![]() |
29/06/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Ey kudret ve Hâkimiyet ve Mâlikiyeti bütün zâhirî seyyid ve meliklerin hadsiz derecede fevkinde bulunan, şeref-i intisâbı hiçbir seyyidin intisâbına benzemeyen ve Ona mensup olana kudretiyle herşeyi musahhar eden Hâkim-i Ezelî, Ey lisân-ı hal ve kal ile edilen bütün dualara nihayetsiz rahmet ve kudretiyle ve nihayetsiz hikmetinin muktezâsınca icâbet eden Mücîb-i Rahîm, Ey bütün hayır ve hasenât Onun elinde bulunan ve Onun tevfikiyle vücuda gelen, her hayrâtı yazan, her hasenâtı kaydeden, her a''mâl-i sâlihayı muhâfaza eden ve her hizmetin ücretini ve her hasenâtın mükâfâtını veren Hafîz-i Alîm, Ey kemâlât-ı kibriyâsı mümkün ve mutasavver bütün mertebelerin üzerinde bulunan ve mahlûkatı mektûbat-ı Samedâniye ve memurîn-i İlâhiye mertebelerine çıkaran ve îman ve itaatle Ona intisab edenleri a''lâ-yı illiyîne yükseltip fazl ve keremiyle ulvî derecelere mazhar eden Fâtır-ı Hakîm, Ey maddî ve mânevî nimetlere, rızıklara, ömürlere, hayır ve hasenelere bereket ihsân eden, nihayetsiz rahmet ve gınâ ve cûd ve sehâsıyla ziyadelikler veren Muhsin-i Kerîm, Ey âsî kullarının hatalarını mağfiret etmek şanından olan Gafûr-u Rahîm, Ey havl ve kuvvetiyle bütün belaları def eden Mevlâ-yı Azîm, Beni, ailemi, sevdiklerimi, beni sevenleri, tüm inanları, kazadan, beladan, hastalıktan, afetten, borçlu ölmekten, şeytanın şerrinden ve fitnesinden koru Yarabbim! Amin! |
Amin .....
|
30/06/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Ey Yücelerden Yüce Rabbim! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen'in yüce dergâhının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır. Ya Rabbî! Ya İlahî! Yıldızlar gaybûbet âlemine, gözler de uykuya daldılar. Sen ise, ey Rabbim, Hayy'sın, Kayyûm'sun; uykudan, uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve müberrâsın. Ya Rab! Gece, karanlığıyla mevcû-dâtın üzerini örtünce döşekler de seriliverdi ve sevenler sevdikleriyle başbaşa kaldılar. Sen, Sen'in yolunda, Sana ulaşma istikametinde cehd ü gayret içinde bulunanların biricik sevgilisi, (benim gibi) yalnızlık gurbetine maruz kalanların da yegane enîsisin! Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki! İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni, o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki! İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki, cezalandırılmaya fazlasıyla müstehakım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan, o da Sen'in lütfun ve keremindir. Ya Seyyidî, ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen'i bulduklarında Sen'den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen'in fazlınla necâta ermişlerdir. Taksîratı pek çok günahkarlar da "Tevbe, ya Rabbi!" deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir. Ey affı güzel Rabbim! Ne olur, affının serinliğini ve marifetinin halâvetini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haşyetle önünde iki büklüm olup ikâbından sakınılmaya lâyık olan da, mücrimlerin günahlarını bağışlama şanına yaraşan da yalnız Sen'sin! |
01/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Bismillahirrahmanirrahim Ya Rabbi! Sen çokça affeden çokça bağışlayansın Ya Rabbi! Sen hep merhameti bol olansın… Bizleri senden, dilimizi duadan, kalbimizi Kur’an dan, amellerimizi sünnetinden ayırma… Razı geleceğin şekilde yaşat bizi, doğruluktan ve Sana iman etmekten ayırma bizi. Allah’ım kalbimizdekilerini hayreyle, hakkımızda hayreylediklerini kalbimize ver…. Bizleri rızanı kazanan kullardan ve bizleri Senden razı olan kullarından eyle…! Ey mü’minlerin kalplerine sükunet ve huzur indiren Yüce Allah’ım Bu günde Cennet kapılarını yüzüme aç.. cehennem kapılarını yüzüme kapat bu günde Kur’an okumaya ve dua okumaya beni muvaffak kıl. Bizlerde bir gün ebedi Ahiret yolculuğuna çıktığımızda son nefesimizi, soluğumuzu Kelime-i Şehadet ile.. Dilimiz Allah Allah diyerek cennet ve cemali Peygamberiye hayran olarak kolay ölüm ve iman’i kamil ile çene kapamak nasip eyle ya Rabb’i. Ya Rabbel alemin bizi gaflet uykusundan uyandır, dünyanın kirleriyle kararmış kalplerimizi iman, Kuran nuru ile nurlandır ya Rabb’i. Görünür görünmez kazadan beladan koru, akla hayale gelmez musibetlerden sana sığınıyoruz, bütün Ümmeti Muhammedi muhafaza eyle ya Rabb’i. Hasta kullarına şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına edalar ihsan eyle ya Rabb’i. Kendine layık kul habibine layık ümmet eyle. Evlerimize huzur, rızıklarımıza bereket ve iki cihanda saadet ihsan eyle ya Rabb’i. Bizleri Hidayetinden, Sirat-i Mustakimden ayırma Bizi sensin bırakma ya Rabb’i..! Amin! |
