![]() |
Cevap : Günün Sözü
Öğretmenler yeni nesil sizn eseriniz olacaktır.
|
Hayata yeniden başlasaydım , saniyelerin nabzını tutardım. DOSTOYEVSKİ |
C0k qüzeL bi söz qerCekten ...
|
|
Hayatımızda en yüce,en güçlü,en faydalı dayanağımız ana baba evinden kalan hatıralarımızdır. DOSTOYEVSKİ |
Zulmü alkışlayamam,zalimi asla sevemem gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Mehmet Akif ERSOY |
Gamsız insanlara eğlence gelirmiş yaşamak;Yüreğin hisli mi işkencedesin,talihe bak Mehmet Akif Ersoy |
Tohum saç,bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan koşmana bak sen... Necip Fazıl Kısakürek |
Kardeşim sen düşünceden ibaretsin Geriye kalan et ve kemiksin Gül düşünürsün , gülüstan olursun Diken düşünürsün dikenlik olursun MEVLANA |
İnandigin gibi yasamiyorsan; Yasadigin gibi inanmaya başlarsin." Hz. Ömer |
“Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.” (Kızılderili Atasözü) |
Herkes herkese bir lokma şey verebilir ama boğaz bağışlamak, ancak Allah’ın işidir. (Mevlana)
|
Cihanda eski usuldür, fayda arayan, zararı da istemiş olur. Sevgili isteyen, eziyete hazırlanmalı; define arayan yılanı göze almalıdır FUZULİ |
Rahmetler saçan dua kapısını kim vurdu da ona yüzlerce baharla icabet edilmedi?(Mevlana) |
Hiçbir şey için geç değil ve geç değil bir şey için hiç birşey..!! İbrahim Sadri |
EY GAFLETE DALIP VE BU HAYATI TATLI GÖRÜP VE AHİRETİ UNUTUP, DÜNYAYA TALİP BEDBAHT NEFSİM! Bilir misin neye benzersin? Deve kuşuna… Avcıyı görür uçamıyor, başını kuma sokuyor, tâ avcı onu görmesin. Koca gövdesi dışarıda. Avcı görür. Yalnız o, gözünü kum içinde kapamış görmez.(14.SÖZ) |
Türklüğün vicdanı bir,Dini bir, imanı bir; Fakat hepsi ayrılır.Olmazsa lisanı bir. Ziya Gökalp |
Daima alacakaranlıkta yaşadıkları için zafer ve yenilginin ne olduğunu bilmeyen, ne sevinç duyabilen, ne ızdırab çeken fakir ruhlarla aynı sırada bulunmaktansa, muazzam güçlüklere atılmak, şan ve şeref getiren zaferler kazanmak, hatta başarısızlığa uğramak bile daha iyidir. " Theodere Rooswelt |
Ey dostlar! Bir kimse, Allahu Teâlâ’nın aşkı ile yanıp yakılarak, bu denizde usta bir dalgıç olmadıkça, çok daha derin olan vahdaniyet denizine giremez. Ona girmek için çok usta ve dikkatli bir dalgıç olmak gerekir.(ahmet yesevi)
|
Bir ulusun bütün yönetimi bana bırakılsaydı, ilkin dilini düzeltirdim. Çünkü, dil düzgün olmayınca söylenen anlaşılmaz ve yapılması gereken yapılmadan kalır, böyle olunca töreler ve sanat geriler, adalet yoldan çıkar, halk çaresizlik içinde kalır. İşte bundan dolayı söylenmesi gereken başıboş bırakılamaz. Bu her şeyden önemlidir. ~ Konfüçyüs ~ |
"Düşünmeden konuşmak, sonradan düşünmeye mahkum olmaktır" |
Bunu başka nerede sizlerle paylaşabilirdim bilmiyorum ama eğer yanlış yerde kullandıysamda beni mazur görün lütfen.
[Sokrates birgün dar bir patikada ilerlerken karşısına dönemin soylularından biri çıkmış.Yol ise ancak birinin geçebileceği kadar genişmiş.Birinin diğerine yol vermesi lazım iken soylu: "Ben senin gibi bir zavallıya yol vermem" demiş. Sokrates'in cevabı ise ders vericidir: "Ben veririm"] |
"AŞKSIZ OLMA Kİ ÖLÜ OLMAYASIN,AŞK İLE ÖL Kİ DİRİ KALASIN."(mevlana)
|
Üstte yağız gök, altta yalın kat delinmedikçe töreni ve ilini kim bozabilir? Ey Türk! Titre ve kendine dön! Bilge Kağan |
Türkler devlet yıkmakta ve devlet kurmakta birinci sınıf ustadır. Ülkeleri değil kıtaları altüst etmişler ve korkunç saldırışlar arasında sarsılması hiç de kolay olmayan egemenliklerini yaratmışlardır. Tarih Türklerden çok şey öğrendi. Onların elinden çıkma öyle eserler vardır ki uygarlık için birer süs olmaktadır. "Hammer" |
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile: "Şüphesiz ki takva sahipleri Rablerinin kendilerine verdiği sevabı almış olarak cennet bahçelerinde ve pınar başlarında bulunacaklardır. Çünkü onlar bundan önce iyilik yapıyorlardı.Onlar geceleyin pek az uyurlardı.Onlar seher vakitlerinde Allah'tan bağışlanma dilerlerdi.Onların mallarında isteyen ve istemeyen yoksullar için bir hak vardı."(zariyat 15-19) |
On ulusun, on yiğit adamının gücü tek bir kimsede toplansa yine bir Türk'e bedel olmaz. Türklerin en çok konuştuğu şey savaştır, zaferdir. Eğlenceleri ise attır, silahtır. Türklerin doğrulukları ve namuslulukları ne kadar övülse yeridir. "Charles Mcfarlene" |
Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. "Mustafa Kemal Atatürk" |
Uyanmış,insaniyeti tatmış,müstakbele ve ebede namzet olmuş adam dinsiz yaşayamaz.
Bediüzzaman |
En kıymetli ibadet,Allahü tealanın dinini,O"nun kullarına yaymaktır. İmam-ı Rabbani
|
Bilgili insan,diploması olan değil,istediği her şeyi başkalarının hakkını
çiğnemeden elde edendir. Pascal |
Inandıgınız gIbI yasamazsanız yasadıgınız gIbI Inanmaya baslarsınız |
Fakir-Zengin herkes ilim öğrenmilidir!Zengin için daha güzel olur,Fakir için de
ilmi ona mal olur. İmam-ı Maverdi |
İnsanların müptela olduğu bela ve musibetlerin en büyüğü ahiret ve dünya işi ile meşgul
olmayıp, boş oturmaktır. Abdullah_ı Tüsteri |
Allah rızası için söylenmeyen bir sözde hayır yoktur.Allah yolunda harcanmayan bir malda hayır yoktur. Hz.Ebubekir
|
Yoksullara hizmet eden,şu üç şeyle mükafatlandırılır.Tevazu,edep ve
cömertlik. Ahmet Bin Hadraveyh |
Elmas yontulmadan, insan da yanılmadan mükemmelleşemez.
Konfüçyus |
Şahsınıza kötülük eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize kötülük eden bir kimseyi, asla affetmeyiniz "Hz. Ali" |
"kıymetli ömrünüzü faydasız ve boş şeyler arkasında, oyun ve eğlence ile geçirmemek için uyanık olunuz." (imam-ı Rabbani (r.h)) |
Sevgililerine aşklarını itiraf eden kadınlar, en az seven kadınlardır. Şekspir |