın
5 yemek kaşığı vişne marmeladı

Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşamış margarini toz şekerle çırpın. Yumurtları ekleyerek tekrar çırpın. Süt, yoğurt kabartma tozunu katıp unu ilave edin. Yağlanmış kalıba dökün. Elmaları soyup dilimleyin. Turtanın üzerini elmalarla dekore edin. Üzerlerine tarçın serpip 180 derecedeki fırında pişirin. Sıcakken üzerine 2 yemek kaşığı suyla karıştırdığınız marmeladı yayın. Soğuyunca dilimleyerek servise sunun.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:43 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta Tarifi

500 gr. Ekşi Elma
100 gr. Margarin
100 gr. Şeker
1 Paket Vanilya
3 Yumurta Sarısı
50 gr. rendelenmiş Badem
3 Yumurta Akı
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Çay kaşığı Karbonat
100 gr. Un

Pastanın hamuru hazırlanmak, üzere, Şeker, Margarin Pudra şekeri dövülmek suretiyle köpüklü hale getirilir. Üzerine, sırasıyla Yumurta sarısı, rendelenmiş badem ve bir miktar unla karıştırılmış Karbonat ve en sonunda da bir yemek kaşığı şeker ve yumurta akı ilavesiyle iyice karıştırılır. Diğer yandan elmalar soyulup, dörde bölündükten ve dilimler halinde kesildikten sonra, 24x6 cm.İlk EMSAN pişirme gerecine sıra ile dizilir. Üzerine yukarıda hazırlanan hamur dökülür. Kapağı kapatılır. Önce hararet veren ayarda ve sonra en kısık ateşte, Emsan haşlama kaidelerine uygun olarak 30 dakika müddetle tam pişirmesi yapılır. Ateş kapatılır. Kapağı kaldırılır. Buharın uçması ve kendisini çekmesi için, 5 dakika müddetle bekletilir. Elma Pastası, 24 cm. lik Servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülür.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:43 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Tart Tarifi

Malzemeler
100 gr yumuşak margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Vanilya
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı için:
4 adet elma
İstenilen miktarda tarçın ve şeker

Hazırlanışı
Malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Elde edilen hamurun üçte birini ayırıp buzluğa koyun. Kalan hamuru yağlı tepsiye yayın. Ayrı bir yerde elmayı rendeleyin, tarçın ve şekerini ekleyip karıştırın ve yaydığımız hamurun üzerine serin. Buzluktaki hamuru çıkarıp rendenin iri kısmıyla elmalı harcın üzerine rendeleyin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun…


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:43 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Tart Tarifi

400 gr. un
250 gr. tereyağı
3 adet yumurta
100 gr. şeker
3 adet elma
50 gr. toz badem
50 gr. dolmalık fıstık
Akağaç şurubu
Tuz

200 gr. tereyağını küçük parçalara kesin. 300 gr. unu tezgaha döküp ortasını çukurlaştırın. Çukura 15 gr. şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, parçalara ayırdığınız tereyağı ve 1 adet yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru nemli bir beze sarıp 20 dakika serin bir yerde dinlenlendirin. Dinlenen hamuru açın. Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru üzerine yayın. Hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın. Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Kalan şeker ve yumurtaları iyice çırpın, içine kalan tereyağı ve unu ekleyin. Badem ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın. Tart hamurunu fırından çıkartıp hazırladığınız karışımı üzerine dökün.
Elmaları soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Elmaları ince dilimleyin. Dilimlenmiş yarım elmaları yan yana tartın üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırın.
Tartı önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkartınca üzerine akağaç şurubu gezdirip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:44 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Tart Tarifi

220 gr un
130 gr toz şeker
3 adet yumurta
200 ml. süt
180 gr tereyağı
4 adet elma
200 ml. krema
Vanilya
Tarçın
Kabartma tozu

Yumurta ve 100 gr. şekeri beyazlaşana kadar çırpın. 150 gr. tereyağını eritip yumurtalara ilave edin. Un, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Elmaları dilimleyin, kalan tereyağında tarçın ilavesiyle 2 dakika çevirin. Kremayı ilave edip ılınmaya bırakın.
Hamurun yarısını kalıba dökün. Ortasına elmalı karışımı yayın. Kalan hamuru ekleyip önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:44 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Mutfak robotuna yoğurma bıçağını yerleştirin ve un ve tereyağını kaba ekleyin. Bir tutam tuz ve yumurta ekleyin. Mutfak robotunu hamur iyice karışana kadar çalıştırın. Eğer gerekliyse 1-2 çay kaşığı soğuk su ekleyin. Daha sonra unlu bir yüzeyde birkaç dakika da el ile yoğurun. Hamuru jelatin kağıda sarın ve 30 dakika buzlukta bekletin. Fırını önceden 200°Cye ısıtın. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde 30 cm genişliğinde açın. Kek kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Taşan hamur parçalarını keserek atın. Badem ezmesini taze krema ile karıştırın ve dibine yayacak şekilde kek kalıbına dökün. Elmaları soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Mutfak robotuna dilimleme diskini yerleştirin. Elma parçalarını, ince ince dilimlemek için besleme tüpünden içeri atın. Dilimlerin ezilmesini önlemek için kabı yarıya geldiğinde boşaltın. Elma dilimleri üzerine limon suyu serpin ve onları kek kalıbı içinde birbiri üzerine gelecek daireler şeklinde yerleştirin. Kek kalıbını fırının ortasının altındaki rafa yerleştirin ve tartı 35-40 dakika boyunca sararana kadar pişirin. Tartı fırından çıkartın ve elma dilimlerine bolca bal sürün. Ilık veya soğuk olana kadar bekleyin. Bir kaşık dondurma veya taze krema ile servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:44 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler
Hamur İçin:
•250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
•1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
•yarım su bardağı sıvıyağ
•1 pkt kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

