![]() |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Ağlama Değmez Hayat
Rüya gibi her hatıra Her yaşantı bana Ne bulduysa kaybetti Gönül aşktan yana Ömür çiçek kadar narin Bir gün kadar kısa Ağlama değmez hayat Bu gözyaşlarına Ağlama değmez hayat Bu gözyaşlarına Her damla yaş oyuk oyuk İz bırakır kalbimde Hayat şarap gibidir Keder de var neşe de Ömür çiçek kadar narin Bir gün kadar kısa Ağlama değmez hayat Bu gözyaşlarına Ağlama değmez hayat Bu gözyaşlarına |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Aşk Olunca
Yepyeni bir gün sensiz Yepyeni bir yaşam mı bu? Yepyeni bir ben sensiz Yepyeni bir umut mu bu? Yepyeni bir söz sensiz Yepyeni bir yalan mı bu? Yepyeni bir yol sensiz Yepyeni bir kader mi bu? Sen sen olunca Ben ben olunca Aşk olunca Yepyeni bir yüz sensiz Yepyeni bir oyun mu bu? Yepyeni bir düş sensiz Yepyeni bir suç mu bu? Yepyeni bir renk sensiz Yepyeni bir aşk mi bu? Yepyeni bir kış sensiz Yepyeni bir ölüm mü bu? |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Ateş ve Su
-------------------------------------------------------------------------------- Kalbimdeki bu acı Yüzüme yansıyor Kan kırmızı gökyüzü Üstüme damlıyor Etrafımda bir hüzün Dalgası alıp gitmiş Kar beyaz hayallerim Kül olup bitmiş.... İçimde bu Alevler su İsterler ki Sönebilsinler Ateş gibi bedenler Bir birine kaynıyor Beklenmedik bir anda Beni de çağırıyor Her şey çok anlamsız Geliyor istemeden Bu yangını ancak Sen durdurabilirsin İçimde bu Alevler su İsterler ki Sönebilsinler x 2 |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Ayrı Ayrı
-------------------------------------------------------------------------------- İki ayrı şiir gibiyiz ayrılığı anlatan İki ayrı nehir gibi... İki ayrı ada gibiyiz dalgalarla ayrılan İki ayrı esir gibi... Sen şimdi kapat pencereni Bak yıldızlara Sabah gökyüzü kalacak Bulutlar dağılınca Sen al götür kendini Sakın geriye bakma Sabah yalanlar kalacak Sana... İki ayrı gölge gibiyiz yanyana gelip geçen İki ayrı sır gibi... Iki ayrı inanç gibiyiz Savaşlarla yıkılan iki ayrı kavim gibi... Sen şimdi kapat pencereni Bak yıldızlara Sabah gökyüzü kalacak Bulutlar dağılınca Sen al götür kendini Sakın geriye bakma Sabah yalanlar kalacak Sana... |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Ayrılmam
-------------------------------------------------------------------------------- Sona ermekte gün yine seninle Akşamlar böyledir hep sessiz Eşyalar başka yerde, ben bir yerde Gölgen dolaşır gibi, sanki peşimde Işıkları yakın nedir bu giz Yokluğun da, sen de varsa, sen bu evde Ayrılmam, sarılırım hayallere Ayrılmam, sevişirim özleminle Hava ağır sıkıntıda sokaklar Sensin kaldırımlardaki bu iz Alışmaya çalıştıkça öfke gibi Hasret büyüyor göğsümde, sinsi, sessiz |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Badlik Amiri
-------------------------------------------------------------------------------- Dün gece senin hoşlanıdıgn kadınla yattığımı sana nasıl anlatabilirim ? Dün gece senin evlenecegin kadınla yattıgımı sana nasıl anlatabilirim ? Soguk bir ruzgar esti pencereme, tul perde genisledi Şişti, odanın icine...Tıpkı bir balon gibi...Yayıldı... Dun gece ona dokundugumu sana nasıl anlatabilirim ? Biraz şarap içtik..Ve bilirsin biraz dedikodu... Aslında Chet Baker'ın bunla hiçbir ilgisi yoktu... O ruj lekesi...Dagınık bir yatak..Sıcak bir gulumseme... Bunlara katlanabilir misin ? Insanin kendisini onemesemesi; kendisinin kiralık katilidir . Benciller ise yaşarlar... Kimse suçlu değil aslında, Bu sadece üçlü bir oyun, Ama ben anlattığım için suçluyum, biliyorum.. Bir yılan gibi girdi evime, yanıma uzandı, kolumdan zehirledi beni.. Her öpüşü ılık bir ölümdü sanki... Yağmuru damarlarımda hissediyordum, Ellerim titriyordu, kusmak istiyordum, başım dönüyordu Gözlerim kararmıştı ! Şimdi ben, zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim, şimdi ben... Söylememek, söylemekten daha dürüst bir davranıştır ( bütün gün burda sessiz sedasız evde oturdum ) Ve bu oyun üçlü oynanmaz Sevgiyle yapılan hiç bir şey insana zarar vermez ( bir yerde bir kelebek ucuyordu ) Suçlu yok, yanlış var ( sus(?)tukça benim gerçekten içimden geçtiğini sessizce(?) nasıl izliyorduk ha ? ) Boşver, olmayanı arama.. ( ay yansıyordu yataga...yatagın kenarındaki parkelere ) ( bir teleon geldi ) Sana guluumsemesi senin için hayat, benim içinse ölüm demek ! ( o gunu anlatan bir-iki telefon..chicago'da yalnız bir gece) ( sen hiç bilme bunu ) ( dostum olabilirsin ..? ) Dün gece senin hoşlanıdıgn kadınla yattığımı sana nasıl anlatabilirim ? ( onun dışında sessizlik hakimdi ) Dün gece senin evlenecegin kadınla yattıgımı sana nasıl anlatabilirim ? Daha da önemlisi...Bunu kendime nasıl anlatabilirim ? ( bunu kendime nasıl anlatabilirim ? aahh nasıl !? ) ( traş olmak için berbere çıktım..atıldım, aynaya bakmadan.. ) Bacaklarından süzülen kanlar, yere damlıyordu.. ( Mc DOnald's dan bir menü söyledim ) Inan başka bir yalnız gece için, hiç bir açıklamaya ihtiyacım yok benim ! Aaaah !! Şimdi ben !! Zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim ! ( şimdi ben ) ( zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim ) Aah şimdi been !! Zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim ! ( şimdi ben ) Aaaah şimdi beeen ! Zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim ! Ölümle doğum arasındaa, o bilinmeyen bölgedeyim ( zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim ) Aah şimdi been, zamanın beni sancıya mıhlaığı yerdeyim !! Gecee !! Dün gece, senin evlenecegin kadınla yattıgımı sana nasıl anlatabilirim ? ( bileklerimi keserek intihar etmeyi düşündüm ) Dün gece senin hoşlanıdıgn kadınla yattıgımı sana nasıl anlatabilirim ? ( onu(?) düşünmekten sıkıldım ) Ona dokundugumu sana nası söyleyebilirim ? ( söyleyin !! ) ( sss s**tir git(?), evet..) (03.35) ( bütün bir gün uzaklardaydim ) Onun eti, benim vücüdumun altında titrerken, ( elime jilet alıp, saçlarımı yavaş yavaş kazımaya başladım ) Neler düşündügümü sana nasıl açıklayabilirim ? ( açıklayabilirim..) ( delirdigimi ya da ona yakın hissettigimi dusunuyordum ) Teypte Cansever, ve onun tok sesi.. ( niye düşünüyorum ! aoff ) ( lanet olsun !! lanet olsun !! ) Tüm gücümü toplamıştım bütün bunları sana anlatmak için Tam o sırada bana baktın, ve telefon acı acı inledi ( sessizce bir şey düşünememin delirmek olduguna inanmaya başlamıştım ) Konuştuktan sonra bana şöyle dedin : " Onun beni düşünmesi, buraya gelecek olması, daha doğrusu yanımda olması ( korkmuyorum..korkmuyorum... ) bana içten içe...Büyük bir mutluluk veriyor !!! " (Söyleme ! Söylememek, söylemekten daha dürüsytcedir ! Bunu Unutma !! ) Şimdi ben, zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim ! ) (Söyleme ! Söylememek, söylemekten daha dürüsytcedir ! Bunu Unutma !! ) Aah şimdi been, zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim ( Unutmaa !! ) Gece inanılmayan bir dinin, ebedi misyoneridir