![]() |
Cevap : Günün Sözü
|
Hakikati seviniz, o da sizi sever; hakikati arayınız, o da sizi arar ve [isterse] üstüne yalan, Çin setleri gibi kalın duvarlar örsün, altında kalan hakikat bir ince iniltiyle, bir hafif rüzgar dalgasıyle, herhangi bir küçük işaretle mevcudiyetini bildirir: "Buradayım!" der. Peyami SAFA |
|
Her fikir, her inanış, tek mevsimlik vesselam; Zaman ve mekan üstü biricik rejim, İslam Necip Fazıl Kısakürek |
Selam verdim rüşvet değil deyü almadılar Fuzuli |
Hırsızlığın çirkinliği çalınan şeye göre değişmez ki!
Ha altın çalmışsın,ha bir iğne. (Montaigne) |
Alçak gönüllülük,yaptığın güzel işlere bakıp kendini beğenmemen ve şımarmamandır.
(Darani) |
Bizi güclü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir! Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir! Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir! Francis Bacon |
Para,övgüler ve tanıtımınızı düşünmekten vazgeçtiğiniz vakit,başarının en üst
mertebesine ulaşmışsınızdır. ( Dr.O.A.Batista) |
Dünyada en huzursuz kimse, gönlünde haset ve kin tutandır. (imam-ı Şafii)
|
Mal kaybeden, bir şey kaybetmiştir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir. (Goethe) |
Bu dünyada renk, nakış, lezzet, ne varsa küsüm Gözlerimde son marifet, Azrail`e tebessüm ... Necip Fazıl Kısakürek |
'Beş şeyden önce beş şeyi ganimet bil: Ölümünden önce hayatını, hastalığından önce sağlığını, meşguliyetinden önce boş zamanını, ihtiyarlığından önce gençliğini, fakirliğinden önce zenginliğini.'
Hz.Muhammed |
Dünyada dostla düşman ayrılığı yok,fakat ahırette dostla düşman ayrılacaktır
(Hüseyin Hilmi bin Said) Rahmetullahi aleyh |
Mezar dünya duraklarının sonu,ahıret duraklarının ilkidir.Orada azap görenin ilerisi de kötü,iyilik görenin ilerisi de iyidir.
[Hz. Osman] |
Bir adam yetiştir,bir kişiyi yetiştirmiş olursun, bir kadın yetiştir, bir aile yetiştirmiş olursun. Afrika Atasözü |
|
Elem ve üzüntü,ayrılık ve musibet,Allahü tealanın irade ve takdiri iledir.O halde O'ndan gelen her şeye razı olmak lazımdır.
İmam-ı Rabbani "Rahmetullahi aleyh" |
Ahırette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde,fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme.
(Bediüzzaman) |
Hayat, biz gelecek için planlar yaparken başımızdan geçenlerdir.
John Lennon |
Erkek çocuk ile babası arasındaki tek fark oyuncaklarının fiyatıdır. Jurg Weber
|
Şu geçenin tutuversem eteğinden Haberin var mı öleceğinden? N.F.Kısakürek |
EY IZDIRAP!!! Anladım ki; her şey seninle Sen HAKK’A giden yolda Vuslata vesile… |
|
İstediğiniz kadar yüksek sırıklar üzerine çıkın. Her koşulda kendi bacaklarınızla yürüyeceksiniz.
Montaigne |
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer... Nehir asla durmaz...
|
Yarının bugünden daha iyi olacağı ümidiyle yetinmek yerine, hemen bugün yarın uyandığımızda kendimizi önceki günden biraz daha iyi hissetmemizi sağlayacak bir şeyler yapabiliriz.
Edward de Bono |
|
Çok Güzel Bir Söz Paylaşım İçin Teşekkürler...
|
Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki;
"YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder... DAİMA SENİNLE KALMAZ H. Lawrence |
Zamanında bir adım atmayan tembel, sonradan yüz adım atmak zorunda kalır Giovio |
Sahipsiz vatanın batması haktır,sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Mehmet Akif Ersoy |
|
|
Kırma dostun kalbini, Onaracak ustası yok. Soldurma gönül çiçeğini, Sulamaya ibrik yok Yunus Emre |
Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep Dediler ilim geride, illa edep illa edep. Yunus Emre |
Hiç kimse duymak istemeyen biri kadar sağır olamaz...Shakespeare
|
Bizi hayattan şikayete yönelten şey; karşılaştığımız zorlukların büyüklüğü değil mücadele gücümüzün azlığıdır.
Taylor |
Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı.
Elie Wiesel |
hayat 3 günden ibarettir.
dün................ bugün............ ve yarın.......... |