İç malzemesi:
•6-7 orta boy elma
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
•2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
•2 tatlı kaşığı tarçın

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yapılışı
1.Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
2.İç malzemesi için elmayı rendeleyin ve tencereye alın.
3.Şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
4.Suyunu çekince tarçın, ceviz ve üzümleri ekleyin, ocaktan alıp soğutun.
5.Hamurdan limon kadar bir parça kopartın, un serptiğiniz tezgâha alın yuvarlak daire şeklinde açın.
6.Bu daireyi sigara böreğinde yaptığımız gibi 8 eşit üçgen halinde kesin.
7.Her bir parçanın geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve iki kenarını kapatarak rulo yapın.
8.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırlanan kurabiyeeri dizin.
9.170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.
10. Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin
Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkmaktadır. Ölçüleri yarıya indirip hazırlayabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:44 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
Elmalı Tart Tarifi

4 adet yumurta sarısı

1 adet yumurta

4 çorba kaşığı toz şeker

Yarım limonun suyu

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

2 adet elma

1 çorba kaşığı tereyağı

Yumurtaları toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:44 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
3 Su Bardağı un

1 Su Bardağı pudra şekeri

1 Kahve Fincanı çekilmiş ceviz

1 Kahve Fincanı tozşeker

1 Tatlı Kaşığı tarçın

2 Adet ekşi elma

2 Yemek Kaşığı yoğurt

1 Çay Kaşığı kabartma tozu

200 Gr Sana Hamurişi

Elmaların kabuğunu soyduktan sonra çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin. Bir tencereye elmaları ve şekerleri koyun, orta ateşte elmalar marmalet halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.Piştikten sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğutmaya bırakın.fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın kabartma tozunu ve unu eleyin ortasını büyük bir boşluk bırakarak havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki sana yağını yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın. Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak haline getirin hamurun ortasına hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun.hamurun iki tarafını üste gelecek şekilde birleştirin.parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin.önceden ısıttığınız fırınla 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkartın soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın üzerine pudra şekeri seperek servis yapın.

Not: Elmalı turtanın hamuruna istediğiniz şekli verebilirsiniz, örneğin hamuru merdana ile yarım parmak kalınlığında açıp küçük üçgenlere böldükten sonra harcı baş tarafına koyup rulo şeklinde sardıktan sonra pişirin

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:44 AM

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart
 
3 Tatlı Kaşığı tarçın

4 Adet elma

4 Yemek Kaşığı şeker

1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu

1 Paket vanilya

2 Yemek Kaşığı pudra şekeri

1 Adet yumurta

4 Yemek Kaşığı şeker

1 Paket Sana Klasik

Öncelikle elmaları soyup bir teflon tavaya rendeleyip içerisine 4 kaşık şekeri ve tarçını ilave edip orta ateşte kavuruyoruz. Kahverengine dönünce altını kapatıp soğuması için bırakıyoruz.

Hamuru için; sana kalsiği eritip bir karıştıma kabına döküyoruz,(kesinlikle sıcak olmayacak biraz soğuyunca dökelim)içine bir adet yumurta , 4 kaşık şeker,1 vanilya, yarım paket kabartma tozunu koyup şekerler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. karışıma yavaş yavaş un ilave ediyoruz . oyun hamuru kıvamına gelene kadar unu koymaya devam ediyoruz.Hazırlamış olduğumuz hamuru ıkıye ayırıyoruz, yarısını dolaba koyup bekletiyoruz. Diğer yarısını ise kullanacagımız orta boy yuvarlak bir kek kabı veya borcamın içine yerleştiriyoruz. hamura minik minik delikler açıyoruz çok kabarmasın diye.. (hamur en fazla 2 cm kalınlığında olmalı) kabın içine yaydığımız hamurun üzerine soğumuş olan tarçınlı elmamızı yayıyoruz. dolaptan çıkardığımız hamurdan da parçalar koparıp üzerine uzun uzun çizgiler yapıp sepet görünümü veriyoruz. hazırladığımız turtayı önceden ısıtılmış olan fırına verip 190 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz. Çıkarınca üzerine pudra şekerimizi döküp servis edebiliriz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.