bekleyenin gövdesi içinde ! ( Unutmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa !!!!!! ) Ve şimdi ben, doğumla ölüm arasındaaa o bilinmeyen bölgedeyim (Söylememek, söylemekten daha dürüstcedir) Aaah şimdi ben !! Zamanın beni sancıya mıhladıgı yerdeyim !!! (Söylememek, söylemekten daha dürüstcedir, bunu unutma ! bunu unutmaa..) Gel bunu beni, gel , gel kafir ! Gel hisset beni ! Gece inanılmayan bir dinin..Ebedi misyoneri bekleyenin gövdesi içinde.. Şimdi ben, zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim.. Dogumla ölüm arasındaa..o bilinmeyen bölgedeyim... ( açlığa alışıyor insan, peki ya deliliğe alışabilir mi ? ) Şimdi ben, zamnın beni sancıya mıhladığı yerdeyim..dogumla ölüm arasında..o bilimeyen bölgedeyim.. ( gel..gel, bul beni..) Şimdi sen !! sonsuz seritli bir yolun...eennn sol tarafındasın... Ve hızla ilerliyorsun...Huzura dogru ! Erdeme dogru ! ( açlığa alışıyor insan ! peki ya deliliğe alışabilir mi ? ) Ama ben, zamanın beni sancıya mıhladıgı yerdeyim Tatlım ama ben, zamanın beni sancıya mıhladıgı yerdeyim Ölümle doğum arasında..O bilinmeyen bölgedeyim.. Gece.. ( gece ), inanılmayan bir dinin edebi misyoneri... bekleyenin gövdesi içinde.. Gece bir sızıntı..kirletilmeyen insanlardan ve o benim içim...benim gövdemin içinde... Şimdi ben !! Şimdi ben !! Şimdi ben !!!!! eğer bir yanlış yapıcaksan,bari onu doğru yap... |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Bana Ruh Ver
-------------------------------------------------------------------------------- Bana ruh ver bana özgürlük Önce hükmet sonra üstünlük Bana can ver ya da cansızlık Önce tat ver sonra yanlışlık Bana ruh ver bana güçsüzlük Önce sev biraz sonra öksüzlük Önce hisset beni : işte karanlık Sonra yıprat beni :bu kez aydınlık Nefretle an beni uzak tut kendinden Bana aşk ver bana soysuzluk Önce kin tut sonra huysuzluk Bana ruh ver bana durgunluk Bana yüz ver sonra mutsuzluk Bana kan ver bana yorgunluk Önce söz ver sonra suskunluk Önce hisset beni: işte karanlık Sonra yıprat beni :bu kez aydınlık Nefretle an beni uzak tut kendinden |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Ben Ve Dünya
-------------------------------------------------------------------------------- Dünya bana gülümsedi ona karşı dik durdum Onu bulamadan önce hep kaybettim durdum Dünya beni kucakladı ona karşı ezik oldum Bir çok insan arasında kendimi arar buldum Bir gün gelir de ağlarsan ayna önünde beni hatırla Vazgeçti benden tüm dünya Sen tuttun ben bıraktım Bu aşk bizi hep yaşattı Ben tuttum sen bıraktın Ateş bizi baştan yarattı Dünya beni selamladı Almadan Önce ver diye Aşk önce acı verdi Yalnız olmak onur diye |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Bir Zamanlar (Gece ile Günü Ayıran)
-------------------------------------------------------------------------------- Yağmurlu bir gecede caddeler çok renksiz Bir perde aralandı Gölgen sokağa sızdı Bir fahişe köşede cöpçüye gülümsüyor Yaşlı bir pianist tramvayı bekliyor Gölgen beni izliyor... Bir zaman bir mekan geceyle günü ayıran Ne varsa benden kalsın gerimde Kitaplarım, loş odam,kaçmalı bilinmeyene Gölgen beni izliyor... |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Çünkü Çok Zor
