![]() |
Cevap : Günün Hadisi Şerifi
...........
|
..............
|
Hz. Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: 'Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: 'Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim.'
Tirmizi, Rada' 10, (1159) |
Kişi yalan söylediği zaman o yalandan gelen kokudan,melek ondan bir mil uzaklaşır.
[Hadis-i Şerif] |
Haksız olduğunu anlayıp mücadeleden vazgeçen kimseye
Allah'ü Teala ,Cennetin kenar yerinde bir ev bina eder. Hadisi Şerif |
Bir kimse, sevmediği birisine bela ve sıkıntı geldiği için sevinirse, Allah'ü Teala bu kimseye de bu belayı verir.
Hadisi Şerif |
http://www.dijitalboard.com/resimhos...s/MmY53744.gifhttp://www.dijitalboard.com/resimhos...s/1dC53804.gifhttp://www.dijitalboard.com/resimhos...s/YYh53651.gif http://www.dijitalboard.com/resimhos...s/JEA65849.jpg Günün Hadis-i Şerifi ...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Sahabe efendilerimizin önde gelenlerinden Abdullah ibn-i Ömer (radıyallahü anh)'ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: Sırf ahiret mülahazasıyla yapılması gereken bir işte dünyevî beklentilere giren kimsenin ötede o amelle elde edebileceği hiçbir kazanç yoktur. (Müsnedü'ş-Şihab, 1/293; Ez-zühd ve sıfatü'z-zâhidîn, 1/67) |
Şurası muhakkak ki insanlar Kıyamet günü niyetleri üzere diriltilecekler. (Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh) |
Gençlerinizin en iyileri kendini ihtiyarlara benzetenlerdir.İhtiyarlarınızın en
kötüleri ise kendilerini gençlere benzetenlerdir.(Hadis-i Şerif) |
Hasetten,kıskançlıktan şiddetle kaçının! Çünkü haset,ateşin odunu yiyip bitirdiği gibi,sevapları yer bitirir. (Hadis-i Şerif) |
|
Recep ayına ikram edene,saygı gösterene,Allahü teala,dünyada ve ahirette ikram eder. Hadis-i Şerif |
Bir zaman gelecek,kişinin helaki,karısının,anne-babasının ve çocuklarının
elinde olacaktır.Bunlar onu fakirlikle ayıplarlar ve gücünün yetmediği şeyleri kendisinden isterler. Hadis-i Şerif |
Cuma günleri bana çok salevat getirin! Çünkü ümmetimin salevatları her cuma günü
bana sunulur.Ümmetimin bana en yakın olanı en çok salevat getirenleridirl Hadis-i Şerif |
Allahü teala,emrettiği şeyleri yapmanızı sevdiği gibi,ruhsatları,yani izin verdiği
şeyleri yapmanızı da sever. Hadis-i Şerif |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Üç haslet vardır ki, kimde bulunursa o kişi imanın tadına ermiş sayılır: İlki, Allah’ı ve Rasulü’nü her şeyden daha çok sevmesi; ikincisi, sevdiklerini sadece Allah için sevmesi ve üçüncüsü, bir kere imanı vicdanında duyduktan sonra küfür bataklığına düşmekten ateşe atılmaktan ürperdiği gibi ürperti duyması. (Sahih-i Buhari, 1/14) |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır.İyili i emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş,diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır.. ( Tirmizi, 36 ) |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: "Sattığın zaman tart, satın alınca tarttır." Buhârî, Büyû' 51. |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir. Buhârî, Îmân, 39; Müslim, Müsâkât, 107. |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: "Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder." Müslim, Zikr 43, (2703). |
Hz. Ali bin Ebu Talib radıyallahu anh diyor ki: Peygamber Sallallahu aleyhi ve sellem ikindiden önce 4 rekat namaz kılardı. Bunları Allah’a yakın meleklere ve onlara tabi olan Müslüman ve mü’minlere selam vererek ikiye ayırırdı. Tirmizi rivayet etmiş ve hasen hadistir, demiştir.
