ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Yazılar & Hikayeler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=320)
-   -   Hergün Bir Dua (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=15611)

Şengül Şirin 02-19-2009 06:13 PM

Cevap : Hergün Bir Dua

Allah"ım Beni Rahmetine boğ,bereketlerinden üzerime yağdır ve beni
Arşının gölgesi altında gölgelendir.Amin

Equinox 02-20-2009 04:04 PM

Yoklukları var eden Rab; dikenleri gülün merhametinde misafir eyleyen Rab; bulutları mavi göğüme sırdaş eyleyen, yağmuru toprağıma yâri eyleyen; bebekleri annesinde, kuşları yuvasında; baharı kışın ardında, ömrü güneşin doğuşunda; saklayan gösteren Rabbim; kilitlerimi çöz, firkatlerimi muhabbetinin peşine koy, rüzgara tutunan dualarım arılara, papatyalara, nergislere ve gelinciğime dokunmuşsa, ruhumu kainatın ahengine kat. Ya Rab. Ya Hakk...

Şengül Şirin 02-23-2009 03:51 PM

Rabb'imiz! Sinelerimize inşirah salmanı, yolumuzu, peygamberan-ı izamın, sıddıkların, şehitlerin ve salihlerin yolu eylemeni istirham ediyoruz. Sen her yakarışa mukabelede bulunan yegâne Zat'sın; ne olur, bizim dualarımıza da icabet eyle ve sağımızdan-solumuzdan, önümüzden-arkamızdan, üstümüzden-altımızdan gelebilecek bütün tehlikelerden ve Senin azabına uğramaktan; aynı zamanda bunların hasıl edeceği korku, gam ve kederden de sıyanet buyur!

Şengül Şirin 02-23-2009 04:33 PM

Allah'ım!
Çalışmalarımı kabul edilmiş,günahımı bağışlamış,amelimi makbul ve kazancımı sonsuz kıl!

Şengül Şirin 02-23-2009 04:34 PM

Allah'ım!
Sırat köprüsü üzerinde ayakların kaydığı günde,ayaklarımı sabit kıl!

Şengül Şirin 02-24-2009 03:18 PM

Allah'ım!Sen çok affedicisin ve affetmeyi seversin,beni de affeyle!

fatmanur 02-24-2009 03:59 PM

aminnnnnn
Ya Rabbi!sen her türlü noksan sıfatlardan münezzeh bütün kemal sıfatlarla muttasıfsın. Sen den başka ilah yoktur. Eman ve emniyet sendedir. Sen bizi CEHENNEM azabından koru...

Şengül Şirin 02-24-2009 05:19 PM

Amin....

Şengül Şirin 02-25-2009 02:36 PM

Allah"ım! Doğu ile Batının arasını nasıl uzaklaştırdınsa, beni de
günahlarımdan öylece uzaklaştır Amin...

Şengül Şirin 02-25-2009 02:38 PM

Allah"ım Bana rahmet kapılarını aç,fazl u kerem hazilerinin kapısını da aç!
Zira Sen,ikram edenlerin en ekremisin. Amin..

fatmanur 02-25-2009 04:03 PM

aminnnnn

Allah'ım, Sen, benim Rabbimsin; Sen'den başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Sen'in kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki ni'metlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak Sen'sin."

Şengül Şirin 02-26-2009 04:30 PM

Allah'ım!Günahlarımın tamamını;küçüğünü ve büyüğünü,ilkini ve sonunu,gizlisini ve açığını bağışla!

Berna 02-27-2009 09:36 AM

Ey isteyenlere cevap veren ve dua dua yalvaranların dualarını kabul buyuran Yüceler Yücesi Rab!
Bizim niyazlarımızı da kabul buyur.. kinle, nefretle oturup kalkan ve hep düşmanlık duygularıyla köpüren imansız ve amansızlara karşı yardımcımız ol.. bir de üzerimize sekine yağdır, yağdır ki, Sen'den başka kimseye karşı hiçbir korkumuz, hiçkimseden de en küçük bir beklentimiz kalmasın!
Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!

Şengül Şirin 02-27-2009 01:59 PM

Allah'ım! Rahmetinden umudunu kestiğin gibi bizden de umudunu kes! Onu benden uzaklaştır!!

Şengül Şirin 03-02-2009 01:35 PM

Allah'ım!Affınla beni affet ve hilminle bana fazl u keremini bahşet!

Şengül Şirin 03-02-2009 02:34 PM

Devamı olup sonu olmayan,ayakta olup hiç yıkılmayan ve tedbiri güzel alıp veziri bulunmayan Allah'ım! İşlerimizi kolay eyle!

