ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   Günün Hadisi Şerifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=48917)

b@ron 11-25-2008 12:58 AM

Cevap : Günün Hadisi Şerifi

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (S.A.V) buyurdular ki:
Kul Rabbine en ziyade secdede iken yakın olur, öyle ise (secdede) duayı çok yapın.
Müslim, Salat 215

fatmanur 11-25-2008 08:42 AM

Kul namaza durduğunda, bütün günahları getirilir.Başı ve omuzları üzerine konulur. Rüku ve secdeye gittikçe dökülür, o insandan ayrılır. (Taberani)

b@ron 11-25-2008 07:52 PM

Müslüman kişiye, hoşuna giden veya gitmeyen her hususta itaat etmesi gerekir. Ancak, masiyet (Allah'a isyan) emredilmişse o hariç, eğer masiyet emredilmişse dinlemekde yok, itaat de yok.
Buhari, Ahkam 4

fatmanur 11-26-2008 12:03 PM

“Rasûlullâh (SAS)’in ashabı, namazdan gayrı hiçbir amelin terkini küfür bilmezlerdi.” (Tirmizî, İman 9)

b@ron 11-26-2008 08:15 PM

Ey kalbleri çeviren Allah'ım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!" Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim. Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahman'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir.

Tirmizi, Kader 7

b@ron 11-27-2008 05:41 PM

Hz. Allah yolunda bir günlük ribat, diğer menzillerde (Hz. Allah yolunda geçirilen) bin günden daha hayırlıdır.

Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 26

b@ron 11-29-2008 01:10 AM

Kim (cuma günü) yıkanır, erkenden (mescide) gider, yürür ve binmezse, imama yakın durur, dinler, malayani söz etmezse ona her bir adım için bir yıllık oruç ve namaz sevabı yazılır...

Tirmizi 946

fatmanur 11-29-2008 02:31 PM

Hz.Ebu Bekir radıyallahu anha hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem hazretlerine dedi ki:
ya ResulAllah bana bir dua öğret. Namazlardan sonra öyle dua edeyim.’ Buyurdular ki:” şu duayı oku; ey ALLAH’IM biz nefsimize çok zulmettik. Senden başka affedecek yoktur. Günahlarımı affeyle. Bize rahmet eyle. Sen affedenlerin en kerimisin ve rahmet edenlerin rahimisin.”

Şengül Şirin 11-29-2008 02:52 PM

Amin...

b@ron 11-29-2008 04:37 PM

Haberiniz olsun, ben rüku ve secde halinde Kur'an okumaktan men edildim. Öyleyse rükuda Rabb Teala'yı tazim edin, secdede ise dua etmeye gayret edin, (zira secdede iekn yaptığınız dua) icabet edilmeye laiktir.

Müslim, Salat 207

b@ron 11-30-2008 08:09 PM

Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: 'Hz. Allah sana hayırlı mukafat versin' derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur.
Tirmizi, Birr 86

b@ron 12-01-2008 09:42 PM

Ancak geçimine yetecek kadar rızkı olan ve Allah'ın kendisine kanaat nasip ettiği Müslüman kurtuluşa ermiştir.

Tirmizi, Zühd 35

fatmanur 12-02-2008 09:33 AM

Bir meclise uğradığınız zaman selam verin. Oturmak icap ediyorsa, oturdulktan sonra, kalkıp giderken yine selam verin. Birinci selam, ikinci selamdan daha kıymetli değildir. İkisi de aynı hükümdedir.

Şengül Şirin 12-03-2008 02:29 PM

Günün Hadis-i Şerifi
...Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...

Allah huzurunda ilk davalaşacak olan birbirinin hakkını gözetmeyen iki komşudur.

b@ron 12-03-2008 09:38 PM

Allah'ın, senin vasıtanla bir kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı develeri sadaka vermekten - o günün insanları yanında en kıymetli şey kırmızı develerdi - daha hayırlıdır.

Buhari, Cihat 103