-------------------------------------------------------------------------------- Bu soğuk yağmur ,esen rüzgar Bu anlaşılmazlık,incitmesin seni Boş odalar, insanlar Bu yalnızlık ,ürkütmesin seni Sınırlar var dudaklarda başlayan çok zor Dikkat et kendine Bu mutsuz günler ,bitmez hüzün Bu sessiz isyan ,aldatmasın seni Bu suskun yüzler Sahte gülüsler, bu kargaşa Hiç kırmasın seni Bu sıcak eller ,gizli anlaşma Bu zamanlama ,korkutmasın seni Beni düşün bir de Yalnız bir hayat ,hep aynı sessizlik hep aynı Sınırlar var dudaklarda başlayan -çok zor Dikkat et kendine Çünkü çok zor İnan çok zor Çünkü çok zor Dikkat et kendine |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Dur Gelir Bir An
-------------------------------------------------------------------------------- Kelimelerin arasında Yolun var, çıkasın yok İçindeki sesi dinle Yalanlardan kaçasın yok Yaza sanki kış gibi Başka pencereden bakasın yok Kırdığın kalplerin Hesabını sormadan isteğin çok Dur gelir bir an Çekilir duygular Dur gelir bir an Suçluluk duygusuyla Arzuladığın herşeye İsteğin var, yapasın yok Kendini bulma yolunu Sorasın var, sapasın yok İlahi adelet diye birşey var Senin haberin yok Hayallerinin peşinden Gitmekten başka çaren yok Dur gelir bir an Çekilir duygular Dur gelir bir an Hep olur zamansız Dur gelir bir an Çekilir duygular Dur gelir bir an Suçluluk duygusuyla |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Elmas
-------------------------------------------------------------------------------- Görgüsüz ve densiz Bencil olmasaydın O elmasları sana Teker teker takmak isterdim Kırmızı ve mavi Moru olmasaydı O elbiseyi sana Beşer beşer almak isterdim Bugüne kadar bana verdiğin sözler Yokolup gittiler Bugüne kadar sana aldığım şeyler Yokolup gittiler Görgüsüz ve densiz İnatçı olmasaydın O elmasları sana Teker teker takmak isterdim Bugüne kadar bana verdiğin sözler Yokolup gittiler Bugüne kadar sana aldığım şeyler Yokolup gittiler Kelimeler yetmez Birer birer Beni anlatmaya |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Fani Dünya
-------------------------------------------------------------------------------- O dağların arkasına saklansan ne olur Kendini hep suçlamaktan vazgeçsen ne olur İnsanoğlu dönmüş durmuş istese de kaçamaz Gerçeklerden, özlerinden, sözlerinden kaçamaz Önce sen vardın Bu fani dünyada Korkma ne olur Korkma burada Karanlıkta yürümekten kaçmazsan ne olur Beklemekten kim ölmüş ki sabretsen ne olur Düşlerini kimler çaldı hepsi sende üzülme Sesler ne der kalbindeki sesler ne der derinde Önce sen vardın Bu fani dünyada Korkma ne olur Korkma burada Hiç olur mu mükemmel bir dünya hiç olur mu? Hiç olur mu sensiz bir dünya hiç olur mu? |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Evetlerden Hayırlara
-------------------------------------------------------------------------------- Bazen sinirli ,bazen uysal Bazen sesli ,bazen sessiz Biraz neşeli ,biraz neşesiz Bazen aşkla, bazen hayatla Bazen guzel anlar gibi kısa Evetlerden hayırlara Yeniden başlıyoruz yarışa Bazen çılgın biraz suskun Sen ve bir tek ben Yine yanyana Bazen güzel anlar gibi kısa Gerçek ne kadar acı olsada Ölum bekler bizi hep sonunda |
Kargo Şarkıları=Sözleri
Kargo - Yüzleşme
-------------------------------------------------------------------------------- Hiç kimseyi sevemem Sevgi dürüst olmadıkça Hiç kimseyi sevemem Kimse içten öpmedikçe Hiç kimseye gülemem Kimse bana gülmedikçe Hiç kimseye vuramam Kimse bana vurmadıkça Sebepsiz yere söylediğim Tüm yalanlar aklımda Hiç istemeden kırdığım Tüm insanlar karşımda Hiç kimseye bakamam Gözler yalan söyledikçe Hiç kimseyi aldatmam Çılgın sözler duymadıkça Hiç kimseye inanmam Ruhum kabul etmedikçe |