Şengül Şirin 03-03-2009 01:35 PM

Allah'ım!Selametle bizi yaşat,selam evine bizi koy!Rabbimiz Sen yücesin,hamd Sanadır ve Senin içindir!

Şengül Şirin 03-03-2009 01:37 PM

Allah'ın ismi ve Resullullah'a salat ü selamla duama başlarım.Allah'ın fazl u keremini ister,şeytanın şerrinden Ona sığınırım!

GöKKuŞaĞı 03-03-2009 03:20 PM

http://img155.imageshack.us/img155/8...5ddu9mfyu2.jpg

Amin...

Şengül Şirin 03-03-2009 03:26 PM

Amin.....

yesimciwciw 03-04-2009 02:38 PM

Allah'ım!Kabir azabından,göğüs darlığından ve çeşitli irade zayıflığından Sana sığınırım!

yesimciwciw 03-04-2009 02:40 PM

Allah'ım! Senden faydalı ilim,çok rızık ve bütün hastalık ve sıkıntılardan şifa bekliyorum.

yesimciwciw 03-04-2009 02:43 PM

Allah'ım! İman ve kesin inanışımızın ışığını çoğalt,tevfik ve yardımını fazlalaştır!

Şengül Şirin 03-04-2009 02:52 PM

Amin....

fatmanur 03-04-2009 09:00 PM

Allahım c.c.ismin anıldıgı zaman ürpermeyen kalpten doymayan nefisten fayda vermeyen ilimden ve kabul olunmayan duadan sana sıgınırım.

Berna 03-05-2009 12:10 PM

Allahım, gönüllerimizi hakiki iman nuruyla aydınlat.
(amin)

yesimciwciw 03-05-2009 02:10 PM

Allah'ım!Helalinle beni haramından koru!Senden başka,beni hiçbir kimseye muhataç etme!

yesimciwciw 03-05-2009 02:12 PM

Allah'ım!Dinine yönelenleri koru.Onları Sensiz,dostsuz,yardımsız bırakma!

yesimciwciw 03-06-2009 02:52 PM

Rabbim,
bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun.
Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.
Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım.
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın.
Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun.
Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.
Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun.
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klauzumuz sen olasın Ey Rabbim.
Öyle bir sevgili ver ki bana,
Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın.
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
sevgimizden Muhammed sevilsin.
Amin...

yesimciwciw 03-06-2009 02:58 PM

Ey gökleri ve Yeri ve içindekileri yoktan yaratan Rabbim!

Ben bir hiçtim,beni Sen Kudretinle yarattın.
Bana Sen vucüt verdin,hayat verdin,ruh verdin.
Bunları Sen bağışlamasaydın eğer,hiç kimse beni hiçlikten ve yokluktan çıkarıp bu dünyaya göndermezdi.

Ben bir anne ve babadan doğdum.ama ben dünyaya gözümü açmadan önce,onlar da nasıl bir bebek beklediklerini bilmiyorlardı.
Bana Sen kendi dilediğin gibi bir süret verdin.
Bana dünyada hiç kimseye vermediğin bir sima verdin.
Alemlerin Rabbi benim yüzümde,sadece bana ait bir eserini nasıl işlemiş,göreyim ve göstereyim diye.

Bana göz verdin,Senin eserlerini göreyim diye.
Bana kulak verdin,Senin yarattıklarının Seni nasıl zikrediyor işiteyim diye.
Bana akıl verdin,Seni bulayım diye.
Bana dil verdin,Seni zikredeyim diye.
Bana kalp verdin,Seni seveyim diye.
Dünya ve ahiretin bütün nimetlerini önüme serdin ve bana bir arzu verdin”Senden isteyeyim diye”

Vermek istedin.çünki vermek Senin şanındandır.
Onun için bana istemeyi öğrettin.
Aldığım her nefes Senin Rahmetindendir Ya Rabbi.
Eriştiğim her nimet Senin ihsanındandır Ya Rabbi.
Neşem,sevinçim,mutluluk ve huzurum hep Sendendir Ya Rabbi.
Senin gizli açık nimetlerinin sayısını bilemem,hayal bile edemem.bilsem de saymakla bitiremem Ya Rabbi.
Yalnız üzerimdeki en büyük nimetini bilirim:
”Bana şükretmeyi öğreten de Sensin Ya Rabbi”