|
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Sizden biriniz uyuduğu vakit şeytan, onun ense köküne üç düğüm atar; her düğümün bulunduğu yere, “Haydi uyu, gecen uzun ola!” (diyerek) vurur. Eğer o kimse uyanır ve Allah’ı zikrederse bir düğüm çözülür; abdest alacak olursa bir düğüm daha çözülür; namaz kılarsa bütün düğümler çözülür. Böylece, o insan gönül inşirahı içinde, canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha erer; aksi halde, kalbi kararmış, içi daralmış ve iyice uyuşuklaşmış bir halde sabahlar. [Buhari, Teheccüd 12.] |
İbn Ömer radıyallahu anhuma Hazretlerinden: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:
Allah, ikindiden önce 4 rekat namaz kılan kişiye merhamet etsin, buyurmuştur. Ebu Davud rivayet etmiş; Tirmizi de , hasen hadistir, demiştir. |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: “Son nefesini vermedikçe Allah, kulun tevbesini kabul eder. “ Tirmizî, Da’avât 103, (3531); İbnu Mâce, Zühd 30, (4253). |
Osman bin Affan radıyallahu anh: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemden şöyle dediğini söylemiştir:
Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa, gecenin yarısını namazla geçirmiş gibi olur. Ve kim sabah namazını da cemaatle kılarsa, gecenin tamamını namazla geçirmiş gibi olur. Müslim rivayet etmiştir. Tirmizi'nin, Osman bin Affan radıyallahu anhten rivayeti de şöyledir: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem: Kim yatsıda cemaatte bulunursa, gecenin yarısını namaz kılmış gibi olur. Ve kim sabahta cemaatte bulunursa, gecenin tamamını namaz kılmış gibi olur. Tirmizi rivayet etmiş ve hasen sahihtir, demiştir. |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: “İnsanoğlunun herbiri hatakârdır. Ancak hatakârların en hayırlısı tevbekâr olanlarıdır.” Tirmizî, Kıyâmet 50, (2501); İbnu Mâce, Zühd 30, (4251). |
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "isa aleyhisselâm şöyle demiştir: "Üç şey vardır: Birisi, doğruluğu sence kesin olan şey, işte ona uy! ikincisi, sence kötülüğü anlaşılan şey, ondan uzak dur! Üçüncüsü ise, bulanık olan şey, işte onu bir bilene sor!" İbn Ömer radıyallahu anh. Taberânî. |
Günün Hadis-i Şerifi ...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Ümmetimin ücreti ve günahı bana arzedildi. Öyle ki mescidden çıkarılıp atılan bir çöpün sevabını bile gördüm. Kişiye, Kur'an'dan kendine gelen ayeti unutmasından daha büyük bir günah da görmedim. Müslim, 2318 |
Günün Hadis-i Şerifi ...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Kim bir ihsana mazhar olursa, bulunduğu takdirde karşılığını hemen versin; bulamazsa, verene senada bulunsun. Zira onu övmekle, teşekkürünü yerine getirmiş olur. Ketmeden (karşılık vermeyen ) nankörlük etmiş olur. Tirmizi, Birr 86 |
Günün Hadis-i Şerifi ...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Halka teşekkürde bulunmayan Allah'a da şükretmez. Tirmizi, Birr 35; Ebu Davud, Edeb 12 |
Cennetle müjdelenen on kişiden biri olan Ebu’l-A’ver Said bin Zeyd bin Amr bin Nüfeyl radıyallahu anhten: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemden şöyle dediğini işittim, demiştir:
Kim malının uğrunda öldürülürse şehiddir, kim kanı uğrunda öldürülürse şehiddir, kim dini uğrunda öldürülürse şehiddir ve kim ailesi uğrunda öldürülürse şehiddir. Ebu Davud rivayet etmiş, Tirmizi de, hasen sahih olduğunu söylemiştir. |
Günün Hadis-i Şerifi ...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Kulun Rabbine en yakın olduğu hal, secdedeki halidir. Öyle ise secdede duayı çokça yapınız. Müslim, Salat 215 |
Günün Hadis-i Şerifi ...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Ademoğlu sabaha erdi mi, bütün azaları, dile gelip: "Bizim hakkımızda Allah'tan kork. Zira biz sana tabiyiz. Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırız" der. Tirmizi, 2409 |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: İnsanlar öyle bir devre ulaşacak ki, o zamanda riba (faiz) yemeyen kalmayacak. Öyle ki, doğrudan yemeyene buharı (tozu) ulaşacaktır. Ebu Davud, Büyü 3 |
Ma'kıl bin Yesar radıyallahu anhten şöyle dediği rivayet edilmiştir: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem:
Karışıklıkta ibadet etmek, bana hicret etmek gibidir, demiştir.Müslim rivayet etmiştir. |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Öyleyse kimin hicreti Allah'a ve Resulüne ise, onun hicreti Allah ve Resulünedir. Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikahlanacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir. Müslim, İmaret 155 |
İbn Ömer radıyallahu anhumadan: Peygamer sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir:
Ancak iki kimse haset (gıpta) edilir: Allah’ın kendisine Kur’an verdiği ve onu gece gündüz okuyan kimse, bir de Allah’ın kendisine mal verdiği ve onu gece gündüz hayır yoluna harcayan kimse. Müttefekunaleyh |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım. Tirmizi, Da'avat 106 |
Ebu Ümame radıyallahu anh anlatıyor: bir adam, ya Resulallah, bana seyahat için izin ver, dedi. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem de:
Benim ümmetimin seyahati aziz ve celil olan Allah yolunda cihaddır, dedi. Ebu Davud, iyi bir senetle rivayet etmiştir. |
Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki: Edebsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir. Haya ise girdiği şeyi güzelleştirir. |