02/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg İlahi! Hamdini sözüme sertac ettim, zikrini kalbime mi'rac ettim, kitabını kendime minhac ettim. Ben yoktum var ettin, varlığından haberdar ettin, aşkınla gönlümü bikarar ettin. İnayetine sığındım, kapına geldim, hidayetine sığındım lütfuna geldim, kulluk edemedim afvına geldim. Şaşırtma beni doğruyu söylet, neşeni duyur, hakikatıı öğret.Sen duyurmazsan ben duyamam, sen söyletmezsen ben söyleyemem, sen sevdirmezsen ben sevdiremem.Sevdir bize hep sevdiklerini,yerdir bize hep yerdiklerini, yar et bize erdirdiklerini. Sevdin habibini kainata sevdirdin: Sevdin de hil'at-i risaleti giydirdin.makam-ı İbrahimden makam-ı Mahmuda erdirdin. Server-i asfiya kıldın.Hatem-i enbiya kıldın.Muhammed Mustafa kıldın.Salat-ü selam, tahiyyat-ü ikram, her türlü ihtiram ona, onun Al-ü Ashab-u etbaına ya Rab! Amin |
Amin dualar için teşekkürler.
|
03/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg "Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında sayılarını bilemeyeceğim kadar çok Peygamber gelmiş, İlâhi kitapları tebliğ etmişlerdir. Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır." "Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh." |
04/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Rabb'im! Rabb'im! Beni sana şükreden,Seni anan,Sen'den korkan,Sana itaat eden ve sana yönelen kullarından eyle.Tevbemi kabul et.Günahlarımı affet.Dua'larımı kabul et.iman ve islam-ı sabit kil,kalbime hidayet et,dilime doğruyu konuştur,kalbimdeki kinleri söküp at. Allah'ım! Sen'den Rahmetine ve mağfiretine vesile olan amelleri,bütün günahlardan uzak olmayı,bol bol iyilik yapmayı,Cehennem'den kurtulup,Cennet'e kavuşmayı isteriz. Allah'ım! Yaptığımız zulum ve günahları,şaka,ciddi ve kasten işlediğimiz kusurları affet.Bunların hepsi bizde var. Allah'ım! Beni en güzel şekilde yarattın,Ahlakımı da güzelleştir. Allah'ım! Bana iyi ameller yaptır,kötülüklerden vaz geçir,fakirleri ve düşkünleri sevdir,tevbelerimi kabul et. Allah'ım! ihtiyarlığımda,ömrümün sonunda bana,bol bol rızık ihsan et. Allah'ım! Borç yükünden ve düşmanların hakimiyetinden sana sığınırız. Allah'ım! Verdiğin nimetlerin yok olmasından,lütfettiğin afiyetlerin kaybolmasından,beklenmedik afetlerden ve bütün gazablarından sana sığınırım. Allah'ım! Alaca illetinden,delilikten,cüzzamdan ve tehlikeli hastalıklardan sana sığınırım. Allah'ım! Kötü günden,kötü geceden,kötü zamandan,kötü arkadaştan,mahalledeki kötü komşudan sana sığınırım. Sen'den başka ilah olmadığı,yedi kat göklerin sahibi ve Yüce Arş'ın sahibi olduğun icin senden istiyorum. Sen her şeye kadirsin.. Allah'ım! Kur'an dan okuduğumuz her bir cüz karşılığında bize mükafaat ve her bir harf karşılığında manevi bir tad ver. Allah'ım! |
05/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Allah'ım ben, ismin hakkına sana el açıyor, yalvarıyorum Ey çok şefkatli Ey çok iyilik ve ihsan sahibi Ey kendisinden başka bir ilah olmayan... Ey hamd ve senâ sahibi, Ey iftihar ve değer sahibi, Ey şeref ve yücelik sahibi, Ey ahd ve vefanın sahibi, Ey afv ve rıza sahibi, Ey ihsan ve bağış sahibi, Ey kesin söz ve hüküm sahibi, Ey izzet ve beka (sonsuzluk) sahibi, Ey cömertlik ve eli açıklık sahibi, Ey gizli ve açık nimetlerin sahibi! Münezzehsin sen Kurtar bizi ateşten ey Rabb'im! Beni salih kullarından eyle Ya Rabbi, bana evlat acısı gösterme Ya Rabbi. Ya Rab! Benim hatâlarımı, bilmeden yaptıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle." Ey Rabbim! Senden yardım istiyorum, sana tevekkül ediyorum, benim işimin zorluğunu azalt! meşakkatimi kolaylaşdır ve beni hayırla rızıklandır. Benden her türlü şerri defet. Sadrıma inşirah ver. İşimi kolaylaşdır, dilimdeki düğümü çöz. Ey Rabbim, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı ve seninle benim aramda âhiret ve dünyâya müteallik ne varsa cümlesine seni bırakıyorum ve sana emânet ediyorum. Bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü şeylerden muhafaza et! Ey kerem sahibi Rabbim! Beni ve benim berâberimdekileri muhafaza et! Amin! |
06/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg "Ey, Rabbim! Hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl. "Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim! Resûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. Allah'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır. Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl. Sen benim için hayırlısı ne ise onu ver Ya Rabbim! |