Berna 03-06-2009 04:41 PM

Allah'ım! Kalblerimizi muhabbet, mehafet, Sana ve yüce katındaki güzelliklere karşı şevk u iştiyak hisleriyle doldur..
bizi Habîbin Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) ve Ulu Zatına yakınlıkla payelendirdiğin kurbet kahramanlarının maiyyetiyle şereflendir..
fazlından ve rahmetinden dileniyoruz; takva ile serfiraz, seçkin ve hayırlı kullarınla beraber, Firdevs cennetlerini, bizim de menzilimiz, makarrımız ve ikâmetgâhımız eyle!
(amin)

fatmanur 03-06-2009 06:15 PM

Ya Rahim!
Öylesine rahimsin ki kulagini sözüme muhatap eylersin
Aklima vahyinle tenezzül edersin
Öylesine Rahimsin ki istendiginde zaten verirsin
Istenmediginde de lütfedersin
Öylesine Rahimsin ki hak edene hepten verirsin
Hak etmeyene bile çok bahsedersin
Öyle Rahimsin ki dünyayi bu kadar güzel eylersin
Ahireti ondan daha güzel eylersin
Ya Rabbi! Korkudan emin eyle beni
Yüzünden azad eyle kalbimi
Atesten uzak eyle beni
Hicrana düsürme kalbimi
Rahmetinin rahmine al beni
Merhametinin kucagina al kalbimi

Berna 03-08-2009 02:56 PM

Allahım! bizlere iffetimizle, namusumuzla, tertemiz yaşamayı nasip et ve bizleri sapkınlığa düşenlerden eyleme.
İmanlı yaşayıp son nefesimizde de imanlı ölmeyi nasip eyle.

Efendimizin doğduğu bu mübarek günün hatrına da günahlarımızı bağışla ve hakkımızda hayırlı olan dualarımızı kabul buyur.
(amin)

yesimciwciw 03-11-2009 03:52 AM

Kocasının çok hasta olduğunu,çalışamaz duruma düştüğünü ve yedi çocuğu ile birlikte aç kaldıklarını ve yiyeceğe ihtiyaçları olduğunu söyler.

Manav ona ters bir şekilde bakarak derhal dükkanını terk etmesini ister.Kadın ailesinin ihtiyaçlarını düşünerek:
- 'Lütfen efendim' der. 'paramız olur olmaz getirip borcumu ödeyeceğim.'

Manav kendisine bir kredi açamayacağını çünkü onun eski müşterisi olmadığını,kendisinde bir hesabının bulunmadığını söyler.

O sırada dükkanın dışında bekleyen bir müşteri ikisinin arasında devam eden bu konuşmayı dinlemektedir.İçeriye girerek manava yaklaşır ve: 'ben o kadının almak istediklerine kefilim' der. 'ailesinin ihtiyacı olan şeyleri ona ver.'

Bunun üzerine manav çok isteksiz bir şekilde kadına döner ve 'bir alışveriş listen var mıydı? Diye sorar.Kadın 'evet efendim' der. 'tamam' der manav. 'şimdi onu terazinin şu kefesine koy,onun ağırlığınca diğer kefeye istediklerinden koyacağım'

Kadın bir an duraklar,sonra başını önüne eğer ve çantasını açarak üzerine bir şeyler karalanmış bir kağıt parçasını çıkartır ve manavın kendisine gösterdiği kefeye özenle bırakırken başı hala öne eğiktir.

Manavın ve diğer müşterinin gözleri terazinin kefesine dikilirken hayretle büyümüştür.Manav müşteriye dönerek,kısık bir sesle 'inanamıyorum' der.İnanılacak gibi değildir.

Müşteri manava gülerken manav çoktan diğer kefeye eline geçeni doldurmaya başlamıştır ama nafile,diğer kefeyi yerinden bile kıpırdatamamıştır.

Terazinin kefesi artık üzerindekileri alamayacak kadar doldurduğunda çaresiz hepsini bir torbaya doldurarak kadına verir.Şaşkınlıkla üzerinde bir şeyler çiziktirilmiş kağıdı eline alır ve okur.Bir de bakar ki orda bir alışveriş listesi yoktur.Sadece bir dua yazılıdır.

ALLAH'IM

'Neye ihtiyacım olduğunu ancak sen bilirsin
Kendimi senin ellerine teslim ediyorum.'

Manav taş gibi bir sessizliğe bürünmüştür.Kadın kendisine teşekkür ederek dükkandan ayrılır.Müşteri manavın eline bir miktar para tutuştururken 'her kuruşuna değdi' der.Daha sonra manav terazisinin kefelerinin kırılmış olduğunu görür.

Bizim için hiçbir bedeli,masrafı ve karşılığı olmayan,güzel bir hediyedir.