07/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Ya Rabbi, günahlarımızı affet, kusurlarımızı bağışla, dualarımızı sevdiklerinin hürmetine kabul eyle! Ya Rabbi, ahir ve akıbetimizi hayreyle! Son nefesimizde kelime-i tevhid söylememizi nasip eyle! Ölmüşlerimizi af ve mağfiret eyle! Ya Rabbi, bizi şeytan ve düşman şerrinden ve nefs-i emmaremizin şerrinden muhafaza eyle! Evimize iyilikler, hayırlı ve bereketli rızıklar ihsan eyle! Ehl-i İslama selamet ihsan eyle! Din düşmanlarını kahr ve perişan eyle! Kâfirlerle cihad etmekte olan müslümanlara imdad-ı ilahiyyen ile imdat eyle! Ya Rabbi, hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva ihsan eyle! Riyadan, nifaktan, şikaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, beladan, tembellikten, acizlikten, zelil olmaktan, zulüm görmekten, azdıran zenginlik ve azdıran fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşman galebesinden, kötü huydan, bid’at işlemekten, dalalete düşmekten, ihlassız amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten, erzel-i ömürden, ölürken gelecek fitnelerden, dinimize, dünyamıza zarar verecek şeylerden bizleri koru! Hakiki iman, güzel bir ahlak, şükredici bir kalb, zikredici bir dil, kaza ve kadere rıza gösteren hayırlı bir ömür, az yemek, az uyumak, az konuşmak, az gülmek ve çok hizmet etmeyi, kabir azabından ve ahiret dehşetinden kurtulmayı, ömür boyu rızana uygun iş yapmayı, şehit olarak ölmeyi ve son nefeste ehl-i sünnet itikadına uygun bir iman ve tevbe nasip eyle. Ya Rabbi, kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, sevgine kavuşturacak amellerin sevgisini nasip eyle! İlmimizi, ihlasımızı, kabiliyetimizi artır, muratlardan, muhlaslardan olmamızı nasip eyle, cömert ve isar sahibi kullarından eyle. Ana babamıza ve evlatlarımıza ve akraba ve ahbabımıza ve bütün din kardeşlerimize hayırlı ömürler ve güzel huy, akl-ı selim ve sıhhat ve afiyet rüşdü hidayet ve istikamet ihsan eyle ya Rabbi! Âmin. Velhamdü lillahi Rabbilalemin. Allahümme salli ala..., Allahümme barik ala..., Allahümme Rabbena atina... Sübhane Rabbike Rabbilizzeti amma yasıfun ve selamün alelmürselin velhamdü-lillahi Rabbilalemin. |
08/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Rahman ve Rahim olan Allah´ın adıyla Allah´a hamd u senalar, efendimiz Hz. Muhammed´in âlinin ve ashabının üzerine salât ve selâm olsun Öğrendim ki yaşamak, Acının ölçüsünden geçerken, Rahmet yağmurlarında ıslanmaktı. Allahım; imtihan yollarında yürüken Ruhumun üstünde şemsiyelerle gezinenlerden Ve rahmetinden ümit kesenlerden olmaktan Sana sığınırım… |
09/07/2007 http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Ey Rabbimiz, peygamberlerin yoluyla bize vaadettiklerini ver, Kıyamet günü bizi rezil etme. Şüphesiz,Sen sözünden dönmezsin. Al-i İmran , 194 Allah'ım! Senin ilmine göre hayrını diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum. Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin. Allah'ım eğer sen bu işin benim dinim, geçmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir eyle, kolaylaştır. Eğer bu işim benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli olduğunu biliyorsan bunu benden, beni de bundan çevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle. Amin! |
10/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Ya Rabbi! Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ey diri olan! Ey ebedi var olan! Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım! Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim! Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir. Ya Rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et. amin |
11/07/2007
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...de/besmele.jpg Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın.” Allahım ben aciz bir kulunum ben günah ve kusur işlersem sende bağışlar durursun Allahım herseyi en güzel yaratan rabbim sen ancak sana itaatli olanlara merhamet edeceksen günahkarlar kime gitsinler senden başka ilah yok!! bende senin rahmetini bekleyenlerdenim Allahım kısa zamanda dualarımızı vede isteklerimizi doğru yolda en hayırlı vakitte bizlere ver Allahım sen büyüksün senden baska kimden isteyelim Allahım sana yalvarırım ne olursun Rabbim işlerimizin sonuçlarını tez zamanda bu güzel isimlerinin yüzü suyu hurmetine dünyadaki tüm sabi subyanlar yuzu suyu hurmetine ve peygamberimizin hatırına ver Rabbim avuçlarımızı boş çevrime bize Allahım sen affet sen bağışla Amin .... |