DUA

Dünyaca ünlü Türk cerrahı Dr Mehmet Öz; 'Dua etmek insani iyileştirir. Ben inançlı biriyim. Her ameliyatımda mutlaka dua ederim. Bence duanın meditasyon, şifa gibi, iyileştirici özelliği var. Ameliyat sonrası hastalarıma da mutlaka dua ettiriyorum. Bunun sağlıklarına çabuk kavuşmalarında müthiş bir etkisi var' diyor.

DUA

Dindar insanların kalp hastalığı ve kanserden ölme ihtimali yüzde 40 daha az. Dindarlar daha seyrek depresyon yaşıyor, depresyona girince de daha çabuk düzeliyorlar. Güne dua etmekle başlamak, tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor.

ALLAHIM BİZLERİ SENİN KULLUĞUNDAN ALI KOYACAK HERŞEYDEN UZAK TUT...

DUA VE TESLİMİYETİ NASİP ET ...

AMİN
!''

yesimciwciw 03-12-2009 02:49 AM

Allah'ım
Günahlarımı
bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı
haddimi aşarak işledigim kusurlarımı
benden daha iyi bildigin bütün suçlarımı bagışla!

Allah'ım
Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı ,
Yanlışlıkla ve bilerek işledigim günahlarımı affeyle!
Bütün bu kusurların bende bulundugunu itiraf ederim.

Allah'ım!
Şimdiye kadar yaptıgım,
Bundan sonra yapacagım ,
Gizlediğim ve açıga vurdugum,
Ve benden daha iyi bildigin günahlarımı affeyle.
Öne geçiren de sen
Geride bırakan da sensin
Senin gücün herşeye yeter.

Hz. Muhammed (s.a.v)

* * *

ALLAH’IM

ACİZLİKTEN

FAKİRLİKTEN

CİMRİLİKTEN

KORKAKLIKTAN

TEMBELLİKTEN

HİLEKAR DOSTTAN

FAYDASIZ İLİMDEN

KABİR AZABINDAN

AĞLAMAYAN GÖZDEN

SIKINTI VE HÜZÜNDEN

ÜRPERMEYEN KAPTEN

HER TÜRLÜ HASTALIKTAN

HAYATIN FİTNELERİNDEN

BORÇ ALTINDA KALMAKTAN

KABUL OLMAYAN DUADAN

DOYMAK BİLMEYEN NEFİSTEN

İHTİYARLIKTAN ELE AVUCA DÜŞMEKTEN

ZALİM OLMAKTAN VE ZÜLME UĞRAMAKTAN

İSYAN ETTİREN FAKİRLİKTEN VE AZDIRAN ZENGİNLİKTEN

GEÇMİŞE KEDERLENMEKTEN VE GELECEĞE KAYGILANMAKTAN

SANA SIĞINIRIM.

Berna 03-12-2009 01:01 PM

Allah'ım!
Bizlere Sana layık kul, Efendimiz'e layık ümmet, anne - babamıza hayırlı birer evlat olmayı nasip et.
(amin)

Berna 03-13-2009 04:58 PM

Ey Allah'ımız! Ululuğun karşısında ürperen mahzun bir gönülle işte yine kapına geldik.
Allah'ımız! Dünyanın her türlü bela ve musibetine karşı bize afv u afiyet ver!
Olmasına hükmettiğin şeylerin şerrinden bizi koru.
Önümüzden yahut arkamızdan gelebilecek tehlikelerden bizleri muhafaza buyur.
Dünyada ve ahirette bizim için utanç vesilesi olabilecek durumlardan Sen bizi siyanet et ve bizleri, konumunun hakkını veremeyip de sukût eden düşkünlerden eyleme!
(Amin)

Şengül Şirin 03-13-2009 05:20 PM

Amin....

Şengül Şirin 03-14-2009 09:52 PM

Ey Allah'ımız! Ululuğun karşısında ürperen mahzun bir gönülle işte yine kapına geldik. Allah'ımız! Dünyanın her türlü bela ve musibetine karşı bize afv u afiyet ver! Olmasına hükmettiğin şeylerin şerrinden bizi koru.

Önümüzden yahut arkamızdan gelebilecek tehlikelerden bizleri muhafaza buyur. Dünyada ve ahirette bizim için utanç vesilesi olabilecek durumlardan Sen bizi siyanet et ve bizleri, konumunun hakkını veremeyip de sukût eden düşkünlerden eyleme! Amin!

Berna 03-16-2009 11:39 AM

Allah'ım, bizlere
Senin rızanı, dostluğunu ve sevgini kazanmayı,
cennette Cemalullah'ı görmeyi nasip et.
(amin)